FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 03 dec 2015, 10:32

jednu ekipu za kup drugu za prvenstvo... :mrgreen:

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 03 dec 2015, 10:33

AsharaK je napisao/la:Gdje cemo sa tolikim strancima?
Bice odlazaka dosta.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 dec 2015, 10:41

blue sky je napisao/la:Ja smatram da bi se trebali delegirati samo ljudi koji mogu da doprinesu klubu na neki konkretan način. Npr postoje i vani ozbiljni klubovi koji funkcionisu na sličnom principu, i da bi ušao uopšte u taj krug delegata moraš biti "težak" za određeni iznos, ili vlasnici firmi koje mogu biti od koristi, nikako sad da upadam npr ja kao obični radnik, osim ljubavi prema klubu i dobrih savjeta ne bi mogao bas puno da doprinesem. Nadam se da ce se prijaviti i odabrati ljudi koji će da doprinesu boljitku našem klubu.
Ja ne mislim tako! Dio je svakako rezervisan za bivse pedsjednike itd i ja to vidim tako da su oni ti koji bi moglu da doprinesu klubu sto bas do sad nije bio slucaj. Tako da trebaju imati mjesta i oni koji imaju samo neizmjernu ljubav prema Zelji jer takvih je najvise i predstavlaju veliku vecinu Zeljinih navijaca. I mislim da oni mogu doprinjeti Zelji ljubavlju i postenjem. Neko mi rece da vec imamo prvog navijaca kojeg cemo predlagati i to mi je jako drago je znam da je momak pravi izbor kada bude aktuelnije vjerovatno ce i ime biti dostupno svima u svakom slucaju ima moj glas.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 03 dec 2015, 10:44

Imamo pravo na 6 stranaca. Imamo i na vise, ali da 6 bude u kombinaciji za tim u odredjenom susretu. Tiago, Mladenovic, Mailson, Kramaric, Uzelac i mozda ovaj nigerijc su za sada stranci. Moguce da sam nekoga zaboravio. Racunam da ce otici Uzelac. Realno ja bi i Mladenovica otpisao. Onda bi ostalo 3 stranca i moguce ovaj nigerijac. Ostavlja prostora za dovodjenje jos stranih igraca. Sto da ne, ako imamo opcije, neka to popunimo strancima, ako su dovoljno kvalitetni da unaprijede igru.

Vidim da je mnogo komentara vezano za Bogicevica i njegov dolazak u negativnom kontekstu. Nemam licno lose misljenje o tom eventualnom dolasku iz cistog razloga sto ne mislim da ce on puno igrati i sto nece biti doveden kao pojacanje. Imamo problem sa povredom Bogdanovica, koji ce mozda duze odsustvovati, pa i eventualnim odlaskom Uzelca, ostajemo sa Kosoricem i Hodzurdom. Tu bi Bogicevic bio da popuni plus mladi Osmankovic. Znaci popunjavanje kadra, a on po potrebi moze odigrati koju tekmu, znamo da ima i iskustvo i kvalitet. Tako da ne mislim da je to los potet za sirinu kadra a nije ni skup.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 dec 2015, 10:44

pile87 je napisao/la:
blue sky je napisao/la:Ja smatram da bi se trebali delegirati samo ljudi koji mogu da doprinesu klubu na neki konkretan način. Npr postoje i vani ozbiljni klubovi koji funkcionisu na sličnom principu, i da bi ušao uopšte u taj krug delegata moraš biti "težak" za određeni iznos, ili vlasnici firmi koje mogu biti od koristi, nikako sad da upadam npr ja kao obični radnik, osim ljubavi prema klubu i dobrih savjeta ne bi mogao bas puno da doprinesem. Nadam se da ce se prijaviti i odabrati ljudi koji će da doprinesu boljitku našem klubu.
Ja ne mislim tako! Dio je svakako rezervisan za bivse pedsjednike itd i ja to vidim tako da su oni ti koji bi moglu da doprinesu klubu sto bas do sad nije bio slucaj. Tako da trebaju imati mjesta i oni koji imaju samo neizmjernu ljubav prema Zelji jer takvih je najvise i predstavlaju veliku vecinu Zeljinih navijaca. I mislim da oni mogu doprinjeti Zelji ljubavlju i postenjem. Neko mi rece da vec imamo prvog navijaca kojeg cemo predlagati i to mi je jako drago je znam da je momak pravi izbor kada bude aktuelnije vjerovatno ce i ime biti dostupno svima u svakom slucaju ima moj glas.
Tačno @pile treba i takvih. Ovi što doprinose uvijke se mogu uhvatiti u kolo i doprinositi i sebi, ali navijač koji nema oraha u džepu treba da je tu i da prati. Ali ne navijač bezveze nego neko ko ima neko ekonomsko obrazovanje i sl.

