Najljepši stadion Premijer lige BiH

jovanmaksimovic
Kontakt:

Re: Najljepši stadion Premijer lige BiH

Post Postao/la jovanmaksimovic » 03 dec 2015, 16:05

mastati umimo, kad vidim ove crteze... jedino sto lici normalan fudbalski stadion jeste bilino polje i pecara...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 dec 2015, 16:06

Ljudi Bingo ulazi u Slobodu s razlogom :)... Tusanj ce vjerovatno imati neku drugu sliku ovdje :)..vjerovanto ulazi da ucestvuje u gradnji stadiona jer ce uraditi nesto svoje u sklopu stadiona ili ime stadiona ili slicno ... uglavnom mogla bi se ljestvica veoma brzo promjenit.. ma da i ovakav Tusanj je dobar ovaj Sjever je po meni jedna od najboljih tribina , ali imaju druge stvari koje nedostaju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 03 dec 2015, 16:08

Ma od ovih gore slika samo ce se Tusanj napraviti... Azmir ima love i jos sad sa Bingom moze sta hoce. Pa ljudi pregovaraju sa Jajalom hehe...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 dec 2015, 16:09

Kome je stadion sa atletskom stazom "fudbalski" taj ili živi u 70, 80im ili se baš ne razumije u tematiku.

Inače, BP, Pecara i stadion u Banjaluci može proći ostalo sve srednja žalost.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 16:11

FaraonTM je napisao/la:Kome je stadion sa atletskom stazom "fudbalski" taj ili živi u 70, 80im ili se baš ne razumije u tematiku.

Pa i Banjalučki stadion ima atletsku stazu...
Samo Saraj'vo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 dec 2015, 16:14

PitarBordo je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Kome je stadion sa atletskom stazom "fudbalski" taj ili živi u 70, 80im ili se baš ne razumije u tematiku.

Pa šta sad? :damn:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 dec 2015, 16:18

Pa ako ima stazu nije kosarkasi onda :D
Jest ljepse bez staze, ali yebiga postoje i AK a malo gradova ima finansije da napravi 1 stadion bez staze, a drugi sa stazom za AK.
Nad tobom sunce najljepše sja

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 16:20

FaraonTM je napisao/la:

Pa šta sad? :damn:
Pa prvo kažeš kome je "fudbalski" sa atletskom stazom ili živi u prošlom vremenu ili se baš ne razumije u tematiku, a onda zadaš da po tebi jedan od najljepših je upravo stadion sa atletskom stazom... Sad bit će da ti živiš ili u '70/'80 ili se baš ne razumiješ u tekmatiku. :guz:
Samo Saraj'vo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 dec 2015, 16:22

pinoglavi je napisao/la:

Jest ljepse bez staze, ali yebiga postoje i AK a malo gradova ima finansije da napravi 1 stadion bez staze, a drugi sa stazom za AK.
Pa nije košarkaški al' nije ni fudbalski isključivo kao što si i sam napisao u drugoj rečenici.

Ja razumijem da je to kod nas tako al' kažem onako općenito da ne volim stadione sa atletskom stazom. To da valja imali bi ih i u Engleskoj, Njemačkoj...

@PitarBordo

Pa sa obzirom da aludiraš na to kako sam rekao da ne volim stadion sa atletskom stazom a stavio sam stadion u BL a nisam recimo nabrojao Koševo pa te to malo uvrijedilo ;)

Vidi ovako, jedna stvar je što ja ne volim atletske staze a druga stvar je što se u našoj ligi ljepota gleda po nečemu što je u Europi prevaziđeno prije jedno 50 godina, konkretno u nas je stadion ekstra ako ima krov na tribini. Stadion u BL ima tri odlične tribine, sve svježe ofarbane lijepo ih za vidjeti, jedna od njih je čak i natkrivena, imaju čini mi se digitalni semafor, teren u BL isto tako nije loš.

Za razliku od Koševa gdje mi se jedino sviđa teren koji je u dosta dobrom stanju.
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 03 dec 2015, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 16:24

FaraonTM je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

Pa nije košarkaški al' nije ni fudbalski isključivo kao što si i sam napisao u drugoj rečenici.

