Sve hoću da dokučim i nikako da shvatim šta je plan za ovu sezonu i kakav je plan za iduće sezone. Ko zna nek javi. Kako je krenulo i kako smo pogubljeni mogli bi dugo tumarati po dnu konferencije i lige.jose je napisao/la:Lakersi očigledno mogu prekinuti samo niz Sixersa.kokuz je napisao/la:očekujem neku totalno lošu ekipu, tj. autsajdera da prekine streak warriors, a pošto smo mi i više nego loša ekipa, možda izgleda ludo, ali nekako očekujem da večeras GSW ide na 15-1
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: RE: Re: LA Lakers
Re: LA Lakers
Kadar uopste nije toliko los sastavljen, ja nemam nista protiv Loua, covjek je bio sixth man i kao takav ga se i treba koristiti, doveden je i Bass koji je solidan role player bio gdje je god igrao, Hibbert nije onaj Hibbert iz indiane ali je jos uvijek solidan defanzivni centar. Treba imati nekoliko veterena u ekipi koji ce pomoci ovim mladjim igracima,cisti djeciji vrtic ne prolazi, Sixersi se kao hvale za dugorocni plan a realno su obicna kanta za nabijanje vec 3-4 god..
Glavni problem su trenutno Byron i moram reci Kobe, dvojac koji od ove sezone pravi svoj privatni sou. Byron Bassa gura na centra, Lou mu igra PG, ofanziva ne lici ni na sta a defanziva je jos gora tako da se nekad stvarno zapitam sta oni rade na tim treninzima i kakve akcije se tu uvjezbavaju, D'Angelo se jos i odlicno snalazi u ovom cirkusu, u pravom sistemu ce mnogo bolje izgledati
Kobe forsira li forsira a nikad goreg Kobea nisam gledao, sreca pa sam propustio onaj jad protiv GS-a...a tako dobro i pametno je odigrao protiv Detroita, djelio lopte i utakmicu zavrsio finim brojkama, takav Kobe treba ovoj ekipi a ne volume suter sa smijesnim procentima
problem je samo u tome sto mu Byron ne smije pisnuti, neki mu dan mu je cak dao zeleno svijetlo da radi sta hoce govoreci da je on to zasluzio nakon 20 godina igranja itd., pa takav tretman niko nije imao, ni Magic ni West, ni Baylor pa ni Wilt ...Scott i Kobe su legende ove fransize ali su zasluzili kritiku za ovakvo ponasanje jer po meni se upravo tako ubija hemija i zadovoljstvo u ekipi sto se jasno vidi i na utakmicama, svako igra samo za sebe, nema borbe jedan za drugog itd...
btw, Jerry West je neki dan indirektno prozvao Scotta i rekao da igra ne lici ni na sta...
Glavni problem su trenutno Byron i moram reci Kobe, dvojac koji od ove sezone pravi svoj privatni sou. Byron Bassa gura na centra, Lou mu igra PG, ofanziva ne lici ni na sta a defanziva je jos gora tako da se nekad stvarno zapitam sta oni rade na tim treninzima i kakve akcije se tu uvjezbavaju, D'Angelo se jos i odlicno snalazi u ovom cirkusu, u pravom sistemu ce mnogo bolje izgledati
Kobe forsira li forsira a nikad goreg Kobea nisam gledao, sreca pa sam propustio onaj jad protiv GS-a...a tako dobro i pametno je odigrao protiv Detroita, djelio lopte i utakmicu zavrsio finim brojkama, takav Kobe treba ovoj ekipi a ne volume suter sa smijesnim procentima
problem je samo u tome sto mu Byron ne smije pisnuti, neki mu dan mu je cak dao zeleno svijetlo da radi sta hoce govoreci da je on to zasluzio nakon 20 godina igranja itd., pa takav tretman niko nije imao, ni Magic ni West, ni Baylor pa ni Wilt ...Scott i Kobe su legende ove fransize ali su zasluzili kritiku za ovakvo ponasanje jer po meni se upravo tako ubija hemija i zadovoljstvo u ekipi sto se jasno vidi i na utakmicama, svako igra samo za sebe, nema borbe jedan za drugog itd...
btw, Jerry West je neki dan indirektno prozvao Scotta i rekao da igra ne lici ni na sta...
Ma kako nije los kadar,grozan je..point je da nema niko nista protvi Lou i ne spori niko njegov nekakav kvalitet,ali poenta je da on nije za ovu ekipu,taj profil igraca je za nekog contendera,da vodi drugu postavu,tipa Crawford,a ne da gusi Russella i uzima mu minute i suteve,isto vazi i za Younga,ali on je vec nivo ispod Lou-a,tj 7-8 igrac,cirkusant,smece itd
I treba imati veterana slazem se,ali veterana tipa Garnett ili Duncan,a ne ovo sto Kobe radi,a taj isti Kobe da hoce ili da shvata moze od Russella napraviti cudo i ubrzati adaptaciju a ne raditi ovo od njega,to isto vazi i za Byrona.
Primjer kako se ponasa veteran je Kevin Garnett.
I treba imati veterana slazem se,ali veterana tipa Garnett ili Duncan,a ne ovo sto Kobe radi,a taj isti Kobe da hoce ili da shvata moze od Russella napraviti cudo i ubrzati adaptaciju a ne raditi ovo od njega,to isto vazi i za Byrona.
i lou i swaggy p su igraci za contndera... retarinja nicka kad krene taj je nezaustavljiv... ali njega treba pustiti 5 min i ako ga krene - ostavi ga, ako ga ne ide - vadi ga...ozy je napisao/la:Ma kako nije los kadar,grozan je..point je da nema niko nista protvi Lou i ne spori niko njegov nekakav kvalitet,ali poenta je da on nije za ovu ekipu,taj profil igraca je za nekog contendera,da vodi drugu postavu,tipa Crawford,a ne da gusi Russella i uzima mu minute i suteve,isto vazi i za Younga,ali on je vec nivo ispod Lou-a,tj 7-8 igrac,cirkusant,smece itd
al kod scotta to ne igra ulogu, on mi je cak gori i od MDA, a to je zaista tesko biti
russell i randle trebaju igrati po 35+ minuta (haj randle sa smanjenim minutama na pocetku zbog povrede), a ne kobe...
dok se ne rijesimo kupchaka i malog bussa nema nama napretka...
ne bi me iznenadilo na kraju sezone da kazu "e ljudi, evo kobeu jos jednogodisnji ugovor na 30 miliona, zasluzio je...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
MDA kakav god da je, barem se nesto znalo odigrati u napadu, ovo sto sada igramo je ni tamo ni vamo, niti znamo nesto kreirati u napadu niti mozemo braniti bilo sta
razumijem lojalnost prema Kobeu ali koliko god bio lojalan Kobe bila je i fransiza prema njemu, razumijem i onaj ugovor na kraju karijere, to je trebao biti kao neki znak da se brinemo za svoje igrace ali majstore kad vec primas toliko lovu a igras katastrofalnu kosarku vrijeme je da se malo prilagodis i podredis ekipi, tu u igru dolazi Scott koji ne zna kako da kontrolise ovu situaciju a sto mi najvise ide na **** je da pred ostalim igracima glumi tough guya, daje neke mangupske izjave, pa kad si vec toliki mangup onda to dokazi pred svima
razumijem lojalnost prema Kobeu ali koliko god bio lojalan Kobe bila je i fransiza prema njemu, razumijem i onaj ugovor na kraju karijere, to je trebao biti kao neki znak da se brinemo za svoje igrace ali majstore kad vec primas toliko lovu a igras katastrofalnu kosarku vrijeme je da se malo prilagodis i podredis ekipi, tu u igru dolazi Scott koji ne zna kako da kontrolise ovu situaciju a sto mi najvise ide na **** je da pred ostalim igracima glumi tough guya, daje neke mangupske izjave, pa kad si vec toliki mangup onda to dokazi pred svima
Scott je tough guy kad treba izbacit Russella u 5. minuti prve cetvrtine il ga zakovat za klupu citavu zadnju cetvrtinu jer mu je igrac ostao sam na sutu al kad Kobeu treba rec da vise nije 2006. kad nije bilo te odbrane koja ce ga zaustavit i da se u ovim godinama i s ovakvim stazom povreda mora vise posvetit razvijanju suigraca (prije svih malog D'Angela) i timu kao cjelini, onda nema m.u.d.a nista da kaze. J.e.b.e.n.a trenerska nula.
I Bryant indirektno proziva FO i Scott-a, ali uz duzno postovanje prema Bryantu i da se neke stvari promjene, mislim da je vrijeme da ode u penziju i da Lakersi okrenu novi list sa nekim novim superstarom.Kobe: "If something doesn't change, I'm retiring at the end of the year."
Svi smo mi njemu zahvalni sta je uradio za Lakerse tokom 20 godina, ali takodjer treba biti realan i reci da neki FA nisu dosli i da je on barem 30% bio taj razlog.
Inace naredno ljeto cemo imati 68,5 miliona $ slobodnih u SC-u...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kobeu ne moze niko nista reci osim Jacksona.To se jasno moze vidjeti iz brojnih njegovih izjava,tako da Scott,ma koliko los bio,nema sta da sebe dovodi u neki sukob sa njim i rizikuje fino prijateljstvo koje imaju.Pa Messina je jednom izjavio (dok je bio konsultant u LAL),kad su ga pitali da li je dao neki savjet Kobeu, da on nema sta da kaze covjeku koji na trening dolazi vlastitim helikopterom.Pametnom dosta.
@amer Kako ti izracuna toliki prostor da mi je znati!?
@amer Kako ti izracuna toliki prostor da mi je znati!?
Bas je Messina imao kakav koristan savjet Kobeu udjelit, pogotovo nakon sto mu je godinama trener bio najveci od najvecih Zen Master. Kobea nemas sta ucit o kosarci, samo ga treba znat kontrolisat, a to je mogao samo onaj koji je svojim kvalitetom i rezultatima bio vrijedan dovoljno da ga Kobe postuje. Ne sumnjam da bi Kobe jednako tako cijenio i postovao Popa, Rileyja ili Larry Browna, ovi ostali polutreneri poput Browna, D'Antonija, Scotta pa i tog Messine (dobar za Europu gdje je trener veca zvijezda od igraca, u NBA mu je maks da bude asistent) nemaju sta jednom takvom igracu i prije svega kosarkaskom umu govorit.
to je to, to je samo jedna od ovih tacaka koje smo naveli ali previse je tu cirkusa s njegove strane
ofanzivno realno nikad gore nismo izgledali, pa cak i onaj antitalenat za ofanzivu Mike Brown je ekipu bolje vodio, znao je da veze nema i jednostavno odlucio da spusta loptu na Paua i Bynuma a Kobea pustio da igra svoju igru..kasnije je zajebao stvar sa onim forsiranjem Princetona ali to nije tema sada vec samo dokaz koliko Scott nema pojma, sve je mi je bilo jasno vec prosle sezone kad je **** J. Hill poceo da kreira napade s visokog posta, jednostavno tragikomicno....
opet mislim da ce izgurat sezonu sa Scottom na klupi,cisto da bi Kobe bio zadovoljan jer ipak mislim da mu je ovo zadnja sezona, stvarno izgleda demoliran i mislim da ce i njemu dopizdit kad skonta da vise ne moze ni u pola raditi ono sto je nekad radio mada se kod njega nikad ne zna, ipak on dise kosarku...
ofanzivno realno nikad gore nismo izgledali, pa cak i onaj antitalenat za ofanzivu Mike Brown je ekipu bolje vodio, znao je da veze nema i jednostavno odlucio da spusta loptu na Paua i Bynuma a Kobea pustio da igra svoju igru..kasnije je zajebao stvar sa onim forsiranjem Princetona ali to nije tema sada vec samo dokaz koliko Scott nema pojma, sve je mi je bilo jasno vec prosle sezone kad je **** J. Hill poceo da kreira napade s visokog posta, jednostavno tragikomicno....
opet mislim da ce izgurat sezonu sa Scottom na klupi,cisto da bi Kobe bio zadovoljan jer ipak mislim da mu je ovo zadnja sezona, stvarno izgleda demoliran i mislim da ce i njemu dopizdit kad skonta da vise ne moze ni u pola raditi ono sto je nekad radio mada se kod njega nikad ne zna, ipak on dise kosarku...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@epi Vidis kako pogresan stav imas i apsolutno se ne slazem s tobom.S takvim nepostivanjem trenera i misljenja da ti kao igrac sve znas se i desavaju ovakvi raspadi u ekipama poput vase ili ono sto je James nedavno uradio kad je sam izasao s terena.Trener je tu da trenira,a igrac je da igra i prima savjete,ma koliko dobar bio.Niko ne zna sve o kosarci i uvijek postoje ljudi koji mogu ponuditi nesto novo iz svog ugla sto je primjenjivo.Pop je izjavio nedavno kako cesto koristi neke Messinine ideje(posebno kad je u pitanju motion offense),ali eto Kobe zna vise od njega...
EDIT:Upravo zbog toga sto Kobe misli da zna vise i od trenera,danas igra u nekoj svojoj iluziji gdje jos misli da je lider ekipe IGRACKI,a ne kao mentor kako bi trebalo da bude...
EDIT:Upravo zbog toga sto Kobe misli da zna vise i od trenera,danas igra u nekoj svojoj iluziji gdje jos misli da je lider ekipe IGRACKI,a ne kao mentor kako bi trebalo da bude...
Kobe, LeBron i slicni igraci nemaju razloga da slusaju trenera poput Messine, svakako su takvi treneri tu samo reda radi (Blatt u Cavsima idealan primjer). Potpuno je druga stvar sa velikim trenerima poput Phila (posebna kategorija), Popa, Rileyja, Browna i ostalih velicina. Jedan Euro trener koji je navikao da rotira 10 igraca konstantno i kojem su takticke zamisli svetinja sa skoro nikako upotrebe citog talenta i instinkta igraca nisu za NBA nit ce ikad bit, jednostavno. U kosarci ce talent uvijek biti taj koji pokrece ekipu i ono sto se ne moze nikakvom taktikom nadoknadit i sistemom (da je tako Atlanta bi prosle godine pomela Cavse al vidi cuda, LeBron ih sam pobijedio). Jednostavno je, ako te je skoro citavu karijeru vodio Phil, donio ti status jednog od najvecih ikad u najtrofejnijem stilu kosarke ikad koji je zasnovan na cistim fundamentima i postulatima kosarke, tebi onda jedan Ettore Messina nema sta pricati i ucit te nekim forama kad vec imas 33 godine i zacementiran status jednog od najvecih ikad. I Ettore i Blatt su bili jedni od najboljih trenera u Europi gdje imas sve ovlasti da j.e.b.e.s igracu sve, al kad dobijes takav talent koj ie pojavi jednom u 10-ak godina kakvi su Kobe ili Bron, na tebi je samo da prilagodis igru takvim igracima i pustis ih da igraju svoju igru.
[youtube][/youtube]
jedva cekam da ga vidim u normalnom okruzenju i sistemu
dobro je sto je i Randle s trenerima ponovo poceo da radi na sutu, previse je bilo zabijanja u protivnika na pocetku
jedva cekam da ga vidim u normalnom okruzenju i sistemu
dobro je sto je i Randle s trenerima ponovo poceo da radi na sutu, previse je bilo zabijanja u protivnika na pocetku
Gasi temu 

Hvala mu na svemu sto je ucinio za Lakerse, i sada je vrijeme da Lakersi okrenu novu stranicu i krenu dalje...Ostaje nam da vidimo hoce li Durant biti taj koji ce povesti Lakerse ka novim pobjedama ili cemo morati cekati do 2017-te kada ce ovo postati Westbrook-ova ekipa.
- majestic24
- Kontakt:
amersom,sta mislis koliko imamo sanse da pored Duranta potpisemo i Al Horforda??
Jer nema sanse da ce Durant doci u Lakerse sa ovim trenutnim rosterom. Medjutim,sa Horfordom bi to bilo dosta drugacije.
Jer nema sanse da ce Durant doci u Lakerse sa ovim trenutnim rosterom. Medjutim,sa Horfordom bi to bilo dosta drugacije.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Kad se samo sjetim njegovih prvih PO utakmica protiv Utaha kad je fulao tablu, kad smo bivani pometeni, ipakse vidila se ta zelja i talenat koji ce kasnije uzeti prstenje i postati sfrijelac 30milja poena. Pa oni dueli sa Kingsima, pa 81p pa okrsaji sa Bostonom... na kraju tijelo nije moglo vise...
@ majestic24
ukoliko SC u narednoj sezoni zbog novog TV ugovora skoci na 89 miliona $ onda cemo imati sanse pored Duranta da potpisemo jos jednog vrhunskog igraca - i ovim sam odgovorio na pitanje @NEZALAGANJE sa prethodne stranice otkud Lakersima 65 miliona $ slobodnih u SC-u.
Ja iskreno mislim da necemo uspijeti dovesti Duranta i da ce on produziti ugovor sa OKC i da cemo se mi morati strpiti jos jednu sezonu kako bi doveli Westbrooka koji je po meni dosta realnija opcija, no Julu naredne godine cemo biti pametniji sto se FA trzista tice.
ukoliko SC u narednoj sezoni zbog novog TV ugovora skoci na 89 miliona $ onda cemo imati sanse pored Duranta da potpisemo jos jednog vrhunskog igraca - i ovim sam odgovorio na pitanje @NEZALAGANJE sa prethodne stranice otkud Lakersima 65 miliona $ slobodnih u SC-u.
Ja iskreno mislim da necemo uspijeti dovesti Duranta i da ce on produziti ugovor sa OKC i da cemo se mi morati strpiti jos jednu sezonu kako bi doveli Westbrooka koji je po meni dosta realnija opcija, no Julu naredne godine cemo biti pametniji sto se FA trzista tice.
Ja se nadam da će neki novi Kobe biti upravo ono što piše na onoj gore slici, znači neko ko od malih nogu želi da igra za Lakerse i tamo ostaje od početka do kraja karijere. Da li će to biti D'Angelo, Randle ili neki treći nije bitno. Durant bi trebao da odigra ulogu Shaqa u razvoju novog "Kobija".
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Daj sad Duranta 
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.