ali brate kakav god stadion sutra pravio sjever ostaje onakav kakav jeste i pola platoa je sasvim dovoljno i kad se igra derby ili neke vece utakmice zatvori se ulica ispred stadiona. Poslovni ce biti pristupacniji jer ce biti blize cesti. Betonsko igraliste iza istoka to cemo da vidimo sta ce od toga biti ali po svakoj logici to mora pripasti Zelji i sutra kad se napravi istok i ispod poslovni prostori imas lijep pristup i njima i finog prostora ispred tribine. Trzni centar koji se zamisljao to je bila ona prica sa slovencima i on je kao trebao biti na prostoru pomocnog terena sa prirodnom travom. Šteta klubu nije nikakva, najbolje bi bilo da je klub bio vlasnik i toga pa da je prodao i uzeo novac neki i ulozio u stadion u sta god ali to nije bio slucaj. Uostalom pa u Engleskoj vecina stadiona sa ulice ulazis direktno na tribinu i ispunjavaju sve uvjete...Genie je napisao/la:Šta možeš bez? Logika je da neće biti isto sa tim prostorom i bez njega, faliti će ogroman dio. Ostao je bez pola platoa, zemljišta na kojem se nalazi Plavi Zamak i oko njega a navode da će ostati i bez betonskog terena i bog zna čega sve ne kada se završi ovaj spor. Tebi to nije ništa? Zar treba crtati? Evo primjer, ako Željo nekad bude htio da iskoristi svo zemljište (do same ceste, jer je sve to njegovo) ili bude našao neke potencijalne investiore koji su recimo spremni izgraditi stadion u sklopu nekog tržnog centra (kao što je ranije bio slučaj) neće biti u mogućnosti graditi objekat do same ceste jer će morati ostaviti dio za prilaz tom objektu (samim tim smanjiti sami objekat, izgubiti na vrijednosti samog objekta i možda dovesti u pitanje isplativost investicije), jer za jedan takav objekat treba ogroman prilazni prostor, a južna longitudinala mu oduzima baš to. Ja se slažem sa vama za to da od ovoga nekad može biti kosristi, ali se ne slažem da se zbog toga ide na štetu kluba. Trebalo je tražiti kompromis, a uvjeren sam da se mogao naći tako da svi budu zadovoljni. Najbolje bi bilo da se išlo jedan nivo ispod (kao recimo projekat kongresnog centra, čime Novi Grad dobija ogroman trg, ko je upoznat sa ovim zna o čemu pričam), tada bi mi i kompletno to naselje dobili jedan veliki trg/plato, čime bi svi bili zadovoljni. Ovako vidim samo štetu klubu! Neću više na ovu temu, očigledno je da se mišljenja razlikuju i ovo samo može ići u nedogled.ChWilla je napisao/la:ma ne zvučiš, čini ti se.
zašto je izgradnja normalne ceste (planirane prije rata) na štetu kluba? šta možeš sa platoom kakav jeste?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
I ti se mijenjaš kao vrijeme, donedavno si govorio da zemljište vrijedi koliko i objekat koji možeš na njemu izgraditi, sad okrenuo ploču. NEBITNO! Treba završiti na ovu temu ... beze davimo ostale.ChWilla je napisao/la:ko navodi?
cesta je planirana dok je tito bio živ. zbog toga je plato proglašen javnom saobraćajnicom i klub od njega nema i ne može imati ništa. a normalna cesta može samo podići vrijednost stadiona i pratećih objekata.
Evo ko navodi ...
Sportsko društvo (SD) Željezničar planira na lokaciji na kojoj se nalazi, sada već srušeni hotel i restoran Plavi zamak izgraditi sportsku salu, fitnes i hotel.
„Ovim dopisom Vas obavještavamo da smo nakon obavljenih stručnih razgovora s projektantskom kućom utvrdili da nam je za realizaciju projekta (izgradnja sportske hale, fitnesa i hotela) koji imamo namjeru izvesti, na zemljištu označenom KČ 2174/2 na kojem se nalazi objekt Plavi zamak i dio betonske površine na kojoj je trenutno sportsko igralište koje se ne koristi, a isto je bilo predviđeno po dogovoru da se napravi ekvivalentna dvorana za Sportsko društvo.“
i ja bi večerao janjetine, ali nema. to je naše 1/1. i tu se i može nešto graditi, a na platou ne može i ne bi moglo i da se neće praviti cesta.
Navikli smo da nas kradu, navikli smo na sve tako nista novo genie.
SD treba ugasiti nek se puse I nek Im violina pusi u isto vrijeme.
SD treba ugasiti nek se puse I nek Im violina pusi u isto vrijeme.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Placa li SD kiriju za prostor koji koriste na sjevernoj tribini?
Nemam ja nista protiv SD-a.. Pod okriljen SD-a funkcionisu mnoge selekcije kao sto je dzudo klub ili zenski kosarkaski klub, itd. koji su medju najuspjesnijim u drzavi.. Naravno, meni je FK Zeljo na prvom mjestu i volio bih da su i jedni i drugi posteni i spremni na medjusobnu suradnju u interesu i nas i njih a ne da gledaju kako ce ko koga zaebati radi neke sitne trenutne koristi..
Ono sto je meni totalno nelogicno i besmisleno su ove spekulacije o nekakvoj izgradnji hotela i dvorane na betonskom igralistu.. Sve i da je to 1/1 zemlja SD-a, samo treba zamisliti kako bi to izgledalo i moze se doci do zakljucka da do takve izgradnje nikad nece doci.. Zamisli dvoranu 10 metara od druge dvorane i 10 metara od stadiona.. Ne moze vala ni u crtanom filmu..
Nemam ja nista protiv SD-a.. Pod okriljen SD-a funkcionisu mnoge selekcije kao sto je dzudo klub ili zenski kosarkaski klub, itd. koji su medju najuspjesnijim u drzavi.. Naravno, meni je FK Zeljo na prvom mjestu i volio bih da su i jedni i drugi posteni i spremni na medjusobnu suradnju u interesu i nas i njih a ne da gledaju kako ce ko koga zaebati radi neke sitne trenutne koristi..
Ono sto je meni totalno nelogicno i besmisleno su ove spekulacije o nekakvoj izgradnji hotela i dvorane na betonskom igralistu.. Sve i da je to 1/1 zemlja SD-a, samo treba zamisliti kako bi to izgledalo i moze se doci do zakljucka da do takve izgradnje nikad nece doci.. Zamisli dvoranu 10 metara od druge dvorane i 10 metara od stadiona.. Ne moze vala ni u crtanom filmu..
BUDI ŽELJO !!!
Joj ljudi ja ne znam jel' samo meni više muka ući na ovu temu i čitati o stadionu, južnoj longidutinali, SD Željezničar, katastar, vlasništvo, općina...
Ili se prebacite na temu o stadionu ili napravite neku posebnu temu za zemljište koje posjedujemo kao klub pa opletite, po meni samo se spama ova tema.
Ili se prebacite na temu o stadionu ili napravite neku posebnu temu za zemljište koje posjedujemo kao klub pa opletite, po meni samo se spama ova tema.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Jaozinho22
- Kontakt:
FaraonTM je napisao/la:Joj ljudi ja ne znam jel' samo meni više muka ući na ovu temu i čitati o stadionu, južnoj longidutinali, SD Željezničar, katastar, vlasništvo, općina...
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- milanribar
- Kontakt:
Treba napraviti jednu temu lazi i ublehe. Gdje su ti silni igraci sto su trebali doci od nasih insajdera ?
Jakupović sudi protiv Borca. Koji je ovo put da nam sudi? 
I kažu nemoj pravit hotel, nek naprave da se čovjek smjesti finobraco je napisao/la:Jakupović sudi protiv Borca. Koji je ovo put da nam sudi?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
U čitavoj ovoj priči nebitni su i SD i FK, da li vi stvarno ne vidite dalje od te saobračajnice? Da li vi fakat mislite da će neko trošiti svoje vrijeme i novac u nešto iz čiste ljubavi prema istom a da nema nešto konkretno zauzvrat. Znate li vi koliko SD i FK imaju stanova i poslovnih prostora koji se knjiže na iste? Lijepo je razmišljati o sportskom aspektu našeg Želje ali vjerujte mi da to trenutno nije prvi prioritet. Dok mi navijači razmišljamo o brazilcima drugi misle o bagerima.
A što je još smješnije mi tu ništa ne možemo. Daj Bože da me u bližoj budučnosti razuvjere... ja sam u nedjelju na Grbavici ali mi sve ovo fakat sve više ide na qrac.
A što je još smješnije mi tu ništa ne možemo. Daj Bože da me u bližoj budučnosti razuvjere... ja sam u nedjelju na Grbavici ali mi sve ovo fakat sve više ide na qrac.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
- Jaozinho22
- Kontakt:
Za tebe i takve poput tebe je napravljena tema ''Željezničar Opšte diskusije'' Ali ti uvijek fulaš temu.milanribar je napisao/la:Treba napraviti jednu temu lazi i ublehe. Gdje su ti silni igraci sto su trebali doci od nasih insajdera ?
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
- milanribar
- Kontakt:
Tamo su pacijenti, a ovdje bi kao trebali biti s informacijama. Dzesu oni sto su najavljivali neke igrace, da cemo pasti na guzicu. Ni njih a ni igraca. Taman sam htio prvi put pomisliti da fakat nesto znaju kad opet sipak.Jaozinho22 je napisao/la:Za tebe i takve poput tebe je napravljena tema ''Željezničar Opšte diskusije'' Ali ti uvijek fulaš temu.milanribar je napisao/la:Treba napraviti jednu temu lazi i ublehe. Gdje su ti silni igraci sto su trebali doci od nasih insajdera ?
Sad ce za koji dan pred pauzu napisati kako se sprema nesto strasno, janje se okrece, stabilizacija, prioriteti. Ma nema.
Jedva cekam da vidim da li je ista uspio uraditi u ovoj pauzi, i hoce li nas pozitivno iznenaditi ili je definitivno nestrucnost na djelu po ko zna koji put.
Ma ti si davno na glavu pao
Za koji dan ćeš dobiti crno na bijelo sta je sve uradjeno, ako si član naravno.
- milanribar
- Kontakt:
Naravno da jesam. Jedva cekam da vidim koliko su vratili para i da li misle praviti tim za ispadanje iz lige ili za borbu na evropu.
Onda ne seri unaprijed, nego se strpi kao svi mi.
-
neroazzuro
- Kontakt:
Nema prenosa u nedelju?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Zar nije prenos na BHT-uneroazzuro je napisao/la:Nema prenosa u nedelju?
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
ipak jeste, masalaphily je napisao/la:Zar nije prenos na BHT-uneroazzuro je napisao/la:Nema prenosa u nedelju?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.