EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

Cartman
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2010, 10:51

delija je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Ja samo molim Boga da Francuska odigra sto bolje na SP-u pa da ovaj kloc Domenech nastavi kao selektor.
Hehe i dje je tu logika.Pa ako uspiju odigrat dobro znaci i da nije kloc :mrgreen: ..Nasa jedina nada protiv Francuza je to sto ce nas sigurno podcijeniti
Dosli su i do finala SP-a 2006 pa je kloc kakvog nema nigdje drugo. Njega samo igraci mogu spasit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 28 mar 2010, 14:46

Susret na granici: Rumunjska – BiH?

Zbilja ili provokacija, teško je zaključiti, ali smo ostali ne malo iznenađeni kada smo pročitali vijest s rumunjskog portala „Prosport“ u kojoj stoji da NS Rumunjske planira utakmicu protiv BiH u kvalifikacijama za Euro odigrati u gradiću Drobeta-Turnu Severinu koji se nalazi s druge strane Kladova preko Dunava na samoj granici sa Srbijom.

Da li Rumunji smatraju kako je stadion „Municipalul“ idealan za gostoprimstvo BiH ili se nadaju da će dosta građana Srbije doći u Severin i navijati za njih kontra našeg tima, teško je zaključiti.

Europski stadion

Ali, Rumunji su ozbiljni u namjeri da meč odigraju na stadionu na kojem se od 1. prosinca 2009. nije igrala ozbiljnija utakmica (tada je Univerzitatea gostovala i pobijedila sa 7:0).

„Ovo je europski stadion koji zadovoljava sve potrebne uvjete. Stadion ima više od 20.000 sjedećih mjesta i jedini problem je što je 60 kilometara udaljen od najbližeg aerodroma“ - kaže Mircea Mihail, direktor za organiziranje utakmica u NS Rumunjske.

Drobeta-Turnu Severin je 115 kilometara udaljen od Craiove. U NS Rumunjske se nadaju da će naši dužnosnici pristati na odigravanje susreta kako ne bi slijetali na manji aerodrom.

„Rumunji mogu organizirati utakmicu u bilo kojem gradu u svojoj državi, ali stadion ne smije biti udaljen više od 100 kilometara od aerodroma. Pošto je ovaj udaljen 60, prepreka za odigravanje susreta nema. Naravno, pod uvjetom da UEFA da dozvolu za odigravanje međunarodnih utakmica“ - pojasnio je Munib Ušanović.

UEFA još uvijek nije dala dozvolu Severinu. „Zeleno svjetlo“ prilikom nedavne inspekcije UEFA-e dobila su samo tri stadiona, Steaue u Bukureštu, te u Cluju i Temisvaru. Drobeta-Turnu Severin je na čekanju.

Zajednički test

„Do meča sa BiH ima još vremena. Susret je na rasporedu tek 3. lipnjaa 2011. Za više od godinu možemo dobiti dozvolu“ - dodao je Mihail.

Prvi test Rumunji će imati krajem svibnja kada će na stadionu „Municipalul“ gostovati mlada reprezentacija Srbije. Tko zna možda će to biti ujedno i test za zajedničko navijanje.
Strauss Junior

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 mar 2010, 15:12

Rekao sam već, da igramo i u Transelvaniji, da im je u loži drakula, oni nemaju šanse protiv nas.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 mar 2010, 17:27

Neutral je napisao/la:Rekao sam već, da igramo i u Transelvaniji, da im je u loži drakula, oni nemaju šanse protiv nas.
Cigani su to ,druze ,sve ce nacine iskoristiti ,prljavo i igraju ..Po kvalitetu i ja mislim da nemaju sanse.

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 29 mar 2010, 10:00

zaista su bili losi u protelkim kvalifikacijama za SP 2010. Vidjet cemo u proslosti su nas uvijek pobjedivali... hvala ti sto si izvjestaj postavio na finom lipom hrvatskom
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 29 mar 2010, 11:11

smjesno da ovi novinari su poceli koristiti hrvatski kalendar ....
BLUE NATION.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2010, 11:14

U grupi smo sa nacijama koje su spremne na sve i ne moze nas nista iznenadit. Rumuni i albanci su poznati po tome kako "fino" docekaju goste u svim sportovima. Bjelorusija je sovjetska skola, znamo sta to znaci. A francuzi imaju UEFA-u na svojoj strani tako da ce u nasoj grupi bit svega i svacega, samo ne fair-playa.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2010, 11:33

BoSna_pLayA je napisao/la:Jedva cekam pocetak kvalifikacija i nove pobjede nasih zmajeva.
Grupa je vrlo povoljna za nas jer su Francuska i Rumunija u velikoj krizi. Albanija i Bjelorusija su ekipe kojih se treba paziti jer se tu rasipaju bodovi, ko sto je Ciro rekao "nagazne" mine. I vidjeli ste svi da smo preko nagaznih mina presli u baraz jer su turci stali na tu minu i odigral 1:1 sa Estonijom.
Sa Luxemburgom sigurno necemo imati problema.

Sa Dzekom u top-formi cemo razvaliti sve i jednu repku. Jedini hendikep za nas sto Salihovic nece igrat 4 utakmice.
Pa jesu se oni nasi debili zalili na ovu odluku?

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 29 mar 2010, 11:45

BoSna_pLayA je napisao/la:Jedva cekam pocetak kvalifikacija i nove pobjede nasih zmajeva.
Grupa je vrlo povoljna za nas jer su Francuska i Rumunija u velikoj krizi. Albanija i Bjelorusija su ekipe kojih se treba paziti jer se tu rasipaju bodovi, ko sto je Ciro rekao "nagazne" mine. I vidjeli ste svi da smo preko nagaznih mina presli u baraz jer su turci stali na tu minu i odigral 1:1 sa Estonijom.
Sa Luxemburgom sigurno necemo imati problema.

Sa Dzekom u top-formi cemo razvaliti sve i jednu repku. Jedini hendikep za nas sto Salihovic nece igrat 4 utakmice.
ja se jedino bojim da francuzi ne pocnu igrati fudbal rukama :D :D :lol:

mi mozemo moramo i hocemo na EP 8-)
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 apr 2010, 01:00

A vec sam krenuo majku psovati i Platiniju i Francuskoj itd... :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 apr 2010, 01:31

RiNo je napisao/la:A vec sam krenuo majku psovati i Platiniju i Francuskoj itd... :mrgreen:
Uh sjecam se prije 3 godine ja mislim, na sportinu objavili da je Pjanic odlucio zaigrat za Francusku (nudili su mu mjesto u U21), kako sam bio popizdio. Nisam ni procito zadnju liniju gdje je pisalo sretan prvi april ili nesto tako, tak sam poslje skuzio :D

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 maj 2010, 14:08

Cartman je napisao/la:
RiNo je napisao/la:A vec sam krenuo majku psovati i Platiniju i Francuskoj itd... :mrgreen:
Uh sjecam se prije 3 godine ja mislim, na sportinu objavili da je Pjanic odlucio zaigrat za Francusku (nudili su mu mjesto u U21), kako sam bio popizdio. Nisam ni procito zadnju liniju gdje je pisalo sretan prvi april ili nesto tako, tak sam poslje skuzio :D

I ja sam isto zbog toga bio popizdio. Ja procitao to na textu,kad nisam porazbijao sve. Tek navecer shvatio da je to zbog prvog aprila
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 20 maj 2010, 12:16

"Blanc preuzima francusku reprezentaciju nakon SP-a"
Pas macku
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 maj 2010, 12:28

Fozgen je napisao/la:"Blanc preuzima francusku reprezentaciju nakon SP-a"
Pas macku
Ma bit će to OK, vidjet ćeš. Ja sam nekako ovo priželjkivao, treba vremena da se sve to saštima, reprezentacija puna egoista a on mlad.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 20 maj 2010, 12:33

NoName je napisao/la:
Fozgen je napisao/la:"Blanc preuzima francusku reprezentaciju nakon SP-a"
Pas macku
Ma bit će to OK, vidjet ćeš. Ja sam nekako ovo priželjkivao, treba vremena da se sve to saštima, reprezentacija puna egoista a on mlad.
Iskreno se nadam, on jeste mlad ali opet ima iskustva, sto u takmicenjima sto u vodjenju kluba, kako god nikako se ne moze porediti sa Domenech-om. Mislio sam fakat da ce nedodirljivi ostati na mjestu selektora i poslije SP al et :(
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 maj 2010, 13:00

Nek bude ko hoce selektor, mene vise tangira da mi ne kiksamo tamo negdje protiv slabih reprezentacija. Vidjelo se to u proslim kvalifikacijama, kako jedna Estonija Turcima nasteti. Ista Estonija odigra nerjeseno protiv Portugala i izgubi 1:0 od Brazila. Kakve probleme mogu takve ekipe da naprave. Mozemo zaliti za tome sto nismo uspjeli naprimjer Turke da porazimo, nego "samo" da odigramo nerjeseno pri kraju, ali meni je u to vrijeme bilo bitnije da vidim tu hladnokrvnost protiv ovih "slabijih" ekipa. Nadam se da ce to tako ostati.

A ekipe kao Albanija ili Bjelorusija ce protiv jedne jake reprezentacije kao Francuske biti jako motivisani da se pokazu. Tu vidim nasu laganu prednost. Odigrati protiv ovih nerjeseno je za nas i za Francuze kao poraz. Sto se tice direktne uporedbe sa Francuzima, mislim ako se najzad pojaca ta defenziva, da tu moze da bude svega i tendencionalno sam optimistican.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 13:36

Da, mi smo vječito gubili od ovih, uslovno rečeno, malih zemalja. Nadam se da to sada neće biti slučaj. Činjenica je da su Francuzi jedva izvukli i ove kvalifikacije, te da je teško povjerovati da će im se to ponoviti. Po meni je Blanc x puta bolji trener od Domenecha, ali stoji i ovo da vođenje kluba i reprezentacije nije isto(imate Klinsmanna kao primjer, ali s druge strane, ima i Fabio Capello). Nadam se našim dobrim igrama i borbenošću, a mi uvijek pokažemo inat protiv ovih jačih, posebno u gostima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 13:39

Gubili smo od malih dok Ćiro nije došao, nadam se da će Pape nastaviti trpati ovim rekreativcima, jer tu se dobijaju kvalifikacije, uvjerili smo se u to prošlom ciklusu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 maj 2010, 13:43

NoName je napisao/la:Odlična, uravnotežena grupa. Iz prva dva šešira smo dobili reprezentacije sa kojima se može igrati dok smo iz ostalih šešira dobili selekcije koje svakome mogu uzeti bodove, kako nama, tako i Francuzima i Rumunima.

Kad uporedimo Francusku sa Španijom, Rumuniju sa Turskom i Belgiju sa Bjelorusijom onda moramo biti prezadovoljni.

Na Sušiću je zadatak da u svaku utakmicu uđe max. koncentrisano i uspjeh neće izostati, gotovo sigurno. Ovdje treba ići na prvo mjesto od starta koje je itekako dostižno, poznavajući mentalitet Francuza u kvalifikacijama. Oni će gotovo sigurno potuči na par ovih težih gostovanja, na nama je da to iskoristimo.
Samo ću se citirati, komentar neposredno nakon izvlačenja grupa, i danas mislim isto.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 20 maj 2010, 16:51

Mene je u ovoj grupi nekako najvise strah Bjelorusije ,gledao sam ih protiv Hrvatske u par navrata ,nevjerovatno dobro igraju lopte ,tehnicki su jako potkovani ,nemaju neke individualce pa se tu osjeti razlika ,ali pas igra odlicna ,jako su me impresionirali.
Ovo ostalo ,Francuze cemo lakse dobiti na strani ,nego kuci ,imam takav utisak ,dok cemo ,po mom misljenju Rumune zgazit..
Albaniju sam gledao kuci protiv Portugala ,i jos neke utakmice ,vrlo su pozrtvovani ,ginu na svaku loptu kuci ,i tesko ce biti ,ali ne sumnjam da ce se oni lagano odraditi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.