Takvi k'o ti, sa obzirom da (ne)znanje koje posjedujes, bi se iz mojih postova mogli skolovati...Bilal je napisao/la: Zapitaj se kako izgleda tvojih 1062 posta
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Nebi od tebe ni specijalci imali sta naucitIsnar je napisao/la:Takvi k'o ti, sa obzirom da (ne)znanje koje posjedujes, bi se iz mojih postova mogli skolovati...Bilal je napisao/la: Zapitaj se kako izgleda tvojih 1062 posta
Mozda oni ne, ali takvi kao ti sigurno da...Bilal je napisao/la:Nebi od tebe ni specijalci imali sta naucitIsnar je napisao/la:Takvi k'o ti, sa obzirom da (ne)znanje koje posjedujes, bi se iz mojih postova mogli skolovati...Bilal je napisao/la: Zapitaj se kako izgleda tvojih 1062 posta
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
E yebiga sad, ti ko paja poceo xDIsnar je napisao/la:Vrijedjaju ljudsku i sportsku velicinu kakva je Damon Hill, a sve za racun misa koji osvaja titule tako sto lupeta koga stigne na stazi ili da mu se momcadski kolega sklanja da pobijedi... Pricu o britanskom lobiju mozete okaciti o neku stvar, to pricaju samo oni koji zele da omalovaze zasluge velikog Damona Hilla koji se poigravao sa Schumijem kako je htio... svima se dize kosa na glavi kad se zna da su britanci ubjedljivo najuspjesniji u F1, a pogotovo svabama ciji je jedan jedini osvajac titule lopov![]()
ALONSO DOMINIRA
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Jelde da lici na njegov post...Genghis je napisao/la:E yebiga sad, ti ko paja poceo xDIsnar je napisao/la:Vrijedjaju ljudsku i sportsku velicinu kakva je Damon Hill, a sve za racun misa koji osvaja titule tako sto lupeta koga stigne na stazi ili da mu se momcadski kolega sklanja da pobijedi... Pricu o britanskom lobiju mozete okaciti o neku stvar, to pricaju samo oni koji zele da omalovaze zasluge velikog Damona Hilla koji se poigravao sa Schumijem kako je htio... svima se dize kosa na glavi kad se zna da su britanci ubjedljivo najuspjesniji u F1, a pogotovo svabama ciji je jedan jedini osvajac titule lopov![]()
ALONSO DOMINIRA
E, svastaIsnar je napisao/la:Vrijedjaju ljudsku i sportsku velicinu kakva je Damon Hill, a sve za racun misa koji osvaja titule tako sto lupeta koga stigne na stazi ili da mu se momcadski kolega sklanja da pobijedi... Pricu o britanskom lobiju mozete okaciti o neku stvar, to pricaju samo oni koji zele da omalovaze zasluge velikog Damona Hilla koji se poigravao sa Schumijem kako je htio... svima se dize kosa na glavi kad se zna da su britanci ubjedljivo najuspjesniji u F1, a pogotovo svabama ciji je jedan jedini osvajac titule lopov![]()
ALONSO DOMINIRA
Prijetelju, bez ljutnje ali mislim da jedino sto treba okaciti o neku stvar su tvoji komentari
http://hr.wikipedia.org/wiki/SatiraUPS je napisao/la:E, svastaIsnar je napisao/la:Vrijedjaju ljudsku i sportsku velicinu kakva je Damon Hill, a sve za racun misa koji osvaja titule tako sto lupeta koga stigne na stazi ili da mu se momcadski kolega sklanja da pobijedi... Pricu o britanskom lobiju mozete okaciti o neku stvar, to pricaju samo oni koji zele da omalovaze zasluge velikog Damona Hilla koji se poigravao sa Schumijem kako je htio... svima se dize kosa na glavi kad se zna da su britanci ubjedljivo najuspjesniji u F1, a pogotovo svabama ciji je jedan jedini osvajac titule lopov![]()
ALONSO DOMINIRA
Prijetelju, bez ljutnje ali mislim da jedino sto treba okaciti o neku stvar su tvoji komentari
- majestic24
- Kontakt:
Sjecate li se vi ove nesrece. Ovdje je malo falilo da bude mrtvih
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Šta da li se sjećam toga, ahh.
Utrka po kiši je uvijek nešto posebno, no taj dan je čak otišlo i jedan korak naprijed. Utrka puna preokreta, utrka zbog koje sam udarao glavom u zid, utrka zbog koje je mogao Alonso da nastrada. Ako sr dobro sjećam onda je Giancarlo pobjedio tu utrku u Jordanu, a Kimi je završio drugi. Ona završi utrka, neki govori Giancarlo osvojio, neki da je utrka bila prije prekinuta, tako da je pehar kao pobjednik te utrke digao Kimi u Mclarenu. Nakon završetka te ceromonije sam počeo lupati glavom u zid, jer je na "opšte" iznenađenje Giancarlo "data" pobjeda, a Kimi je završio kao drugi. To je bila era svi protiv Mclarena, i sva pravila protiv Mclarena. Evo sada se to vraća malo po malo, ali šta će mi sada to, kada su Bernijeva promjene izazvane emo situacijama oko njegove sponzoruše učinili da je formula nešto bez veze.
Utrka po kiši je uvijek nešto posebno, no taj dan je čak otišlo i jedan korak naprijed. Utrka puna preokreta, utrka zbog koje sam udarao glavom u zid, utrka zbog koje je mogao Alonso da nastrada. Ako sr dobro sjećam onda je Giancarlo pobjedio tu utrku u Jordanu, a Kimi je završio drugi. Ona završi utrka, neki govori Giancarlo osvojio, neki da je utrka bila prije prekinuta, tako da je pehar kao pobjednik te utrke digao Kimi u Mclarenu. Nakon završetka te ceromonije sam počeo lupati glavom u zid, jer je na "opšte" iznenađenje Giancarlo "data" pobjeda, a Kimi je završio kao drugi. To je bila era svi protiv Mclarena, i sva pravila protiv Mclarena. Evo sada se to vraća malo po malo, ali šta će mi sada to, kada su Bernijeva promjene izazvane emo situacijama oko njegove sponzoruše učinili da je formula nešto bez veze.
hmm.. posto sam bio mlad tada, da li je Alonso imao jos jedan ovako slican udar dok je vozio? sjecam se da je slicno ovako pred kraj utrke jedne zapucao se.. samo sto je tada odma prebacen u bolnicu..
Kimi vozio u Mclarenu.. u lijepom crno-bijelom bolidu..
Kimi vozio u Mclarenu.. u lijepom crno-bijelom bolidu..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Alonso je imao još jednom udes u Renaultu na Velikoj nagradi Monako, gdje je na izlazu iz tunela ili je u tunelu ne znam sada tačno imao nezgodan doživljaj sa zidom.
- majestic24
- Kontakt:
Neutral je napisao/la:Alonso je imao još jednom udes u Renaultu na Velikoj nagradi Monako, gdje je na izlazu iz tunela ili je u tunelu ne znam sada tačno imao nezgodan doživljaj sa zidom.
To je bilo nesto slicno kao sada u nedelju kada je Niko H zabio se u na izlazu iz tunela. Nije to toliko dramatico kao ovo u brazilu
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
ljudi sjeca li se iko kad je sumaher sa zadnjeg mjesta doso na trece
koja je to masina
najbolji sportas proslog desetljeca a mozda i ovog stoljeca
koja je to masina
najbolji sportas proslog desetljeca a mozda i ovog stoljeca
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
Uvezi slucaja sa Schumacherom u Monacu: Izgleda da je FIA skontala da mora precizirati pravila.
Nakon kazne Schumacheru FIA je dobivala puno kritika sa svih strana. Kako kazu prepoznali su da pravilo koje zabranjuje preticanje iza Safety Cara nije dovoljno jasno i da postoji potreba da se bolje objasni. Kazu da se zele potruditi i da naprave preciznije signale za pilote u takvim slucajima.
Sa ovim izjavama FIA sama prizna da ima i kod sami pravila krivice i naravno da olaksava Schumachera i njegov team.
Dok se pravila stvarno preciziraju moracemo se malo strpiti. Termin za razgovore o ovom slucaju je tek 23. Juna.
Nakon kazne Schumacheru FIA je dobivala puno kritika sa svih strana. Kako kazu prepoznali su da pravilo koje zabranjuje preticanje iza Safety Cara nije dovoljno jasno i da postoji potreba da se bolje objasni. Kazu da se zele potruditi i da naprave preciznije signale za pilote u takvim slucajima.
Sa ovim izjavama FIA sama prizna da ima i kod sami pravila krivice i naravno da olaksava Schumachera i njegov team.
Dok se pravila stvarno preciziraju moracemo se malo strpiti. Termin za razgovore o ovom slucaju je tek 23. Juna.
To finish first, first you have to finish.
Ma ja, prvo oderi schumija, to im dodje onako usput, pa tek onda razmisljaj valjaju li pravila, jesu li dovoljno jasna ili ne. MAFIA nastavlja unistavati ovaj sportsead_f1 je napisao/la:Uvezi slucaja sa Schumacherom u Monacu: Izgleda da je FIA skontala da mora precizirati pravila.
Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa Schumacherom. Bilo koji pilot da se je nasao u toj situaciji i da je isto postupio kao Schumacher, mislim da bi prosao isto kao i Schumacher, znaci vremenska kazna. U tom trenutku je izgledalo ispravno. I fair je da se Alonsi vrati pozicija. Malo je previse da se Schumacheru oduzima ona pozicija, koju je imao prije napada.UPS je napisao/la:Ma ja, prvo oderi schumija, to im dodje onako usput, pa tek onda razmisljaj valjaju li pravila, jesu li dovoljno jasna ili ne. MAFIA nastavlja unistavati ovaj sport
To ti je ono...."sh*t happens"
Ma to je bila cista greska sudija na stazi. Schumacher je vozio onako kako su oni sudili. A jos sto se tice onog pravila da se nesmije prestizati u zadnjem krugu kad utrka zavrsava pod safety carom i tu su pogrijesili jer utrka i nije zavrsila pod safety carom, jer je pisalo "safety car in this lap", a svi znamo sta to znaci. A vozacima nije receno da ce utrka zavrsiti pod safety carom, tako da je ovo potpuno pogresna odluka o kaznjavanju Sumija. Ali sta je tu je, sada se nista ne moze promijeniti.sead_f1 je napisao/la:Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa Schumacherom. Bilo koji pilot da se je nasao u toj situaciji i da je isto postupio kao Schumacher, mislim da bi prosao isto kao i Schumacher, znaci vremenska kazna. U tom trenutku je izgledalo ispravno. I fair je da se Alonsi vrati pozicija. Malo je previse da se Schumacheru oduzima ona pozicija, koju je imao prije napada.UPS je napisao/la:Ma ja, prvo oderi schumija, to im dodje onako usput, pa tek onda razmisljaj valjaju li pravila, jesu li dovoljno jasna ili ne. MAFIA nastavlja unistavati ovaj sport
To ti je ono...."sh*t happens"
Pa u tome je i nastao taj nesporazum. Jednostavno to pravilo, kakvo je da je, dobro ili lose, trenutno nije dovoljno jasno.
To sto je pisalo "safety car in this lap" je cista informacija koja se odnosi na sami safety car, znaci da safety car skrece u boks, ali postoji pravilo koje i dalje kaze "ako je zadnji krug, nema vise preticanja". A znamo da je bio zadnji krug.
Po mom misljenju greska je bila sto su dali znak "track clear" i zelene zastave, pogotovo ako je safery car linija prije cilj-linije. Znaci ima jos malo prostora za napad.
Znaci radi se o jednoj nejasnici, kao sto smo je imali i u slucaju Hamilton-Raikonnen u SPA (Belgiji). Tada je ispastao Hamilton, ovaj put Schumacher.
Pravilo nije jasno. Mi bi sad satima mogli diskutovati, jeli utrka zavrsila sa ili bez safety cara. Jer ako u pravilu pise "ukoliko se utrka zavrsava pod safety carom, safety car u zadnjem krugu napusta stazu i utrka se zavrsava bez preticanja..." ipak mozemo reci da je utrka zavrsila pod safety carom.jer utrka i nije zavrsila pod safety carom, jer je pisalo "safety car in this lap", a svi znamo sta to znaci.
To sto je pisalo "safety car in this lap" je cista informacija koja se odnosi na sami safety car, znaci da safety car skrece u boks, ali postoji pravilo koje i dalje kaze "ako je zadnji krug, nema vise preticanja". A znamo da je bio zadnji krug.
Po mom misljenju greska je bila sto su dali znak "track clear" i zelene zastave, pogotovo ako je safery car linija prije cilj-linije. Znaci ima jos malo prostora za napad.
Znaci radi se o jednoj nejasnici, kao sto smo je imali i u slucaju Hamilton-Raikonnen u SPA (Belgiji). Tada je ispastao Hamilton, ovaj put Schumacher.
- majestic24
- Kontakt:
To je jednostavno rijesiti,ovako samo komplikuju. Kada se kaze "safety car in this lap",onda treba da se "staza oslobodi"kada se predje preko startne linije. To mi je najlogicnije. Jer krug ne zavrsava kod ulaska kod boxa,vec na startnoj pravnici.
ako su vec planirali da ne obilaze bezveze jos jedan krug kada se sklone nakon cilja, trebali su i planirati da je to zadnji krug i da ce odma moci u rikverc se vratiti.. a ne ovako Schumija zaebat..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.