Ja razumijem da je to kod nas tako al' kažem onako općenito da ne volim stadione sa atletskom stazom. To da valja imali bi ih i u Engleskoj, Njemačkoj...
Roma i Lazio igraju recimo na stadionu sa atletskom... A koliko sam ja upućen Italija je u samom vrhu sa navedenim Englezima i Njemcima, čak i u Njemačkoj se do prije nekoliko godina igralo na stadionima sa atletskim stazama... Jedan Bayern..

Kažeš prevaziđeno prije 50 godina... Pa evo zadnje FINALE LIGE PRVAKA, dakle 2015, OVE GODINE... odigrano na stadionu s ateletskom stazom...

slika

I mani me tih dječijih zaključaka "pa to to malo uvrijedilo", ja Koševo nigdje nisam spomenuo.
Samo Saraj'vo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 dec 2015, 16:32

Ako malo pratiš dešavanja u Italiji većina talijanskih klubova nastoje da prave nove stadione da se maknu sa tih starih stadiona. Konkretno Roma koliko znam pravi svoj vlastiti stadion, Juventus, Udinese su napravili ili preuredili stadione po svjetskim standardima gdje su tribine odmah uz teren.

Ovu sliku što si postavio to je slika OLIMPIJSKOG stadiona kao i što je Koševo i Hertha igra na tom stadionu, ostali stadioni u Njemačkoj nemaju atletsku stazu ili su rijetki.

Uostalom ne znam primjećuješ li neko bitniju razliku između te slike što si postavio i ovoga

slika

Jel' se tebi sviđaju stadioni sa atletskom stazom?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 16:47

FaraonTM je napisao/la:Ako malo pratiš dešavanja u Italiji većina talijanskih klubova nastoje da prave nove stadione da se maknu sa tih starih stadiona. Konkretno Roma koliko znam pravi svoj vlastiti stadion, Juventus, Udinese su napravili ili preuredili stadione po svjetskim standardima gdje su tribine odmah uz teren.

Ovu sliku što si postavio to je slika OLIMPIJSKOG stadiona kao i što je Koševo i Hertha igra na tom stadionu, ostali stadioni u Njemačkoj nemaju atletsku stazu ili su rijetki.

Uostalom ne znam primjećuješ li neko bitniju razliku između te slike što si postavio i ovoga

slika

Sve se ja s tobom slažem, Olimpijski je i onaj u Rimu i ovaj kod nas... samo kažeš da je to stvar zastarjelost i već 50 godina prevaziđeno, a evo tek zadnjih 10tak godina daleko razvijenije države od nas ostavljaju te stadione i grade nove... Ponavljam ne radi se o mom mišljenju nego o reakciji na tvoje, ja takođe ne volim atletsku stazu, npr španjolski stadioni su mi "najljepši" jer nemaju atletsku ali nisu baš ni odmah uz teren, nekako su "perfect distance"... Kao što rekoh ne radi se o meni kao uvrijeđnoj mladoj nego samo ovo gore što sam već obrazložio... Ja Koševo uopšte nisam u usta uzeo ni jednom trenutku... A to što je meni lijepo je stvar ukusa, da Grbavica ima veći kapacitet i unuficirane tribine oko stadiona garantujem ti da bi mi bila ispred Koševa, **** ga bolujem od brojki i kompaktnih cijelina.
Samo Saraj'vo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 dec 2015, 17:04

FaraonTM je napisao/la:Ako malo pratiš dešavanja u Italiji većina talijanskih klubova nastoje da prave nove stadione da se maknu sa tih starih stadiona. Konkretno Roma koliko znam pravi svoj vlastiti stadion, Juventus, Udinese su napravili ili preuredili stadione po svjetskim standardima gdje su tribine odmah uz teren.

slika

Sve se ja s tobom slažem, Olimpijski je i onaj u Rimu i ovaj kod nas... samo kažeš da je to stvar zastarjelost i već 50 godina prevaziđeno, a evo tek zadnjih 10tak godina daleko razvijenije države od nas ostavljaju te stadione i grade nove... Ponavljam ne radi se o mom mišljenju nego o reakciji na tvoje, ja takođe ne volim atletsku stazu, npr španjolski stadioni su mi "najljepši" jer nemaju atletsku ali nisu baš ni odmah uz teren, nekako su "perfect distance"... Kao što rekoh ne radi se o meni kao uvrijeđnoj mladoj nego samo ovo gore što sam već obrazložio... Ja Koševo uopšte nisam u usta uzeo ni jednom trenutku... A to što je meni lijepo je stvar ukusa, da Grbavica ima veći kapacitet i unuficirane tribine oko stadiona garantujem ti da bi mi bila ispred Koševa, **** ga bolujem od brojki i kompaktnih cijelina.
Pa vidi ovako, nije baš lako napraviti novi stadion. Bez obzira što su to klubovi svjetskog kalibra ali novi stadion je velika uvala, pogotovo recimo za Talijane koji su u zadnjih 10-ak godina skroz pali i finansijski i igrački (mislim na fudbal naravno) i započeti gradnju stadiona prije 5 godina u Italiji je bilo vrlo ambiciozno, tek prije 2,3 godine Juve je "probio led" i napravio moderan stadion i tako je i počelo njihovo dizanje u svakom smislu. Danas Udinese također ima novi stadion, samo pogledaj ruglo na kojem su oni igrali i šta su danas napravili (i to je koliko znam isti stadion samo su ga preuredili). Roma, Milan svi veći talijanski klubovi u planu imaju izgradnju novih i modernijih stadiona umjesto ovih starih koji su gle ironije zadnji put ušminkavani za Svjetsko Prvenstvo 1990...

Što se tiče Njemačke, Engleske, Španije u tim ligama od kad znam za sebe znam da im stadioni nemaju atletsku stazu, rijetki su zaista koji je posjeduju. I to mahom svako ruglo od stadiona se nalazi u Istočnoj Europi, od bivšeg SSSR-A, preko bivše Juge...

Uglavnom poenta je da svi teže da prave modernije i novije stadione pa tako i mi (vidiš po ovim nacrtima) al' to je vrlo teško uradi za neki veliki klub u Europi a kamo li za nekakve klubove iz Bosne i Hercegovine.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 17:06

Ma isto mi razmišljamo, tj. po tim svim tačkama se slažemo. ;)
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2015, 17:13

Faraon, znas li gdje je Bosna u fudbalu a gdje te drzave? daj ba brate..
@Lisander, po cemu je Grbavica najlegendarniji stadion? za ovo drugo se slazem
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AdisGazija
Kontakt:

Post Postao/la AdisGazija » 03 dec 2015, 17:30

Ma daj ba ljudi realno gledajuci sta ce nam ovi stadioni i kad bi ih izgradili? U Premijer ligi ne mozemo da napunimo i ove stadioncice sad sto imamo.
Prosjek je nekih 500 gledalaca po utakmici... OK eto mozes napuniti Grbavicu za derbi kad bi pustili i navijace sarajeva na istocnu tribinu i to ti je to, vise se ni Kosevo ne moze na derbiju napuniti. Sto se tice evropskih utakmica svi klubovi redovno ispadaju nakon 2 kola, znaci ni iz tog razloga nam ne treba nesto vece.

Potreban nam je jedan fin stadioncic od nekih 20,000 gledalaca da izgleda primjerno za usluge reprezentacije i to je to.
znam da to mnogi sanjari ne vole da cuju ali to je realnost u kojoj zivimo.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 dec 2015, 21:50

Ovi projekti su mi najjači. Sve neki stadioni od 30000-40000 a ono pola klubova u ligi ima prosjek manji od 1000. Oni "najbolji" se **** posjetom,prosjek im 2-3k a hoće stadion od 40k :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Čak i u Europi se utakmica sa +20k dogodi jednom u par sezona. Kad je zadnji put bilo 30k ili više na jednom BiH stadionu ?

