Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
-
- Kontakt:
Re: Teretana
treniram 8 mjeseci od toga aktivno, jedno 6... nedavno sam imao pauzu desetak daana i zadnja dva dana sam opet poceo trenirati, ajde ocekivao sam blagu upalu koju sam i dobio ali imam odjednom danas neku tupu bol ispod desnog pazuha, jedva istegnem ruku i ne mogu ni da dodirnem od bola, zna li neko sta je u pitanju ? neki dan mi je bilo slicno ispod lijevog ali ne ovakvog inteziteta i brzo je proslo
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Mjesec kako treniram je iza mene, mjesec odvikavanja i privikavanja nečem drugom.
Rezultati su da je kilaža ostala ista 89-90kg, ali 2-3 cm oko struka nadole, što je fantastičan rezultat.
Nastavljam još 2-3 mjeseca sa ovom metodom, struk mora nadole još nekih 5cm, nadam se da ću uspjeti.
Rezultati su da je kilaža ostala ista 89-90kg, ali 2-3 cm oko struka nadole, što je fantastičan rezultat.
Nastavljam još 2-3 mjeseca sa ovom metodom, struk mora nadole još nekih 5cm, nadam se da ću uspjeti.
Pozdrav. Kakva su vaša iskustva sa kreatinom, jer namjeravam povećati mišićnu masu prije svega.. Dakle što više informacija, to je bolje (unošenje u organizam, cijena, kvalitet, prijedlozi, ma sve..).
Odlazi Safete.
- Beduin
- Kontakt:
A jbg toliko se pisalo o kreatinu ovdje i polemike vodilo samo search ovu temu, neko ga gotivi, neko izbjegava, neko uvjeren da je stetan iako nije ni koristio, ali da daje rezultate - daje (onome ko ga je koristio redovno, pravilno, uz ishranu i trening).
Nakon duze vremena vec par dana sam ponovo krenuo sa kreatinom uz protein + bcaa + glutamin i ok je. Dok navuce vodu trebace malo vremena, ali bitno je hraniti se i trenirati, tako dolazi misicna masa, a kreatin ce ti dati malo snage i navuci vode oko misica pa ce i tijelo izgledati vece jedno vrijeme, ali jakim i redovnim treninzima uz prehranu i protein (prvenstveno) vec izgraditi i dodatna vlakna i kvalitetnu misicnu masu. Good luck
Nakon duze vremena vec par dana sam ponovo krenuo sa kreatinom uz protein + bcaa + glutamin i ok je. Dok navuce vodu trebace malo vremena, ali bitno je hraniti se i trenirati, tako dolazi misicna masa, a kreatin ce ti dati malo snage i navuci vode oko misica pa ce i tijelo izgledati vece jedno vrijeme, ali jakim i redovnim treninzima uz prehranu i protein (prvenstveno) vec izgraditi i dodatna vlakna i kvalitetnu misicnu masu. Good luck
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Suprotno popularnom mišljenju, nećete izgubiti mišiće kada prestanete koristiti kreatin. mišići će samo izgledati manji jer ćete izgubiti višak vode. Korisnici kreatina će zadržati svoju teško zarađenu mišićnu masu i snagu i nakon prestanka upotrebe. !!!
- ultrassa1921
- Kontakt:
Hajde preporuke za neku sumplementaciju,kreati,aminokiseline, ili nesto drugo?....
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini
Ja imam hronicni problem s lijevim laktom, ne smijem ni da ode, doktoru...Amarildo je napisao/la:Da li je neko imao problema sa zglobovima i da ih je rješio? Vježba ili liječenje? Imam slabije zglobove i nikako se ne mogu navići na to. Stalno "pucketaju" i zaostaju po snazi za ostalim, ako se mogu tako izraziti.

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Beduin
- Kontakt:
Oboje + proteinultrassa1921 je napisao/la:Hajde preporuke za neku sumplementaciju,kreati,aminokiseline, ili nesto drugo?....

075 ❤
075 ❤
Pozdrav bojsi imam par pitanja pa bi volio ko da me uputi ako je voljan. Ovako prvo imam 20 godina i visinu od 181-2 i 84-5 kg. Do prije godinu i po aktivno sam trenirao rukomet i bio sam solidno građen. Sad' kako je fax krenuo malo sam se zapustio a dolazi zima i još bi mogo više da odem u plus.
Dakle, odlučio sam da krenem sa teretanom. Zanima me sada na osnovu moje kilaže i visine da li bi bilo pametno da se lupim nečime tipa kreatin ili da prvo skinem kilažu do 80 pa onda da krenem sa kreatinom i tako time?
Hvala ako ko odgovori može i na p.p
Dakle, odlučio sam da krenem sa teretanom. Zanima me sada na osnovu moje kilaže i visine da li bi bilo pametno da se lupim nečime tipa kreatin ili da prvo skinem kilažu do 80 pa onda da krenem sa kreatinom i tako time?
Hvala ako ko odgovori može i na p.p

Tako blizu, a tako daleko.
Citao sam na netu da je cokoladno mlijeko puno proteina i odlicno poslije treninga pa sam malo poceo s tim i uzeo tablicu da izracunam i dobio zanimljiv podatak. 3,5g proteina po 100g izgleda malo no gledajuci na to da je unijeti 500g ustvari oko pola litra sto nije puno, dobijemo 17,5g proteina na pola litra. Izgleda da ima istine da je ovo dobra stvar, ipak whey ima u dozi 27g a ovo 17,5g a mnogo je isplativije.
SAMO ČELIK !
- Beduin
- Kontakt:
E jbg onda se kljukaj cokoladnim mlijekom, nebitno na secer, masnocu i ostalo... 

075 ❤
075 ❤
Hahaha Viper daj reci da nas trollas buraz, pa ako ces tako onda se kljukaj kikirikijem takodjer nema veze masnoca pa vidi dokle ces dogurati
sta sve necu procitati, cokoladno mlijeko bolje od wheya.

Ko je rekao da je bolje ? Svakako ja sa svojih 70kg i ne mogu se od hrane udebljat ne moram toliko brinuti o masnocama, a da je bolje od wheya nikad nisam rekao.
SAMO ČELIK !
Ne vidim problem u konzumiranju kikirikija i treniranja. Čakštaviše. Naravno kao jednu od opcija, ne kao JEDINU.
Te masnoće koje ima i nisu toliki problem s obzirom da su nezasićene.
Te masnoće koje ima i nisu toliki problem s obzirom da su nezasićene.
Jel iko imao iskustva sa Crosfitom? Malo u detakje da napise. Koliko traju treninzi, koliko se cesto izvode i tako to. Nisam pocetnik u treniranju ali po toj metodi nikada nisam trenirao ali kontam i nju probati, zasto ne ? 

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Decki nasao sam kreatin koji sam koristio ljetos,znaci prije 4-5 mjeseci.Vratio sam se opet u gym(nikad nisam ni prestajao ali sad malo jaci treninzi).Kad sam ga otvorio pri vrhu uhvatile su se grudvice neke od praha onog.Sad da li se to moze piti jos ili je za bacanje ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
Ljudi manite se kreatina, nemojte nasjedati na nisku cijenu i prividni učinak koji je odmah da kažem ružan.
Inače za 3 dana će 2 mjeseca od početka ove runde treniranja aktivnog, struk dole 4-5cm, kilaža ostala ista, snaga čini mi se povećana.
Od suplementacije korišten samo whey 2 puta dnevno po 25-30gr, ugljikohidrati uveliko smanjeni, a šećer i masti skoro potpuno izbačeni,
naravno bjelančevine sam gledao da budu najzastupljenije, mada mislim da nije dovoljno za puni učinak, teško je to ispratiti, ali evo i ovako je dobar rezultat.
Sada je to već pristojan struk, ali moraće još dole, planirao sam po zakonu da mora biti ispod pola visine, to bi u mom slučaju značilo 95cm, trenutno 96-97, ali moraće sigurno još ispod.
A naravno ko je mršav i hoće na masi da dobije on će pored bjelančevina u ishranu ubaciti što više zdravih ugljikohidrata bez šećera.
Ali sada piti čokoladno mlijeko i jesti primjer čokolino vodi ka dobijanju mase ali na pogrešan način.
Pod zdravim UH podrazumijeva se riža, krompir, žitarice(zob, raž, kukuruz, pa može tu i pšenica u određenim količinama doći, iako se dio u šećer pretvara, ona mršavijim osobama neće predstavljati problem).
Ko još uz sve ovo ubaci kvalitetno povrće i voće i kvalitetno trenira, napredak jednostavno mora doći.
Inače za 3 dana će 2 mjeseca od početka ove runde treniranja aktivnog, struk dole 4-5cm, kilaža ostala ista, snaga čini mi se povećana.
Od suplementacije korišten samo whey 2 puta dnevno po 25-30gr, ugljikohidrati uveliko smanjeni, a šećer i masti skoro potpuno izbačeni,
naravno bjelančevine sam gledao da budu najzastupljenije, mada mislim da nije dovoljno za puni učinak, teško je to ispratiti, ali evo i ovako je dobar rezultat.
Sada je to već pristojan struk, ali moraće još dole, planirao sam po zakonu da mora biti ispod pola visine, to bi u mom slučaju značilo 95cm, trenutno 96-97, ali moraće sigurno još ispod.
A naravno ko je mršav i hoće na masi da dobije on će pored bjelančevina u ishranu ubaciti što više zdravih ugljikohidrata bez šećera.
Ali sada piti čokoladno mlijeko i jesti primjer čokolino vodi ka dobijanju mase ali na pogrešan način.
Pod zdravim UH podrazumijeva se riža, krompir, žitarice(zob, raž, kukuruz, pa može tu i pšenica u određenim količinama doći, iako se dio u šećer pretvara, ona mršavijim osobama neće predstavljati problem).
Ko još uz sve ovo ubaci kvalitetno povrće i voće i kvalitetno trenira, napredak jednostavno mora doći.
- Donnie Darko
- Kontakt:
[youtube][/youtube]Rooney88 je napisao/la:Jel iko imao iskustva sa Crosfitom? Malo u detakje da napise. Koliko traju treninzi, koliko se cesto izvode i tako to. Nisam pocetnik u treniranju ali po toj metodi nikada nisam trenirao ali kontam i nju probati, zasto ne ?

Probao sam veeecras, tj. maloprije. **** haos, mozda 25 minuta trajalo, ko je dobar sa kondicijom toplo mu preporucujem neki vid ovakvog treninga jer misici bukvalno gore nakon njega. Ne znam sada dali treba raditi vise puta sedmicno ili je dovoljno recimo 3 puta jer fkt ubija misice. Vise vjezbi izvodis jednu za drugom bez pauze, ja radio po 12 ponavljanja svake. Sutra ako ustanem dobro je. xD
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Trening crossfita najduze 45 min. Jedno vrijeme me to zanimalo, ali sam ohladio od toga.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.