Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 20:03

virtuoz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Stavi manje drzave od nase i da te samo pitam gdje si ove podatke nasao?
Podatke za BiH i Hrvatsku vodim sam,znači zapisujem službene podatke sa stranica NFSBiH i HNS-a.
Radio sam to i za Srbiju ali sam u zadnje vrijeme nekako to zapustio pa sam uzeo podatke sa soccerway.com koji se na prvi pogled čine točni.
Uglavnom soccerway.com ima jako dobre podatke jer također uzimaju službene cifre,samo im se nekad dogodi da pogriješe (npr. stave da jedan klub igra na 2 stadiona pa se na svakom posebno računa prosjek) tako da preferiram voditi svoju statistiku.

Nije ni statistika uvijek mjerilo,evo npr. Sarajevo bi imalo dosta veću posjetu od Želje da se derbi igrao na Koševu a ne na Grbavici.
Trenutno je razlika 3625 naspram 3500 u korist Sarajeva,ali bez derbija Željo ima prosjek od 2643,znači nešto kao Sloboda.
Također bi i Partizan imao veću posjetu da se derbi igrao na JNA.
Dinamo ovakvu posjetu ima zbog derbija protiv Hajduka kad je Mamić bio u zatvoru pa ih se sakupilo više nego u svim ostalim utakmicama zajedno. Bez derbija prosjek im pada na 1753 (kada bi se tako računalo onda bi Istra bila ispred njih sa prosjekom od 1813).

Ne sumnjaj u statistiku koju stavljam,pogotovo u onu koju sam vodim :D :D
Daleko od toga da sam sumnjao, samo sam pitao..hvala ti :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 25 nov 2015, 20:04

S obzirom da sam ljubitelj statistike,a vidim da se govori o posjeti i broju stanovnika,izvadit ću sljedeće podatke:

1. Prosječna posjeta po broju stanovnika (podatke o broju stanovnika nekog grada/mjesta uzimat ću sa Wikipedije,a uzimat ću podatke o veličini samog grada,bez okolice) u BiH,Hrvatskoj i Srbiji. Biti će tu dosta polemika,kao npr. da za Zvezdu i Hajduk navija pola države,onda da je u nekim gradovima više klubova,itd. Ja ću statistiku napraviti kako sam i napisao,a iz nje se mogu (a ne moraju) donositi zaključci,kako vas volja :D

2. Posjeta u državama veličinom sličnim BiH. Prema Wikipediji tu spadaju Slovenija,Makedonija,Albanija,Litvanija,Armenija,Moldavija,Gruzija,Hrvatska,Irska,Norveška,Slovačka,Finska i Danska.
Znači od 2 milijuna do 5.6 milijuna. Naravno da razlika opet postoji,ali nije toliko velika kao npr. između BiH i Njemačke. Mislim da su to države s kojima bi se mogla uraditi usporedba.

Ne znam točno kada ću imati vremena,ali očekujte to u narednih nekoliko dana.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 25 nov 2015, 20:05

marconato je napisao/la:
Besic je napisao/la:Zvedzda ima vise navijaca nego BiH stanovnika, to se ne može poredit.
Sad u nedelju u Nišu...
slika
:mrgreen:
Samo što onakav stadion ostaviste iza vas? :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 20:10

virtuoz je napisao/la:S obzirom da sam ljubitelj statistike,a vidim da se govori o posjeti i broju stanovnika,izvadit ću sljedeće podatke:

1. Prosječna posjeta po broju stanovnika (podatke o broju stanovnika nekog grada/mjesta uzimat ću sa Wikipedije,a uzimat ću podatke o veličini samog grada,bez okolice) u BiH,Hrvatskoj i Srbiji. Biti će tu dosta polemika,kao npr. da za Zvezdu i Hajduk navija pola države,onda da je u nekim gradovima više klubova,itd. Ja ću statistiku napraviti kako sam i napisao,a iz nje se mogu (a ne moraju) donositi zaključci,kako vas volja :D

2. Posjeta u državama veličinom sličnim BiH. Prema Wikipediji tu spadaju Slovenija,Makedonija,Albanija,Litvanija,Armenija,Moldavija,Gruzija,Hrvatska,Irska,Norveška,Slovačka,Finska i Danska.
Znači od 2 milijuna do 5.6 milijuna. Naravno da razlika opet postoji,ali nije toliko velika kao npr. između BiH i Njemačke. Mislim da su to države s kojima bi se mogla uraditi usporedba.

