Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Asteriks

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Asteriks » 30 nov 2015, 18:25

Kao prvo, Lujo je potrosio preko 255m funti za deset igraca, ej deset igraca. Znaci povrsno gledajuci, svaka pozicija odlicno pojacanja.

Umjesto da ostavi Robina il Chicu kao iskusne strikere, dovodi kvalitetno ali zeleno pojacanja u vidu Martiala. Ali ozb ekipa ima najmanje tri kvalitetna napadaca.

Nani, koji je bio tehnicki najpotkovanije krilo, otjeran za sicu i sada Matu gusi na istom. Sigurno da je pomenuti Nani imao svoje cake, sto bi se reklo nekad previse razmazen, cak i nepotreban (u slucaju provjerenog pojacanja), ali na trenutno stanje sigurno upgrade.

S druge strane, napravljena je odlicna cistka i to je sigurno veliki plus. Ipak poenta je ta da su neke pozicije oslabljene po pitanju konkurencije.

Ko moze garantovati da ovaj sastav u normalnim okolnostima ne bi imao zapazeniji ucinak

------------------------Robin/Chica
Di Maria--------------Mata/Rooney----------Nani

Neka Depaya, ali on treba da se lagano uvodi protiv nest laksih protivnika.

Upravo kreativnost i jest jedan od gl problema (pored ogranicene slobode) zato sto su nosioci igre jedan Martial, Depay, et sada i Lingard itd. Ove momcine ce vjerovatno izrasti u masine al sada je potrebno iskustvo te neosporiva klasa.

Naglo je napravljena ta neka smjena.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 30 nov 2015, 18:59

samo izbaci to Argentinsko smece on ne moze biti ni u jednoj kombinaciji vezanoj za ovaj klub
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 30 nov 2015, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 30 nov 2015, 19:02

Ma nije poenta taj Argentinac nego provjereno krilo. Dosao nije se sansao u ovoj filozofiji (tesko da bi se bilo ko sansao), otisao al trebala se naci zamjena tog kalibra.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 30 nov 2015, 19:08

pa vjerovatno su i trazili ali takav profil igraca rijetko je dostupan(Neymar Bale Robben)

ne zele klubovi prodavati svoje najbolje igrace
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 30 nov 2015, 19:08

Fazon je sto Di Maria svoje najbolje partije nije igrao na krilu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 30 nov 2015, 19:13

Pa mogao je Nani lijevo, a npr. jedan Moura desno itd.

Di Maria je dosao kao wc pojacanje. E sada druga je prica sto je prekucao sezonu kao lijevi cm. Doveden je na zahtjev Luja (unaprijed trebao znati gdje i kako koristiti pomenutog), koji je imao / ima astronomski budzet da probere svakog dostupnog igraca (a dosta ih je dostupno kada ponudis nerealne cijene, sto smo i nudili zadnje dvije sezone).

Ako i nema dostupnih wc krila, mjenjas sistem prema raspolozivom kadru (4312) i onda pojacavas poziciju(e) koje tu skripe.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 nov 2015, 19:58

Cistka (ukljucujuci Nanija) i pojacanja su jedino sto je Lujko dobro odradio do sad
100% sportski i krajnje opušten potpis

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 30 nov 2015, 20:04

Pep bi bio najvece pojacanje, covjek sa mozgom,autoritetom i planom B u svakoj situaciji,bez premca najbolji trener danasnjice. Lui je napravio finu i ekipu za buducnost a Pep bi to sve fino doveo do najveceg nivoa.

Zeljeznicar! 1921 !

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 nov 2015, 20:42

Format je napisao/la:Pep bi bio najvece pojacanje, covjek sa mozgom,autoritetom i planom B u svakoj situaciji,bez premca najbolji trener danasnjice. Lui je napravio finu i ekipu za buducnost a Pep bi to sve fino doveo do najveceg nivoa.

Dzaba ti Pep na kvadrat,jarane mi u ekipi imamo jednog WC igraca i to je golman i Smalling koji je izuzetno pouzdan stoper,rubni igrac svjetske klase,ovo ostalo sve je ni blizu tog nivoa,sve su to neke radilice sa druge igrace kao sto je npr Carrick,Svajni i ekipa..Kad vidis kakav smo go primili od Leictera,znaci SAF-ova skola,go za manje od 15 sekundi i onda meni neko dodje i kaze da to vise ne prolazi..LVG je potrosio previse miliona a jos uvijek ubire plodove Fergusonovih transfera,vec pomenuti Smalling,De Gea pa i Carrick..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 30 nov 2015, 20:42

Navodno će se poslije utakmice s Frankfurtom znati ostaje je li Pep u Bayernu ili ide po isteku ugovora.

@Asteriks, ja to gledam kao na nužno potrebno pročišćenje kadra koje je možda došlo prerano s nekima ali opet to podržavam jer, gledajući dugoročno, stvoren je prostor da se u vatru gurnu omladinci plus da se dovedu bolji igrači od njih. S Di Mariom je i Gaal kriv ali taj čovjek jednostavno nije želio igrati za nas od starta. I neka je otišao. Draže mi je gledati Depaya, Lingarda i Pereiru kako griješe nego Nania, Chichu i Di Mariu. Jer znam da ovi drugi nisu imali dovoljno motiva dok za ove prve mislim da će mnogo napredovati i imaju puno više motiva za dokazivanje.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 30 nov 2015, 20:45

Ma stos je u alternativama. Kada pustis Nanija, onda treba naci kvalitetnu zamjenu slicnog / jaceg kalibra uzimajuci u obzir i potrebno iskustvo itd. Isto vazi i za ostale i to je sva sustina ove rasprave.

Ovi mladici su extra igraci ali prerano su baceni u vratru i previse se ocekuje od njih (jer su skoro pa i jedina rjesenja).

muamerc
Kontakt:

Re: RE: Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la muamerc » 30 nov 2015, 20:47

Septerra je napisao/la:Navodno će se poslije utakmice s Frankfurtom znati ostaje je li Pep u Bayernu ili ide po isteku ugovora.

@Asteriks, ja to gledam kao na nužno potrebno pročišćenje kadra koje je možda došlo prerano s nekima ali opet to podržavam jer, gledajući dugoročno, stvoren je prostor da se u vatru gurnu omladinci plus da se dovedu bolji igrači od njih. S Di Mariom je i Gaal kriv ali taj čovjek jednostavno nije želio igrati za nas od starta. I neka je otišao. Draže mi je gledati Depaya, Lingarda i Pereiru kako griješe nego Nania, Chichu i Di Mariu. Jer znam da ovi drugi nisu imali dovoljno motiva dok za ove prve mislim da će mnogo napredovati i imaju puno više motiva za dokazivanje.
Prilicno sam siguran da Bayern ima velike sanse da produzi sa Pepom. Zasto? Zato sto bi on vec dosad rekao ne, i cim spominje da ce sjesti sa upravom da razgovara znaci da je samo pitanje uslova novog ugovora. Ako Bayern usere stvar ili ako bude trazio nerealne uslove onda nece produziti.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 nov 2015, 22:08

Slazem se sa @Asteriks. Ovi mladi momci su prerano gurnuti u vatru. Takodjer, ta famozna cistka je trebala biti drugacija, barem po meni. Zamisli ekipu uz Robina, Rafaela (definitivno bolji od Valencie) i još jedno pojacanje.

Imali bismo idealan spoj kvalitetnih mladih i iskusnih igraca.
Jos kad bi LvG sve sredio kako treba ali.....
''Neka me mrze samo da me se boje''

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 01 dec 2015, 00:30

Treba nam desno krilo..vratiti januzaja ili kupti lucas mouru..ja bi najradije mahreza..momak vec dokazan u bpl i mlad dosta.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 01 dec 2015, 09:37

Adnan89 je napisao/la:Treba nam desno krilo..vratiti januzaja ili kupti lucas mouru..ja bi najradije mahreza..momak vec dokazan u bpl i mlad dosta.
nama treba novi trener, jer sinoc englezi govore da bi i Ronaldo se patio sa ovom taktikom od LVG...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 01 dec 2015, 14:45

Dobar trener je kljuc svega. Bio sam protiv Pepa, ali sad molim boga i on da dodje, samo nek LvG ide

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 03 dec 2015, 15:07

Navodno ćemo potpisati Mousu Dembele-a i to ne onog iz Tottenhama već mladića iz Fulhama:

http://www.transfermarkt.com/moussa-dem ... ler/229004

Ugovor mu ističe na ljeto a Ed ga želi kaparisati već na proljeće. Mlad, perspektivan i igra što je najbitnije. A još ga mogu ostaviti u Fulhamu na posudbi do kraja sezone.

Moja želja je i Leroy Sane iz Schalke-a:

http://www.transfermarkt.com/leroy-sane ... ler/192565

Bit će ga teško dovesti jer je potpisao ljetos za Schalke ali prema onome što sam vidio vrijedi jedno 15-ak miliončića.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 03 dec 2015, 16:54

Bas bi nam sjeo onaj iz Tottenhama, obzirom da je izuzetno agilan, stamen te tenhicki na visokom nivou.

Carrickovo vrijeme lagano prolazi, a pomenuti ima dovoljno iskustva u epl.

sehic96
Kontakt:

Post Postao/la sehic96 » 03 dec 2015, 19:21

Adnan89 je napisao/la:Treba nam desno krilo..vratiti januzaja ili kupti lucas mouru..ja bi najradije mahreza..momak vec dokazan u bpl i mlad dosta.
Mahrez :thumbup: mlad i kvalitetan igrač, već se dokazao, pravi igrač za BPL.
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 03 dec 2015, 21:33

sehic96 je napisao/la:
Mahrez :thumbup: mlad i kvalitetan igrač, već se dokazao, pravi igrač za BPL.
I onaj tip arapa koji je ozbiljan i disiplinovan a ne ko ben arfa covjek je imo sav talenat a nikakvu disiplinu
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []