nismo mi razbili zeljeznicar, ali da smo bolji u medjusobnim suisretima , jbg jesmo i u prvenstvu i u kupu , kako vec ranije napisah, borac je tehnicki jaca ekipa, a zeljo fizicki, i onda kako kad sta odlucigollum je napisao/la:Kako ste nas to vi razbili?Banjaluka SRB je napisao/la:Ја - ' " $ ? " / " $ &, а " вас & ? у $, а " & $ за &
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
-
borcev_navijac
- Kontakt:
Re: FK Borac - Banja Luka
TREĆI PUT ČASTIMO !
[quote="bekrija1990"]Na zapadu, a Boga mi, ni na istoku ništa novo. Svi su se uvijek ložili najviše na Želju, pa zašto bi sada bilo drugačije? I neka, uvijek su postojali veći i manji timovi, a iznenađenja su uvijek moguća. To i jeste draž takmičenja.
Ali, ko vama daje pravo da pojedincima uskraćujete pisanje po ovoj temi...Mislim, nema potrebe prepucavati se glupostima i neargumentovanom diskusijom, ali ovo je forum pobogu i na određenoj temi se može pisati, ako se predmetni tekst odnosi na istu.
Evo, ja ću napisati da Borac nije trenutno bolji od Želje bez obzira što je zasluženo uzeo kup. Zašto? Zato što tako kaže statistika. Zato što su Borac i Željo odigrali 3 utakmice tokom 2010 godine, a Željo je jednom pobijedio i 2 puta odigrao neriješeno. Željo je odigrao 19 utakmica i samo jednom izgubio, a Borac je 5 utakmica izgubio...Željo je prvoplasirani tim, a Borac drugoplasirani. I neko sada treba da mi kaže, ma bježi sa teme...U nedostatku argumenata, naravno.
Ne gleda se kalendarska nego takmicarska godina u medjusovnim duelima, koja se dijeli na jesenji i proljetni dio, to jest 2009/2010 a statistika kaze:
JESEN, PRVENSTVO
Borac - Zeljeznicar 2:0
BOLJI U MEDJUSOBNIM DUELIMA U PRVENSTVU!
PROLJECE, PRVENSTVO
Zeljeznicar - Borac 4:2
JESEN, KUP
Borac - Zeljeznicar 1:1 BOLJI U MEDJUSOBNIM DUELIMA U KUPU!
Zeljeznicar - Borac 2:2
GOL U GOSTIMA JE VRIJEDNIJI SKORO DUPLO NEGO KOD KUCE!
Kad ovo sve apsorvirate hladne glave, shvaticete da smo bolji!
[
Ali, ko vama daje pravo da pojedincima uskraćujete pisanje po ovoj temi...Mislim, nema potrebe prepucavati se glupostima i neargumentovanom diskusijom, ali ovo je forum pobogu i na određenoj temi se može pisati, ako se predmetni tekst odnosi na istu.
Evo, ja ću napisati da Borac nije trenutno bolji od Želje bez obzira što je zasluženo uzeo kup. Zašto? Zato što tako kaže statistika. Zato što su Borac i Željo odigrali 3 utakmice tokom 2010 godine, a Željo je jednom pobijedio i 2 puta odigrao neriješeno. Željo je odigrao 19 utakmica i samo jednom izgubio, a Borac je 5 utakmica izgubio...Željo je prvoplasirani tim, a Borac drugoplasirani. I neko sada treba da mi kaže, ma bježi sa teme...U nedostatku argumenata, naravno.
Ne gleda se kalendarska nego takmicarska godina u medjusovnim duelima, koja se dijeli na jesenji i proljetni dio, to jest 2009/2010 a statistika kaze:
JESEN, PRVENSTVO
Borac - Zeljeznicar 2:0
BOLJI U MEDJUSOBNIM DUELIMA U PRVENSTVU!
PROLJECE, PRVENSTVO
Zeljeznicar - Borac 4:2
JESEN, KUP
Borac - Zeljeznicar 1:1 BOLJI U MEDJUSOBNIM DUELIMA U KUPU!
Zeljeznicar - Borac 2:2
GOL U GOSTIMA JE VRIJEDNIJI SKORO DUPLO NEGO KOD KUCE!
Kad ovo sve apsorvirate hladne glave, shvaticete da smo bolji!
[
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
.
Zadnja izmjena: blablabla, dana/u 21 maj 2010, 16:28, ukupno mijenjano 2 puta.
- Banjaluka SRB
- Kontakt:
Не ', " ја ' " " " " % ?, ? ' вас $ зато % је " $. & $ је ? " $ ?gollum je napisao/la:Kako ste nas to vi razbili?Banjaluka SRB je napisao/la:Ја - ' " $ ? " / " $ &, а " вас & ? у $, а " & $ за &
To vec moze proci, ali "razbili" je previse.borcev_navijac je napisao/la:nismo mi razbili zeljeznicar, ali da smo bolji u medjusobnim suisretima , jbg jesmo i u prvenstvu i u kupu , kako vec ranije napisah, borac je tehnicki jaca ekipa, a zeljo fizicki, i onda kako kad sta odlucigollum je napisao/la:Kako ste nas to vi razbili?Banjaluka SRB je napisao/la:Ја - ' " $ ? " / " $ &, а " вас & ? у $, а " & $ за &
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
gollum je napisao/la:Kako ste nas to vi razbili?Banjaluka SRB je napisao/la:Ја - ' " $ ? " / " $ &, а " вас & ? у $, а " & $ за &
Tako što su nakon faula nad Ćulumom postigli gol u BL, te što smo im poklonili dva fore na Grbavici. Tako što smo imali loptu u svome posjedu 61% u BL a u Sarajevu 64%. Zato što smo imali više šuteva prema golu i tako to.
Naravno, oni će reći da su izlazili par puta sami ispred golmana, a mi ćemo reći( kao momci koji poznaju fudbal) da je to sasvim normalna stvar da se ostavlja prostor u odbrani kada ganjaš rezultat.
Pa eto i nas je golman vama poklonio ona 4 gola u prvenstvenom mecu,a nasa odbrana vam je poklonila ona 3 u kupu.Mislim covjece daj dodji sebi,kakvo poklanjanje.Golovi se i daju zbog gresaka protivnika,o cemu pricas?suntu jeu je napisao/la: Tako što su nakon faula nad Ćulumom postigli gol u BL, te što smo im poklonili dva fore na Grbavici. Tako što smo imali loptu u svome posjedu 61% u BL a u Sarajevu 64%. Zato što smo imali više šuteva prema golu i tako to.
Naravno, oni će reći da su izlazili par puta sami ispred golmana, a mi ćemo reći( kao momci koji poznaju fudbal) da je to sasvim normalna stvar da se ostavlja prostor u odbrani kada ganjaš rezultat.
Treci put castimo
uf al se nesto da napisati na ovoborcev_navijac je napisao/la:nema nista opsirnije, ukratko, šuplja priča, nema željezničar para da plati obeštećenje eventualno za puzigaću borcu kod kojeg je puzigaca pod ugovorom jos godinu ili godinu i po.cassanova je napisao/la:Puzigaca malo opsrnije ?!
edit: da bude ontopic
za nasborik:
po tebi fulham i man utd su jednaki timovi kao i eintracht i bayern?
A cek,ako sam dobro u pratio Zeljeznicar je u ovim poredjenjima Man Utd i Bayern,a Borac je ova dva druga?blablabla je napisao/la: uf al se nesto da napisati na ovo![]()
ali necu
za nasborik:
Treci put castimo
-
bekrija1990
"nasborik",
kada se kaze "trenutno bolji" misli se na blisku proslost i sadasnjost, a to je posljednjih nekoliko mjeseci
P.S.
Pogledaj i ostatak statistike...hladne glave
a ako ti opet ne bude islo, javim ti se prekosutra.
kada se kaze "trenutno bolji" misli se na blisku proslost i sadasnjost, a to je posljednjih nekoliko mjeseci
P.S.
Pogledaj i ostatak statistike...hladne glave
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
- Simpatizer
- Kontakt:
Niko nece da ti kaze da bjezis sa teme, posto nisi pisao gluposti kao pojedini simpatizeri Zelje. Prepoznace se ta "gospoda" koja je redovna na ovoj temi.bekrija1990 je napisao/la:Na zapadu, a Boga mi, ni na istoku ništa novo. Svi su se uvijek ložili najviše na Želju, pa zašto bi sada bilo drugačije? I neka, uvijek su postojali veći i manji timovi, a iznenađenja su uvijek moguća. To i jeste draž takmičenja.
Na kraju krajeva, idu evropska takmičenja, ide Premijer liga 2010-2011, a vaš Đ(Dž)imi je tek uključio vijuge i prilagodio se, kako reče Lazarevo. Malo je okasnio, ali nema veze...biće Borac još bolji.
Izbaciti Laktaše u drugu ligu, proslaviti titulu i zapjevati Grbavicu u Trebinju, popiti pivu na Stradunu...neprocijenjivo
A sad da se osvrnem na ovo sto si napisao.
Ne moze se tako posmatrati omjer izmedju nasih ekipa. Zapravo moze, ali to je nedovoljno za korektno sagledavanje kvaliteta ova dva tima.
Naime, "problem" je u tome sto smo mi u zimskoj pauzi znacajno promijenili tim zahvaljujuci nekim neshvatljivim potezima Uprave, a vi ste u drugom dijelu znatno uigranija ekipa nego jesenas. U prvoj polusezoni mi smo imali veoma dobru seriju, a vi ste bili blize sredini nego vrhu. Tada smo vas i dobili rutinski sa 2-0. Na proljece se situacija obrnula. Mi sa hrpom novih igraca a vi uigrani. Da nasa Uprava nije povlacila pogresne poteze i da je ostala ona ekipa ko zna sta bi bilo. Ali to je vec ona stara: "Da baba ima m.da bila bi deda."
Takodje, utakmica u kojoj smo popili cetvorku nije bila bas pravo mjerilo. Ipak smo igrali bez Vukelje i Stanceskog, a to je za nas bio poprilican hendikep, posto nemamo adekvatne zamjene. Poslije tog poraza sam to pominjao a pojedini "Zeljovci" su se podsmijevali, pisuci kako bismo i sa njima u timu dobili po usima.
I na ovoj finalnoj utakmici smo imali problema u zadnjoj liniji, ali imali ste ih i vi. Vama nije igrao Bogicevic kao ni onaj spic Mesanovic (usao kasnije). Nama je nedostajao Coric (usao na samom kraju), rezervni stoper Petric se rano povrijedio i zamijenio ga je Damjanovic, najveca rupa i najomrazeniji igrac u klubu. Da nije Vule igrao na evropskom nivou sada bismo vjerovatno Damjanovicu opleli po rodbini.
Ovo sve su detalji o kojima je suvisno razglabati. Sezona se blizi kraju i vrijeme je da se svako pozabavi svojim klubom nadajuci se da ce moci proci jedno ili dva kola u Evropi.
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 21 maj 2010, 16:41, ukupno mijenjano 2 puta.
HAJ FAJV
Fakat mi nije jasno i neće nikada biti jasna ta vaša nerealnost. Pa živ bio oba vaša gola su pala nakon asistencija naših igrača. Vi ste samo imali par dobrih kontri što je normalno kada ostaviš prostor i ganjaš rezultat. Ako je Marić nadmudrio Brku onda sam ja George Washington a ovo oko mene je crno-bijeli svijet.EastStand je napisao/la:...& % је ? " " стрпао & у џеп, & % ' ? $ у $, ? $ ' " " ?...
niko ovdje ne poredi borac i zelju sa one 2 ekipe... profulio si poentu skroztatamata je napisao/la:A cek,ako sam dobro u pratio Zeljeznicar je u ovim poredjenjima Man Utd i Bayern,a Borac je ova dva druga?blablabla je napisao/la: uf al se nesto da napisati na ovo![]()
ali necu
za nasborik:
da malo nacrtam
htio sam reci da fulham i man utd imaju isti skor ove sezone, kao i eintracht i bayern (medjusobni dueli)
i sad trebamo reci da bayern nije bolja ekipa od eintracha isti slucaj sa fulhamom i manch.
