SP - Grupa H

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide u 1/8?

Spanija
130
47%
Honduras
13
5%
Cile
77
28%
Svicarska
57
21%

Ukupno glasova: 277

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa H

Post Postao/la Devil » 20 maj 2010, 19:19

Jedna grupa koja je meni licno jedna od najlosih na Sp.Ne zato sto je ova grupa slaba,nego zato su u ostalim grupama jace repke.
Spanija-Spanija bi ovom grupom trebala da se proseta,nema pravoga konkurenta u ovoj grupi.Prejaka su repka i meni uz Englesku glavni kandidati za naslov.Sjajna generacija Cassilas,Xavi,Ramos,Puyol treba da potvrdi svoj kvalitet i ovde i dokaze da nisu luzeri na SP.
Honduras-Uz Novi Zeland i S.Koreju po meni najlosija repka ali kao sto se kaze i oni svoga konja za trku imaju.Nekoliko odlicnih igraca Figueroa,Suazo,Leon,Costly,Palacios prikazuje da ova repka nije nimalo naivna ali ipak verujem da nece proci grupnu fazu.
Svicarska-Domacin proslog EP vodice veliku borbu za drugu poziciju.Ekipu imaju za takvo nesta Benaglio,Magnin,Senderos,Behrami,Barneta,Frei igraci su koji zasigurno mogu doneti drugu fazu.
Chile-Simpaticna repka sa Juzno americkog kontinenta.Bod manje u odnosu na Brazil i podjednak broj bodova kao Paraguay daje im za pravo da se necemu nadaju.Ova ekipa gledajuci je ima potencijala sa nekoliko pravo kvalitetnih igraca i verujem da ce ovde odlucivati druga tekma protiv Svicarske ko ide dalje.Ali moj poredak na kraju izgleda

Spanija
Svicarska
Chile
Honduras
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 20 maj 2010, 20:50

Devil je napisao/la:Jedna grupa koja je meni licno jedna od najlosih na Sp.Ne zato sto je ova grupa slaba,nego zato su u ostalim grupama jace repke.
Spanija-Spanija bi ovom grupom trebala da se proseta,nema pravoga konkurenta u ovoj grupi.Prejaka su repka i meni uz Englesku glavni kandidati za naslov.Sjajna generacija Cassilas,Xavi,Ramos,Puyol treba da potvrdi svoj kvalitet i ovde i dokaze da nisu luzeri na SP.
Honduras-Uz Novi Zeland i S.Koreju po meni najlosija repka ali kao sto se kaze i oni svoga konja za trku imaju.Nekoliko odlicnih igraca Figueroa,Suazo,Leon,Costly,Palacios prikazuje da ova repka nije nimalo naivna ali ipak verujem da nece proci grupnu fazu.
Svicarska-Domacin proslog EP vodice veliku borbu za drugu poziciju.Ekipu imaju za takvo nesta Benaglio,Magnin,Senderos,Behrami,Barneta,Frei igraci su koji zasigurno mogu doneti drugu fazu.
Chile-Simpaticna repka sa Juzno americkog kontinenta.Bod manje u odnosu na Brazil i podjednak broj bodova kao Paraguay daje im za pravo da se necemu nadaju.Ova ekipa gledajuci je ima potencijala sa nekoliko pravo kvalitetnih igraca i verujem da ce ovde odlucivati druga tekma protiv Svicarske ko ide dalje.Ali moj poredak na kraju izgleda

Spanija
Svicarska
Chile
Honduras
potpisujem! Tim prije sto mislim da ce prevaga na strani Svice u odnosu na Chile biti Otmar.Spanci kako vrijeme odmice igraju sve bolje pod palicom Del Bosque-a i prvo on pa i igraci su svjesni kako i sta treba da rade da bi dosli do kraja.U grupi mozda i bude i naizgled teskih utakmica,tipa 1:0,ili 2:1,al grupa se prolazi i to sa prvog mjesta. Po meni ce se ove ekipe probati suprotstaviti Spaniji Mourinhovim receptom protiv Barce,al mislim da je i Del Bosque toga svjestan,a i reprezentacija im je pokazala da znaju razbit bunker-ekipe!

crespo
Kontakt:

Post Postao/la crespo » 24 maj 2010, 23:15

spanija prva ubjedljivo
cile drigi
svica reca
honduras zadnji

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 24 maj 2010, 23:20

slobodno odigrajte na kladionici gol razlika spanije (+5) i kao drugog sigurnog kandidata koji prolazi stavite svicarsku..
-PAJA Fan Club!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2010, 11:45

Evo, Švicarska ostala bez Strellera koji ne ide na SP zbog povrede mišića.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 28 maj 2010, 07:04

Spanija lagano nastavlja tamo gdje je stala u kvalifikacijama. Ostali neka se dogovore.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 28 maj 2010, 20:49

ovdje je samo pitanje 2. mijesto tu dajem prednost svicarskoj
.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 jun 2010, 15:45

Goalkeepers: Claudio Bravo (Real Sociedad/Spain), Miguel Pinto (Universidad de Chile), Luis Marin (Union Espanola)

Defenders: Pablo Contreras (PAOK/Greece), Ismael Fuentes (Universidad Catolica), Mauricio Isla (Udinese/Italy), Gary Medel (Boca Juniors/Argentina), Gonzalo Jara (West Bromwich/England), Waldo Ponce (Universidad Catolica), Arturo Vidal (Bayer Leverkusen/Germany)

