I vitezu ne valja a nama bi trebao biti dobar zanimljivo pravo. Pa nama dodje Blagojevic koji je igrao drugu srbijansku ligu i bude pojacanje i ne samo Blagojevic evo kod pitara tatomirovic takav im bio kapiten a diskutabilno nam je jel igrac koji ima odigranih 100 utakmica u hrvatskoj ligi jel igrac za nas.Jaozinho22 je napisao/la:Evo Fajić raskinuo ugovor s Vitezom,sad će se opet s nama povezivat
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
dokle ćemo mi dovoditi igrače koji su prije toga bili karine i očekivati da baš kod nas proigrajuzaboljisportuBiH je napisao/la:individualni kvaliteti nekog igrača ga dovode do toga jel pojačanje ili ne. Bumo vidjeli. TO što negdje nije igrao ili je loše igrao ne mora ništa značiti. Kvesić je ispadao iz Hr lige sa svojom ekipom. Messi u Barsi i Argenitini nij e ni približno isti. Evo sad čitam žale se neki igrači da ne igraju ni u pola kvalitetno kao što mogu kod Van Gala u Man Und itd itd itd. Slažem se da nije ovaj Kramarić za janjeta ali nemojte ni omalovažavati. Majke mi moje ponavljat ću ove stvari non stop. Ništa lično. Tebe sam onako citirao a mogao bih i mnoge prije tebe pa evo i ovog @cruza. Evo Kuzmanović ne igra nikako u Borcu a ja bih ga volio vidjeti kod nas neg pare sad. Hajmo malo biti realni ljudi. Taj isti Stokić je bio jedan od boljih igrača ove lige. Jel do Stokića ili do Edisa? Ili je do obojice pomalo?
možeš ubosti jednom, dvaput, pet puta...
i to je to
ne možeš svaki put dovesti UPITNIKA i očekivati da bude igračina
logičnije je da ako dovedeš par UPITNIKA da će ispod 50% njih biti igrači
ako dovedeš par IGRAČA da će preko 50% njih zadovoljiti
kad klub dovodi UPITNIKE jasno je na kojim si granama
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Meni je to beze što je postavio, pogotovo je nevažno bez pojedinačnih plata ... Nema se šta gledati, to zna svako ko imalo duma. U Amarovoj eri to je bilo 200 - 250k KM (Gredićeva izjava, da ne pametuju pojedini misleći da izmišljam).Velahalve je napisao/la:eto mi imamo para sada da dovedemo neko extra pojačenje, šta vam je ljudi spustite očekivanja oko igrača,kada smo mi nekog igrača platili 100.000km sjećate li se nekog, pogledajte šta je FKZ1921 napisao koliki su troškovi samo za ovaj dio troška plata.
A sad ti uzmi u obzir da nam je to sve na godišnjem nivou plaćala Evropa i da ćemo ostati bez toga ako ne izađemo u Evropu!
Niko ne traži Ronalda, ne znam zašto to pišeš, zna se šta su provjereni igrači iz naše lige, svi bi bili zadovoljni sa nekim takvim. Ne koštaju takvi milione sigurno.
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 26 nov 2015, 15:07, ukupno mijenjano 3 puta.
Jel bio neko na treningu, ima li tih novih?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Koliko znam, ovi igrači koji se spominju nisu pojačanja, nego igrači koji dolaze na probu. Očekuje se da dođe koji "kvalitetniji" igrač do početka sezone (nadam se do početka priprema), ali sumnjam da će to biti uskoro.
Što se tiče upitnika i "provjerenih" igrača, kod nas ništa nije garant. Memić, Guvo, Šabić, Memišević pa evo sad i Tigo, dok sa druge strane imamo Obad, Tica, Joco...
Što se tiče upitnika i "provjerenih" igrača, kod nas ništa nije garant. Memić, Guvo, Šabić, Memišević pa evo sad i Tigo, dok sa druge strane imamo Obad, Tica, Joco...
Dakle ako sam dobro shvatio mjesecno na plate za igrace trosimo 95 milja KM (bez doprinosa) ovaj me podatak zanimao, znaci ovako:FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-ukupna mjesečna plata u fk Zeljeznicar iznosi cca 160 000 km (cca 95 000 km neto i cca 65 000 doprinosi i porez na platu )...bez premija prvom timu;
-dodajite na to sve ostalo...
-puta,puta...
-5 milja KM mjesecno nek ide na plate ovoj nasoj djeci sto ne igraju (mujaga, zeric, dino, hiros, sehic, alihodzic..)
