Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderator/ica: insider
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Muljaju oni pravo, prošle godine sam neki kabl ocu za kompjuter uzimao, on mi reče jednu cijenu s pika, a na Grbavici par maraka skuplje, uzeo sam jbg, hića bila, a zimus kad sam gledao G3 jaranu sve danas će, sutra će, rezervacija i ništa, u Hustelu telefon nov s onom naljepnicom, sve 5, radi i dan danas k'o doksa... Ja se na tvom mjestu ne bih kockao, tebi eto taj Galaxy radi kako treba, al' možda novi neće, pogledaj dobro, vidi one naljepnice i ako je fabrički došao otključan kupi gdje god...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- JavierBosnia
- Kontakt:
Aj ovako, onda koju mi radnju preporucujes Hustel ili Digital Cityanonimni je napisao/la:Muljaju oni pravo, prošle godine sam neki kabl ocu za kompjuter uzimao, on mi reče jednu cijenu s pika, a na Grbavici par maraka skuplje, uzeo sam jbg, hića bila, a zimus kad sam gledao G3 jaranu sve danas će, sutra će, rezervacija i ništa, u Hustelu telefon nov s onom naljepnicom, sve 5, radi i dan danas k'o doksa... Ja se na tvom mjestu ne bih kockao, tebi eto taj Galaxy radi kako treba, al' možda novi neće, pogledaj dobro, vidi one naljepnice i ako je fabrički došao otključan kupi gdje god...
I na sta sve treba obratit paznju, ili da mi kazes sta bih ih trebao sve pitat da ih zovem sutra.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Digital bih ti ja preporučio, vidim na piku i cener je jeftiniji J7
al' svejedno, zovni jedne pa druge i vidi imaju li NOV na stanju, kad odeš gdje god budeš uzimao obavezno vidi ovu naljepnicu:

ako je čitava, telefon je nov i kupi ga, usput vidi ima li kakva mreža napisana na kutiji da nije otključavan i to ti je to, ostalo je sve stvar sreće...
ako je čitava, telefon je nov i kupi ga, usput vidi ima li kakva mreža napisana na kutiji da nije otključavan i to ti je to, ostalo je sve stvar sreće...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- JavierBosnia
- Kontakt:
Vjeruj mi platio bih i 50 KM vise samo da znam da je sve regaanonimni je napisao/la:Digital bih ti ja preporučio, vidim na piku i cener je jeftiniji J7al' svejedno, zovni jedne pa druge i vidi imaju li NOV na stanju, kad odeš gdje god budeš uzimao obavezno vidi ovu naljepnicu:
Evo sad gledam na ovom svom starom pakovanju sto sam kupio u Univerzalnom čini mi se da je ova naljepnica prilikom kupovine bila poderana jer mi je prodavač kao da provjeri jel sve tu..
A izmedjuostalog, ako oni hoce da uvale, nije ni tesko napraviti takve naljepnice ako vec rade kako ne treba.
Znaci obavezno cu ih pitat za tu naljepnicu, a to za mrezu te nisam razumio. STa da ih pitam u vezi garancije, sumnjam da iko ima onu zvaničnu?
Pazi, ti ako otvoriš kutiju otići će naljepnica svakako i nećeš je moći vratiti, OK je ako se pocijepa da vidiš je li sve unutra, ali ako ti iznese takvu kutiju i opet je otvori, može biti svašta.. Što se mreže tiče, vidi da na kutiji nema onih natpisa tipa Vodafone, T-Mobile blablabla, mada i za otključavanje trebaju otvoriti kutiju, ništa te ne košta pogledati to opet, a za garanciju vidi koliko važi i na šta, nigdje nemaš 2 godine na sve (što je zvanična Samsungova garancija), ali bi trebala biti godinu na softver (što uglavnom možeš kući popraviti, al jbg, nema ni bolje ni drugačije nigdje)...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
zaboravite na garancije u tim shopovima, čast izuzetcima tj Appleu, kod njih je drugačije, ima takozvani Apple care i godinu dana ti je garancija na sve, i to vazi bilo gdje u svijetu od trenutka kad upališ telefon tj povezes ga sa apple serverima
uglavnom, procackati prvo neke stranice vezano za neki telefon, prvo vidjeti koji su to cesti problemi koji se javljaj, i ako je to moguce provjeriti pri kupovini
uglavnom, procackati prvo neke stranice vezano za neki telefon, prvo vidjeti koji su to cesti problemi koji se javljaj, i ako je to moguce provjeriti pri kupovini
- JavierBosnia
- Kontakt:
Pa da problem je sto je on cini mi se meni iznio kutiju koja je vec bila otvorena, odnosno pocijepano to i onda samo podigao poklopac da pokaze da je sve tu.anonimni je napisao/la:Pazi, ti ako otvoriš kutiju otići će naljepnica svakako i nećeš je moći vratiti, OK je ako se pocijepa da vidiš je li sve unutra, ali ako ti iznese takvu kutiju i opet je otvori, može biti svašta.. Što se mreže tiče, vidi da na kutiji nema onih natpisa tipa Vodafone, T-Mobile blablabla, mada i za otključavanje trebaju otvoriti kutiju, ništa te ne košta pogledati to opet, a za garanciju vidi koliko važi i na šta, nigdje nemaš 2 godine na sve (što je zvanična Samsungova garancija), ali bi trebala biti godinu na softver (što uglavnom možeš kući popraviti, al jbg, nema ni bolje ni drugačije nigdje)...
