Svakako da ova sezona za sada dobro ide, a koliko su neke stvari u našem timu ispravljene, poboljšane pokazao bi drugi dio sezone (to sam i prije govorio). Dost toga se i sada već čini boljim, a jedan od razloga može biti što se proširio kadar i što se na škakljivim pozicijama doveli pravi igrač poput Coste i Comana. S Vidalom smo dobili jednu drugu dimenziju, koja će se još više vremenom pokazati. Ali određene alternative su nam trebale na krilima i to smo dobili i to je bilo presudno.
Ako je Pep tražio više ovlasti, pogotovo kod dovođenja novih igrača, onda mu i želim da ode. Ako se može uklopiti u određene šablone, karakteristične za Bayern decenijama, onda može ostati.
Zamjena se može pronaći, iako to neće biti skroz lak zadatak. Više je pitanje, šta se želi i kakva vizija postoji? Ancelotti bi npr bio poželjan pretežno za Ligu prvaka, siguran sam da bi u periodu od 2-3 godine istu s njim osvojili (bar su velike šanse, poznavajući Talijana). S njim ne znači da bi toliko bili ubjedljivi u prvenstvu (iako i to nije isključeno), ali i s njim bi sigurno uzeli određeni broj titula. Ali kažem samo da mi je Carlo više majstor za ova K.O. natjecanja.
Klopp i Tuchel će se uvijek spominjati kao kandidati i interesantni su za Bayern i vrlo je vjerovatno da bi s njima imali dosta uspjeha...Uklopili bi se oni vjerovatno. Zbog taktičkih sposobnosti je meni prije bio Tuchel čak i poželjniji od Kloppa (ali obojica su interesantna). Oni imaju trenutno klubove, ali ne znači da zovu zvanom Bayern bi odoljeli.
Mislim da bi čak poželjan bio i Roger Schmidt. On ne igra samo na posjed, s njim bi imali opet tu fantastičnu transformaciju, a čovjek forsira jedan jako interesantan fudbal, dosta napadački i s puno trke. U Bayernu bi mogao doći do svog konačnog i pravog bljeska kao trener, jer iza sebe bi imao sposobnu i winnersku upravu, što u Leverkusenu uvijek nije slučaj (zato im sada i ima pijeska u motoru).