Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Peace
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Peace » 17 nov 2015, 16:53

Maestralno izvodio prekide, maestralno gradio igru... stvarao suigracima sanse... uopcenito diktirao tempo utakmice... to pjanic nije nikad uradio... u dresu repke normalno... dakle reklo bi se igrac sistema koji zavisi od dobrih suigraca, a ne neko ko je u stanju povuci levate prema naprijed...

I ta Grcka je ciklus prije nego li ce igrati sa nama bila prva u grupi sa Hrvatskom, prosli grupu na EP nakon tih kvalifikacija, bili 2. u grupi sa nama s tim sto smo im pobjegli nesto sitno, tj u potpunosti dobre njihove kvalifikacije, lagano rijesili rumune u barazu i slag na tortu prosli grupu i na SP, a mi nismo jos u smijesnijom grupi... sa tom generacijom... od ovog ciklusa su izvrsili smjenu generacija i zato su lutali, vec iduci ocekujem da nam budu ravnopravni... irci su losiji od njih bili i to dobro...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 nov 2015, 16:56

ultrasstyle_tz je napisao/la:mu.da su temelj uspjeha, i zelja da se boris za grb..pa onda sve ostalo
Glupost obicna, fizicka sprema je temelj uspjeha, a muda mozes imati ko konj ako ce te otresti ko slinu na terenu, dzaba ti sve.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 nov 2015, 16:56

Peace je napisao/la:Maestralno izvodio prekide, maestralno gradio igru... stvarao suigracima sanse... uopcenito diktirao tempo utakmice... to pjanic nije nikad uradio... u dresu repke normalno... dakle reklo bi se igrac sistema koji zavisi od dobrih suigraca, a ne neko ko je u stanju povuci levate prema naprijed...

I ta Grcka je ciklus prije nego li ce igrati sa nama bila prva u grupi sa Hrvatskom, prosli grupu na EP nakon tih kvalifikacija, bili 2. u grupi sa nama s tim sto smo im pobjegli nesto sitno, tj u potpunosti dobre njihove kvalifikacije, lagano rijesili rumune u barazu i slag na tortu prosli grupu i na SP, a mi nismo jos u smijesnijom grupi... sa tom generacijom... od ovog ciklusa su izvrsili smjenu generacija i zato su lutali, vec iduci ocekujem da nam budu ravnopravni... irci su losiji od njih bili i to dobro...
to je digao u zrak konacno :rol: :rol: :tokralju: :hmmmmm:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2015, 16:57

DonCorleone je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:mu.da su temelj uspjeha, i zelja da se boris za grb..pa onda sve ostalo
Glupost obicna, fizicka sprema je temelj uspjeha, a muda mozes imati ko konj ako ce te otresti ko slinu na terenu, dzaba ti sve.
pa eto ovaj navodno ima fizicku spremu pa nikakve koristi od njega..i da, i pored toga otresu ga ko slinu kad se ne sakrije od duela
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2015, 16:59

Kriv je Pjanic jer je morao do stopera uzet loptu, pa onda pronaci Cocalica ili Medunjanina(koje ni NATO ne bi nasao), ili eventualno da predribla sve kao Maradona.

Defanzivni vezni preuzima loptu od stopera i odigrava je ili Pjanicu ili drugom centralnom veznom. U slucaju da Pjanic uzima loptu logicnom rotacijom dodjemo do toga da taj isti defanzivni vezni preuzima Pjanicevu ulogu na terenu. Vrlo jednostavna rotacija trougla na sredini terena.

Eh, ali Cocalic nije siguran sa loptom, i koliko god bio dobar u defanzivni nije pouzdan sa loptom niti zeli loptu u nogama. Da ne govorim o tome da predje nekog, napravi neki visak. I to je sve ok jer covjek i nije taj igrac(a zasto je onda igrao tu?). Defanzivni vezni u najmanju ruku mora raditi ono sto je Zahirovic radio, tj. dodaj prvom do sebe, ALI da ON doda prvom do sebe, ne da to Pjanic radi. Da defanzivni vezni smije primiti loptu i tako ustediti drugom igracu malo trcanja, da se smije otkriti i rasteretiti igraca. Dakle bez obzira da li ce ici naprijed ili ne, mora praviti prostor saigracima.

Onda imamo Medunjanina, koji ruku na srce ima dobru tehniku(a opet nista posebno, al eto iznad prosjeka je), a ima noge jedne zene od 56 godina. On se sakriva, ne otvara prostor, kad primi loptu okretniji je jedan Volvo kamion od njeg.

Nije ni Pjanic bez greske, ali bez dobre podrske igraca on nece biti ni u pola igrac kao u Romi. Nece ni Dzeko, ma koliko se trudio. To su igraci koji su veoma dobri timski igraci.

Sjecamo se kako je predriblao 3-4 igraca Milana i zabio golcinu, pokazatelj da moze. Eh sad, jedina razlika je bila u tome sto je on tad primio loptu na 30-35 metara od gola, a sad je primao na 70. I ne smije covjek driblati kad je zadnji vezni, jednostavno nemas ti taj luksuz da tu gubis loptu.

Po meni bi bilo najpametnije probati od Besica traziti da igra sponu izmedju defanzivnog veznog i Pjanica. Mislim da to on moze dobro odigrati. Medjutim, uz njeg treba nam jos jedan defanzivni vezni koji ce barem smjeti primiti loptu koju salju stoperi. Mislim da je Grahovac taj, ali eto vrijeme ce pokazati. Uglavnom, pokusati se bazirati na sto pokretnijem veznom redu gdje ce svaki igrac traziti da otvori prostor drugom jer drugacije se ne moze uspjeti.
Celik!3,2,2.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 17 nov 2015, 17:01

Nerminovic je napisao/la:
Peace je napisao/la:Maestralno izvodio prekide, maestralno gradio igru... stvarao suigracima sanse... uopcenito diktirao tempo utakmice... to pjanic nije nikad uradio... u dresu repke normalno... dakle reklo bi se igrac sistema koji zavisi od dobrih suigraca, a ne neko ko je u stanju povuci levate prema naprijed...

Ne znam na koga aludiras ali ja za misketa pisem... koji je imao pun kofer asistencija i golova...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 nov 2015, 17:02

Fizicka sprema nije samo trcanje, Pjanic je sitan, on se ne moze fizicki nositi sa Ircima, ali ih moze tehnicki kroz pas igru i razigravanje ostalih igraca rijesiti, pitanje je samo na koji nacin da to postigne u reprezenzaciji, jer u klubu to svakako radi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 nov 2015, 17:05

Peace je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:

Ne znam na koga aludiras ali ja za misketa pisem... koji je imao pun kofer asistencija i golova...
Sorry, mislio sam ti o Pjanicu :damn: :mrgreen:

Miske je za njega doktor, da ima obraza sad bi sutra dao desetku bolje da se ne bruka bezveze, nije sala covjek nosi broj Misketa a meda ne moze za repku :guz:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 nov 2015, 19:10

Kobe Bryant je napisao/la:+1

Ali sa malom ispavkom ne bitno ko su Cocoalic, Visca , Lulic i Medunjanin , oni jesu ispod prosjecni igraci osim Lulica koji je kriza u reprezntaciji , bitno je da se niko ne otkriva , znaci kada je usao Besic i imali smo kakvu takvu igru , znaci Cocalic BJEZI od lopte i lijepo je to Dzeko rekao , Visca trci bez rezultata , Lulic slicno , a Medunjanin je odigrao bas kriminalno i doslo je da Pjanica pokrivaju dvojca , niko ne povuce lopštu od veznjaka nego ili Zukanovic ili Spahic organizuju napade pa napacuju duge lopte Dzeki sto su obojca radili kriminalno ili dodaju Cocalicu ili Medi koji vrate nazad , ili jadni Dzeko mora se izvlaciti .
Odlicno skautirana nasa repka od strane Irske , zatvoriti Pjanica , a drugi bjeze od odgovornosti , tu krivim iskljucivo Mesu , jer je u Zenici umjesto Ibisevica morao ihrati i Salihovic a i Hajrovic jer oni su i tehnicari znaju stati loptu nemozes bas toliko zatvoriti Pjanica i samim tim vise prostora.
Visca se odbijao kao fliper , pokusao jednom na trku pa ni to nije proslo ...
Sve si objasnio onako kako jeste, svaka cast.

Da bi Pjanic bio onaj pravi njemu je potreban uz njega jos bar jedan a idealno je dvojica trkaca u sredini terena koji igraju u oba smijera i ofanzivno i defanzivno i koji su tehnicki jaki - koji ne bjeze od lopte. Medo jeste tehnicki odlican samo je spor i nije u formi i jako malo igra defanzivu. Cocalic jedva prolazno defanzivu samo nigdje ga nema u ofanzivi kao naprimjer Besica. Ne moze Pjanic sam da igra protiv njihove dvojice ponekad i trojice igraca. Mesa je pogrijesio u izboru igraca sredine terena u obadvije utakmice. Tu lezi uzrok poraza a ne toliko u zadnjoj liniji. Osim toga Visca i pogotovo Lulic tesko da su spremni odigrati dvije utakmice onakve. Trebao je odmoriti Lulica bar 20/30-tak minuta u prvoj utakmici. Jer se je znalo da ce Irci jos vise trcati u revansu na vecem terenu. Svakako bi u onoj magli potpuno svijez Salihovic ili Hajrovic mogli da raspale i zabiju gol prije nego onako los i umoran Lulic. A i driblinzi im nebi bili losiji.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 19:48

slika

:beba:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 17 nov 2015, 19:55

Svi su krivi, samo Miralem nije.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 nov 2015, 20:05

Nije Miralem jedini koji losije igra za reprezentaciju, nego za klub, to je danas postao standard. Od nasih susjeda Hrvata , a pogotovu Srba, preko Engleza, pa cak i do Mesija kojeg stalno kritikuju u Argentini.

Ti igraci odigraju 50 utakmica godisnje za klub, dok za reprezentaciju odigraju 5,6.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 nov 2015, 20:16

Rios je napisao/la:
likusa je napisao/la:Kad je ovaj izveo dobar korner za repku? Kad je dao gol iz slobodnog? :sick:
Da se i ovog malo dotaknem..
Sta zapravo ti zamjeras Pjanicu? Nece? Ne zeli? Ne zna?
Da ga pratis u Romi znala bi da on i tamo izvede svaki 4-5 korner dobro,uglavnom kad je na terenu izvodi ih Florenzi,kao i one tzv. skracene kornere.Jednostavno u kornerima jos uvijek nije toliko dobar kao u slobodnim udarcima.
Gol iz slobodnjaka - reci mi koliko je to prilika da ih zabije imao u ovom barazu? Koliko je generalno imao u ovim kvalifikacija prilika da opuca slobodnjak iz dobre pozicije?
Kako se kuka rekao bi covjek da je imao u svakoj utakmici po 2-3 dobre prilike da opali slobodnjak a nije zabio nijedan gol,a ne u vrh glave 2-3 sanse u cijelim kvalifikacijama..
Stvarno nije za zene sport. Ignorisi samo sta je napisala.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 17 nov 2015, 21:56

FaraonTM je napisao/la:Joj kad mi uzmu spominjati Misimovića... Prvo ljudi uopšte nisu ista pozicija, drugo za Misimovića su trčala tri igrača u sredini terena (Pjanić, Medunjanin, Zahirović, Lulić... Nekada jedan od ovih ne igra al' nebitno) a šta je on dao zauzvrat? Jel' to on bio toliko bolji od Pjanića? Jesmo li sa njim redovno igrali prvenstva? Nađite mi statistiku od prošlih kvalifikacija kada smo otišli na prvenstvo, pa mi onda nađite statistiku sa prvenstva pa mi onda opet recite da je Misimović igračina za Pjanića.

Ko je bolji igrač mislim da se vidi i na klupskoj karijeri.
Tacno tako.
Ovaj mladzahni ni bajramski turnir nije osvojio.
Kad vec klupsku karijeru spominjes.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 17 nov 2015, 22:00

Puni kenjante na pjanu lik je okruzen nesposobnjakovicima u sredini, a nije on gerard da drzi sam sredinu treba mu tu naci dva dobra igraca pa ce to biti druga prica.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 nov 2015, 22:03

Ljudi placu za Misketom, a trebali bi plakati za Rahimicem i Muratovicem.

Ovi sada koji igraju sa Pjanicem nisu ni priblizan kalibar tih igraca..

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 17 nov 2015, 22:15

neznam više što spominjete pjanića lika ništa ne veže za BiH pa ga boli ona stvar za repku nit se rodio ovdje nit odrasto ovdje najbolje bi mu bilo da ide igrati za luxsembur tamo mu je mjesto

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 17 nov 2015, 22:31

ovaj mali mis, dosta sam ga branio vise picketina mala obicna izdrkotina **** ti roma pleme placenicko, ugledaj se na dzeku, fol ne mozes zivi zid prebacit ne mozes lopte povuci a korneri katastrofa mrsssssssssssssssssssss
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 17 nov 2015, 22:34

Bravo majstore,samo tako nastavi :clap:
slika
lezVe do bagro

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 17 nov 2015, 22:35

Mire je igrač koji pregori od želje da se dokaže u reprezentaciji, ali to nikada neuspije iz razloga što kvalitet njegovih saigrača u Romi i u BiH nije isti. Ali najlakše je kritikovati, a sagledati sve činjenice koje stoje na pladnju to je velika problematika za većinu ljudi u BiH.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, guillermo, Hazre, moreno123, StevieG8 i 54 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []