FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 25 nov 2015, 19:00

Novi sistem i formacija (inače korištena prije dosta godina) od Pepa (instalirana protiv Olimpiakosa) - zovem je dupla "žaga" :)

slika

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 25 nov 2015, 19:15

Ovaj sistem se igra otkako je Pep u Bayernu; sa jednim DM, dvojicom ispred, dva krila i napadacem.
Samo, ja sam sinoc vidio ono sto se 'novo' - LB ulazi u sredinu kad se napada, tako povlaci protivnickog RB u sredinu, i onda nase lijevo krilo sam (Coman) cijelo vrijeme. Za Lahma nisam primijetio da je ulazio u sredinu nikako...plus ovo sto je Costa odigrao sinoc, kao neki lutajuci AM, je bilo ekstra. Naravno, ne moze se uvijek onako igrati, ali ono samo znaci da skauting protivnika i citanje protivnika od strane Pepa i Co. fantastican.
I za kraj, Vidal je prekuc'o na DM, i jedva cekam da Alonso ode i da se ovaj ustali na njegovo mjesto. Usudicu se i reci da je on upgrade Bastiana, jer su igracki tu negdje, ali Vidal je borbeniji i bolji trkac.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 25 nov 2015, 19:24

Bayern će prodisat kad Alonso napusti prvu postavu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 nov 2015, 19:34

Besic je napisao/la:Bayern će prodisat kad Alonso napusti prvu postavu .
Valjalo bi pogledat nekad utakmicu Bayerna.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 25 nov 2015, 19:44

muhamedhulk je napisao/la:Ovaj sistem se igra otkako je Pep u Bayernu; sa jednim DM, dvojicom ispred, dva krila i napadacem.
Samo, ja sam sinoc vidio ono sto se 'novo' - LB ulazi u sredinu kad se napada, tako povlaci protivnickog RB u sredinu, i onda nase lijevo krilo sam (Coman) cijelo vrijeme. Za Lahma nisam primijetio da je ulazio u sredinu nikako...plus ovo sto je Costa odigrao sinoc, kao neki lutajuci AM, je bilo ekstra. Naravno, ne moze se uvijek onako igrati, ali ono samo znaci da skauting protivnika i citanje protivnika od strane Pepa i Co. fantastican.
I za kraj, Vidal je prekuc'o na DM, i jedva cekam da Alonso ode i da se ovaj ustali na njegovo mjesto. Usudicu se i reci da je on upgrade Bastiana, jer su igracki tu negdje, ali Vidal je borbeniji i bolji trkac.

I ja sam to uočio, u onoj utakmici protiv Arsenala se to baš dobro vidjelo kad je Alaba ulazio u sredinu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 25 nov 2015, 22:37

Alonsova inteligencija i dobro pokrivanje terena jos mogu pomoci Bayernu u utakmicama nizeg fizickog opterecenja sa tempiranjem minutaze kao sto i radi Pep.Naravno Alonsu kao i svima se moze desiti kiks i nije vise u cvijetu mladosti ali do kraja godine moze pomoci.Iskreno meni Alkantara ne lici na igraca koji moze imati kontinuitet kvalitetnih utakmica i za tu se poziciju u timu bojim,jer decko nije uspio da pokaze koliko moze,a mozda je ovo i vrhunac njegov.Ozljede ga sputavaju, nisam bas optimista kad je on u pitanju tako da nam je neophodan taj razigravac na sredini taj motor koji ce da bude kvalitet i za napad i defanzivu.Pored Martina i Vidala te Rodea ne treba nam destruktivaca i trkaca.
Duglas i Coman su jackpot,nesto sto nam je lani falilo u Lp,nadam se da ce ove godine finale igrati.Moliti visu silu da nas ozljede zaobidju i da se ne desi pad na proljece.
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 25 nov 2015, 23:26

Costa pravi baš veliku razliku na terenu, i ovo je zamjena za Roberija koja je došla u najbolji mogući trenutak, a da će jedan od nasljednika biti ovoliko kvalitetan sigurno nismo vjerovali.

Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može. :?

Također i Alaba više nije vezni fudbaler, nema više mahnitih formacija, tačno se zna 2 stopera i 2 beka, to traje čini mi se čitav novembar, ne ureklo se.