@bocaccio slažem se i za strance i za Bogija. Mislim da je to cilj dovođenja Bogija
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 03 dec 2015, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 03 dec 2015, 10:45

nadam se da ce pravi ljudi sjesti u fotelje/stolice i dobro ih zagrijati... a ja bi volio da se mi navijaci malo vise angazujem osamim dolascima na tekme i nekim obicnim stvarima koje bi puno značile nama samima a i našem Željkanu a ne traže mnogo truda !!!
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 03 dec 2015, 10:47

starigrad je napisao/la:
DANAN je napisao/la:Komisija odredjuje clanove za dellegiranje u skupstinu.na clanovima kluba je da glasaju za ljude za koje misle da mogu pomoci za boljitak kluba.
Na kraju krajeva prava clana kluba su da bude biran i da bira.ovim kako vi navodite uskracuje mu se jedno od prava.
Skupština kluba ima 54 delegata i isti će se izabrati na period od četiri godine.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava/prijedloga za delegate, Komisija će prema prijedlozima članova Kluba izvršiti izbor delegata, pri čemu će se voditi računa o broju prijedloga koji određeni delegat ima od strane članova, kao i kvalifikacijama i doprinosu koji predloženi delegat može dati u funkcionisanju Skupštine.

ovako piše na zvaničnoj stranici, tako da, prema ovome, clanovi kluba nece imati mogucnost glasati za ulazak kandidata u skupstinu. nase je da brojem prijedloga pokusamo progurati one za koje smatramo da su dovoljno sposobni i dobronamjerni u cilju stvaranja jakog i stabilnog FKŽ.

navest cu za primjer bracu brajlovic. vecina nas zna da su prijatelji kluba i da, poprilicno, finansijski pomazu rad kluba. eh, sad, jel' trebamo reci: "ma, oni svakako pomazu, nije bitno jesu li delegati u skupstini? " po meni, ne trebamo. u skupstini nam i trebaju takvi ljudi, koji su spremni pomoci, a Bogami, svako ko daje svoje pare za nesto, gleda da je to nesto ispravno i da ne baca pare u bunar. ja vise volim gledati takve ljude u klupama skupstine, bez da daju veci doprinos od trenutnog (da li finansisjki, operativno, marketinski...), nego neke ublehe, koje ce tu biti kao ikebane i samo pametovati i uticati na raspolaganje novca, koje prvopomenuti upumpavaju u klub. (da ne budem pogresno shvacen, ovim putem nemam namjeru da agitujem u ime brajlovica. mislim da hamo ima dovoljno siroku bazu glasaca i zasluga, i da njegovo mjesto u skupstini nije upitno. naravno, ukoliko on bude zainteresovan za to).

i, da, slazem se da bi trebalo otvoriti poseban podforum po ovom pitanju, jer ce se ovdje sve rasplinuti u masi besmislenih postova, pa, ako admin dozvoli, nek neko i otvori takvu temu.
U pravu si za ovo delegiranje.Sada pogledah u statut i u clanu 31 stoji kako si i naveo.
Do mene je.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 03 dec 2015, 11:03

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 03 dec 2015, 11:21

pile87 je napisao/la:
Sve ok, ali mislim da moja ljubav i poštenje ne moze puno pomoći, al hajde imaju ljudi koji odlučuju ko ce to da bude...

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 03 dec 2015, 11:25

Slj. sezone će se igrati više utakmica i ključno je da imamo širok igrački kadar. Ne previše, a ne ni premalo. Pojačaš konkurenciju i onda se ne desi da je Kokot siguran da će igrati svaku utakmicu, Đelmić itd...
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 03 dec 2015, 11:27

Evo ista firma koja je trebala graditi grbavicu gradit če stadion koševo.e ovdje je propustena prilika za izgradnju stadiona koja če se tesko vise u skorijoj budučnosti ukazati

Vrijednost stadiona iznosila bi blizu 100 miliona eura. Navodno su već počeli pregovori jedne moćne inostrane kompanije s odgovornim u općini Centar, a zanimljivo da je ista firma trebala graditi Željinu Grbavicu.Ipak, zbog različitih interesa i motiva sadašnjih i bivših klupskih čelnika FK Željeznicar, do potpisivanja ugovora nije došlo. :roll:
Zadnja izmjena: BLU SKY, dana/u 03 dec 2015, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 03 dec 2015, 11:27

jaludovolimte je napisao/la:Slj. sezone će se igrati više utakmica i ključno je da imamo širok igrački kadar. Ne previše, a ne ni premalo. Pojačaš konkurenciju i onda se ne desi da je Kokot siguran da će igrati svaku utakmicu, Đelmić itd...
Ma Djelmic ionako ide ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 dec 2015, 11:31

u svakoj ekipi ima nekoliko sigurnih za svoje mjesto kod određenog trenera. ne valja ni kad se previše rotira. al' kod nas je to bukvalno cijelih startnih 11 kad nema povreda i suspenzija i onda dobiješ to što dobiješ...

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 03 dec 2015, 11:32

BLU SKY je napisao/la:Evo ista firma koja je trebala graditi grbavicu gradit če stadion koševo.e ovdje je propustena prilika za izgradnju stadiona koja če se tesko vise u skorijoj budučnosti ukazati

Vrijednost stadiona iznosila bi blizu 100 miliona eura. Navodno su već počeli pregovori jedne moćne inostrane kompanije s odgovornim u općini Centar, a zanimljivo da je ista firma trebala graditi Željinu Grbavicu.Ipak, zbog različitih interesa i motiva sadašnjih i bivših klupskih čelnika FK Željeznicar, do potpisivanja ugovora nije došlo. :roll:
aferim, samo neka se gradi.
A vi glasajte za Koldzu **** vas on

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 dec 2015, 11:34

BLU SKY je napisao/la:Evo ista firma koja je trebala graditi grbavicu gradit če stadion koševo.e ovdje je propustena prilika za izgradnju stadiona koja če se tesko vise u skorijoj budučnosti ukazati

Nije to samo do čelnika FK nego i do SD i do općinara. Rješava se to pa kad se riješi problem onda će moći ulagači uletiti.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 03 dec 2015, 11:34

4 mjeseca oporavka taman za proljece..

http://fkzeljeznicar.ba/jasmin-bogdanov ... san/17624/
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 03 dec 2015, 11:36

http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-premij ... evu/177484
"Treba imati na umu da pod 'strance' ne vodimo igrače iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije... odnosno koji dolaze iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije."
Po ovom mozemo dovodit iz srbije i hrvatske bez problema. Sad koliko je ovo tacno ne znam.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 dec 2015, 11:38

Ma kakav bolan ljudi Bogičević. Ne znam čija je to ideja. Svaka mu čast za utakmice koje je odigrao ali njegovo je prošlo i to bi nam bio samo korak u nazad.

salemprolic
Kontakt:

Post Postao/la salemprolic » 03 dec 2015, 11:46

mumin je napisao/la:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-premij ... evu/177484
"Treba imati na umu da pod 'strance' ne vodimo igrače iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije... odnosno koji dolaze iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije."
Po ovom mozemo dovodit iz srbije i hrvatske bez problema. Sad koliko je ovo tacno ne znam.
To sto sportsport portal ne racuna te ljude kao strance ne znaci da ih nsbih tako ne tretira...naravno da su drzavljani srbije i hrvatske stranci. Ovdje je recimo diatta navede kao stranac a covjek ima nase drzavljanstvo.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 dec 2015, 11:49

Ne znam jel ko upratio ali na slikama od jučer sa ovog portala se pojavljuje neki igrač sa bradom broj 40. Ko je taj?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: alacious, krkacina, Paromlinac, WeekendOffender i 81 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []