Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

narodniheroj
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 09:11

pinoglavi je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Pa jel vi kontate da vas grad , baš kao i svaki drugi u BIH ima hiljadu puta veće prioritete od fudbala ?
Valjda vam je jasno da ima nešto što se zove socijalna pomoć, mladi, zapošljavanje, zdravstvo, pokretanje privrede itd.To su ustavom zagarantovane kategorije koje se moraju obezbjediti a ne pokrivati tuđu pljačku novcem poreznih obveznika :crazy: :crazy:
Mi mislili da je grad duzan samo da finansira sport :hmmmmm:
Pa onda i dalje mislite tako i uživajte, a mi će po Bosni na policama trgovina tražiti 3D i arix da poguramo Ditu :thumbup:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 nov 2015, 09:11

Tipicna nasa posla, svi se u sve razumiju pa pametuju.
Nad tobom sunce najljepše sja

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 nov 2015, 09:19

Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
I nemogu ga kriviti nizasta...puno nam je dao.
Jedno je sigurno sprijecili smo fuziju sa olimpikom,ugasiti GA nece sigurno.
Sve su unistili.
Aidu,ditu,rukomet kosarkaski Klub ugasili,odbojku,
e Slobodu nedamo pa makar igrali opstinsku ligu
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 09:25

solinas je napisao/la:Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
Sve su unistili.
Opet prije nego repliciram moram naglasiti da ne prozivam niti se naslađujem.

Elem, svi klubovi u dugovima su na isti način došli u iste, Općine su osnivači tih fudbalskih klubova i to je jasno... Takođe očekivati sad od tih Općina da već potrošene budžete usmjeravaju u ispravljanje tih krivih Drina je potpuni nonsens i ne vjerujem da će ikada biti zapamćeno kod nas. Ja sam fakat mislio da je Azmir namjerio da uzme Slobodu pod svoje u svakom pogledu, investira i posle mu se vrati (sama titula i izlazak u Evropu dvije-tri godine zaredom bi mu vratili sav taj novac)... Ali on ovdje nekim ucjenama "odoh ja, sad će navijači na vas" pokušava da natjera Gradsku upravu da mu počiste sve i dadnu klub na nuli da on gradi i da bude alfa i omega. Mislim da promjenom statuta vi poentirate najviše, pa htio tu Azmir uložiti ili neko peti-deseti da se račun odblokira i napravi reprogram... Vi, tuzlaci, slobodaši, fukare, gorki... A ovako sve dok je klub gradski i ucjenjuje se Grad - nema od toga ništa, nažalost.
Samo Saraj'vo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 26 nov 2015, 09:29

solinas je napisao/la:Tesko je to momci objasniti.**** iz grada su direktno i ponekada indirektno vodili Klub 20 godina.sad momak nece da cisti njihov lopovluk.
Sve su unistili.
Ja sam 100% na vašoj strani , i treba se boriti za svoj klub i svima nam je jasno da su lopovi i mešetari uništili u našoj državi sve što se isplatilo uništiti.I ja im svima redom J*** mater u **** .Ali mi ne ide u glavu da je jedan biznismen uz to fudbalski zanesenjak uložio toliko puno vlastitog novca a da se predhodno nije zaštitio.Neshvatljivo , kod nas nešto na riječ dogovoriti i živjeti u zabludi ta će se taj dogovor ispoštovati a u igri velika lova :damn:
Trebao je bar taj svoj čeif dovesti do kraja, uzeti jedan trofej i onda se povući.Imao bi barem tu vrstu satisfakcije a ovako Bog dragi jedini zna šta će biti u budućnosti ako ovaj ostane doslijedan i povuče se u po ničega

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 26 nov 2015, 10:23

Statistički podaci o posjeti po broju stanovnika,kao i najavljeno.

Prvo bih želio da kažem kako su svi podaci o broju stanovnika u svakoj državi uzeti sa najnovijeg popisa stanovništva. Razlike popisivanja među državama,razlike tumačenje općine i grada među državama i sl. nisu problem kojim se bavim. Ja sam samo uzeo podatke i izračunao postotak,ukoliko ima onih (a biti će) koji će govoriti "Grad A ima 120k a ne 137k",imaju odriješene ruke da naprave takvu statistiku na svoj način :D

Rezultati su izraženi u postotcima a formula je jednostavna, (prosječna posjeta / broj stanovnika)* 100.

Mladost Lučani 28,23%
Radnik Surdulica 17,54%
Metalac Gornji Mil. 8,86%
Javor Ivanjica 8,72%
Hajduk 6,44%
Inter Zaprešić 6,27%
Novi Pazar 5,51%
Široki 4,78%
Jagodina 4,40%
Slaven Belupo 4,31%
Rijeka 3,63%
Vitez 3,50%
Istra 3,16%
Mladost DK 3,05%
Borac Čačak 2,26%
Sloboda 2,16%
Zrinjski 1,96%
Radnički Niš 1,90%
Osijek 1,81%
Travnik 1,63%
Crvena Zvezda 1,49%
Sarajevo 1,24%
Željezničar 1,20%
Drina 1,05%
Čelik 0,99%
Slavija 0,95%
Vojvodina 0,94%
Velež 0,90%
Spartak Subotica 0,90%
Borac Banja Luka 0,84%
RNK Split 0,70%
Radnik Bijeljina 0,65%
Rudar Prijedor 0,63%
Dinamo 0,57%
Partizan 0,33%
Olimpic 0,20%
Lokomotiva 0,13%
Zagreb 0,10%
Rad Beograd 0,06%

*Voždovac i OFK Beograd nisu uračunati zbog nepotpunih podataka o posjeti a za Mladost DK uzeti su podaci za općinu Kakanj

Iz tablice je moguće zaključiti da u pravilu veći gradovi imaju manji postotak,tj. posjeta ne raste proporcionalno veličini grada. Naravno da ima iznimaka ali to je jednim dijelom zaslužno i zbog gostujućih navijača (npr. u gradić od 10000 ljudi dođe 5k Delija :lol: ).
Ima tu još razloga ali neću o njima,trenutno ću samo prikazati podatke.

Što se tiče najvećih klubova u ove 3 države,stanje izgleda ovako:

Hajduk 6,44%
Zvezda 1,49%
Sarajevo 1,24%
Željo 1,20%
Dinamo 0,57%
Partizan 0,33%

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2015, 10:29

GradKamena je napisao/la:Ultrasi npr imaju vrapcice i Sb u krugu 25 km,sva ostala gostovanja su 120 +km,a i treba gledat velicinu grada tako kad se sve uzme sto se tice Ultrasa dobar pravo prosijek.
Slazem se
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 26 nov 2015, 10:35

Što se tiče posjete u državama veličinom sličnim BiH,evo i podataka o posjeti u njihovim ligama. Države su sortirane od najveće do najmanje (po broju stanovnika na Wikipediji) a za Makedoniju nisam uspio pronaći dobre podatke o posjeti tako nije uvrštena u ovu analizu.