Tijago u prve dvije sezone ono što je igrao zadovoljava, često su to znale biti odlične utakmice, a znao je i pasti kao protiv Barce, a sigurno da je siguran dok je Gvardiola tu, a onda i nešto malo duže, čak je nedavno i ugovor produžio.
I meni smeta što se u pojedinim utakmicama krije, kao da nema tu potrebnu dozu bezobrazluka, a ako ćemo o promašajima onda je Gece sigurno najveći, on se nikako nije uklopio, bude tu povremeno koja čarolija, ali nezainteresovanost i slava u glavi.
Pogledajte čovjeka u tangama se kupa. :o

Nije on definitivno promašaj, ali više jeste nego što nije.

Alonso može još dati na najvećem nivou, takvi srčani igrači sa osobinama lidera uvijek dobro dođu, a 34 godine nije to puno za takav tip igrača, brzina tu ne igra veliku ulogu, Gigs je sa 37 igrao finale LP, a evo i Pirlo je tu bio sa 36, ne zaboravimo Zanetija 37. To su primjeri koji mi prvi na pamet došli, a Alonso pokazuje da je jedan od takvih velikana, preciznije te godine što vi stalno napominjete ja uopšte ne mogu osjetiti na njegovim igrama, je li do mene? :?

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 25 nov 2015, 23:42

Klare je napisao/la: Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može. :?

, a ako ćemo o promašajima onda je Gece sigurno najveći, on se nikako nije uklopio, bude tu povremeno koja čarolija, ali nezainteresovanost i slava u glavi.
Pogledajte čovjeka u tangama se kupa. :o
Nije on definitivno promašaj, ali više jeste nego što nije.

Alonso može još dati na najvećem nivou, takvi srčani igrači sa osobinama lidera uvijek dobro dođu, a 34 godine nije to puno za takav tip igrača, brzina tu ne igra veliku ulogu, Alonso pokazuje da je jedan od takvih velikana, preciznije te godine što vi stalno napominjete ja uopšte ne mogu osjetiti na njegovim igrama, je li do mene? :?
Kad smo kod Lahma, danas sam na Bildu pročitao, pa ako sam dobro to skontao, jedan od uslova za produženje ugovora kod Pepa su i veće ovlasti kada je dovođenje igrača u pitanju. Jer kako kažu ove godine umjesto desnog beka neko je odlučio da je ipak bolje dovesti Vidala :rol: ..pa je to glavni razlog zašto ove godine Lahm više igra na svojoj prirodnoj poziciji. Odličan manevar, mora se priznati, ako je istina.

Gotze što se mene tiče je od starta promašaj, nisam bio za dovođenje nekog od žutalja ni pod razno. A za kupaljke je suvišno išta i napisati :)

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 nov 2015, 00:00

Klare je napisao/la:Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Morao je da ga miješa jer Vidal nema šta da traži (ne da ne zna, već da ne treba) na poziciji zadnjeg veznog bar kad je Alonso tu. Jedino protiv Barse Vidal treba da igra na DM a protiv ostalih ne. Slično kao i Martinez. Vidal je fenomen za presing igru i zbog toga je i doveden. On je jednostavno igračina bez obzira šta mi mislili i kako to izgledalo na terenu. Pokazat će to on kad bude trebalo.
Klare je napisao/la: Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može. :?
Ne ide jer Pep ima dovoljno opcija za pokrit formaciju tamo gdje ga je stavljao prije. Lahm iako je zvanično na beku on više igra naprijed i tu je negdje između sredine i krilne pozicije. Tako slično i lijeva strana sa Alabom. Ona slika gore prije sa formacijom WW najbolje prikazuje kako to izgleda.
Klare je napisao/la: Također i Alaba više nije vezni fudbaler, nema više mahnitih formacija, tačno se zna 2 stopera i 2 beka, to traje čini mi se čitav novembar, ne ureklo se.
Alaba nije ni bek ni vezni igrač već nešto novo što smo govorili, a to je pozicija tkz " attacking defender". To je tako jer je Pep prešao na nešto novo a što nije prije radio. To je ova 4-1-4-1 koju je u prvoj godini htio da implementira. Ova formacija daje bezbroj mogućnosti jer se može formirati u dosta drugih i to bezbolno. Sad može to da uradi jer ima toliko opcija u napadu koje prije zbog raznih razloga nije imao što zbog povreda a najčešće što zbog manjka igrača inače. Ukoliko bi se Costa npr povrijedio naša igra u napadu bi u dosta oslabila ne što je on Messi već što otvara formaciju i opcije za druge.

Ovo gore što radi Costa je trebao bar donekle da radi Gotze ali on to nije radio, nije bio višak u napadu, ne znam jel to što nije shvatao igru ili je loša forma. Pep je govorio da je Gotze igračina i da Gotze-a daje tu neku dimenziju u napadu, ja mu vjerujem a što ovaj nije to pokazao kako treba ne znam.

Edit: Evo i članak koji govori kako smo igrali bez Comana i Coste i kako igramo sa njima.
http://www.bayerncentral.com/2015/11/ho ... -analysis/

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 nov 2015, 21:50

Gledam ovu utakmicu liverpool bordo kad Cotento haj svi smo ga zaboravi bilo je tu i solidnih partija u našem dresu :mrgreen: kad se sjetim stoperski tandem u prvoj sezoni Pepa Cotento Dante u nekim utakmicama :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 nov 2015, 00:12

E jes našo ekipu gdje će otić :facepalm:

Mada ovom MD-u i ne vjerujem previše, još se uzdam da će produžit sa Bayom, ili otić bilo gdje drugo samo ne u City :pray:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2015, 00:14

Kako kome.

Meni bi npr. bilo gorko k'o cemer. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 nov 2015, 00:26

rio_Ferdy88 je napisao/la:
E jes našo ekipu gdje će otić :facepalm:

Mada ovom MD-u i ne vjerujem previše, još se uzdam da će produžit sa Bayom, ili otić bilo gdje drugo samo ne u City :pray:
I Cope je prenio
http://www.cope.es/detalle/pep-guardiol ... orada.html
Omerbavarac je napisao/la:
Kako kome.

Meni bi npr. bilo gorko k'o cemer. :roll:
Znam za tebe @Omere, ali većini bi bila slatka :mrgreen:
Mislim da je ovo gotovo, ali treba sačekati. Vjerovatno će odraditi ovu do kraja.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 nov 2015, 00:29

Bude li stvarno izabrao City past će mi u očima, gori izbor nije mogao napraviti, šupak jedan :facepalm:

Kad ga je Fergie molio nije htio, ajd tu i mogu razumiti zbog Baye jer je to institucija, sad opet može da izabere koga hoće i on najgori izbor radi :damn:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 27 nov 2015, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 00:31

Ma kakav City.
Pep ili ostaje u bavariji ili se seli u naredni veliki klub.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2015, 00:33

Ima da te svi častimo, a hoće i ovi drugi kad vide kako Bayo poslije Gvarde diše. :mrgreen:

Solidan je posao Pep radio, u Bundesligi dominirao, ali nama treba trener koji će znati Ligu prvaka osvojiti.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 01:19

Ako ode u Citi ne treba ga suditi ali svakako bice veliko razocarenje. I tada zvanicno umire posljednji mohikanac istinskog fudbala, ustvari ako ga je i bilo. Sve je biznis a igra ili ti fudbal je za budale odnosno obicni raju i navijace. Ko je.. fudbal, egzistencija i real zivot je bitan. **** ga.

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 27 nov 2015, 06:22

Šta fali ako ode u City? Pola tima priča španski, a i on super engleski zna, stari jarani iz Barce među glavnim u upravi, a i para ne da nije loša.
Da ne govorim da igraju solidan fudbal, a mogu dovesti bilo kojeg igrača požele. Po meni idealna pozicija za trenera...
Tako da ne vidim tu nikakav problem, nek ide tamo gdje misli da će mu biti najbolje.

Ako to nije Bayern, hvala za sve i vozdra. Nema tu milosti, fudbal je business prije svega na tom nivou, k'o što čiko muamer reče.
FC Bayern -/- THE Ohio State University

muhamedhulk
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la muhamedhulk » 27 nov 2015, 08:28

Pep je jedini koji ih moze dignuti na neki veci nivo, covjek ima viziju. Ako se poklopi sve, sto da ne?
A ovo oko biznisa, mislim, to je realnost za sve, posluju svi, i svima je bitno da napreduju..nebitno jel klub 'vjestacki' ili sa 'tradicijom'.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []