Mogu samo da zamislim kako je bilo u Brazilu 1950 nakon poraza od Urugvajaca

Mozda najveca nepravda u fudbalskoj istoriji je ta da Madjari 1954 nisu postali prvaci svijeta. Oni nisu igrali nogomet, oni su bili ucitelji nogometa tada. Godinu pred svjetsko naprasili Engleze 6-3 na sred Wemblija i time ih zbrisali sa lica zemlje, a taj mec je odavno prozvan i mec stoljeca. Puskas dao treci gol tako sto je kicmu slomio Biliju Wrightu tada najboljem defanzivcu i kapitenu Engleske. Na revansu su Englezi popili sedmicu u Pesti, al Wembley je Wembley. Mislim da su 3-4 godine bili neporazeni (uzeli Olimpijsko zlato 1952) i bash da ih nesreca zadesi u finalu

Moje prvo svjetsko prvenstvo koje pamtim je Italija 1990 i nekako najdraze. Tada sam zapisivao rezultate, skupljao slicice, gledao utakmice, stari snimao preglede. Na kraju sam tu kasetu sa pregledima (svi golovi) pregledao more puta. Mislim da Talijani nikad sebi nece oprostiti selidbu iz Rima u Napulj (U Rimu gola nisu primili). Jasno se sjecam debakla Jugoslavije protiv Njemaca, Matheus nam dva ista gola dao, a Klinsman glavom haman iz mrtvog ugla. Voleju Jozica u raslje Higuite radovao sam se vishe nego ikad, a Piksijeve majstorije u 1/8 finala protiv Spanija ne treba posebno opisivati. Cisto se ne sjecam tekme protiv Argentine, ali kad god pomislim na to muka mi neka bude. Da je Dejo bio par cenata precizniji i da je Pape bolje primio onu loptu........
Dosta od mene za pocetak, pishite i vi detalje koji su vam ostali u sjecanju ili neshto sto ste citali, a niste gledali