2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 dec 2015, 17:37

alemsa je napisao/la:Ti meni reci kad najbolji igrac svijeta nije imao defense, i ja cu prihvatit Currija kao najboljeg igraca lige, sto realno nije, nego ga medija trpa
Ne moze njemu medija napisati 33ppg u prosjeku ako to on nije zabio, ne mogu ratnicima upisati 22 pobjede ako ih nisu toliko dobili itd... Po meni se vise Harden forsira da bi ostao zvijezda nego npr Curry koji jednostavno nije taj tip.

Upravu si da nije bio cesto slucaj da igrac bez odbrane bude najbolji, u tom slucaju moras biti predominantan u napadu da bi se mogao dovesti u tu raspravu, a Curry to realno jeste. Lik jednostavno ubija, i kao sto sam rekao, koliko god bio los u odbrani on to trenutno nadogknadi u napadu i njegova ekipa pobjedjuje. I Harden nema odbrane pa je prosle sezone krs ekipu odve daleko, i bio je pored Currya i Jamesa najbolji, jer je sve slabosti u odbrani nadoknadio trpajuci po 40 u napadu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 06 dec 2015, 17:39

Evo ga, došlo je i do price da je mali najbolji u ligi. :rol: :rol:

Kakvi trolovi na ovoj temi vladaju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2015, 17:42

Tracy3McGrady je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Ti meni reci kad najbolji igrac svijeta nije imao defense, i ja cu prihvatit Currija kao najboljeg igraca lige, sto realno nije, nego ga medija trpa
Ne moze njemu medija napisati 33ppg u prosjeku ako to on nije zabio, ne mogu ratnicima upisati 22 pobjede ako ih nisu toliko dobili itd... Po meni se vise Harden forsira da bi ostao zvijezda nego npr Curry koji jednostavno nije taj tip.

Upravu si da nije bio cesto slucaj da igrac bez odbrane bude najbolji, u tom slucaju moras biti predominantan u napadu da bi se mogao dovesti u tu raspravu, a Curry to realno jeste. Lik jednostavno ubija, i kao sto sam rekao, koliko god bio los u odbrani on to trenutno nadogknadi u napadu i njegova ekipa pobjedjuje. I Harden nema odbrane pa je prosle sezone krs ekipu odve daleko, i bio je pored Currya i Jamesa najbolji, jer je sve slabosti u odbrani nadoknadio trpajuci po 40 u napadu.
Nije, bio je top 5, tu negdje sa Currijem prosle godine. A LBJ, AD i WB su bili bolji od obojice. Harden nea defense istina i nikad nece biti najbolji igrac lige, i PG je trenutno bolji od njeg.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 dec 2015, 17:49

Glupo je pricati ko je najbolji bio ako gledamo samo statistiku. Za mene je najbolji onaj ko uspije da pobjedi na kraju, a to su bili Curry, LBJ i Harden prosle godine. Sta vrijede Westbrooku one strasne brojke ako na kraju ne udje ni u PO??? Razumijes sta hocu da kazem, Curry trenutno pobjedjuje i ako ovako nastavi uzece opet MVP nagradu, koliko god to vama bilo smijesno. I Harden je bio rosle sezone iza njega jer je pobjedjivao, kao i James. I to je ta trojka od prosle godine, od koje dvojica "nemaju" odbranu. Evo pogledaj A. Davisa ove godine, niko ga ne spominje kao najboljeg iako ima odlicne brojke, a zasto???

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2015, 17:56

LBJ, AD i WB su i prosle godine bili bolji igraci od ove dvojice, ko ih je to stavljo ispred? Pa nek uzme MVP opet sta, ali najbolji igrac nije, nea sanse.