Druga stvar, neko neko misljejne o Samsung Galaxy J7? Razmisljao sam se jos o A7 i E7 al mi je ovaj J7 nekako bolji izbor?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Evo drug sad sam ih zvao i hustel i univerzalno, sutra zovem digital
Hustel- pitao sam o bojama koje imaju (crna i bijela), garancija je normala 1 god, a za pakovanje se momak sjebao kazee hmm pa ima otpakovanih, ali ja mislim da ima i neotpakovanih.
Univerzalno- pitam za boju, kaze nemamo mi uopce J7 na stanju, ocekujemo da dodje ove sedmice imamo problema oko nabavke . Hmm... Onda ga pitam za pakovanje jel bude otvoreno, kaze on bude otvoreno, mi to radimo da zastitimo nase mušterije. Kaze mozda ja danas u 13h otvorim pakovanje i pokazem nekome, a vi dodjete u 14h i pokazem vam to otvoreno pakovanje. Sve mi je bilo manje vise jasno, ako je tako onda uzmi brate jedan model otpakuj ga i pokazuj, a ostalih 20 zapakovanih prodaji, kakva zastita musterije.
Jedino me za digital brine sto su nekako novi, najmanje se o njima prica
Hustel- pitao sam o bojama koje imaju (crna i bijela), garancija je normala 1 god, a za pakovanje se momak sjebao kazee hmm pa ima otpakovanih, ali ja mislim da ima i neotpakovanih.
Univerzalno- pitam za boju, kaze nemamo mi uopce J7 na stanju, ocekujemo da dodje ove sedmice imamo problema oko nabavke . Hmm... Onda ga pitam za pakovanje jel bude otvoreno, kaze on bude otvoreno, mi to radimo da zastitimo nase mušterije. Kaze mozda ja danas u 13h otvorim pakovanje i pokazem nekome, a vi dodjete u 14h i pokazem vam to otvoreno pakovanje. Sve mi je bilo manje vise jasno, ako je tako onda uzmi brate jedan model otpakuj ga i pokazuj, a ostalih 20 zapakovanih prodaji, kakva zastita musterije.
Jedino me za digital brine sto su nekako novi, najmanje se o njima prica
Eto o tom sam ti govorio sto se univerzalnog tice, nikad skoro nemaju telefona, vazda doci ce sutra, doci ce prekosutra, jos ga rezervises al dzaba, a eto i ta pakovanja su takva kakva su, taj lik iz Hustela je makar posten ispao i rekao sta i kako je.. Ne brini se za digital, ne bi trebali biti problematicni, a u krajnjoj liniji imas Hustel koji je ispao korektan koliko shvatam taj vas razgovor, a i iz tog svog iskustva znam da su korektni i cijene musterije...
Sto se telefona kao takvog tice, djeluje mi solidan po karakteristikama, samo me cudi ovaj flash na prednjoj kameri
Da li ti je bolje za te pare uzeti neki drugi telefon, ne znam jer pretpostavljam da zelis samo novo, a ako je tako i ako mozes, protegni se jos malo i uzmi G2...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto se telefona kao takvog tice, djeluje mi solidan po karakteristikama, samo me cudi ovaj flash na prednjoj kameri
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma nekako mi je Samsung - Samsung... Gledao sami Elephone P800 tako nekako, prejebene specifikacije a dosta jeftiniji. Nije sve u tome, kad je to nesiguran proizvodjac. A taj flash je samo pozitivna strana, jer nema ga puno telefona.anonimni je napisao/la:Eto o tom sam ti govorio sto se univerzalnog tice, nikad skoro nemaju telefona, vazda doci ce sutra, doci ce prekosutra, jos ga rezervises al dzaba, a eto i ta pakovanja su takva kakva su, taj lik iz Hustela je makar posten ispao i rekao sta i kako je.. Ne brini se za digital, ne bi trebali biti problematicni, a u krajnjoj liniji imas Hustel koji je ispao korektan koliko shvatam taj vas razgovor, a i iz tog svog iskustva znam da su korektni i cijene musterije...
Sto se telefona kao takvog tice, djeluje mi solidan po karakteristikama, samo me cudi ovaj flash na prednjoj kameriDa li ti je bolje za te pare uzeti neki drugi telefon, ne znam jer pretpostavljam da zelis samo novo, a ako je tako i ako mozes, protegni se jos malo i uzmi G2...
Naravno, Samsung je ime, zato i jest skuplji, kad uzmeš još testove softvera, ljude koji rade na telefonima i marže na kraju krajeva i jeste skuplji, ali makar znaš šta si uzeo, nisu to male pare da se igraš sa njima i ako se tebi telefon sviđa go for it 
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- JavierBosnia
- Kontakt:
Znas li mi objasniti ili ti ili neko drugi. Npr evo u skoli gdje je na pojedinim mjestim wifi signal dosta dobar a negdje je dosta los, tamo na mjestima gdje je los neki moji jarani npr imaju konekciju, a npr ja nemam. Sad to izgleda zavisi od mobitela do mobitela pa sta je to sto cini da moj mobitel nema konekciju, a na istom mjestu neki drugi ima?anonimni je napisao/la:Naravno, Samsung je ime, zato i jest skuplji, kad uzmeš još testove softvera, ljude koji rade na telefonima i marže na kraju krajeva i jeste skuplji, ali makar znaš šta si uzeo, nisu to male pare da se igraš sa njima i ako se tebi telefon sviđa go for it
zna li ko kako na mobitel instalirati uslugu m ba unicredit banke?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Moj Note 2 hvata signal od kancelarije preko puta kafica gdje ja radim i signal ne bude prepun, ali se moze surfati normala...dok u jarana mi dok je imao S2 nije nikako hvatalo, tj nije bilo te mreze na listi...dok sada kad ima S3 hvata kao u mene...to ti je vjerovatno od telefona do telefona, a kako ces znati koji telefon bolje hvata mreze, to ti ne bih znao reci..JavierBosnia je napisao/la:Znas li mi objasniti ili ti ili neko drugi. Npr evo u skoli gdje je na pojedinim mjestim wifi signal dosta dobar a negdje je dosta los, tamo na mjestima gdje je los neki moji jarani npr imaju konekciju, a npr ja nemam. Sad to izgleda zavisi od mobitela do mobitela pa sta je to sto cini da moj mobitel nema konekciju, a na istom mjestu neki drugi ima?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- JavierBosnia
- Kontakt:
Znas li prijatelju gdje bi ti kupio telefon od ove 3 radnje, sve sam ih zvao da malo "provjerim" kako rade:Papastathopoulos je napisao/la:Moj Note 2 hvata signal od kancelarije preko puta kafica gdje ja radim i signal ne bude prepun, ali se moze surfati normala...dok u jarana mi dok je imao S2 nije nikako hvatalo, tj nije bilo te mreze na listi...dok sada kad ima S3 hvata kao u mene...to ti je vjerovatno od telefona do telefona, a kako ces znati koji telefon bolje hvata mreze, to ti ne bih znao reci..JavierBosnia je napisao/la:Znas li mi objasniti ili ti ili neko drugi. Npr evo u skoli gdje je na pojedinim mjestim wifi signal dosta dobar a negdje je dosta los, tamo na mjestima gdje je los neki moji jarani npr imaju konekciju, a npr ja nemam. Sad to izgleda zavisi od mobitela do mobitela pa sta je to sto cini da moj mobitel nema konekciju, a na istom mjestu neki drugi ima?
1. Univerzalno ( Rekli mi da imaju problema sa nabavkom J7 telefona i da ce doc u toku sedmice, kutije oni otpakuju da "zastite" svoje musterije; 1god garancije)
2. Hustel (Isto 1 god garancije, imaju telefon na stanju, isto tako vecinom kazu otpakuju te orginalne kutije)
3. Digital City (Kazu da ne otpakuju kutije, da ih samo proslijede onako kako dobiju, a ako bude problema da se odma vrati. Garancija zbog popusta, 6 mjeseci)
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ne znam druze vjeruj mi, nisam nikad kupovao ni u jednoj navedenoj radnji, ali evo sad sam po piku malo pretrazio i ove dvije radnje Hustel i Digital City nemaju nijednog negativnog dojma, znaci da fino posluju i da su valjda pouzdani...a Univerzalno nisam mogao naci, ali se njih sjecam od prije da sam im bio na profilu i da su imali poprilicno negativnih dojmova (bilo je i mnogo vise pozitivnih da se razumijemo, ali ipak cim ima par negativnih nije to to) i vecinom su bili komentari kao sto @anonimni kaze, ljudi naruce telefon i onda ga nema...eto valjda sam ti barem malo pomogao 
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma ja nemam problem sa tim naručivanjem jer cu direktno kod njih ici ako se budem za njih odlucio. Oni imaju nekako najduzi vijek poslovanja...Papastathopoulos je napisao/la:Ne znam druze vjeruj mi, nisam nikad kupovao ni u jednoj navedenoj radnji, ali evo sad sam po piku malo pretrazio i ove dvije radnje Hustel i Digital City nemaju nijednog negativnog dojma, znaci da fino posluju i da su valjda pouzdani...a Univerzalno nisam mogao naci, ali se njih sjecam od prije da sam im bio na profilu i da su imali poprilicno negativnih dojmova (bilo je i mnogo vise pozitivnih da se razumijemo, ali ipak cim ima par negativnih nije to to) i vecinom su bili komentari kao sto @anonimni kaze, ljudi naruce telefon i onda ga nema...eto valjda sam ti barem malo pomogao
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Nije to profil kojeg sam ja gledao, ovaj je imao vise negativnih dojmova i vise takvih komentaraR32 je napisao/la:Evo od univerzalnog
Mah uredu to ali cim oni tako rade znaci da nisu pouzdani za saradnju i da su neozbiljni...barem ja to tako gledam...JavierBosnia je napisao/la:Ma ja nemam problem sa tim naručivanjem jer cu direktno kod njih ici ako se budem za njih odlucio. Oni imaju nekako najduzi vijek poslovanja...Papastathopoulos je napisao/la:Ne znam druze vjeruj mi, nisam nikad kupovao ni u jednoj navedenoj radnji, ali evo sad sam po piku malo pretrazio i ove dvije radnje Hustel i Digital City nemaju nijednog negativnog dojma, znaci da fino posluju i da su valjda pouzdani...a Univerzalno nisam mogao naci, ali se njih sjecam od prije da sam im bio na profilu i da su imali poprilicno negativnih dojmova (bilo je i mnogo vise pozitivnih da se razumijemo, ali ipak cim ima par negativnih nije to to) i vecinom su bili komentari kao sto @anonimni kaze, ljudi naruce telefon i onda ga nema...eto valjda sam ti barem malo pomogao
- JavierBosnia
- Kontakt:
Al opet sa druge strane, vec sam prosle godine kod njih kupio telefon, evo ga i dan danas nista mu ne fali. Briga me to sto su neozbiljni, nek mi daju samo ispravan mobitel koji nece crknut dan nakon isteka garancije. Oni vec dugi niz godina imaju tu radnju i realno su najpopularniji. Digital City je tek nedavno otvoren tesko mi je tu riskirat, dok za Hustel on je onako nekako u rangu sa Univerzalnim po kritikama, ali je Univerzalno daleko popularnijePapastathopoulos je napisao/la:Nije to profil kojeg sam ja gledao, ovaj je imao vise negativnih dojmova i vise takvih komentaraR32 je napisao/la:Evo od univerzalnog
Mah uredu to ali cim oni tako rade znaci da nisu pouzdani za saradnju i da su neozbiljni...barem ja to tako gledam...JavierBosnia je napisao/la:Ma ja nemam problem sa tim naručivanjem jer cu direktno kod njih ici ako se budem za njih odlucio. Oni imaju nekako najduzi vijek poslovanja...Papastathopoulos je napisao/la:Ne znam druze vjeruj mi, nisam nikad kupovao ni u jednoj navedenoj radnji, ali evo sad sam po piku malo pretrazio i ove dvije radnje Hustel i Digital City nemaju nijednog negativnog dojma, znaci da fino posluju i da su valjda pouzdani...a Univerzalno nisam mogao naci, ali se njih sjecam od prije da sam im bio na profilu i da su imali poprilicno negativnih dojmova (bilo je i mnogo vise pozitivnih da se razumijemo, ali ipak cim ima par negativnih nije to to) i vecinom su bili komentari kao sto @anonimni kaze, ljudi naruce telefon i onda ga nema...eto valjda sam ti barem malo pomogao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.