Danska
1. Brondby 14285
2. Kobenhavn 12644
3. AGF 8656

Finska
1. HJK 5281
2. Ilves 3265
3. HIFK 3080

Slovačka
1. Spartak Trnava 8047
2. DAC 4373
3. MFK Zemplin 3299

Norveška
1. Rosenborg 18039
2. Viking 10272
3. Valerenga 10099

Irska
1. Cork City 3268
2. Dundalk 3158
3. Shamrock Rovers 2716

Hrvatska
1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488

BiH:
1. Sarajevo 3625
2. Željezničar 3500
3. Sloboda 2600

Gruzija
1. Torpedo 2329
2. Dila 1900
3. Samtredia 1583

Moldavija
1. Zaria 2786
2. Sheriff 2413
3. Zimbru 1529

Armenija
1. Gandzasar 1592
2. Banants 814
3. Shirak 800

Litvanija
1. Suduva 989
2. Žalgiris 867
3. Utenis 543

Albanija
1. Partizani 3927
2. Tirana 2283
3. Kukesi 2229

Slovenija
1. Maribor 4275
2. Olimpija 4000
3. Krško 1563

Broj klubova sa prosjekom većim od 10000: Norveška 3 , Danska 2 , Hrvatska 1

Broj klubova sa prosjekom većim od 7000: Norveška 6 , Danska 6 , Hrvatska 1 , Slovačka 1

Broj klubova sa prosjekom većim od 3000: Norveška 15 , Danska 11 , Hrvatska 3 , Finska 3 , Slovačka 3 , BiH 2 , Irska 2 , Slovenija 2 , Albanija 1

Broj klubova sa prosjekom manjim od 1000: Gruzija 13 , Litvanija 10 , Armenija 7 , BiH 7 , Albanija 6 , Moldavija 5 , Slovenija 5 , Irska 3 , Hrvatska 1 , Danska 0 , Finska 0 , Slovačka 0 , Norveška 0

Iz podataka vidimo da Norveška i Danska imaju daleko najbolju posjetu. Slovačka i Hrvatska su također bolje od nas dok se BiH može mjeriti sa Finskom,Irskom i Slovenijom. Gore su Gruzija,Litvanija,Armenija,Albanija i Moldavija.

Jako važna kategorija je broj klubova sa prosjekom manjim od 1000,jer to su klubovi koje nitko ne gleda a takvih bi trebalo biti što manje u ligi. Od država s kojima bih usporedio BiH tamo su Finci najbolji jer svi klubovi imaju prosjek veći od 1000. Irci su također nešto malo bolji dok su Slovenci praktički isti.
Zanimljiva činjenica je da u Litvaniji svi klubovi imaju prosjek manji od 1000. Mogu odmah gasiti ligu :urnebes: :urnebes: :urnebes:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 10:39

tuzlak1987 je napisao/la:http://sourc.e.ba/clanak/Haris/386271/U ... eni-karton

Standardno njegovo :mrgreen:
Tom su svi krivi osim njega... Čičkovo ulje živi u zbaludi da ga cijela država sabotira.
Samo Saraj'vo.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 nov 2015, 12:16

Ajmo naredno kolo @Pappy.. Koga ima a ko nema :mrgreen:
NK Široki Brijeg

xbox
Kontakt:

Post Postao/la xbox » 26 nov 2015, 12:45

PitarBordo je napisao/la:

Tom su svi krivi osim njega... Čičkovo ulje živi u zbaludi da ga cijela država sabotira.
Mozda bi bilo dobro da pogledate intervju prije nego sto pisete sranja.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 12:50

xbox je napisao/la:

Mozda bi bilo dobro da pogledate intervju prije nego sto pisete sranja.
Sranja? Pogledao i ovaj intervju i onaj odmah posle utakmice sa FK Sarajevom i prije toga u Travniku. Ja pišem sranja? Da se možda ne slažeš da je oštećen protiv FK Sarajevo? Ovaj prije svega tendenciozni naslov je ustvari ono što je on izgovorio i time omalovažava klub u kojem je ponikao i igrači i trenerski, a sada se ponaša k'o klošar. Da je ikako mogao da otkine barem bod FKS, a onda se naguzio Zrinjskom koji daje 0,05 golova po utakmici odjednom potopi Olimpic, a onda napustio kormilo. Meni dosta. A ti ga vodi kući pa ga zalijevaj čičkovim uljem.
Samo Saraj'vo.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 nov 2015, 13:13

Sve su unistili.
Opet prije nego repliciram moram naglasiti da ne prozivam niti se naslađujem.

Elem, svi klubovi u dugovima su na isti način došli u iste, Općine su osnivači tih fudbalskih klubova i to je jasno... Takođe očekivati sad od tih Općina da već potrošene budžete usmjeravaju u ispravljanje tih krivih Drina je potpuni nonsens i ne vjerujem da će ikada biti zapamćeno kod nas. Ja sam fakat mislio da je Azmir namjerio da uzme Slobodu pod svoje u svakom pogledu, investira i posle mu se vrati (sama titula i izlazak u Evropu dvije-tri godine zaredom bi mu vratili sav taj novac)... Ali on ovdje nekim ucjenama "odoh ja, sad će navijači na vas" pokušava da natjera Gradsku upravu da mu počiste sve i dadnu klub na nuli da on gradi i da bude alfa i omega. Mislim da promjenom statuta vi poentirate najviše, pa htio tu Azmir uložiti ili neko peti-deseti da se račun odblokira i napravi reprogram... Vi, tuzlaci, slobodaši, fukare, gorki... A ovako sve dok je klub gradski i ucjenjuje se Grad - nema od toga ništa, nažalost.
U pravu si 100%.....Zeljo, Celik, Borac, Sloboda su u indenticnim problemima koje su napravili ljudi koji su vodili te klubove, klubovi su udruzenje gradjanja, vecina ljudi misle da su vlasnici opstine kojima ti klubovi pripadaju.....istina je da opstine izdvajaju novac za sport, medjutim taj novac moras rasporediti na sve sportske klubove tako da to bude nedovoljno za svaki sportski klub....druga je stvar sto svi ocekuju da se najvise novaca ubrizga u najvazniju sporednu stavar na svijetu, ali toga nema vise.....Sloboda je u specificnoj situaciji iz razloga sto pojedinci iz uprave grada najvise novca usmjeravaju u neki hibridni kosarkaski klub iz licnih interesa i iz tog razloga je Azmir Husic najvise ogorcen jer mu je obecano da ce grad Tuzla stati iza reprograma duga, dakle duga koji su napravili oni koji su prije vodili FK Slobodu...medjutim postoji tu jedan veliki problem....ljudi misle da ako je sportski klub udruzenje gradjanja da mozes raditi svasta....svaka nova uprava koja je dolazila nije prijavljivala kriminalne radnje svojih prethodnika i stavljala je te prethodne probleme (citaj kriminalne radnje) pod tepih jer svaka nova uprava svojim dolaskom napravi odmah nekoliko kriminalnih djela....svi hapali godinama i niko nikoga nije dirao, kao sto niko nikoga ne dira zbog kriminalnih djela u ovoj nasoj BiH.....doslo vrijeme za naplatu tih dugova (valja platiti porez drzavi da bi klub dobio licencu) i vidjecemo sta ce se dogoditi sa Slobodom kao i sa gore nabrojanih klubova....istina da je Zeljo napravio novi statut i potpisao reprogam duga (porez drzavi), e sad koliko taj statut pije vode sto su napravili ne bih da ulazim u to....za sada je Sarajevo jedino napravilo nesto sto se moze nazvati nekim pomakom.....za sve vece sportske rezultate treba vremena i po tom pitanju Sarajevo je najblize da nesto napravi van PL...i Sloboda ako Azmir Husic ostane u Slobodi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 nov 2015, 13:19

virtuoz je napisao/la: ..
Svaka cast za oba posta :clap: :clap: Nesto sto sam oduvijek htio napraviti, pogotovo ovo s postotcima u odnosu na broj stanovnika, ali nikad nisam imao dovoljno vremena i volje u isto vrijeme.

Ovo sto pricas od broju gledatelja ispod 1.000 ja stalno naglasavam. Dzabe jedna utakmica s 20.000 ljudi ako na ostale dodje po 1.000. Zato sam tamo u statistici uvijek naglasavao da imamo previse utakmica sa 1.000 i manje ljudi i da prosjek nije neko mjerilo. Cak sam i za cijelu proslu sezonu svim klubovima izvukao pojedinacne posjete za svaku utakmicu i Sarajevo koje je cini mi se imalo oko 7.000 prosjek je od 15 utakmica imalo ja mislim 6 sa 1.500 ili 1.000.

MortemHz je napisao/la:
Slazem se
Ma sta se ti slazes, a ne znas ni na pp odgovorit :mrgreen: :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 nov 2015, 13:26

Hvala Virtuoz za obradjene podatke, za mene sasvim ocekivani rezultati :) cisto informativno koliko si uzeo da Sarajevo ima stanovnika, a koliko Široki Brijeg i Banja Luka? Da imam za sebe barem percepciju za nasu drzavu oko ovih postotaka.

Za mene je porazno da dva najgledanija kluba u Sloveniji trenutno u ovoj sezoni imaju bolju posjetu nego nasa dva najgledanija kluba. Kada jos skontas da im fudbal nije jedini timski sport koji ima solidnu posjetu (kosarka, rukomet pa i skijanje kao individualni sport kod njih imaju veoma dobru posjetu), podaci su jos vise porazni. Evo vidim da je prosjek citave lige Slovenije trenutno veci od prosjeka BiH, za mene nedopustivo. Sa Slovackom se mogu nekako pomiriti da imaju bolju posjetu iako im je hokej na istoj popularnosti kao fudbal. Za Litvaniju me uopste ne cudi jer je to cisto zemlja kosarke.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2015, 14:07

AnelZ je napisao/la:Hvala Virtuoz za obradjene podatke, za mene sasvim ocekivani rezultati :) cisto informativno koliko si uzeo da Sarajevo ima stanovnika, a koliko Široki Brijeg i Banja Luka? Da imam za sebe barem percepciju za nasu drzavu oko ovih postotaka.

Za mene je porazno da dva najgledanija kluba u Sloveniji trenutno u ovoj sezoni imaju bolju posjetu nego nasa dva najgledanija kluba. Kada jos skontas da im fudbal nije jedini timski sport koji ima solidnu posjetu (kosarka, rukomet pa i skijanje kao individualni sport kod njih imaju veoma dobru posjetu), podaci su jos vise porazni. Evo vidim da je prosjek citave lige Slovenije trenutno veci od prosjeka BiH, za mene nedopustivo. Sa Slovackom se mogu nekako pomiriti da imaju bolju posjetu iako im je hokej na istoj popularnosti kao fudbal. Za Litvaniju me uopste ne cudi jer je to cisto zemlja kosarke.
Pa logicno samo sto spada pod grad Sarajevo jer je to i naglasio
Signore je napisao/la:
Na svaki PP odgovorim, ne znam sta si mi zadnje ti poslao..nisam namjerno :plac:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 14:19

Da je normalna drzava nasa liga bi bila najgledanija, a sa kvalitetom bi sigurno bila ispred svih Ex yu liga.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 nov 2015, 14:31

Gator je napisao/la:Da je normalna drzava nasa liga bi bila najgledanija, a sa kvalitetom bi sigurno bila ispred svih Ex yu liga.
Da su i druge drzave normalne, a onda i nasa, pa mislim da ipak mozda i nebi :mrgreen: Nitko nije normalan i ovo nam je zato prava slika odnosa snaga, ali kad bi sve bilo normalno vjerojatno bi svi na gledanosti dobili jos jednu nulu na kraju i to bi bilo odlicno za sve :mrgreen:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 15:38

Recimo da se ulaze u sport kao što se ulaze u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Regija nas prestiže i to sa pravom. Siptari su iznad nas, u rangu smo sa Crnogorcima i Makedoncima. Čak su blago bolji od nas kad se pogleda omjer(zadnjih par godina). Da nema sjedece odbojke bruka.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []