NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 07 dec 2015, 13:15

Izvinut ces, al ekipa koju je Rose imao je bila odlicna, za klasu jaca od ADove. 17-10 Boozer, 12-10 Noah, Deng koji je bio medju najboljim vanjskim defanzivcima lige ibuz to igrac koji je imao 17-ak po tekmi su sve samo ne losi saigraci. Druga stvar sto je imao protiv sebe super ekipu Miamia sa dva legotimna fransizna u naponu snage.

Sto se ADa tice, legitimni top 3 bez ikakve konkurencije, pa covjek je vec sad skoro kompletan igrac, jedina mana igra ledjima, a i bez nje trpa 25 iz z.a.j.e.b.a.n.c.i.je

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 dec 2015, 13:21

James
Curry
Durant
George
Westbrook
Davis
Griffin
Harden
Cousins
Paul

Top10 igraca lige.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 13:39

Ja bih stavio umjesto zadnja 2 Irvinga i Leonarda :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 dec 2015, 13:40

BIHfan je napisao/la: Nisam imao namjeru sad pocet temu o Bullsima 2011-te. Thibs sta je radio sa onom ekipom i meni je ga bacalo u elitu trenera, sto i on i jest al tad mane nisam uvidjeo kao zadnjih sezona.

Ti saigraci koje nabrajas gdje su poslje Bullsa i kako igraju? Naoh se spominjao kao top centar kad je bio DPOY nikako 2011-te. Boozer je ubleha bio i tad. Deng po meni nas drugi igrac te sezone, koji jednu utakmicu razvali, drugu jedva 10 poena skupi.

Nijednog allstara, nijednog igraca ne prve vec trece petorke. Tad je samo Boozer bio bivsi allstar? Bogans saigrac na backcourtu. :lol:

Necemo dalje, ja sam tek danas svjestan sta je Derrick te sezone radio.

Da ne znam ko su mu saigraci ako cemo ga svrstavat iza Lebrona ili Duranta, on mora igrat PO ako hoce da bude elita.

Kako George moze sam vodit ekipu u PO, a vidjeli smo tu istu ekipu prosle sezone. ;)
Nisam ni ja namjeravao da pišem o Roseu, jer to nema veze sa ovom raspravom. Ali sam si ubacio njega u ovo jbg. Roseova ekipa koliko god mana imala, bila je za klasu, možda i više jača od trenutne Davisove. 4. igrač Bullsa te sezone, Boozer, je bio bolji od sve i jednog Davisovog saigrača. Možda ti njega gledaš kroz prizmu Boozera iz sezona koje će uslijediti poslije te, ali je on u toj sezoni i dalje bio jedan od najboljih ofanzivaca na svojoj poziciji u ligi. Sjećam se rasprava ovdje sa nekoliko navijača Bullsa, ko je bolji Noah ili Horford, te sezone kada je ovaj drugi izabran za all stara. Već tada se Noaha guralo u sami vrh igrača na njegovoj poziciji, i to je činjenica. Deng i Thibs da ne govorim.

Ne razumijem ovo "gdje su poslje Bullsa". Dvojicu je Thibs uništio fizički u godinama koje su došle poslije, a jedan je jednostavno ostario. Nisu to tada bili mladići koji bi tek sada trebali biti na vrhuncu karijere, ali eto pali su odjednom neočekivano.

Ako mora igrati playoff neovisno od saigrača, kako to da elitni igrač Russell Westbrook prošle godine nije, i to je ispušio u direktnoj utrci sa Davisom? Igrali su isto utakmica, i jedna i druga ekipa su imale probleme sa povredama. Ne kontam. Nije sve tako jednostavno.

Ne znam zašto u potpunosti zanemaruješ prošlu sezonu, ali to očigledno radiš. Davis je prekucao istu i bio među najboljih 5 sigurno. Ova sezona je tek počela, 7. decembar je pobogu, uzorak definitivno nije ni približno toliko veliki da bi na osnovu njega zanemarili kompletnu prošlu sezonu.

