Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Probisvjet
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Probisvjet » 17 nov 2015, 18:06

Fidelis je napisao/la:
szlaja je napisao/la:Dodje lik u repku koja se raspala na proste faktore. Na pola kvala imamo 2 boda. Otpisali nas svi. Imamo 4 i po igraca. I sve to prebrodi i dovede nas u baraz. Svi smo vidjeli veliku ozbiljnost u radu. Prosao je 20 drzava za igracima. Za svakog se bori. I na kraju vam nevalja. Dabogda vam teleca glava bio trener u svim najdrazim klubovima. Fuj bagro. Sigurno niste nikad ježa u zivotu sutnuli.
Prosao je 20 drzava i doveo nam Cocalica.
Ja jbt hebo mu Cocalic pakas. :lolno:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2015, 18:11

Ja ne znam šta vi očekujete, o kakvoj pas igri pričate. Pa jel znate uopšte kvalitete naših igrača i njihove igre u klubovima.
Pa mi nemamo jbnog veznog reda jestel svjesni toga, Medo se sinoc nije sastavio sa loptom jer mu je ovo druga utakmica u sezoni, obje u reprezentaciji, Salihovic se poluamaterski bavi fudbalom, ostale vezne igrače ne trebam ni spominjati(iako mislim da bi Tino dobro odigrao ali bi se **** mater selektoru kako god da odigra), jedino imamo Pjanića i Bešića koji nije bio dovoljno spreman za drugi meč, a i on grije klupu u Evertonu kada je zdrav.

Pričalo se da smo tehnički jači, ja to stvarno ne vidim kako smo tehnički jači sa ovim igračima. Lulić sa tehnikom veze nema, Višća je donekle bolji ali nije igrač sa kojim se može kombinovati neka akcija, Hajrović svejedno samo puca prema golu. Znači od veznog reda i napada samo Džeko, Pjanić i Bešić su tehnički jaki, ostali su tarabe. I kakvu vi to pas igru očekujete sa ovim igračima? Kako da ovi igrači odgovore Irskom presingu? Da se Pjanić sam sa sobom dodaje? Što se Džeko vraćao na desetku u Zenici? Pa zato jer su ostali tarabe i ne možemo uvezati 3-4 normalna pasa da nisu unazad kako bi sačuvali loptu i ohladili Irce od presinga. Evo nije se vraćao u Irskoj na desetku al zato nije ni lopte dobio. Kakve veze selektor ima ako mi 3-4 pasa uvezati ne znamo? Uradili smo to par puta na početku 2. pol i odmah su popustili sa presingom i povukli se u bunker. Da smo to češće radili zabili bi ga. Ali ne može češće kad nemamo igrače za to. Da se žrtvuje def. vezni kako bi se ubacio još jedan veznjak ne ide jer smo tako igrali sa Sušićem ponekad i mislim da su svi vidjeli kako to suludo izgleda, to je suicidalna postava gdje bi se protivnik ušetao do naše odbrane kako god hoće. Da žrtvujemo Višću nema smisla jer je bio jedan od najboljih u dvomeču, da žrtvujemo Lulića bi imalo smisla kada bi imali nekog ofanzivnog beka bar kako bi zadržao tog čuvara, što bi trebao čuvati Lulića, na svojoj poziciji a ne da pomaže sredini. Da je Medo u takmičarskoj formi puuuno bi to bolje izgledalo.

Dozovite se, mi više nismo onaj tim koji može onako parirati Argentini i koji 5 golova mogao uvaliti slabijim ekipama od sebe. Ili ste slijepi, ili nećete da vidite da imamo taraba igrače.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 18:21

pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam šta vi očekujete, o kakvoj pas igri pričate. Pa jel znate uopšte kvalitete naših igrača i njihove igre u klubovima.
Pa mi nemamo jbnog veznog reda jestel svjesni toga, Medo se sinoc nije sastavio sa loptom jer mu je ovo druga utakmica u sezoni, obje u reprezentaciji, Salihovic se poluamaterski bavi fudbalom, ostale vezne igrače ne trebam ni spominjati(iako mislim da bi Tino dobro odigrao ali bi se **** mater selektoru kako god da odigra), jedino imamo Pjanića i Bešića koji nije bio dovoljno spreman za drugi meč, a i on grije klupu u Evertonu kada je zdrav.

Pričalo se da smo tehnički jači, ja to stvarno ne vidim kako smo tehnički jači sa ovim igračima. Lulić sa tehnikom veze nema, Višća je donekle bolji ali nije igrač sa kojim se može kombinovati neka akcija, Hajrović svejedno samo puca prema golu. Znači od veznog reda i napada samo Džeko, Pjanić i Bešić su tehnički jaki, ostali su tarabe. I kakvu vi to pas igru očekujete sa ovim igračima? Kako da ovi igrači odgovore Irskom presingu? Da se Pjanić sam sa sobom dodaje? Što se Džeko vraćao na desetku u Zenici? Pa zato jer su ostali tarabe i ne možemo uvezati 3-4 normalna pasa da nisu unazad kako bi sačuvali loptu i ohladili Irce od presinga. Evo nije se vraćao u Irskoj na desetku al zato nije ni lopte dobio. Kakve veze selektor ima ako mi 3-4 pasa uvezati ne znamo? Uradili smo to par puta na početku 2. pol i odmah su popustili sa presingom i povukli se u bunker. Da smo to češće radili zabili bi ga. Ali ne može češće kad nemamo igrače za to. Da se žrtvuje def. vezni kako bi se ubacio još jedan veznjak ne ide jer smo tako igrali sa Sušićem ponekad i mislim da su svi vidjeli kako to suludo izgleda, to je suicidalna postava gdje bi se protivnik ušetao do naše odbrane kako god hoće. Da žrtvujemo Višću nema smisla jer je bio jedan od najboljih u dvomeču, da žrtvujemo Lulića bi imalo smisla kada bi imali nekog ofanzivnog beka bar kako bi zadržao tog čuvara, što bi trebao čuvati Lulića, na svojoj poziciji a ne da pomaže sredini. Da je Medo u takmičarskoj formi puuuno bi to bolje izgledalo.

Dozovite se, mi više nismo onaj tim koji može onako parirati Argentini i koji 5 golova mogao uvaliti slabijim ekipama od sebe. Ili ste slijepi, ili nećete da vidite da imamo taraba igrače.
Taj spin da imamo taraba igrace i opceniti da nije do selektora nego do igraca ti nece proci.
Dokaz je Irska,imaju dva igraca Evertona,dva Stouka i ostalo West Bromw i slicni velikani.A odrzase nam onakvu lekciju.

I nedostatak borbenosti,trke,zalaganja,zelje,zara,fizicke spreme ide na dusu selektoru,posao mu je da sve to ugradi u svoju ekipu a nije ugradio nista od toga.
Zato kazem, te spinove da su igraci Burnlya kvalitetniji od igraca Rome,Šalkea,Lacija,Sampdorije,HSV-a,Hofenhajma,Stutgarta,Evertona,Celzija vise niko nece popusiti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2015, 18:25

Ni na šta nisi odgovorio. Ima jedna razlika izmedju njihove nekvalitete i naše. Oni TRČE, a mi ne. Trebali bi biti lafo tehnički kvalitetniji a nismo.
Uspjeli su nas zaustaviti na trku, mi ne možemo odgovoriti tehnikom jer ne znamo i to je to.
Jedino onaj ko ne vidi dalje od nosa će reći da smo mogli odgovoriti tehnikom na njihovu trku.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 nov 2015, 18:27

Lako je sada pisati ali po meni je Bazdarevic nasu sredinu trebao traziti izmedju Pjanica, Besica, Grahovca, Susica, Hodzica i Krunica. Ovo su po meni trebali biti igraci BiH za ove utakmice. Nije bilo lako pregristi i to napraviti ali je on kao trener morao vidjeti da formacija sa Medunjaninom i Pjanicem nece moci protiv Iraca. O samom Pjanicu u Zenici necu ni govoriti. Sada bi ako nista znali gdje smo a niti jedan od ovih mladica ne bi bio pregazen kao Medo. Nije Bazdarevicu bilo lako i ne treba ga pljuvati ali on mora bolje. Drago mi je sto je dobio drugu sansu i ne bi volio da je obrisan pod sa njim. On voli ovu reprezentaciju i nadam se da ce u kvalifikacijama za SP biti bolji. U stvari morat ce biti bolji.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2015, 18:34

dubrovnik je napisao/la:Lako je sada pisati ali po meni je Bazdarevic nasu sredinu trebao traziti izmedju Pjanica, Besica, Grahovca, Susica, Hodzica i Krunica. Ovo su po meni trebali biti igraci BiH za ove utakmice. Nije bilo lako pregristi i to napraviti ali je on kao trener morao vidjeti da formacija sa Medunjaninom i Pjanicem nece moci protiv Iraca. O samom Pjanicu u Zenici necu ni govoriti. Sada bi ako nista znali gdje smo a niti jedan od ovih mladica ne bi bio pregazen kao Medo. Nije Bazdarevicu bilo lako i ne treba ga pljuvati ali on mora bolje. Drago mi je sto je dobio drugu sansu i ne bi volio da je obrisan pod sa njim. On voli ovu reprezentaciju i nadam se da ce u kvalifikacijama za SP biti bolji. U stvari morat ce biti bolji.
Slažem se, iako mislim da Grahovac nije baš tehnički dobar igrač jer to dolazi defanzivnim veznim sa godinama. Nisam ga gledao, ali vas je dosta to pisalo, možda čak i ti. Bešić suspendovan za prvu, za drugu nedovoljno spreman.
Ostanu ti Susic, Hodzic i Krunic trebao je imati muda i stisnuti pa šta bude, ali evo ubacio je Medu kojeg su apsolutno svi priželjkivali pa se opet pljuje selektor, zamisli kada bi npr. ubacio Sušića umjesto Mede (kojeg je pola foruma zvalo TATA) i on malo slabije odgira, pa ne bi živ ostao. Čak i da odigra solidno bez puno grešaka opet bi se pljuvao selektor. Jedino da je pružio izvanrednu partiju ne bi ga niko pljuvao. Ali to je do našeg mentaliteta jer svi misle da znaju bolje od čovjeka koji je čitav život u fudbalu.
Ovo se može zamjeriti selektoru koji je duže vrijeme tu, ali s obzirom da nam je svaka utakmica, pa čak i prijateljska s Austrijom bila od iznimnog značaja ne može se puno zamjeriti.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 nov 2015, 18:43

Stvarno mi nije jasno da ljudi ni nakon 9 utakmica pod Mesom nisu vidjeli da nemamo nikakve igre. Mi kao 20. reprezentacija svijeta polozila oruzje bez ispaljenog metka ekipi koja je 42. na svijetu.

Sa njim mi nemamo sanse biti ni ispred Grcke, a jos manje Belgije. Slobodno otpisite i sledjece kvalifikacije.

Covjek koji misli da je ofanzivan ako ubaci 3 napadaca. Igra bukvalno sa 5 stopera. Gura stopere na defanzivne veznjake.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2015, 18:46

emir79 je napisao/la:Stvarno mi nije jasno da ljudi ni nakon 9 utakmica pod Mesom nisu vidjeli da nemamo nikakve igre. Mi kao 20. reprezentacija svijeta polozila oruzje bez ispaljenog metka ekipi koja je 42. na svijetu.

Sa njim mi nemamo sanse biti ni ispred Grcke, a jos manje Belgije. Slobodno otpisite i sledjece kvalifikacije.

Covjek koji misli da je ofanzivan ako ubaci 3 napadaca. Igra bukvalno sa 5 stopera. Gura stopere na defanzivne veznjake.
Ponovo priča o 5 stopera :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 nov 2015, 19:21

Bila bi i tehnika bolja da su igrači trčali. Svi stoje, jedan primi loptu ostali stoje i gledaju. Nije problem pogriješit već je problem grešku ne vidjet. A to Meša nije uradio. Morao je u Zenici na poluvremenu Vedu izbacit a Medu ili Salihovića ubacit. u toj utakmici bi i Medo i mogao proći jer ovi imali tedenciju napadanja. To Meša nije vidio ili se pravio da nije vidio. Sinoć Medo nije smio igrat, tu je Salihović trebao biti, trkački je bolji i u boljoj je formi. Zašto nije bilo Vrančića? Čovjek trenira, ponekad i igra. Gdje je Štilić? Koliko sam upratio dobro igra za Apoel? Mogao nam je pomoći.

Protiv Andore je treba probati neke novek igrače, da se uklope. I sa B sastavom bi Andoru pobjedili. Medunjanin i Hajrović nemaju šta tražit u repci, ne igraju, kad proigrate možete očekivat poziv a do tad trenirajte.

I jučer izbacuje Medu a ubacuje Đurića a jedva centar prolazimo, Medo se ne može okrenuti. Trebao je na poluvremenu pravit dvije izmjene, Spaha out Bešić IN, Cocalić bi prešao na mjesto Spahe a Bešić na DMF i ubacit Salihovića umjesto Mede. Ali šta je tu je, pouke izvući i vidjeti šta je najgore, strah me da ne bude greška kao i sa Papetom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 19:22

emir79 je napisao/la:Stvarno mi nije jasno da ljudi ni nakon 9 utakmica pod Mesom nisu vidjeli da nemamo nikakve igre. Mi kao 20. reprezentacija svijeta polozila oruzje bez ispaljenog metka ekipi koja je 42. na svijetu.

Ovo je najveci problem od svega,namamo igru i nema nikakvih naznaka da bi je ubzo mogli imati.
Ista situacija kao sa Safetom nakon svjetskog prvenstva,jasno se vidi da ovako ne moze dalje,s tim da je ovo veca katastrofa nego ispadanje sa svjetskog prvenstva.I tada je savez napravio gresku koja nas je kostala odlaska na Euro,produzio je Amidzi mandat,znamo sta je poslije bilo.
Sad su na pragu da naprave istu gresku,da poslije raspada sistema ponude Meši novi ugovor.I opet ce se desiti isto,zapet cemo u kvalama za Rusiju i kad nam padne na pamet da nesto moramo mjenjati bice prekasno.Ne smije se to dozvoliti.

Ovaj debakl je tezak,to je tektonski poremecaj a poslije takvih situacija promjene se jednostavno moraju uraditi.Prvo struka pa ce druga struka sebi odabrati roster igraca.

Da smo normalna drzava poslije ovakve katastrofe bila bi zakazana hitna sjednica Skupstine saveza na kojoj bi se smjenio predsjednik,generalni sekretar i svi clanovi Izrsnog Odbora.Svi oni su odgovorni za ovaj sunovrat kvalitativni,financijski,sportski,medjuljudski koji ce neminovno usljediti i trebaju odgovarati za to.

Samo nas promjene,detaljne i korjenite vracaju na pravi put,sve drugo vodi nas u provaliju.

PS: Evo i Vedad Ibisevic se oglasio,kaze u reprezentaciji je vrijeme za promjene.A promjene prvo podrazumijevaju struku a onda i preispitivanje igrackog kadra.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 19:34

Mogu se desiti samo dvije stvri, prva je da Mesa ostane, druga da dođe novi selektor !

Mesa ina podlogu, saradnike, poznaje trenutne igrace, kontaktirajo je neke potencijalne. Samo treba da krene u lov na nove igrace i da radi na taktici sa timom. Naravno određenim igracima se zahvaliti.

Novi selektor dok se izaber, pa dok isti oformi svoj tim, upozna trenutne igrace a da ne pricmo o obilasku i doveđenju novih proc ce vrijeme. Nece se snaci pocet ce kvalfikacije za Rusiju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 nov 2015, 19:49

Nije problem zamijeniti Bazdarevica ali njegova eventualna smijena i dovodjenje Hadzibegica ili slicnog strucnjaka bi znacila nista. Ekipa iz saveza nece dovesti boljeg i to se vidi po izboru trenera mladih reprezentacija. Oni ne zele ciste racune. Ne znam zelimo li ih i mi kao navijaci. Ne gledamo tko igra u svom klubu vec tko je zaduzio reprezentaciju. Neselektivno pljujemo pojedince a druge nekriticki velicamo. Ni sam nisam operisan od toga. BiH bi prvo trebala promijeniti navijace, pa savez a onda i dio igraca. Nista ne stima kako treba. Minut sutnje za zrtve ubojica u Parizu je ispricao i pricu o nama kao navijacima. Posto mi ne mozemo posteno i transparentno ja cu biti zadovoljan da se steta maximalno umanji i stvarno mislim koliko sam got od pocetka skeptican prema Bazdarevicu da je njegov ostanak u ovom momentu najmanja steta. Da sam zadovoljan s njim daleko bilo. On je samo neznatno bolji od Safeta i znatno elokventniji i pristojniji covjek. Takav je moj trenutni dojam.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2015, 19:55

Unofficialpage je napisao/la:Bila bi i tehnika bolja da su igrači trčali. Svi stoje, jedan primi loptu ostali stoje i gledaju. Nije problem pogriješit već je problem grešku ne vidjet. A to Meša nije uradio. Morao je u Zenici na poluvremenu Vedu izbacit a Medu ili Salihovića ubacit. u toj utakmici bi i Medo i mogao proći jer ovi imali tedenciju napadanja. To Meša nije vidio ili se pravio da nije vidio. Sinoć Medo nije smio igrat, tu je Salihović trebao biti, trkački je bolji i u boljoj je formi. Zašto nije bilo Vrančića? Čovjek trenira, ponekad i igra. Gdje je Štilić? Koliko sam upratio dobro igra za Apoel? Mogao nam je pomoći.

Protiv Andore je treba probati neke novek igrače, da se uklope. I sa B sastavom bi Andoru pobjedili. Medunjanin i Hajrović nemaju šta tražit u repci, ne igraju, kad proigrate možete očekivat poziv a do tad trenirajte.

I jučer izbacuje Medu a ubacuje Đurića a jedva centar prolazimo, Medo se ne može okrenuti. Trebao je na poluvremenu pravit dvije izmjene, Spaha out Bešić IN, Cocalić bi prešao na mjesto Spahe a Bešić na DMF i ubacit Salihovića umjesto Mede. Ali šta je tu je, pouke izvući i vidjeti šta je najgore, strah me da ne bude greška kao i sa Papetom.
Kakav Vrančić ne provaljuj se. :facepalm: A Štilić koliko znam nije standardan ove sezone u APOEL-u Ne može ti trka popraviti tehniku nego samo pomoći da se nedostatak tehnike ne osjeti, a ne može selektor za nekoliko dana popraviti fizičku spremu igrača, mislim da je svima jasno da su igrači trčali koliko su mogli, neće im trener to govoriti. Salihović ti ne bi puno pomogao jer trenutno igra fudbal iz zajebancije. Medu je izbacio a Djurica ubacio jer se i sa 5 igrača u sredini lopta nabijala prema naprijed od Begovića ili odbrane, jer je ova petorica nisu mogli prenijet, tako da nek makar bude neko ko bi mogao primiti tu napucanu loptu.
Kako bi ti Medo mogao pomoći u Zenici kad sinoć najprostiji pas nije u stanju da odigra, a treba daleko više od najprostijeg pasa da bi se probio irski presing.
Daleko od tog da Meša nema grešaka, i ovo je dijelom njegova greška, ali mi nismo reprezentacija kakvom je vi zamišljate, nemamo igrače koji mogu izbaciti irski presing tako da ti ostaje nabijanje lopte prema naprijed.
A sa te tvoje 2 izmjene bi potrošili 2 jbne izmjene a ostala nam ista formacija koja nam očito nije ležala, tako da to stvarno nema smisla. Nek ti se jedan povrijedi i nemaš izmjenu da ubaciš još jednog napadača. Lagano je sad pričati bolje da je Salihović igrao umjesto Mede, uvjeren sam da ni Salihović ne bi donio toliku promjenu na terenu.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 17 nov 2015, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 nov 2015, 19:56

Meša podnio ostavku - insajd info ;)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 nov 2015, 19:57

PeppermintSA je napisao/la:Meša podnio ostavku - insajd info ;)

ložiš?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 19:59

Danas Mesa rekao "idemo dalje bicemo jaci" , a sad insajderi sa ostavkom. :problem:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 17 nov 2015, 20:00

PeppermintSA je napisao/la:Meša podnio ostavku - insajd info ;)
a safet teleca glava susic se vraca ahahah malo sutra ostavka nazalost njanja i petokrakasa MESA OSTAJE SELEKTOR :thumbup:
51%--------49%

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 17 nov 2015, 20:00

Pa nismo mi Njemacka, Spanija il Brazil da imamo po 5 miliona fudbalera, pa da biramo LOL

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 nov 2015, 20:00

Citiraću se uskoro kad objave mediji ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, dzemil, Proximic, RacioEmocionalan, Vaya i 84 gosta.