Smjena generacija ili kako dalje?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta je rješenje trenutnih problema?

Smjena generacija, nekim igračima se zahvaliti i krenuti iz početka.
90
32%
Obavezno pružiti šansu nekim novim i mlađim igračima, pa makar i pod cijenu rezultata.
112
40%
Nikakvi radikalni rezovi, ovaj tim ima kvalitet, sve je u njihovim glavama.
39
14%
Smjena selektora.
36
13%

Ukupno glasova: 277

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Smjena generacija ili kako dalje?

Post Postao/la SlevinKelevra » 19 nov 2015, 15:17

let3 je napisao/la: Znam jarane, mogu se složiti sa nekim stvarima- ali nešto se mora mjenjati u našoj selekciji :!: ovako ne može dalje ....pa i sam Ibišević je to rekao ;)

Nije više ni bitno ko ce biti selektor, hoce li Meša ostati ili ce doci neko drugo....ko god da bude, morat ce se uvoditi "svježa krv" u A selekciju :!:
Sad slijede kvalifikacije za SP, u grupi smo sa Belgijom opet, to ce biti borba za drugo mjesto i opet baraž (u najboljem slucaju).
Treba stisnuti muda i pružiti šansu mladima, npr. Hodžiću, Cimirotu, Bajiću, Grahovcu itd.
Raja je u soku zbog ispadanja, znam po sebi. Da sam mogao ukinuo bi reprezentaciju neku vecer, toliko sam bio razocaran i ljut. Ali, kako vrijeme bude prolazilo shvatit cemo da, koliko su god igraci i selektor odgovorni za ovaj baraz, da smo mi ipak zavrsili u barazu kao posljedicu potresa i 'incidenata' sa pocetka kvalifikacija, kad smo ostali bez 6 bodova protiv Kipra i Izraela, bodova koji bi nas na kraju smjestili na drugo mjesto u grupi.
Dakle, ova ekipa ima potencijal za plasman u ovom formatu, ali smo na kraju zavrsili u barazu, izvukli mozda i najtezeg protivnika, imali i dozu nesrece sa maglom i penalom.... i eto. Treba hladne glave razmisliti, a ne potezati neke radikalne poteze koji nas samo mogu unazaditi. ;)

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 19 nov 2015, 15:18

pinoglavi je napisao/la:Smatram da nam uopste nije potrebna neka smjena generacije gdje bi promijenili pola startne postave. Trebamo se samo oprostiti od Spahica, a Salihovica ili Medu ne treba pozivati ukoliko ne napreduju u svojim klubskim karijerama. Potrebna su nam samo 1-2 nova igraca u prvoj postavi.
Golmanski trojac zadrzati, a Asmira i u trenutnoj formi Sehic ili Buric ne mogu izbaciti kao pocetnu jedinicu, a vjerujem da ce mu se forma popraviti do pocetka narednog ciklusa jer tesko da moze ici na gore.
Sto se tice odbrane potrebno je uigrati stalni stoperski par, po meni Sunjic treba biti u prvih 11 a za drugog stopera ravnopravno konkurisu Zukanovic, Cocalic, Vranjes, Bicakcic, Anicic. Svaki od ovih igraca ima svoje prednosti i mane tako da mislim da selektor ne bi puno pogrijesio koga god da upari sa Sunjicem.
Lijevi bek Kolasinac ili Zukanovic, obojica su solidni u defanzivi, Zukanovic zbog iskustva i smirenosti, Kolasinac zbog borbenosti i agresivnosti, ali nazalost nijedan nije prijetnja u ofanzivi. Treba pokusati pridobiti Subica dok ne bude kasno.
Mujdze se ne bi trebali odreci, odlican moderni desni bek ali je nazalost sklon povredama. Mislim da mu je Vranjes sasvim dostojna zamjena jer je brz sto je svakako prednost na ovoj poziciji. Volio bih kada bi isprobali Pavelica ili Dilavera ali mislim da nisu kvalitet da izbace zdravog Mujdzu iz prvih 11, jedino da jedan od njih dvojice bude prva zamjena na desnom beku. Po meni je Vranjes sasvim dobro odigrao 3 poluvremena, uvijek se bori i puno pretrci, mislim da nisu cak kvalitet da budu ispred Ogija, ali ipak necemo znati dok ih ne probamo.

Vezni red je ono sto trebamo mijenjati gdje imamo dosta neisprobanih igraca. Uzimajuci u obzir da igramo formaciju sa 3 vezna igraca i 2 krila mjesta ima samo za 1 igraca, pored Besica i Pjanica.
U formaciji sa desetkom gdje bi par iza desetke bili Besic i Pjanic trebamo isprobati Krunica, Vrancica(ukoliko napokon krene dobijati neku minutazu), Susica, Milosevica i Hodzica.
U formaciji bez desetke gdje bi Besic bio zadnji vezni, a Pjanic sa jos jedinim igracem igrao centralnog veznog trebamo isprobati Prcica(ista situacija kao i sa Vrancicem), Cimirota(ukoliko se vrati sa dobrim igrama poslije povrede) ili Husidica koji je standardan u LA Galaxy-u. Naravno njega probati ako se situacija sa Krunicem(koji je povratkom povrijedjenog igraca ponovo na klupi u Empoliu), Vrancicem, Prcicem ne popravi do naredne utakmice.
Nazalost puno je tu igraca u borbi za tu jednu poziciju, a trebalo bi nam bar 5 utakmica da ih sve isprobamo. Nijedan kvalitetom ne odskace od drugih tako da mislim da oni koji budu u najboljoj formi trebaju najprije dobiti sansu.
Tu su i Medo i Salihovic, ali mislim da im je vrijeme da ih prebacimo na klupu cak i ako budu u dobroj formi u klubovima.
Za def. veznog trebamo isprobati Grahovca da znamo na cemu smo u slucaju povrede Besica.
Desno nemamo puno izbora nego da se nadamo da Hajrovic nece propasti poput Stevanovica, uz dosada odlicnog Viscu.
Na lijevoj strani je vrijeme da Lulic dobije konkurenciju, ali ni tu nemamo puno izbora osim mozda Hodzica. Suljic se nije pomakao od madjarske lige koja je, po meni, kvalitetom u rangu nase ako ne i gora. Hajradinovic je odlican u U21 selekciji, ali nazalost ne igra uopste u klubu. Tako da ce tesko iko izgurati Lulica iz prvih 11(s obzirom da nam je Hodzic potrebniji u napadu ili na poziciji iza napadaca)

U napadu nema puno dilema, niti nam trebaju nova imena zasad, samo bi Ibisevic trebao izgubiti mjesto drugog napadaca. Tankovic ako nas nije odabrao kada smo isli na SP tesko da ce i sada, ali vrijedi pokusati.

Dakle ovo nisu nikakve radikalne promjene niti smjena generacije, samo ubacivanje 1-2 nova igraca u prvih 11. Poraz od Irske jeste razocaravajuci ali mislim da se necemo vratiti u nivo prosjecne europske reprezentacije kao sto mnogi misle, jer ovi igraci imaju jos puno toga reci na terenu, a kvalitet za nastup na SP defintivno imamo. Mnogo ce nam pomoci pozicija na fifinoj rang listi jer vjerujem da bi u slucaju baraza bili nosioci, ali kao sto smo vidjeli ni to nam ne znaci puno ukoliko mi lose odigramo.
Napisao bih jos da trebamo ganjati mlade igrace koji igraju u omladinskim selekcijama drugih zemalja, ali svi znamo da mi ganjamo igrace tek kada se pokazu u seniorskom fudbalu(sto je svakako pogresno) a da je potrebna drasticna reorganizacija nasih omladinskih selekcija to vec svi znaju.
:thumbup: :thumbup: Čovjek objasnio.Svaka cast na ovome.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 19 nov 2015, 16:43

Manje je bitno koji igraci igraju. Najveci je problem kako ih motivisati da trce i grizu na terenu. Treba trcati 90 min, ko ne moze zaluto je u fudbal, eno mu saha, stonog tenisa itd...
Mi smo izgubili od Irske na snagu i na misice, ne zbog toga sto oni znaju bolje lopte igrati. I kad dodas sudiju i penal i dopustanje njihove grube igre onda je sve jasno.
Mi smo spora ekipa i lijena i to je najveci problem. Tu treba nesto raditi.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 nov 2015, 16:53

pinoglavi sve si ti to lijepo opisao kad je u pitanju filozofija postavke centarhalfovi, krila, prednji vezni, zadnji vezni i centarfori. samo od odlaska misimovica to vise ne pije vode, a zasto?
recu ti ja zasto:
imamo bekove koji ne idu naprijed i imamo krila koja ne mogu biti napadaci niti mogu biti radilice u vezonom redu. mi sebi ruke vezemo tom postavkom gdje usidrimo bokove do centra i krila od centra. zato imamo propuh u sredini.
prije si ti imao lulica na beku pa ode naprijed, pa isto je to i mujdza radio dok je bio mladji i fit, pa si ti mogao u sredinu nagurati rahimica i muratovica/zahirovica kao zednje vezne a ispred staviti misketa, medunjanina i pjanica iza dzeke i ibisevica...a sad u ovim formacijama sa staticnim bekovima i nefukcionalnim krilima (kolasinac+lulic i mujdza+visca) ti se moras odreci 2 u sredini. e u tome je razlika kad smo pruzali vrhunske partije i partije u ovim kvalama.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 19 nov 2015, 17:00

Spaha,sejo,vedo pod hitno moraju da idu, moze i medunjanin s njima, a sto se mene tice i hajrovic
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 19 nov 2015, 17:04

Po meni treba dati priliku mlađim igračima, nikoga ne bih izbacivao iz reprezentacije ali bih mnoge preselio na klupu.

Okosnicu tima u narednim utakmicama treba da čine sledeći igrači (uslov standardni u klubu): Begović, Sunjić, Bičakčić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Tino i Džeko. Ovim igračima zavisno od formacije dodati mlađe igrače: Hodžića, Grahovca, Vrančića, Miloševića, Piriću dati priliku da bude taj drugi ili treći golman. Takođe sačekati i vidjeti šta će se desiti sa Hajrovićem i Prcićem.

Otpisivati nikako i nikoga, ali na klupu bih poslao Lulića, Medunjanina, Višću, Ibiševića, Salihovića.

Takođe bi se trebao uvesti kriterijum pozivanja u reprezentaciju. Poziv ne može i ne smije dobiti igrač koji ne igra u klubu, taman da je Ronaldo, a ne Haris, Izet ili ne znam ko. Tu se mora biti jasan i isključiv.

Kada bi se ovakva čistka napravila i na ovakav način, mislim da ne bi trebalo biti puno problema, jer bi igrači koji su dugo na okupu i uz reprezentaciju konačno dobili neku konstantu u reprezentaciji, a imali bi i solidnu klupu, koja bi u poslednjih pola sata mogla donijeti poboljšanje u igri kada je to potrebno.

Samo moje mišljenje!

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 19 nov 2015, 17:11

Sarmelino je napisao/la:Spaha,sejo,vedo pod hitno moraju da idu, moze i medunjanin s njima, a sto se mene tice i hajrovic
Zar i tatu :D
Ja bih samo spahu otpisao, ovi ostali nek stoje, poziv dobijat shodno formi u klubu i to je to.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 nov 2015, 17:20

Ma kod nas se to nista ne gleda ko je u kakvoj formi. Zato ja kazem bolje da se pojedinci povuku jer imaju preveliki uticaj svojim prisustvom u reprezentaciji da vec dug period dobiju poziv i kada nikako ne igraju nikako ili slabo igraju, par minuta po kolu ili ne ulaze sa klupe.

A i kada ne dobiju poziv naprave frku kao da su osteceni.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 nov 2015, 17:30

Po meni u ovoj anketi fali odgovor "Postepeno davanje šansi mlađim igračima" što znači polako uvoditi Hodžića i Grahovca recimo a ne odmah odkantati šta ja znam Mujdžu, Lulića, Medunjanina, Salihovića, Ibiševića... Svi oni mogu ostati bar do Svjetskog a poslije toga se njihov izostanak neće toliko osjetiti jer su već šansu dobili gore navedeni Hodžić, Grahovac...

Neka instant smjena generacija je po meni loš potez, sve to treba da ide postepeno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 19 nov 2015, 17:35

Ne mogu vjerovati da je vecina ljudi na anketi za radikalne rezove. Ajde, eto, imamo ovih 15-ak igraca koji se rotiraju u prvih 11 kod Mese. Nabrojite igrace koji bi danas bez problema mogli zamenti nekog iz tog kruga? Ja fakat ne vidim neki kvalitet... Potencijal da, kvalitet jos ne.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 19 nov 2015, 17:40

FaraonTM je napisao/la:Po meni u ovoj anketi fali odgovor "Postepeno davanje šansi mlađim igračima" što znači polako uvoditi Hodžića i Grahovca recimo a ne odmah odkantati šta ja znam Mujdžu, Lulića, Medunjanina, Salihovića, Ibiševića... Svi oni mogu ostati bar do Svjetskog a poslije toga se njihov izostanak neće toliko osjetiti jer su već šansu dobili gore navedeni Hodžić, Grahovac...

Neka instant smjena generacija je po meni loš potez, sve to treba da ide postepeno.
Ove kao i sve ostale igrače treba samo znati pravilno koristiti. A za to nam treba pravi selektor. Ne kažem da mesa to nije jer mislim da ce se tek sada odnosno u narednim kvalifikacijama iskristalisati njegov kvalitet. Ne možeš ti forsirat Harisa 90 minuta kad on ne moze toliko, znaci daj mu zadnjih pola sata nek ti smiri igru i stane na loptu, ne možeš staviti i Vedada i Edina zajedno na uštrb nekog drugog igrača jer gubiš automatski dva igrača. I tako vazi za sve. Ovo ide pod pretpostavkom da su u dobroj formi.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 19 nov 2015, 17:49

Sta kako dalje? Sve i jednog nogirati iz repke. Poslje onih blamaza u ZE i u Dublinu gdje su igrali kao kakve svekrve najbolja solucija je da se svi nogiraju. Pu ebote od koga mi ispadamo a lafo "zmajevi"? Prije da su ****. Sjecam se Danske i nesretnih 1-1 ali tada su se momci borili i nije im se imalo sta prigovoriti jednostavno nije htjela uci, dok ste vi igrali ko kakve babuskare koje samo znaju loptu nabiti ono ho ruk.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 nov 2015, 17:53

hz1987 je napisao/la:pinoglavi sve si ti to lijepo opisao kad je u pitanju filozofija postavke centarhalfovi, krila, prednji vezni, zadnji vezni i centarfori. samo od odlaska misimovica to vise ne pije vode, a zasto?
recu ti ja zasto:
imamo bekove koji ne idu naprijed i imamo krila koja ne mogu biti napadaci niti mogu biti radilice u vezonom redu. mi sebi ruke vezemo tom postavkom gdje usidrimo bokove do centra i krila od centra. zato imamo propuh u sredini.
prije si ti imao lulica na beku pa ode naprijed, pa isto je to i mujdza radio dok je bio mladji i fit, pa si ti mogao u sredinu nagurati rahimica i muratovica/zahirovica kao zednje vezne a ispred staviti misketa, medunjanina i pjanica iza dzeke i ibisevica...a sad u ovim formacijama sa staticnim bekovima i nefukcionalnim krilima (kolasinac+lulic i mujdza+visca) ti se moras odreci 2 u sredini. e u tome je razlika kad smo pruzali vrhunske partije i partije u ovim kvalama.
Nisam puno ulazio u taktiku, vise je poenta bila da nam nije potreban drasticni remont tima kako neki prizeljkuju, a i nemamo igraca da mijenjamo pola tima. Igrace sam navodio po klasicnoj formaciji 4-2-3-1 jer smo s njom pruzali najbolje rezultate a nisam pristalica nakaradnih formacija bez lijevog beka, lijevog krila, desnog krila, klasicnog defanzivnog veznog ili cak napadaca, kako bi dobili vise kreacije u sredini. To je vrhunska taktika protiv objektivno slabijih reprezentacija, ali nas je dosta puta unistilo protiv malo ozbiljnijih reprezentacija(Izrael, Nigerija, Slovacka u Zenici) ili nas je moglo unistiti dok selektor nije vidio da ne ide tako(Slovacka u Zilini kada smo proigrali ulaskom Zahirovica), ali svakako da nije takve taktike Susica ne bi ni blizu bili onako dominantni u kval. za SP, samo nije znao kada treba stati sa tom formacijom i postaviti neku 'normalnu'.

Slazem se da je to prije puno bolje funkcionisalo zbog prodornih bekova koji su mogli puno pretrcati. Nazalost sada niti imamo prodorne bekove, niti krilne igrace koji mogu pomoci sredini(dakle dobri tehnicari) a da su i dobri u igri 1v1. Mozda Subic lijevo, ali sumnjam da ce uopste zaigrati za nas, jedina nada je da Kolasinac popravi svoju ofanzivnu igru. Ja koliko sam primjetio trudi se i ima zelju pomoci ofanzivi, ali jos nije dovoljno dobar.
Nadu vidim tu da imamo 2 vrhunska igraca na sredini(Besic i Pjanic) a mora se bar jedan igrac, od gore navedenih, ukopiti s njima gdje bi imali odlican vezni red koji mozda i moze nadomjestiti nedostatak ta 2 igraca(beka) u sredini. Ako ne, nema druge nego Lulic ili Visca na klupu(u zavisnosti koji je bek bolji kod protivnika), uz ubacivanje jos jednog veznjaka u nekim utakmicama.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 nov 2015, 17:53

Pa logicno da nece niko Grahovca ili Hodzica dovesti u ligu petice dok ih mi ne poguramo u reprezentaciji.. Ako ih ne ubacimo ovaj ciklus u prvu postavu nema od njih nista..

Po meni treba ovih 15 forsirat: Begovic(28), Anicic(26), Sunjic(26), Zukanovic(28), Kvesic(25), Kolasinac(22), Besic(23), Cimirot(22), Grahovac(23), Pjanic(25), Lulic(29), Visca(25), Dzeko(29), Hodzic(21), Bajic(21), Stilic(28)

Eto reprezentacije u kojoj nema niko niti 30, a ne moze mi niko reci da Anicic, Kvesic, Cimirot, Grahovac, Hodzic i Bajic ne mogu odigrati bolje od ovih sto su do sada igrali.
Spahic, Medunjanin, Salihovic, Hajrovic, Ibisevic, Bicakcic, Susic, Hadzic, svi su dobili bruku prostora i ispadali cesto smijesni

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 nov 2015, 18:00

........................Begovic.......................
.......Anicic.........Sunjic.......Zukanovic.........
......................Besic.............................
Visca.........Cimirot.......Grahovac.......Lulic..
..........................................................
.....................Pjanic.............................
.....................Dzeko.............................

Ebite me ako ovi ne bi odigrali 15 puta bolje od ovog sto se sada igra. 352, sa tri stopera i Visca te Lulic kao wingeri. Stoperi bi konacno mogli zatvoriti. A Besic i Cimirot bi nas popunili trkacki. Bili bi bar tvrda reprezentacija koja ne primi svaku mogucu utakmicu gol..

ili

------------------------Begovic-----------------------
Mujdza-----Anicic------------Sunjic------Zukanovic/Kvesic

............Cimirot.......Besic......Grahovac.........

........................Pjanic..............................

................Dzeko.............Hodzic..............
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 nov 2015, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 nov 2015, 18:01

Tesko je reci tko moze od ovih mladjih odmah uletjeti ali je vrlo lako reci tko vise ne moze. Dobar dio foruma se krivio da Salihovic moze odigrati samo jednu utakmicu jer drugu fizicki ne moze iznijeti u 4 dana. Medunjanin po meni ne moze ni jednu jer covjek nije mogao ovakve utakmice tipa Irska odigrati I kad je bio u najboljoj formi. Znaci tu bi mogli kao zamjene isprobati Krunica, Susica pa I Prcica koji ako nista sjedi na klupi u ozbiljnom klubu. To znaci da je fizicki spreman. Sigurno bi ako nista trcali bolje. Vjerujem da se I u Subicu moze traziti zamjena za Kolasinca kao I u Grahovcu za Besica. Hodzic bi mogao biti povuceni napadac iza Dzeka, mozda cak I za prvi tim. U nekim slucajevima mogao bi mijenjati I Lulica. Suljic bi se trebao probati jer rezervu za desno krilo nemamo uopce. Hajrovic ne igra nigdje I nikako. Pavelic odmah u prvi sastav na desnog beka. Rezervu traziti ili jos neko vrijeme zadrzati Mujdzu ali ne znam I on koliko ce I kako vise moci I igrati. Svaki jaci start I njega nema par mjeseci. Tankovica I slicne dovesti za back up. Nije ovdje u pitanju totalna promijena jer vecina prvotimaca ostaje ali se ekipa podmladjiva sa 2 nova prvotimca I 5-6 igraca za klupu koji bi dobivali 20-30 minuta ovisno o potrebama. Kako vam nije jasno da nekolicina vise ne moze? Ne mogu I gotovo. Ili zelite da opet placemo da nam igraci ne mogu potrcati protiv Belgije. Pa meni je dosta nema se tu sta vise cekati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 nov 2015, 18:03

tuzlak1987 je napisao/la:........................Begovic.......................
.......Anicic.........Sunjic.......Zukanovic.........
......................Besic.............................
Visca.........Cimirot.......Grahovac.......Lulic..
..........................................................
.....................Pjanic.............................
.....................Dzeko.............................

Ebite me ako ovi ne bi odigrali 15 puta bolje od ovog sto se sada igra. 352, sa tri stopera i Visca te Lulic kao wingeri. Stoperi bi konacno mogli zatvoriti. A Besic i Cimirot bi nas popunili trkacki. Bili bi bar tvrda reprezentacija koja ne primi svaku mogucu utakmicu gol..
ma ne može brate ta 3-5-2 ;)

za to moraš imati zvijeri od stopera i da ti bocni piće gore-dole citavu tekmu...presaugali bi do poluvremena.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 nov 2015, 18:13

Kvesic ti ispred Kolasinca :mrgreen:
Ne možeš napraviti smjenu generacije kada potencijalni reprezentativci nisu ni blizu kvalitetni kao sadašnji. Treba polahko uvoditi neke mlade igrače, ali koga da uvodis? Jedini koji ima potencijala za A reprezentaciju je Hodžić, ali ni on nije ispred Ibisevica pa da ga guraš u vatru.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 nov 2015, 18:17

Neki bi sve redom mijenjali a mi da smo imali Medu koji je u formi sigurno bi bili puno opasniji u ofanzivi, mozda bi cak i slavili prolaz.
Nad tobom sunce najljepše sja

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 19 nov 2015, 18:24

pinoglavi je napisao/la:Neki bi sve redom mijenjali a mi da smo imali Medu koji je u formi sigurno bi bili puno opasniji u ofanzivi, mozda bi cak i slavili prolaz.

Zbog toga se igrači ne smiju opisivat, ne moraš ih stavljati na svaki spisak, nek zasluže formom ali ne vidim potrebu za radikalniim potezima.
Meduunjanin će na zimu sigurno promjeniti klub i čak i da ode u tursku ili Holandiju i bude standardan više će nam pružiti on nego Šušić iz Hajduka jer je kvalitet na mediinoj strani. Isto tako i salihovic. Znaci samo forma da se popravi.
Vedo je standardan u herti i ne mogu da zamislim da ga ljudi otpisuju.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 29 gostiju.