Lakoste
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Lakoste » 07 dec 2015, 13:46

tuzlak1987 je napisao/la:Ja bih stavio umjesto zadnja 2 Irvinga i Leonarda :D
Prije te dvojice bi stavio Lillarda, Wadea, Butlera...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 13:48

Lakoste je napisao/la:
Pa ako cemo o cistom znanju stavio bih i ja Duncana i Wadea ali su odradili svoje najbolje godine..

A Butler je tu negdje sa Leonardom, moze mu parirati..malo slabiji defanzivno, a nesto bolji ofanzivno

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 dec 2015, 13:54

Donnie Darko je napisao/la:
Nisam ni ja namjeravao da pišem o Roseu, jer to nema veze sa ovom raspravom. Ali sam si ubacio njega u ovo jbg. Roseova ekipa koliko god mana imala, bila je za klasu, možda i više jača od trenutne Davisove. 4. igrač Bullsa te sezone, Boozer, je bio bolji od sve i jednog Davisovog saigrača. Možda ti njega gledaš kroz prizmu Boozera iz sezona koje će uslijediti poslije te, ali je on u toj sezoni i dalje bio jedan od najboljih ofanzivaca na svojoj poziciji u ligi. Sjećam se rasprava ovdje sa nekoliko navijača Bullsa, ko je bolji Noah ili Horford, te sezone kada je ovaj drugi izabran za all stara. Već tada se Noaha guralo u sami vrh igrača na njegovoj poziciji, i to je činjenica. Deng i Thibs da ne govorim.

Ne razumijem ovo "gdje su poslje Bullsa". Dvojicu je Thibs uništio fizički u godinama koje su došle poslije, a jedan je jednostavno ostario. Nisu to tada bili mladići koji bi tek sada trebali biti na vrhuncu karijere, ali eto pali su odjednom neočekivano.

Ako mora igrati playoff neovisno od saigrača, kako to da elitni igrač Russell Westbrook prošle godine nije, i to je ispušio u direktnoj utrci sa Davisom? Igrali su isto utakmica, i jedna i druga ekipa su imale probleme sa povredama. Ne kontam. Nije sve tako jednostavno.

Ne znam zašto u potpunosti zanemaruješ prošlu sezonu, ali to očigledno radiš. Davis je prekucao istu i bio među najboljih 5 sigurno. Ova sezona je tek počela, 7. decembar je pobogu, uzorak definitivno nije ni približno toliko veliki da bi na osnovu njega zanemarili kompletnu prošlu sezonu.
Roseova ekipa eto jaca, igrala finale istoka. De nek onda ova Davisova ekipa makar prodje prvi krug ako je takav vanzemaljac, sto ne kazem da ce biti ali treba jos on pure jesti. Westbrook je prosle sezone tek nakon allstara poceo tu svoju kampanju, dok Davis citavu sezonu tako da je to glupo poredjenje.

Thibs unistio ali i takvi unisteni bili allstar igraci zahvaljujuci tom istom Thibsu. Meni je Deng vec raspao se nakon 2012-te, a opet je 2013 bio allstar. Uglavnom necu o Bullsima da pricam jer nismo zbog tog u raspravi.

Samo hocu da kazem Davis ima potencijal da bude ono sto je Lebron ovih zadnjih sezona, ili onomad Shaq i da ne nabrajam dalje ali to je samo POTENCIJAL. Meni trenutno je u top10 sigurno, ali da bude rame uz rame igracima koji su igrali finala, stalno su u PO, imaju invidualne nagrade, visestruki allstar igraci itd itd treba jos pokazat i vise ucinit.

Nadam se da razumijete sta hocu da kazem. Imam citavo vrijeme osjecaj kao da sam rekao da je Davis bust pa mi se ovdje navode svakakve price kako sam toliko u krivu sa svojom tezom koju sam poceo.
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 07 dec 2015, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 13:56

Ma nije Davis potencijal da bude ono sto je Lebron bio.. Lebron je Lebron

Davis moze biti najbolji igrac u ligi i big man ali opet nije to kao sto je Jordan bio ili Lebron

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 07 dec 2015, 13:57

tuzlak1987 je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:
Pa ako cemo o cistom znanju stavio bih i ja Duncana i Wadea ali su odradili svoje najbolje godine..

