Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Juve ako dovede dva-tri prava igrača, osvojit' će Scudetto, međutim, ako i drugi put pruže šansu drugim ekipama za Scudetto, neka se ugase komotno
jednom su "pustili" i niko to nije iskoristio, osim Intera donekle
Psi laju,vlakic prolazi.Ću,ću...
Izbori
Izbori
- Romagnoli13
- Kontakt:
Montella i njegova Sampdoria.
Nije liga ove sezone zanimljiva što je puno ekipa jednako kvalitetna,već baš suprotno.Al' da je bolje nego proteklih sezona,to je činjenica. Juve je prodao 2-3 igrača koji istinski prave razliku u Serie A i to je najveći razlog zašto se niko ove sezone ne izdvaja sam na vrhu.Jednostavno niti jedna ekipa nema tog jednog ili dvojicu visokoklasnih igrača koji prave veliku razliku.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Pricamo o post calcio eri, gdje je Juventus imao sve, izuzev dominacije na trzistu. Izuzev Diega, Amaurija i Mela (sva tri flop vec u prvoj sezoni) niko nije placen 20 miliona (a i oni su tu oko granice, Diego 25). Svi igraci koji su dosli kod Contea kao sto su Vucinic, Licht, Asamoa, Isla, Matri, su bili dobri igraci, ali daleko od zvijezda kakvi su Sandro i Dybala. Da je Juve jaci na trzistu bio, to stoji, ali daleko od toga da su dominirali u Italiji zbog tih para i da je kes glavni razlog uspona.MaGiCa je napisao/la:SampiJuve je napisao/la:Imao je i Napoli para, pa Lavezzi i Cavani su sami donijeli 100 miliona, uvijek solidna pozicija u ligi, dobra posjeta, ali je razlika sto su u Juventus kupovane Conteove, a u Napoli Rafine zelje.Tako da ste potrosili i vishe od 100 milki, a u ekipi imate vise spanskih kloceva nego sto ih ima u Eibaru.
![]()
Koji su to španski kloceviI koliko su to oni plaćeni
![]()
Još jednom za one koji mudruju uz znanje pokupljeno na FMu: Napoli je 4 puta u svojoj istoriji dao 15+ miliona evra za jednog igrača - Cavani, Quagliarella, Inler i Higuain. E sad, pogledajte koliko je igrača od 15+ milja prodefilovalo kroz veliku trojku ili Romu u svim ovim sezonama.Samo Juventus je kupio 4oricu takvih ovog leta, Inter i Milan po 3.
Ta Conteova pojačanja, a i ova Allegrijeva, su mahom bili jako skupi i jako kvalitetni igraci koje 1 Napoli nije mogao da dovede ili zbog finansija ili zbog prestiža - koji se, opet, stvarao decenijama i opet: na bazi para.![]()
To ti je taj galimatijas, samo sto treba uključiti mozak, a ne trolovati kao čoporaš.
Italia je napisao/la:e pare su se zaradile, a i oslobodio se budjet odlaskom Vidala, Teveza i Pirla. Do prije par godina i Napoli je mogao kupovati koliko i Juve, samo sto nikad nisu uspjeli to pretvoriti u veci rezultat. Uostalom, Juve je do ovih uspjeha dosao sa minimalnim ulaganjima, 50-ak miliona godisnje, mahom na rate i posudbe sa pravom otkupa. Nigdje tu nije bilo "kesa", sve do ovog ljeta.
Napoli nikada nije mogao kupovati kao Juventus i to je valjda jasno svakome.![]()
Stoji to da su se te pare zaradile, ali su razlozi finansijske moći, prestiža i trofeja koje ima Juventus a nema Napoli, upravo u bazi koja je značila finansijsku stabilnost i dominaciju na mercatu u cca 100 godina. Nemoj da se praviš glup, kad to nisi.
Tradicija i trofeji na stranu, naravno da su oni privukli Teveza i Prila u Juve, a ne u Napoli i ostale. Ali to sa parama nema veze.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Juve je osvojio Serie A bez poraza sa Pepeom i Estigarribiom i slicnima(Giaccherini,Padoin,De Ceglie) pa ti vidi 
Zadnja izmjena: Sissoko, dana/u 06 dec 2015, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- L'Avvocato
- Kontakt:
Mah, onu prvu sezonu s Conteom niko nije htio da dođe od zvučnijih imena. Sjećam se i da su pri pomenu na Juve malo jači igrači obavezno birali Engleze ili Špance ...
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Onu prvu sezonu pod Conteom titulu vam je poklonio trenerski mag koji vas trenutno vodi 
Il Club più titolato al mondo!
E nek ste se vi usrecili sa Sedorfima, Inzagijima, Sinisamamuxa je napisao/la:Onu prvu sezonu pod Conteom titulu vam je poklonio trenerski mag koji vas trenutno vodi
Sjeti se Robinha i "prije bih na pecanje nego u Juventus".L'Avvocato je napisao/la:Mah, onu prvu sezonu s Conteom niko nije htio da dođe od zvučnijih imena. Sjećam se i da su pri pomenu na Juve malo jači igrači obavezno birali Engleze ili Špance ...
To sto nasi ne znaju dovest trenera da valja ne znaci da je Max stručnjak. Ne moras odmah kontru udarat 
Koga su to boljeg mogli dovesti za iste pare ? Allegri je daleko ispred Contea u svakom smislu, a on se predstavlja kao najbolji talijanski strucnjak (mladje generacije). Problem je u tome sto ste vi sve neuspjehe pripisivali Maxu, a ne ljudima koji su doveli do toga.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ja ne znam zar neko zaista i može da porekne da je Allegri jedini krivac što Milan nije uzeo i drugi uzastopni Scudetto? Imao je najjači tim i prednost do pred sami kraj prvenstva,i onda slijede porazi od Siene i Fiorentine kod kuce ako se dobro sjecam.I to Juve koristi i uzima Scudetto na kraju.
Parodon,radi se o kiksu protiv Bologne na San Siru.To je Milanu tad presudilo.
Parodon,radi se o kiksu protiv Bologne na San Siru.To je Milanu tad presudilo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Re: RE: Re: Serie A
Da se vratimo na početak. Rekao sam da za prvu titulu u Conteovoj eri možete zahvaliti Maxu i to je svima jasno. A vama ako Max valja da Bog da vam bio doživotno trenerItalia je napisao/la:Koga su to boljeg mogli dovesti za iste pare ? Allegri je daleko ispred Contea u svakom smislu, a on se predstavlja kao najbolji talijanski strucnjak (mladje generacije). Problem je u tome sto ste vi sve neuspjehe pripisivali Maxu, a ne ljudima koji su doveli do toga.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma znam jarane. Sve znam. Ko nas je sve odbijao tih godina pfff ... djelovali smo mizerno na mercatu. Al' eto, usrećiše se svi ti igračiItalia je napisao/la:
Sjeti se Robinha i "prije bih na pecanje nego u Juventus".
Isto kao što će se usrećiti i Draxler u Vukovima.
★★★
A Inter ce se poslije prvog poraza urusiti, to je taj sklop igraca, iq sobna temperatura, trener sprdacina blage veze nema... Sve na srecu bez igre, bez ista...Manuel je napisao/la:IzgledaSlevinKelevra je napisao/la:Sljedece kolo Napoli- Roma i Juve- Fiorentina. Inace, Juve uzima ovo smijesno natjecanje.
Sta ces kad se Roma i Napoli useru cim je imperativ pobjeda.I jedni i drugi dobijaju lakse bolje ekipe nego ove sa dna.
Najvise me zanima kakav ce biti Inter ako pred kraj sezone bude u borbi za skudeto.
Ma Mancini je bog trolanja ove sezone... Sprema ekipu i radi u miru, a druge lozi da su jaci i bolji...
E čuj Lasagna i Lollo...Cofie 
svaka čast za legendu, uvijek poštovan od Laziala i uvijek poštuje Laziale!

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
- bianconeros
- Kontakt:
Naravno da se postuje kad se zna gdje je dobio status
Jedan je Buffon...
Jedan je Buffon...
Forza Juventus ohhhhh..
Forza Juventus ohhhhh..
- L'Avvocato
- Kontakt:
Today's @CorSport says that Francesco #Totti will NOT retire this summer. The 39 year old will extend his contract.
★★★
WhoScored - 15. kolo Serie A | Najboljih 11.

NON MOLLARE MAI
“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge
“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi
“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge
“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi
hoće ScudettoL'Avvocato je napisao/la:Today's @CorSport says that Francesco #Totti will NOT retire this summer. The 39 year old will extend his contract.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.