Hadzijalagic je napisao/la:Slusam maloprije na onom kalmanu emisiju tema dana.. Tema je bila pl bih.. Na svaku opasku slusalaca koji su se javljali u program i govorili kako savez i drzava treba da pomognu klubovima vrli novinar odgovara sa "nema vise toga, ta vremena su prosla".. Lik brani savez svjesno govoreci neistinu da je savez dao pare klubovima za obnovu terena iako je te novce, koji su nedovoljni za bilo kakvu kvalitetniju rekonstrukciju, dala uefa a savez samo proslijedio na racune izvodjaca radova.. Kaze lik, ne znam mu ime ali radi dosta prenosa nase lige na arena sportu, kako je 12 miliona koje je savez dobio nedovoljno i za jedan stadion a kamoli da se pomogne svim klubovima.. Cast izuzetcima ali sve dok svi novinari ne pocnu upirati prstom u glavne odgovorne za lakrdiju koju gledamo iz sedmice u sedmicu necemo se mi maci sa mrtve tacke jos dugo..
Boli njih k* za novinare. Pogledaj Hrvatsku, HNS, novinare tamo, odnos javnosti prema Savezu, odnos novinara prema Savezu. Sve ono sto ti zelis, a onda se nadje netko i kaze ti, ti i ti nemate pristum konferencijama, utakmicama reprezentacije, gube se akreditacije, potpuni haos. Isto to bi bilo i ovdje. Takodjer, tamo celni ljudi imaju svoje novinare koji stalno pisu pozitivno o njima, sigurno ne tek onako, dobiju neku paru u dzep s obzirom da je poznato da se lizu po kavama i privatnim festama. Ne reci da taj novinar s Kalman radija nije u su*ku nekog od ljudi u Savezu. Moguce da je sam nekome predlozio da odrade to u temi dana nebil Savezu digao popularnost.
I da, 12 milijuna? To one pare od SP? Zar jos niste shvatili da s tim nije bilo moguce nista, jos smo prije prvenstva to tvrdili, kako ja tako i pojedini forumasi. Pola tih para je otislo igracima, dio je otisao na troskove, ostalo je nesto, ali treba prezivit. I ja prvi nebi zelio da Savez napravi tri moderna stadiona za tri odredjena kluba. Mislim da svi trebaju dobiti isto ili da se provede javni natjecaj u kojem ce pare dobiti najbolji projekti, ali da projekti budu ogranicene vrijednosti i da 50% troskova mora snijeti klub/lokalna zajednica/sponzori.