-
bekrija1990
Tako jeSimpatizer je napisao/la: Sezona se blizi kraju i vrijeme je da se svako pozabavi svojim klubom nadajuci se da ce moci proci jedno ili dva kola.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
U svakom slucaju poredjenja su ti za vrtica.Prvo sto se lige petice ne mogu nikako porediti sa ovim nasim cirkusom,a druga stvar sto je Zeljeznicar prvi,a Borac drugi na tabeli sa 4 boda razlike.A pogledaj koja je razlika izmedju timova koje si ti naveo.blablabla je napisao/la: niko ovdje ne poredi borac i zelju sa one 2 ekipe... profulio si poentu skroz![]()
da malo nacrtam![]()
htio sam reci da fulham i man utd imaju isti skor ove sezone, kao i eintracht i bayern (medjusobni dueli)
i sad trebamo reci da bayern nije bolja ekipa od eintracha isti slucaj sa fulhamom
Treci put castimo
- Banjaluka SRB
- Kontakt:
blablabla je napisao/la:uf al se nesto da napisati na ovoborcev_navijac je napisao/la:nema nista opsirnije, ukratko, šuplja priča, nema željezničar para da plati obeštećenje eventualno za puzigaću borcu kod kojeg je puzigaca pod ugovorom jos godinu ili godinu i po.cassanova je napisao/la:Puzigaca malo opsrnije ?!![]()
ali necu
za nasborik:
$, у " ' ' ? &, " ' вест " ? ? $, а & - $ у " " ЈУ $ су ЦЗВ,ПАР,$ " ХАЈ " ? ?, а ", ", сарајево, ?, $ " ? ' " ", " $ " ", ? " ? & ".
Kakve gluposti
nevjerovatno.
Ovdje mnogi ne vide dalje od svog nosa...Željo je duplo kvalitetnija ekipa, ali ne vrijedi objašnjavati ljudima koji žive u zabludama i iluzijama da su nešto jaki i konkuretni.
Strpite se malo, na kraju sezone cu podvuci crtu i dati pravu analizu u vezi mnogih stvari...a tada ce se mnogi za glavu uhvatiti.
Ali o tom potom.
Ovdje mnogi ne vide dalje od svog nosa...Željo je duplo kvalitetnija ekipa, ali ne vrijedi objašnjavati ljudima koji žive u zabludama i iluzijama da su nešto jaki i konkuretni.
Strpite se malo, na kraju sezone cu podvuci crtu i dati pravu analizu u vezi mnogih stvari...a tada ce se mnogi za glavu uhvatiti.
Ali o tom potom.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Covjece pa ti si jos tu?Ne znam ja ko je zivio u zabludama,bice 5:0 i nece prismrditi golu(vi)...Pa ste dobili po guzovima.Ma joj kako vam je krivo,proganjace vas ovaj kup do kraja zivota.drop je napisao/la:Kakve gluposti![]()
nevjerovatno.
Ali o tom potom.
Treci put castimo
borcev_navijac je napisao/la:nema nista opsirnije, ukratko, šuplja priča, nema željezničar para da plati obeštećenje eventualno za puzigaću borcu kod kojeg je puzigaca pod ugovorom jos godinu ili godinu i po.cassanova je napisao/la:Puzigaca malo opsrnije ?!
A s druge strane, gdje to igrači direktnih rivala , tako lako prelaze iz jednog u drgui klub, mislim desava se ali urijetko, valaj se puzigaci nekad vratiit u banjaluku, a vrec je imao jedan izlet sa odlaskom u celik sto mu se oprostilo. Kad se vracao u Bprac iozjavio je, u BiH mogu igrati samo za Borac
mada da se mene pita ja bi ga dao bez obestecenja pod uslobvom da nama zeljho da rovcanina
1996
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.