Koliko mi imamo reprezentativnih ekipa u sportu?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Odgovori
BSBosna
Kontakt:

Koliko mi imamo reprezentativnih ekipa u sportu?

Post Postao/la BSBosna » 27 nov 2015, 08:01

Neznam gdje drugo mogu ovo postaviti, ali imam pitanja sto se tice nase sportske nacionalne selekcije.

Koliko mi imamo reprezentativnih ekipa u ovim sportima? Ovo je list od kojih trenutno znam da imamo koji igraju kompetitivne igre/utakmice za turnire, ali staviti koje god fale i nedostaje pa da znam sta nisam jos racunao. Tesko je pronaci informacije za ove ostale sportove i ekipe koje nisu bas u istom popularnosti ko nase fudbalske i kosarkaske reprezentacije. Hvala vam. :)

Fudbal:
Musko: 'A', U-21, U-19, U-17, Olimpijska-Mediteranska, Futsal
Zensko: 'A', U-19, U-17

Kosarska:
Musko: 'A', U-20, U-18, U-16
Zensko: 'A', U-20, U-18

Rukomet:
Musko: 'A', U-18
Zensko: ???

Odbojka:
Musko: 'A' (?), Sjedeci odbojka
Zensko: 'A' (?)

Ragbi:
Musko: 'A', 'A' 7s (?)

Hokej:
Musko: 'A'

Tenis:
Musko: Davis Cup ekipa
Zensko: Fed Cup ekipa

DeeWa
Kontakt:

Re: Koliko mi imamo reprezentativni ekipa u sport?

Post Postao/la DeeWa » 27 nov 2015, 14:15

Prvo naslov je nejasan a drugo ovo je podforum iskljucivo za fudbal, dakle samo mozes pricati o reprezentativnim selekcijama u fudbalu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 nov 2015, 22:04

BSBosna je napisao/la:Pa jeste smotani ljudi, ovo je prava bruka. Ovo nema nigdje na svijetu, koje kreteni majkemi...
Pusti ove klošare što zaebavaju

Pored ovih nabrojanih imamo reprezentaciju u ribolovu, nedavno su na Evropskom prvenstvu održanom u Cagliariju osvojili 4 mjesto u konkurenciji 24 zemlje.
Malo paznje se posvećuje tim momcima koji na vrhunski način predstavljaju ovu zemlju, takođe je i u-17 ženska ribolovska reprezentacija ostvarila jedan zapažen rezultat na prvenstvu Evrope u Antwerpenu, nase cure su osvojile 2 poziciju.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 27 nov 2015, 22:50

Sheyi je napisao/la:
BSBosna je napisao/la:Pa jeste smotani ljudi, ovo je prava bruka. Ovo nema nigdje na svijetu, koje kreteni majkemi...
Pusti ove klošare što zaebavaju

Pored ovih nabrojanih imamo reprezentaciju u ribolovu, nedavno su na Evropskom prvenstvu održanom u Cagliariju osvojili 4 mjesto u konkurenciji 24 zemlje.
Malo paznje se posvećuje tim momcima koji na vrhunski način predstavljaju ovu zemlju, takođe je i u-17 ženska ribolovska reprezentacija ostvarila jedan zapažen rezultat na prvenstvu Evrope u Antwerpenu, nase cure su osvojile 2 poziciju.
Hvala ti za pomoc, barem ima jedan normalan forumas ovdje. :thumbup:

Nemogu da nadjem informacije za nikakve ribolovo Evropsko prvenstvo (jedino ako mislis na LEN European Aquatics Championship, gdje nismo ostvarali nikakav rezultat). Samo sam nasao jos ovo, mozda mislis na ovome? https://en.wikipedia.org/wiki/World_Fly ... mpionships

Vidio sam danas da imamo i U-20 musku reprezentaciju u rukometu i 'A' zenski tim u odbojku i da se pripremaju za kvalifikacije naredne godine, ali nema nikakve informacije za nase zenske ekipe u rukomet niti muske ekipe u odbojke. Sta se desava ovdje?

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 27 nov 2015, 22:57

Ima li kakva u guranju i kotrljanju sira?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 nov 2015, 23:06

ima i reprezentacija u aeromodelarstvu, bar je postojala nekad.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 nov 2015, 13:03

E svaka ti cast ako uspijes pronaci tacan odgovor na ovo. Kao prvo treba odluciti koje su oficijalne a koje su neoficijalne reprezentacije. Na primjer reprezentacija beskucnika u fudbalu, da li se to racuna? Sjecam se prije nekoliko godina da se igralo evropsko amatersko prvenstvo regija u fudbalu i da je Tuzlanski kanton igrao na tom turniru, da li se to racuna? Zanimaju li te bas svi sportovi, pa i oni manje poznati i popularni u BiH, kao sto su dresurno jahanje ili golf reprezentacija (da, imamo i to).
Odustani od ovoga, zabolice te glava dok to sve pobrojis. ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 21 gost.