Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja

PitarBordo
Kontakt:

Re: Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 16:51

Rinuka je napisao/la:Mladost je trenutno jedan od najorganizovanijih kolektiva u BiH i to se vidi i na terenu i tabeli..Naravno da kao takvi zasluzuju da su u vrhu i zasluzuju opstanak vise nego ti neki ''veliki''..Po cemu je to npr Borac ili Velez veci od njih? Trenutno jedino vece sto imaju je dug..Pa ako vec razmisljamo tako, hajmo onda podjeliti ligu pa nek ''veliki'' igraju za prvaka a ''mali'' za opstanak..Jer jbg ipak smo mi veliki, a oni mali..
Bila je i Modriča organizovan tim.. titule, evropa... Pa čučnuše kad odape alfa i omega... To "najorganizovaniji"... Šta to tačno znači? Sve što oni rade, rade bukvalno svi ostali klubovi trenutno... Igrom lopte oni su na poziciji kojoj jesu, zahvaljujući igrama koje pružaju i ništa više. Evo FKS je organizovaniji od haman države kad se gleda upravljački - pa tavorimo na četvrtom mjestu i nismo baš nešto iznad ostalih "neorganizovanih", ako to oni uopšte jesu.

Izlizana mudorst kaže "lopta je okrugla" i igrom slučaja i spletom okolnosti igrači Mladosti su uspjeli da nađu ritam, za sada idu dobro i ništa više od toga.
Samo Saraj'vo.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 17:06

Uporedi Mladost sa Čelik, Vitez, Travnik, Borac, Velež, Slavija, Drina, Rudar. Pa vidi rade li svi što i oni i je li im mjesto ispod tih klubova.
Mladost ima potencijala, ima navijače, ima upravu koja je željna uspjeha. Za mene malo previše troše, ali hajde ima se može se. Oni ne moraju biti u vrhu ali sigurno ne zaslužuju da su ispod ovih gore pobrojanih. Oni i Radnik su primjer kako se može kad hoće. I Radnik dok nije došao Krstajic bio truba.

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 26 nov 2015, 17:06

PitarBordo je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:Mladost je trenutno jedan od najorganizovanijih kolektiva u BiH i to se vidi i na terenu i tabeli..Naravno da kao takvi zasluzuju da su u vrhu i zasluzuju opstanak vise nego ti neki ''veliki''..Po cemu je to npr Borac ili Velez veci od njih? Trenutno jedino vece sto imaju je dug..Pa ako vec razmisljamo tako, hajmo onda podjeliti ligu pa nek ''veliki'' igraju za prvaka a ''mali'' za opstanak..Jer jbg ipak smo mi veliki, a oni mali..
Bila je i Modriča organizovan tim.. titule, evropa... Pa čučnuše kad odape alfa i omega... To "najorganizovaniji"... Šta to tačno znači? Sve što oni rade, rade bukvalno svi ostali klubovi trenutno... Igrom lopte oni su na poziciji kojoj jesu, zahvaljujući igrama koje pružaju i ništa više. Evo FKS je organizovaniji od haman države kad se gleda upravljački - pa tavorimo na četvrtom mjestu i nismo baš nešto iznad ostalih "neorganizovanih", ako to oni uopšte jesu.

Izlizana mudorst kaže "lopta je okrugla" i igrom slučaja i spletom okolnosti igrači Mladosti su uspjeli da nađu ritam, za sada idu dobro i ništa više od toga.
To je to brate..Isto tako ovi ''veliki'' su bili, ali nisu vise jbg..Ja ne kazem da se mozda isto nece desiti i sa ovima iz Kaknja, ali oni su trenutno svjetlosnu godinu ispred nekih koji sebe smatraju velikim..Nebi oni tako igrali lopte da nemaju dobre uslove, da nemaju redovne plate itd..Sto se tice FKS, mi polako stajemo na svoje noge i rezultati ce doci abd :bih:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 26 nov 2015, 17:28

Ovu ligu igraju klubovi koji imaju dovoljno novca.Dovoljno znači pokriti troškove.
Za kontinuitet je potreban stalni izvor finansiranja.Dosta klubova iz manjih sredina to je uspjelo zahvaljujuci entuzijazmu pojedinaca ,bogatih jakih i uticajnih ljudi koji je za sezonu dvije brzo splasnuo.Cim su se ti ljudi povukli tu je i bio kraj.
Klubovi iz vecih sredina imaju i vise izvora finansiranja ,jer tu su ljudi u upravama koji iz ovih ili onih interesa i kroz politiku obezbjedjuju sredstva.I zato opstaju.
Jedini primjer klubova iz manjih sredina je Široki kojem kapu treba skinuti .I Vitez uspjeva zahvaljujuci fanatizmu Vlade Kafadara i ekipe privatnika oko njega.
Hoce li Mladost uspjeti pitanje je samo hoce li ljudi koji je vode i dalje vidjeti interes da daju svoj kes i hoce li im se to isplatiti.Ako njih vode ljudi poput Jelića i Kafadara ,mozda nesto bude od te priče.U suprotnom proći će kao i mnogi do sada...

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 26 nov 2015, 19:22

Gator je napisao/la:Uporedi Mladost sa Čelik, Vitez, Travnik, Borac, Velež, Slavija, Drina, Rudar. Pa vidi rade li svi što i oni i je li im mjesto ispod tih klubova.
Mladost ima potencijala, ima navijače, ima upravu koja je željna uspjeha. Za mene malo previše troše, ali hajde ima se može se. Oni ne moraju biti u vrhu ali sigurno ne zaslužuju da su ispod ovih gore pobrojanih. Oni i Radnik su primjer kako se može kad hoće. I Radnik dok nije došao Krstajic bio truba.
Evo za Travnik, sta mi to nemamo sto vi imate ? pa mozes reci da ne "radimo" kao vi ? Mozda ne radimo jer mi te stvari koje su vama zanimljive i potrebne imamo vec odavno..

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 19:30

SamoTravnik je napisao/la:
Gator je napisao/la:Uporedi Mladost sa Čelik, Vitez, Travnik, Borac, Velež, Slavija, Drina, Rudar. Pa vidi rade li svi što i oni i je li im mjesto ispod tih klubova.
Evo za Travnik, sta mi to nemamo sto vi imate ? pa mozes reci da ne "radimo" kao vi ? Mozda ne radimo jer mi te stvari koje su vama zanimljive i potrebne imamo vec odavno..
Ma nemate 100% :mrgreen:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 nov 2015, 23:53

Ja napiso danas post nakon 15dana pauze na ovoj temi i izgleda najvise se nalozili ovi kakanjci. Mada sam stavio da ove sezone ocekujem da i oni opstanu :-)

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 27 nov 2015, 01:45

Ja nisam reko raspad Mladosti Travnika Viteza Drine i slicnih i cjenim Mladost trenutno a naravno da predvidjam raspad za par godina i da nikad nece bit liga jaka dok je ne budu vodili Jaki ZELJO SARAJEVO CELIK VELEZ BORAC SLOBODA i naravno ZRINJSKI.....tad ce bit top liga jer zna se velki gradovi i armija navijaca a to nisam reko da ce bit i sigurno nece jos ..Nmzes ti mene unjedit u ligu da je vrh Mladost Vitez il Olimpic a Borac il Velez ..koliko god se mi prepucavali ja vise volim ove jake klubove poznate bivse yuge u vrhu ko ima stadion navijace .Sta ce meni Olimpic ima 5 navijaca il slicni njima .

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 27 nov 2015, 01:48

RADNIK je bolan igro drugu ligu bivse Yugoslavije o cemu ti pricas i Bjeljina je solidan grad ...Niko ne spori sadasnni rad al normalno da ce past ovi klubovi za par godina

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 nov 2015, 02:33

PitarBordo je napisao/la:Evo FKS je organizovaniji od haman države kad se gleda upravljački
Krajnje pretenciozna izjava. Ne kazem da Sarajevo radi lose, ali jos je rano da se kaze nesto ovako cak i kada se poredi sa BiH.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 27 nov 2015, 08:44

BatistutA19 je napisao/la:Ja nisam reko raspad Mladosti Travnika Viteza Drine i slicnih i cjenim Mladost trenutno a naravno da predvidjam raspad za par godina i da nikad nece bit liga jaka dok je ne budu vodili Jaki ZELJO SARAJEVO CELIK VELEZ BORAC SLOBODA i naravno ZRINJSKI.....tad ce bit top liga jer zna se velki gradovi i armija navijaca a to nisam reko da ce bit i sigurno nece jos ..Nmzes ti mene unjedit u ligu da je vrh Mladost Vitez il Olimpic a Borac il Velez ..koliko god se mi prepucavali ja vise volim ove jake klubove poznate bivse yuge u vrhu ko ima stadion navijace .Sta ce meni Olimpic ima 5 navijaca il slicni njima .
Odkad se igra PL nisam vidio jak Velez, Celik i Borac. Bar ne u kontinuitetu... Inace, liga u zadnje 2-3 sezone nikad jaca nije bila, pogotovo ove godine, i opet od navedena 3 kluba 2 ispadaju...

Nezivi se od stare juge. Neki to slabo podnose cini mi se i drze se nekih starih davno proslih vremena, iako i to priznajem kao nekakva bolja proslost navedenih klubova.
NK Široki Brijeg

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 nov 2015, 13:36

Evolve je napisao/la:
BatistutA19 je napisao/la:Ja nisam reko raspad Mladosti Travnika Viteza Drine i slicnih i cjenim Mladost trenutno a naravno da predvidjam raspad za par godina i da nikad nece bit liga jaka dok je ne budu vodili Jaki ZELJO SARAJEVO CELIK VELEZ BORAC SLOBODA i naravno ZRINJSKI.....tad ce bit top liga jer zna se velki gradovi i armija navijaca a to nisam reko da ce bit i sigurno nece jos ..Nmzes ti mene unjedit u ligu da je vrh Mladost Vitez il Olimpic a Borac il Velez ..koliko god se mi prepucavali ja vise volim ove jake klubove poznate bivse yuge u vrhu ko ima stadion navijace .Sta ce meni Olimpic ima 5 navijaca il slicni njima .
Odkad se igra PL nisam vidio jak Velez, Celik i Borac. Bar ne u kontinuitetu... Inace, liga u zadnje 2-3 sezone nikad jaca nije bila, pogotovo ove godine, i opet od navedena 3 kluba 2 ispadaju...

Nezivi se od stare juge. Neki to slabo podnose cini mi se i drze se nekih starih davno proslih vremena, iako i to priznajem kao nekakva bolja proslost navedenih klubova.
Od kako se igra premier liga.. u ligi su igrali razni klubovi, sto poznatiji iz veci sredina, sto iz manje poznatih mjesta (da ne kazem ruralnih). Uglavnom pojavnom lige12... narednu sezonu ce ciniti sedam od osam klubova koje sam ja izdvojio.. ubrzo ce se vratit i Borac (vjerovatno). Tempo "opstanka" u ligi12 ce biti sve tezi i mislim da ce tesko opstajati manji klubovi iz malih sretina (npr. Proleter iz Rupcica ispod Pupcica :mrgreen: )
Sto se mene tice neka Mladosti organizovani, nek udje i ovaj Metalege (kako se vec pise) iz Jajca.. nek nabijaju "tempo lige" ;)

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 27 nov 2015, 14:07

Brojnost navijaca ne znaci apsolutno, ali apsolutno nista. Dokaza je puno, i previse. Nasu sredinu je suvisno i pominjati, uzmimo evropu gdje se trebaju desiti ogromne stvari da klubovi uspadnu nekoliko rangova nize, a kod nas to moze znaciti i blagi povjetarac. Juventus, Napoli, Parma, Hertha, Atletico Madrid, Leeds... dakle klub iz velikog grada s armijom navijaca ima predispozicije da bude veliki, sto opet ne obecava apsolutno nista. Zakon trzista je jasan: radi pametno, investiraj pametno, izbjegavaj dugove i opstajes. Sve drugo je zanemarivo bitno. Staviti Modricu s Jelicem koji je napravio lakrdiju od sampionata te sezone i Mladosti i Radnik ove sezone je neuporedivo i neozbiljno. S druge strane, Kakanj je jedna ekonomski vrlo zdrava i napredna sredina, dokaz su vijesti koje posebno ovih dana dolaze iz tog grada. Covjek koji danas ulaze u Mladost ce vrlo brzo dobiti podrsku i giganata kakvi su Elektroprivreda, Rudnik Kakanj, BHtelecom. Ne zaboravite da iz Kaknja svake godine ode u porezne uprave preko 400 miliona KM, sto vam govori o ekonomskoj snazi tog grada. Sad ce neko reci a Tuzla, a Mostar, a Sarajevo? Jeste, ali u tim su klubovima sredine potpuno drugacije nego u Mladosti i tamo se pita puno vise ljudi i odlucuju razni faktori. Ne uporedjujem Mladost sa Slobodom, Zeljom ili Sarajevom. Boze sacuvaj, daleko je Mladost od toga, ali ide krupnim koracima naprijed, ne pravi greske, nema duga, zdrava sredina, ima podrsku grada, navijace, nema ni jedan razlog da se uporedi s Olimpicom, Brotnjom ili Modricom. S druge strane puno je primjera da su male sredine dale velike klubove. Hoffenheim i Villareal imaju stadion veceg kapaciteta nego sredine u kojima igraju. Primjera je mnogo, uzimam poznate klubove da bi bilo jasnije, u svakoj drzavi ih imate.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 nov 2015, 16:43

AnelZ je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Evo FKS je organizovaniji od haman države kad se gleda upravljački
Krajnje pretenciozna izjava. Ne kazem da Sarajevo radi lose, ali jos je rano da se kaze nesto ovako cak i kada se poredi sa BiH.
Bezze si se zakačio za to, bila je obična metafora, jer od države je organizovanije djete koje redovno radi zadaću iz matiša kamoli nešto drugo.
Samo Saraj'vo.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 27 nov 2015, 18:03

Evolve je napisao/la:

Ne bih se slozio da Borac nije bio jak u kontinuitetu. Od posljednjeg ispadanja i povratka u Premijer ligu:
2008/09 - 4. mjesto - igrali bi u Evropi da su imali licencu
2009/10 - 3. mjesto i osvojen kup BiH - kvalifikacije za LE
2010/11 - Prvaci - kvalifikacije za LS
2011/12 - 3. mjesto, polufinale kupa - kvalifikacije za LE
2012/13 - 3. mjesto, ostaju bez licence
2013/14 - jesenji prvaci, u 2. dijelu sezone lose igraju i zavrsavaju 6.
2014/15 - 5. mjesto i polufinale kupa

Mislim da je ovo ipak kakav-takav kontinuitet dobrih igara.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 27 nov 2015, 18:14

BatistutA19 je napisao/la:
RADNIK je bolan igro drugu ligu bivse Yugoslavije o cemu ti pricas i Bjeljina je solidan grad ...Niko ne spori sadasnni rad al normalno da ce past ovi klubovi za par godina
Pa bolan jadan bolan nebijo, RADNIK je bolan igrao i prvu ligu rs.

Vama su mjerilo historija i grad. Da se juga nije raspala neki ne bi ni postali velikani.

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 28 nov 2015, 19:49

Daj, pa to sto su najorganizovaniji mozda, nista ne znaci. Ta organizovanost je produkt politicara i njihovih nekih prohtjeva i kampanja. A izbori su svake dvije godine, tako da... Sve to prenaduvano ce jednom da izduva. A sto se tice Borca, Veleza, da. To su veliki klubovi. Klubovi sa tradicijom, istorijom, trofejima. Ima li Mladost u svojim vitrinama toliko trofeja? To sto ove godine nesto postize, ne znaci da je veca od tih klubova koje pomenuh. I ne samo tih, zna se koji su veliki klubovi u bih. Tako stvati stoje, veliki klub je onaj koji je postigao nesto tokom svog postojanja, koji se dokazao ;)
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 28 nov 2015, 20:15

FliX je napisao/la:
Evolve je napisao/la:

Od kako se igra premier liga.. u ligi su igrali razni klubovi, sto poznatiji iz veci sredina, sto iz manje poznatih mjesta (da ne kazem ruralnih). Uglavnom pojavnom lige12... narednu sezonu ce ciniti sedam od osam klubova koje sam ja izdvojio.. ubrzo ce se vratit i Borac (vjerovatno). Tempo "opstanka" u ligi12 ce biti sve tezi i mislim da ce tesko opstajati manji klubovi iz malih sretina (npr. Proleter iz Rupcica ispod Pupcica :mrgreen: )
Sto se mene tice neka Mladosti organizovani, nek udje i ovaj Metalege (kako se vec pise) iz Jajca.. nek nabijaju "tempo lige" ;)
Premijer liga kao najvisi rang u fudbalu bih bi TREBALA, tj. bilo bi LOGICNO da ima klubove koji su i u Jugi bili vrh. Kao i klubove iz vecih gradova. To sto neko selo ima predsjedjika mjesne zajednice koji je tajkun pa pare ulaze u svoj seoski klub jer mu tamo igra kum, pa napravi klub koji je u gornjem djelu tabele u ligi, to je kratkotrajno, apsurdno i definitivno nije za premijer ligu, a kamo li za neku hvalu i pominjanje tog kluba kao primjer, Boze sacuvaj. Sto rece BatistuTa, nisu Gornji Pickovci i Donje Kurcevo za premijerligase. Neka ih u opstinskoj ligi Donja Zabit :D
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 28 nov 2015, 20:22

Tristan je napisao/la:
Evolve je napisao/la:

Ne bih se slozio da Borac nije bio jak u kontinuitetu. Od posljednjeg ispadanja i povratka u Premijer ligu:
2008/09 - 4. mjesto - igrali bi u Evropi da su imali licencu
2009/10 - 3. mjesto i osvojen kup BiH - kvalifikacije za LE
2010/11 - Prvaci - kvalifikacije za LS
2011/12 - 3. mjesto, polufinale kupa - kvalifikacije za LE
2012/13 - 3. mjesto, ostaju bez licence
2013/14 - jesenji prvaci, u 2. dijelu sezone lose igraju i zavrsavaju 6.
2014/15 - 5. mjesto i polufinale kupa

Mislim da je ovo ipak kakav-takav kontinuitet dobrih igara.
6 godina u samom vrhu tabele, itekakav kontinuitet :kralj:
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 nov 2015, 23:42

Vulture je napisao/la:
Daj, pa to sto su najorganizovaniji mozda, nista ne znaci. Ta organizovanost je produkt politicara i njihovih nekih prohtjeva i kampanja. A izbori su svake dvije godine, tako da... Sve to prenaduvano ce jednom da izduva. A sto se tice Borca, Veleza, da. To su veliki klubovi. Klubovi sa tradicijom, istorijom, trofejima. Ima li Mladost u svojim vitrinama toliko trofeja? To sto ove godine nesto postize, ne znaci da je veca od tih klubova koje pomenuh. I ne samo tih, zna se koji su veliki klubovi u bih. Tako stvati stoje, veliki klub je onaj koji je postigao nesto tokom svog postojanja, koji se dokazao ;)
Vidi boldirano jarane..Sve ostalo si u pravu...
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.