A Butler je tu negdje sa Leonardom, moze mu parirati..malo slabiji defanzivno, a nesto bolji ofanzivno
Ufff sad ce te navijaci Spursa razapeti :lol:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 dec 2015, 13:58

tuzlak1987 je napisao/la:Ma nije Davis potencijal da bude ono sto je Lebron bio.. Lebron je Lebron

Davis moze biti najbolji igrac u ligi i big man ali opet nije to kao sto je Jordan bio ili Lebron
Kad sam rekao da bude ono sto je bio Lebron, ne mislim na igracke kvalitete, nego na dominaciju ligom. Lebron je elita svih vremena. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 14:01

ozy je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Ufff sad ce te navijaci Spursa razapeti :lol:
Po meni jest jbg, ima raznovrsniju selekciju suteva, ne libi se da uzima teze suteve, kako Bullsi stekaju ofanzivno naucio je da izgradi sebi sam poziciju..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 dec 2015, 14:03

Čuj tek poslije all stara počeo kampanju, pa nisu oskari da izgubi zato što na vrijeme nije počeo kampanju :crazy: Slab izgovor. Sve se svodi na to da je Davis uveo svoju ekipu u playoff, a Westbrook nije. U direktnom duelu. Tako jednostavno. A ti si bukvalno rekao da bi elitni igrač morao igrati playoff, a prije toga si svrstao Westbrooka među njih. Meni je žao ali ovo nema apsolutno nikakvog smisla.

Davis je potencijal da bude level Jamesa. Hm, vjerovatno. Da li je sada na tom nivou? Nije. Da jeste bio bi top2 igrač uz LeBrona, a ne top5.

Nije pitanje da li je level Jamesa, već da li je level recimo Westbrooka, a po meni tu nema apsolutno nikakve dvojbe.

James
Durant
Curry
Davis
Westbrook

James prvi ovi ostali nek se redaju kako žele. Tako to ja otprilike vidim u ovom trenutku.

Mnogo tu ovisi i do treneru. Oklahoma ima 2 od 5 najboljih igrača, pa opet ne mogu meda jer ih klocevi treniraju. Nažalost ni Davis nema sreće po tom pitanju, za raziku od igrača poput Leonarda, Georga i još mnogih drugih. Nije da njih dvojicu diskreditujem, jednostavno takve su okolnosti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 dec 2015, 14:07

BIHfan je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:

Roseova ekipa eto jaca, igrala finale istoka. De nek onda ova Davisova ekipa makar prodje prvi krug ako je takav vanzemaljac, sto ne kazem da ce biti ali treba jos on pure jesti. Westbrook je prosle sezone tek nakon allstara poceo tu svoju kampanju, dok Davis citavu sezonu tako da je to glupo poredjenje.

Thibs unistio ali i takvi unisteni bili allstar igraci zahvaljujuci tom istom Thibsu. Meni je Deng vec raspao se nakon 2012-te, a opet je 2013 bio allstar. Uglavnom necu o Bullsima da pricam jer nismo zbog tog u raspravi.

Samo hocu da kazem Davis ima potencijal da bude ono sto je Lebron ovih zadnjih sezona, ili onomad Shaq i da ne nabrajam dalje ali to je samo POTENCIJAL. Meni trenutno je u top10 sigurno, ali da bude rame uz rame igracima koji su igrali finala, stalno su u PO, imaju invidualne nagrade, visestruki allstar igraci itd itd treba jos pokazat i vise ucinit.

Nadam se da razumijete sta hocu da kazem. Imam citavo vrijeme osjecaj kao da sam rekao da je Davis bust pa mi se ovdje navode svakakve price kako sam toliko u krivu sa svojom tezom koju sam poceo.
Davis igra na zapadu

Davis je u playoffu podigao formu i postavio 31, 11, 3 sa 54% iz igre, najboljoj ekipi lige, eventualnim sampionima, ako je on kriv za taj poraz onda stvarno.

A s tim brojevima hipoteticki da si ga stavio u neku malo bolju ekipu hm..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 14:11

Ma Davisu bi bila presudna za to probijanje u PO sezona 2016/17 ili 2017/18, ali su se ovi ove godine iz FO zestoko zafrkali pa su usporili napredak ekipe.. A generalno mu ne treba suditi po jednom PO jer je tu dosao sa ekipom koja i nije nesto za PO (na zapadu, na istoku bi ona proslogodisnja ekipa bila legitimna u PO)..

Treba jedno 2-3 godine u PO da se dobije puni utisak i da se napravi iskorak i to ako stvari idu kako treba, a kod njih je bukvalno u ekipi jedina on pozitivna tacka. Ovi ostali nekako ne uljevaju povjerenje za buducnost

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 dec 2015, 14:14

Donnie Darko je napisao/la:Čuj tek poslije all stara počeo kampanju, pa nisu oskari da izgubi zato što na vrijeme nije počeo kampanju :crazy: Slab izgovor. Sve se svodi na to da je Davis uveo svoju ekipu u playoff, a Westbrook nije. U direktnom duelu. Tako jednostavno. A ti si bukvalno rekao da bi elitni igrač morao igrati playoff, a prije toga si svrstao Westbrooka među njih. Meni je žao ali ovo nema apsolutno nikakvog smisla.

Davis je potencijal da bude level Jamesa. Hm, vjerovatno. Da li je sada na tom nivou? Nije. Da jeste bio bi top2 igrač uz LeBrona, a ne top5.

Nije pitanje da li je level Jamesa, već da li je level recimo Westbrooka, a po meni tu nema apsolutno nikakve dvojbe.

James
Durant
Curry
Davis
Westbrook

James prvi ovi ostali nek se redaju kako žele. Tako to ja otprilike vidim u ovom trenutku.

Mnogo tu ovisi i do treneri. Oklahoma ima 2 od 5 najboljih igrača, pa opet ne mogu meda jer ih klocevi treniraju. Nažalost ni Davis nema sreće po tom pitanju, za raziku od igrača poput Leonarda, Georga i još mnogih drugih. Nije da njih dvojicu diskreditujem, jednostavno takve su okolnosti.
Prvo pasus: Westbrook je bio povrijedjen sve do poslje allstara zato sam naveo to da je tad poceo kampanju, dok je Davis imao citavu sezonu. Trebam napomenut da je OKC uradio rekonstrukciju ekipe trejdom tad, ali to sam preskocio. Takodje u ovom prvom pasusu ispade po tebi westbrook nikad nije bio u po, a frajer je u finalu imao strasne brojke, jest imao je Duranta i prica sad moze ici na to da RW ne bi nikad vidio finala da mu saigraci nisu bili Harden i Durant, al hajd necemo o tome.

Drugi pasus: Znao sam da ce me opet neko pogresno razumjeti, nece on nikad biti level Jamesa, ali potencijal ima da dominira kao sto James dominira zadnjih godina, kao sto je Shaq dominirao i da ne nabrajam dalje. Znaci level dominacije, a ne igrackih kvaliteta.

Treci pasus: To je skroz ok, i nisam ni mislio na tebe kad sam spominjao na pocetku ove teme "zasto je davisa stavljaju odmah ispod Duranta i Jamesa, a ispred Currya".

I zadnji dio: Jbga tako je kako je, nisu imali svi na pocetku karijere srecu kao npr Leonard da sa drafta ode odmah u ekipu koja je u vrhu vec deceniju. Ali to je majstorluk uprave Spursa.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2015, 14:17

Ne moze niti Davis toliko dominirat da nesto radi sa ekipom u kojoj je npr James imao Mo Williamsa, Ilgouskasa, Varejaa i takve.

On moze uzeti titulu ako mu se napravi neka trojka jer nije on SF, on je PF. I kada dominira ligom opet nema taj uticaj kakav npr James ima na poziciji SF za svoju ekipu. Znaci ako NOLA zeli nesto veliko oni ne mogu njemu pridruzivat prosjek vec 2 star igraca..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 dec 2015, 14:21

Aleme ta prica o zapadu pada u vodu radi ove sezone, evo zapad los, dugo ovako nije los a on starta sa 0-10 omjerom, to elitnim igracima se ne desava jednostavno. Pa Harden je ispred njega, jer prosle sezone je vodio ekipu daleko, a imali ste problema sa povredama, Howard ni sjena onog igraca, plus odigrao samo pola utakmica prosle sezone. Da ne spominjem da Harden vec da je igrao finale, 6th man of the year, dugogodisnji allstar.

Uglavnom iskljucujem se iz rasprave, zanimalo me samo koji je razlog sto se Davis baca u top 5 i vidim da su argumenti takvi, koji su meni jako mali. Usao sam u raspravu samo da vidim sta ostali misle, a misljenja necu nikad moci promjenit. Neki ce rec da sam upravu, neki ce rec nisam.
FK DELFIN NEUM

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 dec 2015, 14:24

BIHfan je napisao/la: Prvo pasus: Westbrook je bio povrijedjen sve do poslje allstara zato sam naveo to da je tad poceo kampanju, dok je Davis imao citavu sezonu. Trebam napomenut da je OKC uradio rekonstrukciju ekipe trejdom tad, ali to sam preskocio. Takodje u ovom prvom pasusu ispade po tebi westbrook nikad nije bio u po, a frajer je u finalu imao strasne brojke, jest imao je Duranta i prica sad moze ici na to da RW ne bi nikad vidio finala da mu saigraci nisu bili Harden i Durant, al hajd necemo o tome.
I Davis je bio povrijeđen, i to ako se dobro sjećam propustio je dobar broj utakmica baš oko all star pauze, uključujući i samu all star tekmu.

Davis je u cijeloj sezoni odigrao jednu utakmicu više od Westbrooka.

Obje ekipe su bile osakaćene.
BIHfan je napisao/la: Drugi pasus: Znao sam da ce me opet neko pogresno razumjeti, nece on nikad biti level Jamesa, ali potencijal ima da dominira kao sto James dominira zadnjih godina, kao sto je Shaq dominirao i da ne nabrajam dalje. Znaci level dominacije, a ne igrackih kvaliteta.
Nisam te pogrešno shvatio. Kad kažem level Jamesa, mislim najviše na to da bude najbolji igrač lige, naravno da ne može nikada biti igrač poput LeBrona, a i teško je porediti jer su različite pozicije i tipovi igrala.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 dec 2015, 14:31

Donnie Darko je napisao/la: Mnogo tu ovisi i do treneru. Oklahoma ima 2 od 5 najboljih igrača, pa opet ne mogu meda jer ih klocevi treniraju. Nažalost ni Davis nema sreće po tom pitanju, za raziku od igrača poput Leonarda, Georga i još mnogih drugih. Nije da njih dvojicu diskreditujem, jednostavno takve su okolnosti.
NBA je liga igraca. Trener nije nebitan ali nema toliki znacaj. Nije im to nikakav izgovor.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 dec 2015, 14:43

E j*bi je sada, trener nema znacaj. Mozda LeBron odlucuje ko ce uzeti zadnji sut, ali ne priprema on utakmice, akcije, ne mijenja igrace.. Trener u svakom sportu ima znacaj, mozda i veci nego sto se ljudima cini.

Ja od kako sam poceo pisati na ovom forumu ne kontam zasto ljudi izjednacavaju igrac = tim. Tj automatski na osnovu timskih uspjeha odredjuju kvalitet igraca. NOP sam ove sezone gledao samo jednom i ono je bilo smijesno, narocito u odnosu na proslu sezonu.. Davis jadan sam vuce, al oni igraju kao da su se skupili na terenu iza skole. I tu po meni nije problem igraca, nego onoga ko bi ih trebao organizovati da lice na tim. Mada o tome vise vjerovatno moze pisati Nezalaganje koji ih je i gledao vise puta.

Nadam se samo da ce Davisu nekada napraviti respektabilnu ekipu sa kojom bi mogao ici na prsten. Ove godine tesko da ce uopste u PO.. Sreca je sto momak ima tek 22 godine..

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE, Zabit i 9 gostiju.