I tvoj nick je imo najgori rekord lige, pa je trpo kroz double i triple team, zone i pizde materine. I bilo ga je najvise fun to watch mozda i u ligi, pa bez obzira na rekord je smatran top 5 igracem

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 06 dec 2015, 17:59

Ta ce Steph stat ce ga sut sljedece sezone sto posto.
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 06 dec 2015, 18:03

Pa to je i fazon. Ako ga ne bude dobro šut služio, on ce biti biti obicni role igrac.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 dec 2015, 18:05

Najbolji suter ikada,trenutno najbolji igrac lige.MVP. :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2015, 18:06

Belmin6 je napisao/la:Pa to je i fazon. Ako ga ne bude dobro šut služio, on ce biti biti obicni role igrac.
Da je Shaq bio 50cm manji radio bi u McDonaldsu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 dec 2015, 18:06

alemsa je napisao/la:LBJ, AD i WB su i prosle godine bili bolji igraci od ove dvojice, ko ih je to stavljo ispred? Pa nek uzme MVP opet sta, ali najbolji igrac nije, nea sanse.

I tvoj nick je imo najgori rekord lige, pa je trpo kroz double i triple team, zone i pizde materine. I bilo ga je najvise fun to watch mozda i u ligi, pa bez obzira na rekord je smatran top 5 igracem
Pa dobro, ta trojica + npr. KD su kao igraci bolji (doduse, ako je ovo WB = Westbrook, njega ne smatram boljim :D ).. Ali niko ne pokazuje vise ove sezone od Currya i niko ne igra bolje. Jedini koji je blizu jeste George. To je naravno samo moje misljenje..

Ono za Curryevu odbranu sam morao napisati jer su se skoro pisale ovdje neke analize, tj podaci, kako je dosta bolji u odbrani nego prije.. a ja to nista nisam vidio. Ali sreca pa je vanzemaljac u napadu. Njega sut ne moze ne sluziti, jer nije on jedan od onih igraca koji ce imati utakmicu 3-15 i slicno. Inace sinoc na SK komentator rece zanimljiv podatak da Curry u reketu ima preko 60% realizacije..

PS - Towns sinoc opet razvalio..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la kad_kako » 06 dec 2015, 18:10

Po tvojoj logici onda, Harden, nema sanse da ikad bude najbolji igrac.
Postovanje treba zaraditi.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 dec 2015, 18:12

alemsa je napisao/la:LBJ, AD i WB su i prosle godine bili bolji igraci od ove dvojice, ko ih je to stavljo ispred? Pa nek uzme MVP opet sta, ali najbolji igrac nije, nea sanse.

Ja tebi pričam zašto je bio najbolji i zašto su upravo ta 3 igrača bili u top 3 MVP lige, a ti meni navodiš samo imena i njihove statse jbg. Po meni nema smisla dalje raspravljati. T-Mac je uvjek bio među najboljim i individualno svojevremeno mozda i najbolji ali to mu nije nista vrijedilo kad nije mogao dalje od prvog kruga play offa. A MVP je onaj čija ekipa pobjeđuje a ne čija ne uđe u PO a isti ima 10 triple double za redom.

Cinjenica, Curry je trenutno najbolji za mene i za 80% ljubitelja košarke.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 dec 2015, 18:15

Tracy3McGrady je napisao/la:

Ja tebi pričam zašto je bio najbolji i zašto su upravo ta 3 igrača bili u top 3 MVP lige, a ti meni navodiš samo imena i njihove statse jbg. Po meni nema smisla dalje raspravljati. T-Mac je uvjek bio među najboljim i individualno svojevremeno mozda i najbolji ali to mu nije nista vrijedilo kad nije mogao dalje od prvog kruga play offa. A MVP je onaj čija ekipa pobjeđuje a ne čija ne uđe u PO a isti ima 10 triple double za redom.

Cinjenica, Curry je trenutno najbolji za mene i za 80% ljubitelja košarke.
Dzabe objasnjavas,neki jos nisu shvatili sta znaci MVP.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 dec 2015, 18:19

Neki ne znaju sta znaci MVP izgleda. Bio je Nash dva puta zaredom pa nije bio najbolji igrac.
Stavi Currya u Sixerse pa vidi rezultat, pa onda stavi LeBrona i vidi sta ce biti.

