Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

United Rule
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la United Rule » 22 maj 2010, 02:25

I to sto kazes Trasimaco, mada se bojim da ne postanemo kao Arsenal gdje su sve mladi igraci.
Ocigledno da si MUTD u ovom trenutku ne moze priustiti nekoga toliko vrhunskog radi finansijske situacije ali mozda bas odgovor lezi u kupovini i razvijanju mladih igraca kao sto je bio Ronaldo.
Evo i sam Valencia je placen 16 mil funti a vrijedi sigurno mnogo vise, mozemo reci da je on u Unitedu pokazao 10x vise nego recimo Kaka u Madridu a tek mu je prva sezona, sljedece ce da rastura jos vise ;)
Pa tu je recimo i jedan Nani koji tek sad pokazuje svoje prave mogucnosti...
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 22 maj 2010, 02:53

Ne mogu nikad postati kao Arsenal. Zasto? Zato sto je ovo, iako mlad, vrlo iskusan tim. Prosjek je nekih 26 godina, a bez Scholesa, Giggsa, Nevillea i Edwina bi bio mnogo manji. Ovi mladi igraci vec imaju mnogo osvojenih trofeja i jako puno iskustva. Jedino Valencia, Smalling i Hernandez nemaju trofej. Ostali svi znaju kako se pobjeđuje.

To je nesto sto tim Arsenala nema. Jesu oni jako talentovan tim sa nekoliko igraca koje je ljepota gledati, ali nije to tim pobjednika. Bar ne jos. Nije slucajno to sto oni svake sezone dozive kolaps na kraju. Puknu pod pritiskom, jer niko od njih nikad nije osvojio neki trofej u Engleskoj. Jedini igraci koji imaju to iskustvo su Campbell i Silvestre. Ostali imaju samo Emirates Cup. Zato ja smatram greskom to sto se oni opredijele na iskljucivo 2 takmicenja - Premiership i LP. Zanemaruju FA Cup i Carling Cup koji su iako manja takmicenja opet vazni, ako nista onda za to iskustvo koje je neprocjenjivo.

Uostalom, Fergie je uvijek ovako pravio timove, razvijanje mladih igraca mijesano sa nekim skupljim pojacanjima na pozicijama koje su slabije. Nikad nije kupio 2-3 igraca po 30 miliona u istoj sezoni. Radio je mix konstantno i tako ce i nastaviti. Isproban recept koji djeluje se ne mijenja. Ne moramo svi biti muppeti kao Real i City.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 maj 2010, 06:20

Ako Ferguson Dzeku ne dovede, zahebat ce se ko onda kad Ronaldinja ne dovede.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 maj 2010, 14:03

Romariooo je napisao/la:Ako Ferguson Dzeku ne dovede, zahebat ce se ko onda kad Ronaldinja ne dovede.
Ne bi bas reko da je se tad zayebo. Jer doso je umjesto njega Ronaldo. A ko zna kako bi Ronaldinho proso u Premiershipu. Mislim da je za sve najbolje sto je on otiso u Barcu. United dobio Ronalda, Barca se vratila u vrh radi Ronaldinha, i Ronaldinho postao najbolji igrac na Svijetu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 22 maj 2010, 18:42

Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 22 maj 2010, 18:51

Nadam se da ovo nije istina. Ja bi vise volio da se Kaka pokusa dovesti za neku razumnu cijenu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2010, 18:52

Nisam prateo ovu temu pomno u poslednje vreme zbog svakakvih propucavanja koja su mi u najmanju ruku smesna i nisam procitao da ste pisali da li je istina da je Fergie izjaveo da nece prodavati Berbatova?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 22 maj 2010, 18:53

Keane_Roy je napisao/la:
Nadam se da ovo nije istina. Ja bi vise volio da se Kaka pokusa dovesti za neku razumnu cijenu
koja bi to otprilike bila razumna cjena za kaku? :roll:

James Murphy
Kontakt:

Post Postao/la James Murphy » 22 maj 2010, 19:43

Devil je napisao/la:Nisam prateo ovu temu pomno u poslednje vreme zbog svakakvih propucavanja koja su mi u najmanju ruku smesna i nisam procitao da ste pisali da li je istina da je Fergie izjaveo da nece prodavati Berbatova?
Jeste izjavio,na nekoj kanadskoj radiostanici.Ma Fergie je nepredvidiv,ne bi me cudilo da ga na kraju tusne nekome,iako bi volio da ga ostavi i da ga dobro izriba pred pocetak sezone,da malo oznoji dres placen 30.5 miliona funti.

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 22 maj 2010, 23:20

Van der Vaart bi bio idealno rijesenje u veznom redu,da ga bogdo hocemo doves :P

Wayne
Kontakt:

Post Postao/la Wayne » 22 maj 2010, 23:23

amar_giggs je napisao/la:Van der Vaart bi bio idealno rijesenje u veznom redu,da ga bogdo hocemo doves :P
ma kakav Van der Vaart,pa SAF nikad nije imao takvog igraca niti ce ga imati,nema ga gdje koristiti u vezi.
Njemu treba istovremeno i trkac i play /Scholes,Carrick,Ando,Hargo/.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 22 maj 2010, 23:25

Wolverine je napisao/la:
Keane_Roy je napisao/la:
koja bi to otprilike bila razumna cjena za kaku? :roll:
po meni nekih 50 miliona.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 maj 2010, 23:26

Ne znam za VDV-a, nekako se lako izgubi u velikim utakmicama i ne mislim da je igrac odluke. Vec sam proslo ljeto govorio da smo napravili ogromnu gresku sto nismo doveli Sneijdera i(li) Robbena. Pogotovo ovog prvog. Mislim da je Gourcoff dosta realna opcija u vezi, jer Bordeaux nece igrat ni u Ligi Prvaka sljedece sezone, i mislim da bi bio jeftiniji od Modrica. A covjek je sjajan igrac.

@Devil: Aktiviraj se ponovo brate na ovoj temi, uvjek su ti postovi na mjestu i realni. ;)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 22 maj 2010, 23:27

Na mjestu gdje stavlja Andersona,Carrick abd odlazi Fletcher defanzivni vezni,a Scholes na klupu zbog godina

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 22 maj 2010, 23:31

amar_giggs je napisao/la:Van der Vaart bi bio idealno rijesenje u veznom redu,da ga bogdo hocemo doves :P
i ja se tome nadam,ako vec ne moze Silva,onda moze i Rafa,on je i jeftinija opcija...Ali ja ocekujem i jednog napadaca,to nam treba ko hljeb :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Wayne
Kontakt:

Post Postao/la Wayne » 22 maj 2010, 23:32

Znam da se uveliko spominju I Ando i Carrick na izlaznim vratima.
Iskreno mi je zao obojice,Ando ima puno prostora za napredovanje a i svidio mi se njegov stil,a Carrick je zasrao u tekmi sa Bayernom,ali proslu sezonu je bio odlican,pretproslu nezamjenjiv,oba finala igrao.
Tek mu je 29 i mislim da on treba ostati jer takav veznjak jos puno moze dati.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 22 maj 2010, 23:32

Koga ce dovesti,sve je jos otprilike "rekla-kazala",ali cinjenica je da trebamo ozvjezenja kako u odbrani tako i u veznom redu a uz Rooneya trebamo imati jos jednog bar ubitacnog napadaca(po meni bi to bio Edin Dzeko).SAF zna svoj posao i ne sumnjam da ce u narednom periodu da dovede igrace za ove pozicije.Ova godina je specificna posto je SP uskoro i mnogi veliki klubovi cekaju kraj prvenstva da bi doveli igrace koji bljesnu u Juznoj Africi.
BosnaE

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 maj 2010, 23:33

Sjecate li se ovoga
slika
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 22 maj 2010, 23:33

A_d_0 je napisao/la:
po meni nekih 50 miliona.
vidis, ja se slazem sa tim, i nema teorije da bi sir alex tolko dao za jendog igraca. a jos su manje sanse da ce ga real prodat.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2010, 23:37

Cartman je napisao/la:Ne znam za VDV-a, nekako se lako izgubi u velikim utakmicama i ne mislim da je igrac odluke. Vec sam proslo ljeto govorio da smo napravili ogromnu gresku sto nismo doveli Sneijdera i(li) Robbena. Pogotovo ovog prvog. Mislim da je Gourcoff dosta realna opcija u vezi, jer Bordeaux nece igrat ni u Ligi Prvaka sljedece sezone, i mislim da bi bio jeftiniji od Modrica. A covjek je sjajan igrac.

@Devil: Aktiviraj se ponovo brate na ovoj temi, uvjek su ti postovi na mjestu i realni. ;)
Ma izgubim volju za nekim pisanjem kada vidim da dolaze neki smesni "navijaci" koji prate fudbal od pre 4-5 godina,pa porede Guardiolu i SAF-a i tako te stvari koji dodju samo da provociraju.Ja nisam navijac a ni simpatizer Manchestera,samo sam realan, ali mi je tako glupo to citati.To je neporedivo jednostavno kada se sve sagleda.

Vezano za VDV,ako bude ponoveo igre iz HSV-a on bi mogao biti odlicno pojacanje za Manchester,pravi play kakvog trentno u ekipi nemaju.No ponavljam samo ako bude tako.U Realu nije pruzao neke partije,ali nisu ni Wesley a ni Robben pa vidimo sta sada rade.S druge strane slazem se i za Gourcuffa koji bi beo tako dobro pojacanje.Slicna pozicija kao i VDV skoro ista ali je Gourcuff mnogo pokretni.Jos veca prednost je i neodlazak u LP Boreauxa sledece sezone kao i odlazak Blanca koji je davao potpunu slobodu u kreaciji ovom asu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.