Ne znam točno kada ću imati vremena,ali očekujte to u narednih nekoliko dana.
Imas PM druze :bih:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 nov 2015, 20:14

sarajevo46 je napisao/la: Samo što onakav stadion ostaviste iza vas? :mrgreen:
Marakana je Marakana... :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 25 nov 2015, 20:37

marconato je napisao/la:
Besic je napisao/la:Zvedzda ima vise navijaca nego BiH stanovnika, to se ne može poredit.
Sad u nedelju u Nišu...
slika
:mrgreen:
Malo vas je, malo vas je p ičkice :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 nov 2015, 21:07

Bice bolje :D
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

High

Post Postao/la High » 25 nov 2015, 21:09

Uvijek su imali nezgrapne fontove na parolama i transovima.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 25 nov 2015, 21:21

marconato je napisao/la:Bice bolje :D
Ovo bojkot neki kod vas? :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 21:21

marconato je napisao/la:Bice bolje :D
Koliko ovdje ima ljudi?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 nov 2015, 21:28

MortemHz je napisao/la: Koliko ovdje ima ljudi?
Nisam siguran koliko bas prima ova tribina, ali ajmo reci da je ovde cirka 4-5 000 ljudi, a na citavom stadionu je prema razlicitim izvorima bilo 8-12 000...
Ajzea je napisao/la: Ovo bojkot neki kod vas? :lol:
Zima brate, hladno napolju :mrgreen:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 25 nov 2015, 22:46

ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 25 nov 2015, 22:50

Tema premijer liga a ne....

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 nov 2015, 22:51

johnnyyK je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?
Danas je vijest izašla na sportsport o tome:
Bordo u modi: Sarajevo najgledanije i kod kuće i na strani
Samo Saraj'vo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 nov 2015, 22:54

johnnyyK je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?
To nitko ne prati, ali za taj podatak trebas jednog covjeka koji ce od prvog kola pratiti svako kolo, gledat slike, snimke i sve ostalo da bi imao pravi podatak. Tesko je to, zato i ne postoji.

I naravno, taj podatak nikad nece biti pravi s obzirom da se medju domacim uvijek nadje gostujucih navijaca, pogotovo ako su to neki klubovi iz susjedstva.

Ako mislis na to, a ne ovo sto je kolega prije mene zalijepio, to se uvijek da izracunat nabrzaka :mrgreen:

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 nov 2015, 22:57

Signore je napisao/la:
To nitko ne prati, ali za taj podatak trebas jednog covjeka koji ce od prvog kola pratiti svako kolo, gledat slike, snimke i sve ostalo da bi imao pravi podatak. Tesko je to, zato i ne postoji.

I naravno, taj podatak nikad nece biti pravi s obzirom da se medju domacim uvijek nadje gostujucih navijaca, pogotovo ako su to neki klubovi iz susjedstva.

Ako mislis na to, a ne ovo sto je kolega prije mene zalijepio, to se uvijek da izracunat nabrzaka :mrgreen:
Ali se recimo lako moze odrediti za klub kakav je Olimpik, broj gostujucih navijaca na njihovim domacim utakmicama jednak je broju navijaca opcenito na toj utakmici (sa odstupanjem do 10 navijaca Olimpika ako je nekom igracu slucajno dosla rodbina).
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 25 nov 2015, 22:58

@Signore, da na to sam mislio, vidio sam ovo već bio, zato sam i pitao :mrgreen:

Horde su i u tom segmentu sigurno najbrojnije, a ostali su tu negdje...

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 25 nov 2015, 23:09

Evo da objasnim ukratko gdje je problem na relaciji Azmir - Grad Tuzla.

Dug Slobode prema poreznoj upravi je 2.5 miliona KM. Reprogram potpisan na 10 godina znaci 20000KM mjesecno. Grad Tuzla je prethodnih godina izdvajao izmedju 6000 i 10000 KM mjesecno za FK Slobodu ( prije Azmira ). U sezoni kada je doveden Ciro, transa je povecana na 300000KM godisnje, da bi opet bila vracena na znacajno manji iznos ove godine (trenutno ne znas koliko tacno).

Da bi se dobila licenca za Evropu, potreban je odblokiran racun kluba. Da bi se dobio odblokiran racun, potreban je potpisan reprogram duga sa poreznom.

Azmir ne zeli da vraca dug koji su prethodne uprave pravile, sto je donekle ispravno. On trazi od Grada Tuzle SAMO da se prihvati reprograma duga, tj. tih 20000KM mjesecno, jer su oni donekle dozvolili svih lopovima da godinama kradu iz Slobode. Svi ostali troskovi, plate, treninzi, putovanja, pripreme, tuzbe i sl. snosi on licno, clanovi UO kluba i sponzorski prihodi.

I naravno, trazi da se uprava stadiona prestane ponasati bahato prema FK Sloboda.
Jedan grad, jedna ljubav!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 25 nov 2015, 23:12

Pa zar se može potpisati sad reprogram duga? Zar nije imao neki rok ?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 nov 2015, 23:21

Ja mislim da je rok za potpisivanje sporazuma s PU po osnovu ovog zakona bio kraj 2014. ili kraj aprila 2015. godine..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []