FKZ1921 je napisao/la:
Ono što je dobro urađeno i šta podržavam jeste sljedeće :
1.odluka da se klub prestane zaduživati, da se iz nadju načini financiranja, da se troši samo onoliko koliko se namakne...
2.da se uspostavlja održiv sistem na kojem klub funkcionise,
3.da se ostvare formalno-pravne pretpostavke za investiranje u klub,
4.da se potpuno raščisti situacija oko imovine kluba da bi se moglo ići prema potencijalnim investitorima,
5.da se kompletno funkcioniranje kluba postavi na zakonom propisane osnove,
6.da se popravlja infrastruktura za treniranje prvog tima i omladinskog pogona...
7.da se stvore optimalni u slovi za takmičenje svih selekcija u klubu (a taktici nam se petnaestak ekipa),
Potenciram sistem...i samo sistem. To kod ove uprave najvise cijenim.Vidite.kako neke druge opcije padaju preko noći.
E sad,šta je za koga dobro a šta nije, to je relativno i individualno.
Ono što je pravo pitanje:ima li ljudi koji mogu bolje? A hoće...
Bilo bi odlično ako se mogu naći kvalitetnija rješenja od ovih.
Nekad sam malo vise vjerovao u sve sto se ovdje pise iako za to nije postojalo bas neko uporiste u praksi osim vasih napisanih rijeci. Pocevsi od igraca koji dolaze, firmi sa kojima se pregovara, novih stadiona, tendera, pa do ovih informacija vezanih za rad uprave. Evo ti si napisao koje su po tebi stvari dobre kod ove uprave:
1. Ima li neki dokaz za to? Svi ovdje pisu da je Misimovic dao ogromne pare da klub profunkcionise, znaci da su mu duzni ako on ode.

Eventualni dokaz bi bio i prikaz prihoda i rashoda, pa da vidimo da li se trosi samo onoliko koliko se namakne. Mi nikada nismo dobili nekakav financijski izvjestaj koji bi potvrdio ovo sto ti pises.
2. Ovo je isto kao i pod 1, nisi ni morao pisati ponovo, jer to pod 1 i predstavlja odrziv sistem.
3. Formalno-pravne pretpostavke su firme koje su trebale biti osnovane na osnovu donesenog statuta. Hajde, svaka im cast, pokusavaju nesto da promijene, donijeli su novi statut, digli neku frku oko toga, a proslo je skoro godinu dana i mi nismo pomakli se sa mrtve tacke, tj. nismo stvorili osnovni preduslov tih ulaganja a to su te 2 firme za koje nemamo apsolutno nikakve informacije da li su i pocete bilo kakve radnje vezane za njihovo osnivanje, tj. registraciju.
4. I za ovo nemamo nikakav dokaz, osim sto su isplivale nekakve poluinformacije da ustvari dosta nekih poslovnih prostora na sjeveru nije Zeljino, pa onda da je Plavi Zamak i pomocni betonski teren iza njega, ustvari vlasnistvo SD Zeljeznicar gdje je involviran Violina, po pricama ovdje, neprijatelj kluba i covjek koji samo gleda sebe i svoj interes. Znaci da smo mi daleko od rasciscavanja oko imovine kluba, a dokaz za to je da ni jedna uprava godinama vec nije uspjela pronaci ni isposlovati nikakav model izgradnje istoka ili kompletnog stadiona, pa makar to bilo kroz koncesiju na poslovne prostore tim licima ili kroz trajno vlasnistvo.
5. Ovo je opet bezveze napisano, podrazumijeva se i pod 1 i pod 2 da je to tako, a i kako bi drugacije klub trebao poslovati nego po zakonu?
6. Ok, ovdje je nesto i uradjeno, iznajmljuju se tereni u Halilovicima, dogovoreno je sa Opcinom (takve su opet price, a nema nista na papiru) da ce se praviti reflektori na pomocnim terenima. A s druge strane nema tog Dogana u klubu kojeg su svi hvalili, ali eto, nadam se da nam nece nedostajati jer stvarno imamo dobre trenere u omladinskim pogonima i trebamo gledati da sto vise djece kod nas trenira, organizovati kampove, privlaciti sto vise kvalitetne djece iz svih krajeva BiH i sire po mogucnosti.
7. Optimalni uslovi za takmicenje, ne znam na sta tacno mislis, ali glavno je da imaju opremu, prevoz i dovoljno para da se takmice, tj. placaju troskove sudija i sl. Ali prvenstveno su to kvalitetni treninzi i razvoj tih igraca kroz kvalitetniju ishranu, indivudalno ispravljanje nedostataka, itd.
Eh sad, ko je upoznat sa svim tim sto si ti napisao, on moze i donositi neki sud. Ali ko stoji ovako sa strane i sve to posmatra, to se nista ne vidi osim ako se sasvim realno i nepristrano predoci navijacima sa svim pozitivnim i negativnim stranama njihovog rada. Ja ocekujem od ove skupstine da se iznesu neke stvari na sunce, u suprotnom ne vidim razlog da ih nesto aman volim jer i sami kriju te dobre strane svog rada.