- 90 milja KM trosimo na plate nekih 20 igraca, a matematika kaze da je prosjecna plata fudbalera u Zelji 4,500 hiljade KM, nekih 50 hiljada KM na godisnjem nivou
Mozemo zakljuciti da plata za nase uslove nije mala, osim kada je u pitanju profesionalni fudbal gdje igracu karijera traje nekih 10-12 god, te mi je veoma jasno kad neki igrac izgubi motiv, jer
Bajic ima oko 200 hiljada € godisnje,
Colic prije povrede u Cirihu trebao imati oko 300 hiljada € godisnje,
mislim da sad malo bolje razumijem rjec motivacija kod igraca..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
To je plata za sve ljude u fk Zeljeznicar (igrači, treneri,ostali...).IvanOsim je napisao/la:Dakle ako sam dobro shvatio mjesecno na plate za igrace trosimo 95 milja KM (bez doprinosa) ovaj me podatak zanimao, znaci ovako:FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-ukupna mjesečna plata u fk Zeljeznicar iznosi cca 160 000 km (cca 95 000 km neto i cca 65 000 doprinosi i porez na platu )...bez premija prvom timu;
-puta,puta...
-5 milja KM mjesecno nek ide na plate ovoj nasoj djeci sto ne igraju (mujaga, zeric, dino, hiros, sehic, alihodzic..)
- 90 milja KM trosimo na plate nekih 20 igraca, a matematika kaze da je prosjecna plata fudbalera u Zelji 4,500 hiljade KM, nekih 50 hiljada KM na godisnjem nivou
Mozemo zakljuciti da plata za nase uslove nije mala, osim kada je u pitanju profesionalni fudbal gdje igracu karijera traje nekih 10-12 god, te mi je veoma jasno kad neki igrac izgubi motiv, jer
koje sve ostalo ?FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-puta,puta...
šta puta, puta ???
zar nam gredić isti ne reče da su ranije plate igrača i struke bile 85k mjesečno
sad su 65k
da klub funkcioniše "normalno" treba ne više od 170k mjesečno
na godišnjoj bazi to je 2 miliona koliki nam je budžet
kad se "odrekneš" europe koja ti je donijela 1,5-2,0 miliona KM onda si se zajebao momački
"vratio si se 1 godinu unazad" jer te pare ti niko neće dati/donijeti
a da bi to ostvario moraš i uložiti malo, ne možeš uvijek očekivati da za minimalan ulog ostvariš maksimalnu zaradu...ne ide to tako
ako trebaš uložiti 200k KM uloži ih
jer ako odeš u europu tamo imaš zagarantovan 1 milion jer sem baš ako si mrtvi levat ispast ćeš u 1 pretkolu
meni se isplati dati 200k za 1 milion ...
Mislim da u ovih 95 000 + 65 000 doprinosa ulaze i plate ostalih zaposlenika. Tako da odmah moraš smanjiti prosječnu platu fudbalera u FKŽ.IvanOsim je napisao/la:Dakle ako sam dobro shvatio mjesecno na plate za igrace trosimo 95 milja KM (bez doprinosa) ovaj me podatak zanimao, znaci ovako:FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-puta,puta...
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
I ne postoji nikakva matematika "...bez doprinosa..."
Isplatis platu do desetog za prošli mjesec,tog istog desetog plaćaš doprinose i porez na platu.
Isplatis platu do desetog za prošli mjesec,tog istog desetog plaćaš doprinose i porez na platu.
Zna se šta su provjereni igrači ali i oni koštaju ne milione ali koštaju, pogotovo ako igraju u klubovima iz TOP 4, al pitao sam zna li neko nekog igrača da smo mi platili 100.000km, nebitno da li je iz naše lige ili iz susjestva?Genie je napisao/la:Meni je to beze što je postavio, pogotovo je nevažno bez pojedinačnih plata ... Nema se šta gledati, to zna svako ko imalo duma. U Amarovoj eri to je bilo 200 - 250k KM (Gredićeva izjava, da ne pametuju pojedini misleći da izmišljam).Velahalve je napisao/la:eto mi imamo para sada da dovedemo neko extra pojačenje, šta vam je ljudi spustite očekivanja oko igrača,kada smo mi nekog igrača platili 100.000km sjećate li se nekog, pogledajte šta je FKZ1921 napisao koliki su troškovi samo za ovaj dio troška plata.
A sad ti uzmi u obzir da nam je to sve na godišnjem nivou plaćala Evropa i da ćemo ostati bez toga ako ne izađemo u Evropu!
Niko ne traži Ronalda, ne znam zašto to pišeš, zna se šta su provjereni igrači iz naše lige, svi bi bili zadovoljni sa nekim takvim. Ne koštaju takvi milione sigurno.
A pare od Sehica?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Ma razumijem ja da se to odmah mora platiti, al ako je meni plata npr hiljadu KM, ona sa doprinosima je hiljadu i po, al ja nikom necu reci da mi je plata hiljadu i po, nego hiljadu, na to sam mislio...FKZ1921 je napisao/la:I ne postoji nikakva matematika "...bez doprinosa..."
Jel u ovih 95 hiljada KM ulaze i plate ostalim uposlenicima osim igraca i ako da koliki je broj odprilike tih ostalih zaposlenika?
Zivio
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Kako misliš šta je ostalo?salle86 je napisao/la:koje sve ostalo ?FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-puta,puta...
šta puta, puta ???
zar nam gredić isti ne reče da su ranije plate igrača i struke bile 85k mjesečno
sad su 65k
kad se "odrekneš" europe koja ti je donijela 1,5-2,0 miliona KM onda si se zajebao momački
a da bi to ostvario moraš i uložiti malo, ne možeš uvijek očekivati da za minimalan ulog ostvariš maksimalnu zaradu...ne ide to tako
jer ako odeš u europu tamo imaš zagarantovan 1 milion jer sem baš ako si mrtvi levat ispast ćeš u 1 pretkolu
Premije,obaveze igračima po ugovorima,ishrana, troškovi održavanja stadiona,održavanje terena,plaćanje terena za treniranje,oprema,lopte,pripreme,putovanja, hoteli,stanarine,kazne, ...
Zar se to sve plaćamo. Ja mislio to sve samo od sebe ide. I što ne uračunaš u prihode lovu od Džekinog transfera u City ?FKZ1921 je napisao/la:Kako misliš šta je ostalo?salle86 je napisao/la:koje sve ostalo ?FKZ1921 je napisao/la:Za financijske stručnjake, da malo kontaju:
-puta,puta...
šta puta, puta ???
sad su 65k
Premije,obaveze igračima po ugovorima,ishrana, troškovi održavanja stadiona,održavanje terena,plaćanje terena za treniranje,oprema,lopte,pripreme,putovanja, hoteli,stanarine,kazne, ...
- themaniaks
- Kontakt:
ovo je vec mit postaoAsharaK je napisao/la:A pare od Sehica?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Da pozdravim nastavak dobre prakse uprave i odlazak ranije u Etno seli Stanisic, samo to zadovoljstvo ce nas kostati za 25 ljudi nekih 5 milja KM, nek imas takvih 10 gostovanja u sezoni to je 50 milja KM, za ovog sto pita ostale troskove...
ja bih donekle i shvatio financijsku dubiozu da se u našoj ligi dovode igrači za "pare"
ali velika većina njih dođe ili za krompir ili za sitne pare tako da je najveći trošak ta njihova plata
kad imaš dodatnih 200k godišnje, i možeš ih dati na plate znači možeš dovesti 2 extra igrača za naše uslove (plata po 8.000)
samo da se vidi koliko znači kad te nema u europi...
na plate ode 65.000...ne znam sad jel sa ili bez doprinosa, eto nek je i 100.000
opet je 70.000 sasvim dovoljno za ove ostale "karafeke"
ali velika većina njih dođe ili za krompir ili za sitne pare tako da je najveći trošak ta njihova plata
kad imaš dodatnih 200k godišnje, i možeš ih dati na plate znači možeš dovesti 2 extra igrača za naše uslove (plata po 8.000)
samo da se vidi koliko znači kad te nema u europi...
napisah već gore da nam je mjesečni budžet 170.000FKZ1921 je napisao/la:Kako misliš šta je ostalo?
na plate ode 65.000...ne znam sad jel sa ili bez doprinosa, eto nek je i 100.000
opet je 70.000 sasvim dovoljno za ove ostale "karafeke"
Pusti ih, beze diskutuješ ... nema nikakvih osnova de se može bilo šta zaključiti. Imaš samo ukupnu platu (i to je diskutabilno jer nije zvanično objavljeno) nema pojedinačnih plata ... jedino što sa sigurnošću znaš od prihoda su 630k € od UEFA-e, ne znamo ni koji su prihodi od sponzora, transfera ... da ne pominjemo ostale prihode. Bezveze je bilo šta sabirati i oduzimati kad imaš milion nepoznanica još su ti sagovornici ironični bez konkretnog argumenta, žele dokazati poentu da su veliki troškovi kluba a jedino šta imaju je plata i ostala nagađanja. Beze razbijaš glavu!
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 26 nov 2015, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Pa lijepo odeš na Grbavicu, poneseš jedno 50.000,00 KM, kažeš hoću da budem sponzor, prime te u Upravu (uvjeren sam da hoće i to bez problema) i saznaš sve finansijske detalje o poslovanju kluba. Vrlo jednostavno. Ti tražiš na forumu informacije kolike su pojedinačne plate uposlenika klubaGenie je napisao/la:Pusti ih, beze diskutuješ ... nema nikakvih osnova de se može bilo šta zaključiti. Imaš samo ukupnu platu (i to je diskutabilno jer nije zvanično objavljeno) nema pojedinačnih plata ... jedino što sa sigurnošću znaš od prihoda su 630k € od UEFA-e, ne znamo ni koji su prihodi od sponzora, transfera ... da ne pominjemo ostale prihode. Bezveze je bilo šta sabirati i oduzimati kad imaš milion nepoznanica još su ti sagovornici ironični bez konkretnog argumenta. Beze razbijaš glavu!
VAŽNO JE BITI ČLAN!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.