Dobro pročitaj moju zadnju rečenicu: "To bi bila analiza statistike,znači čisto analiza brojki. Statistika ne pokazuje sve nego je samo putokaz prema nekim stvarima,tako da tu ostaje još dosta toga za raspravu."marconato je napisao/la:
Sve je to lijepo tako crno na bijelo, ali ima tu raznoraznih faktora zasto je kod jednih posjeta ovakva, a kod drugih onakva...Ne bih to ja bas usko vezao samo za domicilne gradove tih klubova! Daleko od toga da Zvezdu gledaju samo Beogradjani ili Hajduk samo Splicani! Debelo to prevazilazi okvire ta 2 grada!
Dalje, evo recimo konkretno Zvezda veceras igra kosarku sa Realom u rasprodatoj areni (preko 20 000), karta za nase uslove nikako nije jeftina...a vec sutra FK isto u Beogradu od 13:00 igra sa Voždovcem. Mislis da vecerasnji basket nece uticati na sutrasnju posjetu na "Marakani"? Zvezda i Partizan nisu samo FK, nego mnogo vise od toga...
Što se konkretnog pitanja tiče,mislim da utakmica sa Realom neće bitno promijeniti posjetu na Marakani. Ne znam koliko Zvezda ima pretplatnika (osoba sa sezonskom ulaznicom) ali vrlo vjerovatno će oni biti većina na stadionu,znači ništa ih ne košta.
Puno više na posjetu utječe stanje na tablici,s obzirom da je Zvezda poprilično odmakla pratiteljima i posjeta se dosta smanjila u zadnjih par kola.