Malo realnosti ne bi bilo loše. Idealno bi bilo u Sarajevu napraviti jedan stadion od nekih 20000 na kojem će igrati reprezentacija,Sarajevo i Željo. Ostalima je dovoljno imati stadiončiće od 8-10k (a većini njih i 5k) koji su ušminkani,zadovoljavaju UEFA standarde i to je to.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 03 dec 2015, 23:38

Pecara 15
Fin stadion,wc,pogled,sve ima.
Gradski stadion Banja Luka 14
Nije los stadion,prilaz stadionu dobar.Nova tribina dobra,za razliku od one stare skele na kojoj se bilo haha WC ima sto je prednost.
Stadion Mladost DK 13
Tek su poceli.
Gradski stadion Bijeljina 12
Simpaticna tribina a uz to posjeduje i WC.A kad je utakmica dosadna gledas u livade i pasnjake.Pokoji pucanj i svadba.
Gradski stadion Prijedor 11
Nije lose.
Koševo 10
Solidno,ulaz na tribinu jednostavan,sa strane WC,samo sto vodu pijes iz zidova a ne iz cesme koje ssu zatvorene.Nego namocis majicu i cijedis u usta vodu ahahahh
Tušanj 9
Valjda ce srediti onu staru tribinu,red je.
Gradski SRC Slavija 8
Pisaj gdje stignes.Bukvalno.
Bijeli Brijeg 7
Kao da sam u Boliviji.Isto tako nikakvih uslova nema.
Gradski stadion Vitez 6
Dirljivo.
Pirota 5
Rinaka ziva.
Gradski stadion Zvornik 4
Sredit ce ga za 500 godina.
Vrapčići 3
Ulaz na gostujucu tribinu kao da u logor idem,pored nekih raspadnutih kasarni,preko livade i blata do one tribinice,bez ikakvih uslova.
Bilino Polje 2
Po sto sam iz Zenice ne ide da kazem da je Bilino najbolje,rece svog konja hvali,al realno i jeste jer sve uslove imas,al haj ne znaci nista pa eto predzadnje mjesto.Stavio bi zadnje al pored Grbavice nema sanse.
Grbavica :rol:
Najgori stadion na planeti.Kao da ulazim u stalu,trava izviruje iz stepenica,a i one same popucale,a ulaz u zdenku preko nekih drvenih stepenica gdje samo cekas kad ce puknuti.Pisas na tribini jer nemas WC,a mozes komotno i umrijeti ako si zedan,jedino ako iz koljena pijes vodu.
!

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 dec 2015, 23:56

@bambus tema je najljepši stadion Premijer lige BiH a ne najljepši WC Premijer lige :urnebes: :lol: :lol: :urnebes:

Nitko nije spomenuo jednu važnu stvar. Više-manje svaki stadion je lijep kad je pun. Prazan stadion ne izgleda ni upola lijepo kao kad je popunjen.
Uzmite slike praznog Koševa,Grbavice,Tušnja itd. i usporedite ih sa slikama kada su puni. Ogromna razlika,kao da se ne radi o istim stadionima.
Po nekom mom mišljenju,barem trećina (ili čak pola) stadiona treba biti popunjeno kako bi se stvorio dobar ugođaj i dobar izgled. Npr. ako je stadion kapaciteta 10000,pa nek je na njemu barem 3000-5000 ljudi.
Npr. Koševo je preglomazno,čak i kad je 5000 na tribinama izgleda kao da je stadion sablasno prazan.

Baš zato sam zagovornik malih stadiona,pogotovo u BiH i regiji. **** stadion od 30-40k kad zjapi prazan. Ni Allianz Arena ne bi izgledala tako dobro da je na njoj 2000 ljudi umjesto 70000.
Pecara je primjer kakvi bi stadioni trebali biti. Bez atletske staze,zadovoljava UEFA standarde i savršenog kapaciteta,dovoljno velika za sve veće utakmice a opet dovoljno mala da izgleda popunjena čak i kada posjeta nije najbolja.

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 03 dec 2015, 23:58

Kosevo
Bilino Polje
Gradski BL
Pecara
Bijeli Brijeg
Tusanj
Mladost DK
Vitez
Pirota
Slavija
Bijeljina
Prijedor
Vrapcici
Zvornik
Grbavica kamenje,puca sve,pacovi..
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bvsic, CAZIN, Cwirek, Giuseppe1, Morgen19, Proximic i 42 gosta.