Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
@calcio grijesis tu itekako...on je odma napustio dinamo cim mu je mamic pokuso da se mijesa. Mozda ga ne zanimaju stvari u savezu, al kada je upitanju teren i sastav on hoce da je tu njegova zadnja i da bude iskljucivo kako on zamisli
=\_1921_/=
Mesa iako nije do kraja ispunio ocekivanja treba da ostane na klupi i da pokusa slijedeci ciklus da napravi tu neku manju smjenu generacije i da uljuci vise nekih novih lica i mladjih igraca u tim. Nema ko doci za trenera a da nijr losiji ili da je ubleha. Oni skuplji tesko da se mogu dovesti a nesto i nisam za strance.
- storm_raider
- Kontakt:
Nakon Mese, volio bih vidjeti Bajevica ili Osima. Kakav Halilhodzic, tesko da ce on ikad nas voditi.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Joj kad mi neko spomene Halilhodzica
Čovjeku su pare na prvom mjestu, kakvi crni uslovi za rad, kakve je to uslove za rad imao u Africi, Dinamu itd? pare, pare i samo pare, isto kao da ce te pare u mezar odnijeti koliko je gladan za tim prokletim parama..
Nakon Meše ne vjerujem da ce Bajevic htjeti jer je postavio sebi neke druge prioritete u životu, koliko znam više se uopšte ne bavi trenerskim poslom, čovjek ima baš kratak fitilj..
Što se tice Amara Osima, čovjek sad uživa, uzima milione, šeici ga neće pustiti tako lako, ima vremena za njega. On je možda i jedini trener koji zna sa ovom našom bagrom raditi, kod njega ne bi bilo zajebancije i setanja igraca po terenu, u to sam uvjeren 100% ,jedan od rijetkih naših trenera koji ima damu da izbaci svakoga ko pravi problem i jedan od rijetkih naših trenera kod kojeg niko ne bi imao zagarantovano mjesto, najvece naše zvijezdice bi sjedile na klupi ako ne bi radile ono što im on kaže..
Čovjeku su pare na prvom mjestu, kakvi crni uslovi za rad, kakve je to uslove za rad imao u Africi, Dinamu itd? pare, pare i samo pare, isto kao da ce te pare u mezar odnijeti koliko je gladan za tim prokletim parama..
Nakon Meše ne vjerujem da ce Bajevic htjeti jer je postavio sebi neke druge prioritete u životu, koliko znam više se uopšte ne bavi trenerskim poslom, čovjek ima baš kratak fitilj..
Što se tice Amara Osima, čovjek sad uživa, uzima milione, šeici ga neće pustiti tako lako, ima vremena za njega. On je možda i jedini trener koji zna sa ovom našom bagrom raditi, kod njega ne bi bilo zajebancije i setanja igraca po terenu, u to sam uvjeren 100% ,jedan od rijetkih naših trenera koji ima damu da izbaci svakoga ko pravi problem i jedan od rijetkih naših trenera kod kojeg niko ne bi imao zagarantovano mjesto, najvece naše zvijezdice bi sjedile na klupi ako ne bi radile ono što im on kaže..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Fakat bi mogli dati anketu o tome treba li nas Meša i dalje voditi, čisto da vidimo šta raja misli...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Halilhodzic nije nas covjek,on se nas odrekao i nema razloga da se i mi ne odreknemo njega.I neka nam ne popuje iz Japana kako mi treba da uredjujemo nasu reprezentaciju,nema pravo na to to.Sta on misli ko je on.
Mehmed mora ici,sve drugo ce nas gurati dublje u provaliju.Tek novi selektor treba da se pozabavi igrackom krizaljkom i stvaranju igre koju nemamo odavno vec.Nadam se da postoji kriticna masa koja je svjesna toga.
Mehmed mora ici,sve drugo ce nas gurati dublje u provaliju.Tek novi selektor treba da se pozabavi igrackom krizaljkom i stvaranju igre koju nemamo odavno vec.Nadam se da postoji kriticna masa koja je svjesna toga.
Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Hoces li isto to reci za Ivicu Osima?Fidelis je napisao/la:Halilhodzic nije nas covjek,on se nas odrekao i nema razloga da se i mi ne odreknemo njega.I neka nam ne popuje iz Japana kako mi treba da uredjujemo nasu reprezentaciju,nema pravo na to to.Sta on misli ko je on.
Preuzeo Japan nije dosao da vidi BiH i ako su ga svi zvali. Sta cemo sa tim? Identicna situacija kao sad sa Vahidom.
Popustite Vahu. Covjek ima svoje principe i nije marijoneta, kao i Osim sto nije bio.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Jel ovo opet smjena selektora u toku?

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ne mislim da je Mesa neki kapacitet i dobar trener, isto sam mislio i kad je tek postavljen, ali nema logike da ga se sad smjeni.
Poslije svega, mora dobiti jos jedan ciklus da vodi ekipu.
Poslije svega, mora dobiti jos jedan ciklus da vodi ekipu.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kao prvo, nema sanse da na poziciju dovedemo neko jako ime, to je jasno nakon ovog posljednjeg izbora..
Kao drugo, Mesa snosi odgovornost za baraz, ali ne moze Mesa snositi 100% odgovornost za neplasman. Da je covjek postavljen od prvog kola, ja sam uvjeren da bi mi vec bili na prvenstvu.
Kao drugo, Mesa snosi odgovornost za baraz, ali ne moze Mesa snositi 100% odgovornost za neplasman. Da je covjek postavljen od prvog kola, ja sam uvjeren da bi mi vec bili na prvenstvu.
- Beduin
- Kontakt:
Nije li takav i Meho Kodro?Brkoo je napisao/la:Joj kad mi neko spomene Halilhodzica![]()
Ali i ja sam za to da naredni selektor bude Osim, a posije njega Kodro (ponovo), obojica imaju autoritet. Nazalost, u Sarajevu nije uspio jer nasi domaci "igraci" ne zele da im se naredjuje, da ih se posalje na klupu ako se ne trudi, ne zele da ih se kaznjava, jednostavno pickice umazene.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
I Ivica jedno dugo vrijeme nije bio nas covjek.Izvadio se vracanjem i vadjenjem one susprenzije.Iako cu mu ja vjecno zamjeriti dvije stvari:Evander je napisao/la:Hoces li isto to reci za Ivicu Osima?Fidelis je napisao/la:Halilhodzic nije nas covjek,on se nas odrekao i nema razloga da se i mi ne odreknemo njega.I neka nam ne popuje iz Japana kako mi treba da uredjujemo nasu reprezentaciju,nema pravo na to to.Sta on misli ko je on.
Preuzeo Japan nije dosao da vidi BiH i ako su ga svi zvali. Sta cemo sa tim? Identicna situacija kao sad sa Vahidom.
Popustite Vahu. Covjek ima svoje principe i nije marijoneta, kao i Osim sto nije bio.
1.Ukinuo je suspenziju ali je u savezu ostavio isti lopovski nacin rada i vecinu istih ljudi iako je u ruke dobio metlu da pomete svo smece pa da stvari postavi na zdrave noge.
Insistiranjem na ostanku Sušića snosi veliki dio odgovornosti za ovaj debakl i to sto cemo Euro gledati putem tv ekrana.Krupna greska mu je i ustolicenje Begica na mjesto predsjednika saveza.
Sto se mene tice,kad nije pomogao kad smo ga molili i preklinjali nije se trebao mjesati ni sad.Realno,da je mogao nastaviti sa poslom u Japanu ne bi dosao ni sad.Korist i steta koju je napravio tu su negdje.
Da je postavljen od pocetka nama Baraz nebi ni trebao jer bi prosli direktno.SlevinKelevra je napisao/la:Kao prvo, nema sanse da na poziciju dovedemo neko jako ime, to je jasno nakon ovog posljednjeg izbora..
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Zar se jos curka necka oko ostavke, pa naravno da nece napustiti, ko bi onakom sarlatanu dao 30 milki plus sigurno jos toliko na razne budalstinje od kojih je najveca njegovo tzv skautiranje. Skautira covjek od Jupitere preko Saturna do Neptuna i doveo nam par hadalja koji bi ja safato na obliznjoj livadi. Najsmjesniji su mi ovi koji jos uvijek pominju dobro odradjen posao u kvalifikacijama, vadjenje iz mrtvih i slicne idiotarije. Imali dvije utakmice protiv Andore koju bi Leotar nakanto i to sa rezervnim sastavom. Onda protiv Kipra i Izraela zbog kojih je prosli selektor dobio nogu, znaci da se moraju pobjediti. Dvije prave utakmice u kvalifikacijama je curan imao jednu izgubio drugo dobio na guzove. SVE utakmice koji smo igali, ukljucujuci i one protiv Andore su bile MUKA ZIVA i za gledati i za komentarisati. Jadno, ziheraski, bezidejno. Utakmica protiv Kipra koju smo izgubili za sve utakmice koje je curan vodio je na vecoj razini za nekoliko skala, prosto kao da ju je Brazil igrao u odnosu na ovaj cemer i jad. Covjek nama slifa, nema ideju, nema kuveta, reprezentacija izgleda kao hrpa cobana koja trazi ovce po planini. Mesa ako imas i imalo obraza odstupi, nemoj se jos vise blamirati.
Beduin je napisao/la:Nije li takav i Meho Kodro?Brkoo je napisao/la:Joj kad mi neko spomene Halilhodzica![]()
Ali i ja sam za to da naredni selektor bude Osim, a posije njega Kodro (ponovo), obojica imaju autoritet. Nazalost, u Sarajevu nije uspio jer nasi domaci "igraci" ne zele da im se naredjuje, da ih se posalje na klupu ako se ne trudi, ne zele da ih se kaznjava, jednostavno pickice umazene.
Mehu Kodru izuzetno cijenim i poštujem ali on je previše gospodin za ovo naše podneblje Balkana, u sebi on nema onu određenu dozu fakinluka koju Osim ima. To što si naveo da igrači nisu željeli da im se naređuje je greška kluba i Mehe, jer ako uprava ne stane iza trenera onda ce ti igraci raditi sta im je volja, a trener ako ne zna uspostaviti autoritet onda to nije trener. Osim im se od pocetka postavio autoritativno na takav način da su ga igrači morali slušati, imali su i respekt prema njemu i strah od njega, niko nije smio reci poslije utakmice da neće da odradi dodatni trening, izgubiš neku tekmu u gostima, odmah nakon povratka na Grbavicu, tek što izađu iz autobusa igrači znaju šta ih ceka, kaznene treninge rade, a odbijanja od plate za noćne izlaske naših "profesionalaca" su posebna prica, Stanić i kompanija najbolje znaju kako je kad te trener uhvati u kafani i ostatenes bez velikog dijela plate, pa ti na vidi da li ti se to ponašanje isplati, a šta tek reci o izbacivanju Zebe u 20-oj minuti utakmice, ili držanje Bekrica na klupi zato što je mislio da se ne trudi dovoljno, jednostavno Osim je znao i najvecu zvijezdu pomnožiti sa nulom ako misli da je veci od kluba..
I još jedna stvar, nevezano za tebe, kad je repka u pitanju treba sa strane da ostavimo klupska prepucavanja i da ne guramo neke igrače samo zato što dolaze iz nekog našeg kluba za koji navijamo, u reprezentaciji treba da igraju najbolji igrači..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Aleksandar Kosorić!
Aleksandar Kosorić!
Brkoo objasnio.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Licno ja sam za to da ostane Meša, ne treba pravit rasulo nakon svakog poraza, nakon neuspjeha, u ovom slucaju neodlazak na EP. Pa Meša je tu par utakmica, ne par godina, ljudi, halo. Covjek ne vodi repku od pocetka kvalifikacija, druga stvar, podcjenili smo Irsku, treca precjenili nase, a ono najozbiljnije je da se fakat nisu nesto trudili u Irskoj. Treba Meša sad malo reviziju da odradi, ko se trudi, ko ne 
pingpong je napisao/la:SAFET PAPE SUŠIĆ ponovo selektor!!!!!!
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica
NK Celik Zenica
- tuzlak1987
- Kontakt:
Brko zaboravio si da Amar zna prodati i utakmicu i tako to. On bi bio odlican izbor zasigurno..
MEŠI PUNA PODRŠKA !!!
Izvukao je maksimum od raspadnute repke. Idemk sad od pocetka po njegovim pravilima. Prikljucio nam je Djurica, Viscu, Cocalica. Sad ce i Krunica i ove iz Belgije. Polako ali sigurno pravi smjenu generacije
Izvukao je maksimum od raspadnute repke. Idemk sad od pocetka po njegovim pravilima. Prikljucio nam je Djurica, Viscu, Cocalica. Sad ce i Krunica i ove iz Belgije. Polako ali sigurno pravi smjenu generacije
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Edincapitano, General505, Shevko i 67 gostiju.