Midfielders: Carlos Carmona (Reggina/Italy), Marco Estrada (Universidad de Chile), Matias Fernandez (Sporting Lisbon/Portugal), Gonzalo Fierro (Flamengo/Brazil), Rodrigo Millar (Colo Colo), Rodrigo Tello (Besiktas/Turkey), Jorge Valdivia (Al-Ain/United Arab Emirates)

Strikers: Jean Beausejour (America/Mexico), Mark Gonzalez (CSKA Moscow/Russia), Fabian Orellana (Xerez/Spain), Esteban Paredes (Colo Colo), Alexis Sanchez (Udinese/Italy), Humberto Suazo (Real Zaragoza/Spain)

Bielsin sastav.Hector Mancila je otpao sa spiska ocekivano jer napadaca ima previse i samim tim nije potreban.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jun 2010, 15:44

Nakon Costila novi peh je zadeseo Honduras,otpao je uz Suaza njihov najbolji igrac Palacios. :x

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2010, 16:33

Devil je napisao/la:Nakon Costila novi peh je zadeseo Honduras,otpao je uz Suaza njihov najbolji igrac Palacios. :x
Boze sacuvaj kolike povrede. I to sve vazni igraci.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jun 2010, 17:48

Devil je napisao/la:Nakon Costila novi peh je zadeseo Honduras,otpao je uz Suaza njihov najbolji igrac Palacios. :x
Trojica ponajboljih igrača su im se povrijedila. Još samo da im se povrijedi onaj Figueroa i Honduras i ne mora ići na SP.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 jun 2010, 17:50

SP: Torres spreman za početak Mundijala?

Prvi put otkako se španjolska nogometna reprezentacija okupila na pripremama za Svjetsko prvenstvo (od 11. lipnja do 11. srpnja na jugu Afrike) trening je normalno obavio Fernando Torres...

Napadač Liverpoola dugo je vremena osjećao nuspojave poslije operacije koljena, ali je u nedjelju djelovao "potpuno spremno i dobro" na žestoko postavljenom treningu španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea.

Prije nekoliko dana je unutar španjolske reprezentacije vladalo mišljenje da će Fernando Torres vjerojatno preskočiti premijernu, ili možda čak prve dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu, no evidentirano dobro fizičko stanje moglo bi promijeniti takav plan.

U utorak će aktualni europski prvak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu prije odlaska na poprište Svjetskog prvenstva. U Murciji će odigrati ogled protiv Poljske, a već tada bi Del Bosque mogao provjeriti kako Torres izgleda na travnjaku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SP: Villa izvođač penala za “furiju”

Prema pisanju španjolskog dnevnika Asa, navopečeni napadač Barcelone David Villa izvodit će sve jedanaesterce za aktualne europske prvake Španjolce na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi...

Villa je prije dvije godine u Austriji i Švicarskoj ponio epitet najboljeg strijelca Eura s četiri postignuta gola, a sada mu je španjolski izbornik Vicente Del Bosque povjerio odgovornost izvođenja najstrožih udaraca.

Prvi Villin zamjenik kod izvođenja udaraca s bijele točke u slučaju njegova odsustva s travnjaka bit će veznjak Real Madrida Xabi Alonso.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Fenix95
Kontakt:

Post Postao/la Fenix95 » 06 jun 2010, 18:17

ova grupa vjerovatno nece ponuditi nista zanimljivo ...
siguran prolaz ima Spanija koja je i favorit za osvajanje prvenstva...
po meni ce tabela izgledati ovako:
1 Spanija
2 Chile
3 Honduras
4 Svicarska :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2010, 19:23

harry_90 je napisao/la:
SP: Villa izvođač penala za “furiju”

Prema pisanju španjolskog dnevnika Asa, navopečeni napadač Barcelone David Villa izvodit će sve jedanaesterce za aktualne europske prvake Španjolce na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi...

Villa je prije dvije godine u Austriji i Švicarskoj ponio epitet najboljeg strijelca Eura s četiri postignuta gola, a sada mu je španjolski izbornik Vicente Del Bosque povjerio odgovornost izvođenja najstrožih udaraca.

Prvi Villin zamjenik kod izvođenja udaraca s bijele točke u slučaju njegova odsustva s travnjaka bit će veznjak Real Madrida Xabi Alonso.
Super, imam ga u ekipi na manageru. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 06 jun 2010, 19:24

1. Čile
2. Španjolska
3. Honduras
4. Švicarska
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 jun 2010, 23:03

Gledam ovu spaniju sa poljskom....poezija Bgm...kako igraju

Jos da je torres tu....

Ocekujem finale brazil-spanija...to bi spektakl nevidjeni bio,mada sam misljenja da brazil uzima ovo Sp gotovo sigurno...neki osjecaj iako je spanija jaka
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 08 jun 2010, 23:20

Gdje ima utakmica?

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 jun 2010, 23:21

TvE

evo torres ulazi :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 09 jun 2010, 00:25

[youtube][/youtube]

Bolesno.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 jun 2010, 00:55

Seru i ovi španci...ufatili se iživljavati nad nadužnim poljacima.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.