Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlPrincipino » 25 nov 2015, 23:14

Italia je napisao/la:jebga, to mi najbolje ide :mrgreen:

Al duga je sezona, svaka utakmica zlata vrijedno iskustvo, a i mister pametan pa ga forsira. Doduse, nije Vidal tek tako pusten.
aj bar priznas :mrgreen:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Juventus FC

Post Postao/la JuventinoVero » 25 nov 2015, 23:22

Pogba je napisao/la:@JuventinoVero u sridu post. Pogotovo oko Sturara, u ovakvim mecevima ce ga pohvaliti prekidanjem akcija, ali zato svi limiti ce izaci protiv ekipa koje napadamo. Zato ga ne bih volio vidjeti ni pod razno protiv Palerma. Pogotovo ne jer drugi truhnu na klupi.

Dybala je bio ok, ali bih ga ja ranije povukao, a i Max bi da nije Mandzo bio povrijedjen.

Marchisio mi se nije nikako svidio veceras. Postao je naglo premekan nakon povrede, agresive ni za lijeka.

Licht trcao i to je to.

Sandro i Pogba najbolji uz 2 sjajne Gigieve reakcije.

Moramo Alvara vratiti. To je fundamentalno.

Sto se tice pozicije, ni 1 mjesto nije sreca kada imas komplikovane ekipe kao PSG pa i United ili Arsenal ako uspije proci. Ne bojim se nijedne od njih specijalno, ali ih ne bih volio izvuci. Ipak sticem dojam da cemo bolje igrati s jacim protivnikom nego protiv tamo neke Benfice i slicnih.
Ipak mislim da je bitno prvo mjesto, izbjegnes 2 diva kao sto su bajern i barselona..a sa svim ostalim se mozemo nositi..
#ALLEGRIOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 nov 2015, 00:02

55.6% - Juventus win percentage in Champions League under Max Allegri (W10 D5 L3), they had 37.5% under Antonio Conte.
Juventus have reached the Round of 16 for the 7th time in their last nine Champions League campaigns.
Patrice Evra has become the second French player to make 100 Champions League appearances (Thierry Henry, 112).
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 26 nov 2015, 00:35

Generalno dobra partija I zasluzena pobjeda, bravo Juve
Sandro i Dybala odlicni, Pogba dobar ali moze on jos bolje, Mario odigrao dobru utakmicu mozda i najbolju od kad je dosao. Sturaro defanzivne zadatke ispunio odlicno. Morata je mogao dva zabiti ali eto, vratice se on kad tad u pravu formu. Gigi :tokralju:

Lagano izboren prolazak dalje, bravo
1946

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 26 nov 2015, 00:36

Ma samo treba hejtat' Mandžu :D :D odlično je otresao čuvara kod gola, možda napravio faul, ali jbga...a za Alex Sandra :clap: :clap: stvarno je zaslužio više minuta u sezoni, valjda i Max tako misli ;)
Morata je morao riješiti utakmicu iz one 2 prilike, ono se ne smije propuštati, očekivao sam kaznu u posljednjim min.meča.
Pogba i Sturaro :salut: , ma sve je dobro kada se pobjedi ;)

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 26 nov 2015, 00:50

Kolo prije kraja prolazak u grupi smrti ! Za sve pohvale ! Polako se vraca rutina pobjedjivanja iz predhodne tri godine ! Izdrali smo ono najgore ove sezone, sad iz utakmice u utakmicu napredovati ! Sandro, covjek od 35miliona eurica, sta drugo ocekivati ?! Idemo sad jos dvije u nizu po 1:0 :) Forza Juvee !
Max Allegri

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 nov 2015, 09:20

Teška tekma sinoć, nekako se vratio taj osjećaj sigurnosti, kad ga zavučemo nema bojazni do kraja, doduše bilo je ali tu je Gigi :D

Buffon - ne znam hoćemo li ikad boljeg imati
Chiellini - borben sinoć, na nivou nije pravio gluposti niti se bezze zalijetao
Bonucci - solidan, ratnički
Barzagli - starac k+o sat, šta onaj na Areni reče ''najveća je šansa na Barzagliju'' haha e moj ludače :urnebes: :urnebes:
Sandro - jede žive ljude na lijevoj strani, centaršut boli glava, klasa i trka
Lichtsteiner - dobar Forrest Gump, trčao i trčao
Pogba - solidan sinoć, bez nepotrebnog soliranja, radio posao tačno kako treba, kud ne prođe ona asistencija u prvom poluvremenu za Dybalu ufff
Sturaro - odlična defanziva, volio bih da je onaj otpadak Moratin pospremio
Marchisio - grozna je ono greška bila, Gigi mu guzove izvukao, može to bolje, povreda je bilai sve to, idemo dalje
Dybala - odlična kretnja i igra bez lopte, brz, dosta snažniji, bravo mali samo nastavi
Mandžukić - možda je i ono bio faul ali muški je odradio i laganini

Morata - volio bih da je ušla, a i u drugoj situaciji je bio sebičan jbg, doći će to
Cuadrado - odradio kako i koliko treba bitno je da je fit
Evra - starac je mačka

Vratili se na kolosijek igrom što je bitno, još da Moratu pročepi, volio bih vidjeti Leminu i Ruganija, mislim da mogu dosta toga dati već u sljedećoj tekmi bar ovaj prvi. Iduća x i dosta.. ima Juve kapacitet da bude ovdje prvi i uz povoljan žrijeb (ne Barca, pa ni Bayo) prođe dalje.

Daleko je februar ali vidjećemo, dosta toga će u domaćem prvenstvu biti znano do tada.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 26 nov 2015, 11:24

Kako znaju i umiju da izvuku barem remi u Sevilli... mislim ne sumnjam da se bod uvijek moze izvuci... jer ako neko zna odigrati na nulu to je Juventus....
Jer odmah u startu izbjegavas Barcu, Real i Bayern do cetvrtfinala tj najjacu trojku, pa i Atletico koji je dosta nezgodan sa Cholom... istina ima tu jakih ekipa poput PSG-a... ali sekunde ne dvojim se da bi ih prosli.... ali ima i slabih ekipa poput vjerovatno Olya, Genta, Benfice i sl...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 nov 2015, 12:19

By qualifying to Round of 16, Juventus have secured themselves at least 70m euros from CL revenue (excluding revenue from gate receipts).
Hvala Laziu i napaćenom bratu Lotitu :thumbup:
★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 nov 2015, 12:45

Konacno smo licili na nesto. Sjajna partija!
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 nov 2015, 14:31

Allegri a Morata: «Se abbassi la testa ti tolgo dal campo, non importa se sbagli
Loš odnos evidentno. :?

Mada, ima pravo Max, to pričamo od dolaska Alvara, spusti glavu i leti, a sinoć se to u onoj situaciji vidjelo. Jeste se popravio s tog aspekta, ali može i mora bolje.

Kao i lani, samo mu fali neki gol da se psihički dozove.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 nov 2015, 16:04

Na videu se fino vidi da nema nikakvog loseg odnosa, samo uobicajeno trener galami na igraca nakon par vezanih gresaka.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 26 nov 2015, 18:19

Pogba je napisao/la:Inače je faul bio kod gola, baš sam gledao snimke na švicarskoj nekoj televiziji.

Ja nisam toliko zadovoljan kao vi, ali hajde. Iako nam nisu prijetili pretjerano ja nisam zadovoljan kako stojimo na sredini, a pogotovo kada je Marchisio pod pritiskom. Dybala fizički teško odgovara na igru Engleza.
Ja sam za uvođenje Cuadrada kako bi se i oni fokusirali na još jednu prijetnju.
Ondje je bilo obostrano povlačenje ili bolje rečeno odbrambeni igrač je povlačio Mandzukica za dres na ledjima, a Mandza mu samo svojom rukom napravio "polugu" kao u boriliackim sportovima. To se vidi na izrazu lica odbrambenog igraca. Onog momenta kada je pistio Mandzin dres, on je pao.
Nakon toga je sudija svaki njegov prekršaj svirao kao kontra prekršaj.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 26 nov 2015, 18:24

Ma Morata jeste ispao bezze u tim sansama,ali covjek je zvijer,covjek NAPRAVI sansu za gol,a to sto se sada (poslije povrede) osjeca i psihicki malo slabije pa forsira da da gol,to je na treneru da mu izbije iz glave i smanji psihicki pritisak.
A za mene je veca tema veceri bio Pogba,pa zasto covjek ne igra u ligi kao u evropi?sta sad,sa 20 godina nema vise motivacije?!? I tu trener treba odraditi svoj posao ma psihickoj pripremi pojedinca i ekipe protiv svake jbn ekipe jer se prvenstva osvajaju znamo gdje a ne kao on je takticki mag za velike utakmice itd.

Moramo dobiti Palermo i Lazio jer se tu osvajaju bodovi bas kao i protiv milana i citija...

Forza Juve

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 nov 2015, 20:10

Sada sam pogledao na miru sve izjave, highlightse.

Max veli da nema ništa specijalno na relaciji s Moratom, da ima jake napadače i da mora donijeti odluke. Istini za volju ja mislim da mu ove stvari tipa dolje glava toliko smetaju da budu uzrok češće rotacije. Tu mora preuzeti i na sebe krivicu, on je trener i ne spominje činjenicu da ga je previše koristio na krilu.

Svako zna da meni Mandžo nije mrzak i da sam rekao da će on svoje odraditi golovima, ali brate, ne oblikovati tandem Morata-Dybala je ludost, imaš priliku da stvoriš jedan od najboljih dvojaca na svijetu i trebaš raditi na tome. Alvaro jeste igrač koji psihički teško prihvata neke stvari i treba raditi da ga izbavi iz toga, baš kao što sam pričao za Pogbu, on je istina psihička zvijer, ali mora se igrač dovesti u poziciju da da najbolje od sebe.

Fale mu golovi, ima 23 godine i sjajan talenat, mora lagano prebacivati 15-ak golova.

Pogbu neko nahvali, tačno je da je bio dobar, ali je dobar zadnjih 4-5 utakmica. I sinoć opet gol od njegove invencije, treći-četvrti gol u zadnjih mjesec dana gdje on uradi sve, a lijevi bek stvori pas za gol. Ta kombinacija izuzetno ide, a možemo uraditi i više da uključimo i desnu stranu jer ovako će nas pročitati.

Moram pohvaliti doktora Barzu, ne postoji stoper na dunjaluku za kojeg bih ga zamijenio, nijedan. :ljepota:

Sve u svemu je dobro, akviziran je evropski mentalitet, nešto što ti može pomoći u momentima kada te ne ide, ta samospoznaja sopstvenog kvaliteta.

A imamo još da radimo, da involviramo još 3-4 igrača ozbiljnije, da Alvaro pa i Cuadrado počnu zabijati, da Lemina, Pereyra, Rugani pa i Martin daju doprinos jer nije da nemamo izbora.

Sada je jako bitno ne posustati u prvenstvu već probati nastaviti niz i biti za petama vrhu jer i dalje je 9 bodova puno zaostatka, pa i tih 6/7 od Napolia i Rome.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 nov 2015, 20:33

Ni meni Morata nije baš najjasniji u zadnje vrijeme, mora više da zabija. Igrao on na krilu ili u tandemu sa Dybalom ili Mandžom... pa čak i Zazom. Golovi mu fale, jer sve ostalo ima.

Što se tiče zadnje rečenice, u pravu si za to da je devet bodova puno. Pogotovo u situaciji gdje Inter i Napoli ne posustaju. Tako da se pobjede moraju nizati u narednom periodu. Bez ikakvih izgovora. A najviše se plašim promjena u sastavu. Allegri mi vuče na Beniteza s tim glupostima. Rotacija ko u priči. Košta nas to i previše. Roma djeluje mentalno slabija, pa nisam toliko zabrinut zbog njih, ali Napoli i Inter tih sedam-devet bodova prednosti mogu držati bez većih problema. Fiorentina je tu takođe, ali mi nisu ozbiljni kandidati za titulu. Četvrto mjesto maksimalno.
★★★

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 27 nov 2015, 00:14

Ma mene Inter uopste ne zabrinjava posebno, ne sumnjam da ce uvezati 4-5 utakmica bez pobjede kao mi na startu sezone, jer u sustini oni nemaju nikakvu igru barem ovo utakmica sto sam ja gledao. Napoli je vec druga stvar, njih vidim kao glavne konkurente za scudetto.
Alessandro Del Piero !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 nov 2015, 00:16

i po meni je Napoli prvi favorit..a sto se tice Intera ne svidja mi se nikako kako izgledaju i kako igraju, al je.o majku ima u Italiji nesto u tim timovima koji su sposobni da kontinuirano 1-0 dobivaju, uvijek to izgleda kao da je pitanje vremena kad ce se raspasit, a na kraju daleko doguraju :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 nov 2015, 00:47

Morata je nejak psihicki da se tako izrazim,a klupa na kojoj previse vremena provodi te cesto igranje kao krilo ne pomazu da prokine. To obaranje glave dok je sa loptom,popravljanje stucni i slicno nisu razlog da bude zamjena igracu koji zna zabiti iskljucivo na nacine na koje je zabio sve golove do sada - da poturi nogu.
Morata je moderan napadac,brz,tehnicki jak,moze sam sebi i drugome napraviti priliku.
Protiv 90% timova u serie A se mucimo da napravimo vise od par prilika ili cak poluprilika za 90 minuta i takav igrac nam je neophodan narocito kad se u vezi vise preferiraju defanzivni nego ofanzivni igraci,sto je definitivno slucaj kod Alegrija. Sturaro konkretno, bio je fantastican i koristan protiv plasticara jer je ofanziva sa raspolozenim Pogbom i Sandrom funkcionisala ali vec u nedjelju ce biti druga prica kad nam bude trebalo vise ofanzivnog potencijala i tehnike.
Morata,Rugani pa i Lemina pocinju da bivaju zrtvama bezmudosti i limitiranosti trenera,kao sto je bio Coman. Kao sto bi bio Dybala da ipak nije odlican kakav jeste.
Svako malo nas neka pobjeda smiri i zamaze oci dok cinjenica da previse toga oko Alegrija ne stima ostaje da izbija oci. Nesto bolja igra u zadnje vrijeme je po meni posljedica ogromnog potencijala i kvalitete koju pojedini posjeduju vise nego posljedica trenerskog posla.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 nov 2015, 01:30

Mene samo interesuju ovi sto pozivaju na Leminu umjesto Sturara, zasto? U defanzivi sigurno nije bolji, naprijed pogotovo nije bolji jer su obojica Gattuso tip igraca, iskustva sigurno nema vise, sta ce on to donijeti u odnosu na Stefana? Ili je ovo isto kao ono pozivanje Caceresa umjesto Lichta, samo zbog simpatija ili cega vec? Meni nije jasno kako neko moze navijati za Juventus i onda ne cijeniti igrace kao sto su Sturaro i Licht koji su prakticki citavu historiju nasu obiljezavali.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.