Samo se o lmvp-u prica. Sinoc Lowry na jednakom nivou odigrao, ako ne i bolje. Isaiah isto nastavlja odlicno da igra. Celticsi umalo dobise Spurse u gostima. George ove godine igra bolje od njega i vuce Pacerse u playoff iako je vecina mislila da ce biti daleko od njega.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2015, 18:21

kad_kako je napisao/la:
Po tvojoj logici onda, Harden, nema sanse da ikad bude najbolji igrac.
To sam vec rekao, s ovom defense 0%.

@tmac

Ti si svjestan da ima i do ekipe? WB je imao i vise poena i asistencija od njeg pa je gubio a ovaj dobijao, da nije slucajno Curry imo bolju ekipu od WB-a ili Davisa?

@olym

De nas prosvjetli sta znaci MVP

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 dec 2015, 18:23

Greivis je napisao/la:Neki ne znaju sta znaci MVP izgleda. Bio je Nash dva puta zaredom pa nije bio najbolji igrac.
Stavi Currya u Sixerse pa vidi rezultat, pa onda stavi LeBrona i vidi sta ce biti.

Samo se o lmvp-u prica. Sinoc Lowry na jednakom nivou odigrao, ako ne i bolje. Isaiah isto nastavlja odlicno da igra. Celticsi umalo dobise Spurse u gostima. George ove godine igra bolje od njega i vuce Pacerse u playoff iako je vecina mislila da ce biti daleko od njega.
Slazem se da vuce ekipu, ali ko je mislio da Pacersi nece u PO? Ja ne znam da je neko pisao kako oni nece u PO, a da ne pricam o tome da ce biti daleko. Jedino je bila prica kakav ce se PG vratiti na teren i to je to.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 dec 2015, 19:12

dscile je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Neki ne znaju sta znaci MVP izgleda. Bio je Nash dva puta zaredom pa nije bio najbolji igrac.

Slazem se da vuce ekipu, ali ko je mislio da Pacersi nece u PO? Ja ne znam da je neko pisao kako oni nece u PO, a da ne pricam o tome da ce biti daleko. Jedino je bila prica kakav ce se PG vratiti na teren i to je to.
Pacersima je većina stručnjaka, a i većina forumaša predviđala maksimalno 7. mjesto i to ako im se potrefe neke stvari. Zapravo su stručnjaci bili i strožiji prema njima od forumaša. Ja još prije 2-3 godine pisao kakva je igračina PG i svi mi se smijali ovdje. :rol: Zanimljivo je kako mi svi s3ru da sam trol, ali vremenom prihvate sve što sam ih naučio. :kafa:

Zanimljivo je koliko ovdje niko ne spominje Heat. Odlična ekipa s kojom Spoelstra radi vrhunski posao. S ovakvom ekipom nekako mu polazi od ruke imati drugu odbranu lige. :tokralju: Bilo bi ih lijepo vidjeti u finalu istoka.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 06 dec 2015, 19:25

1. naravno MVP nije najbolji igrač , nego najkorisniji igrač ekipe koja je ostvarila jadan od najbolih rezultata u sezoni.

2. Glupo poređenje naravno da ce centar i krilo imati veci ucinak od beka , po tvojoj logici garantujem da bi ti isti Sixtersi imali bolji omjer ako im dodaš recimo O'Neala u prime ili Lebrona ili Duncana od recimo jedog od najbolji po mnogima i GOAT Jordana , pa niko ne stavlja O'Neala, Duncana i Lebrona ispred Jordana.
Sta mislite da bi Green ili Barnes ili Iggi bili jednako efikasni u nekoj drugoj ekipi kao u GSW , jedino mi Thomson bio na svom nivou .

Tako da omolovazavat ovakvu sezonu i ovakvu nadnoc jednog igraca je zalosno :roll: ovo sro radi Curry je MIP a prosle je imao MVP , maki je jos uzorak ali ovo je strasno !!!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 06 dec 2015, 19:29

Hejteri na aparatima, ne vadi ga steph

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 dec 2015, 19:44

Covjek ima individualno najdominantniju sezonu ikad (uz onu Wiltovu). Uz to, ekipa mu ima omjer 21-0 (sto je ubjedljivo najbolje ikad).

Trenutno najbolji kosarkas na planeti i gotovo.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.