NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Svaštara
Mora se reci jedna stvar.Kad su zdravi(sto je za njih misao imenica,izgleda),NOP uopste nema losu ekipu.Po meni su sigurno top 7 ekipa Zapada,po rosteru.Tu je superstar,tu su solidni kreatori i igraci koji mogu penetrirati,tu su defanzivci na krilima i na bekovskim pozicijama,tu su suteri,tu su defanzivno orjentisani centri itd.Ne bih se slozio da su oni losa ekipa koliko se to pise.Niko njih ne moze dobiti sa lakocom kad su iole kompletni,naprotiv.
Ma losi su ba.NEZALAGANJE je napisao/la:Mora se reci jedna stvar.Kad su zdravi(sto je za njih misao imenica,izgleda),NOP uopste nema losu ekipu.Po meni su sigurno top 7 ekipa Zapada,po rosteru.Tu je superstar,tu su solidni kreatori i igraci koji mogu penetrirati,tu su defanzivci na krilima i na bekovskim pozicijama,tu su suteri,tu su defanzivno orjentisani centri itd.Ne bih se slozio da su oni losa ekipa koliko se to pise.Niko njih ne moze dobiti sa lakocom kad su iole kompletni,naprotiv.
Evo usporedi cu ih sa Bullsima 2011-te jer eto tako je krenula rasprava.
Quincy Pondexter, Eric Gordon, Ryan Anderson, Anthony Davis, Jrue Holiday, Tyreke Evans, Alexis Ajinca, Omer Asik, Dante Cunningham, Luke Babbitt, Norris Cole, Alonzo Gee, Kendrick Perkins, Toney Douglas.
VS:
Luol Deng, Joakhim Noah, Derrick Rose, Omer Asik, Taj Gibson, Carlo Boozer, Keith Bogans, Ronnie Brewer, Kyle Korver, CJ Watson, Kurt Thomas, John Lukas III, Brian Scalabrine.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vrlo slican roster.Cak bi se usudio reci da je NOP generalno talentovaniji na pozicijama 1,2,3 ,dok je CHI bolji na pozicijama 4 i 5.Naravno,situaciju u oba slucaja na ovim pozicijama balansiraju Rose i Davis sto i govori da su rosteri slicni,s tim da je Thibs ipak bolji trener od Gentrya,po meni.
Po meni Bullsi defanzvino jaci, ovi ofanzivno. Ali isto tako Pelicansi nisu toliko losi defanzivno kolko su ovi Bullsi bili losi ofanzivno. Meni su Pelicansi jaci bili, e sad trener je veliku prevagu sigurno napravio definitivno, ali isto tako je i Derrick tad pokazao zasto je elita bio isto ko sto ove sezone pokazuje u kojem je kanalu.NEZALAGANJE je napisao/la:Vrlo slican roster.Cak bi se usudio reci da je NOP generalno talentovaniji na pozicijama 1,2,3 ,dok je CHI bolji na pozicijama 4 i 5.Naravno,situaciju u oba slucaja na ovim pozicijama balansiraju Rose i Davis sto i govori da su rosteri slicni,s tim da je Thibs ipak bolji trener od Gentrya,po meni.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
@Bihfan
Da ali uzmi jednu jako bitnu stavku Bullse je vodio Thibs a ove Monty idiot (ja mislim da je bio uzasan trener,subjektivno moje misljenje)..igrali su bez tranzicije i strogo postavljene napade,bez suteva za tri a i uprkos Asik/Davis frountcortu primili su najvise zicera itd
I ovo sto je NEZALAGANJE napisao,potpisujem sve..ljudi NOP uopste niej losa ekipa kada su kompletni,ali to je izgleda nemoguce i ne razumijem ove su pljuju po Gnetryu,jbg nije imao srece i docekala ga je sakata ekipa i normalno da nece nista napraviti sa Babbittom,Ish Smithom itd
Da ali uzmi jednu jako bitnu stavku Bullse je vodio Thibs a ove Monty idiot (ja mislim da je bio uzasan trener,subjektivno moje misljenje)..igrali su bez tranzicije i strogo postavljene napade,bez suteva za tri a i uprkos Asik/Davis frountcortu primili su najvise zicera itd
I ovo sto je NEZALAGANJE napisao,potpisujem sve..ljudi NOP uopste niej losa ekipa kada su kompletni,ali to je izgleda nemoguce i ne razumijem ove su pljuju po Gnetryu,jbg nije imao srece i docekala ga je sakata ekipa i normalno da nece nista napraviti sa Babbittom,Ish Smithom itd
A koju su odbranu imali Bullsi a koju NOLA?BIHfan je napisao/la:Ma losi su ba.NEZALAGANJE je napisao/la:Mora se reci jedna stvar.Kad su zdravi(sto je za njih misao imenica,izgleda),NOP uopste nema losu ekipu.Po meni su sigurno top 7 ekipa Zapada,po rosteru.Tu je superstar,tu su solidni kreatori i igraci koji mogu penetrirati,tu su defanzivci na krilima i na bekovskim pozicijama,tu su suteri,tu su defanzivno orjentisani centri itd.Ne bih se slozio da su oni losa ekipa koliko se to pise.Niko njih ne moze dobiti sa lakocom kad su iole kompletni,naprotiv.![]()
Evo usporedi cu ih sa Bullsima 2011-te jer eto tako je krenula rasprava.
Quincy Pondexter, Eric Gordon, Ryan Anderson, Anthony Davis, Jrue Holiday, Tyreke Evans, Alexis Ajinca, Omer Asik, Dante Cunningham, Luke Babbitt, Norris Cole, Alonzo Gee, Kendrick Perkins, Toney Douglas.
VS:
Luol Deng, Joakhim Noah, Derrick Rose, Omer Asik, Taj Gibson, Carlo Boozer, Keith Bogans, Ronnie Brewer, Kyle Korver, CJ Watson, Kurt Thomas, John Lukas III, Brian Scalabrine.
Sto se tice Hardena, svaka njemu cast za proslu sezonu, fenomenalno je odigro al' je imo top 10 odbranu lige a sa Dwightom na parketu top 5, i role igrace koji su davali sve od sebe i "ginuli" za svaku loptu. Njegova rola je bila slicna Iversonovoj nekad, plus je igrac koji je u stanju biti odgovaran za 40-50 poena ekipe, sto svojih sto kroz razigravanje, a s takvom odbranom ti je pobjeda cesta, on kad je prebacio 30, Rakete su uzele tekmu u 97% slucajeva, kad predje 40 to je blowout najvjerovatnije a recimo ove godine mu je trebalo 50 poena da uzme Sixerse 2 razlike....
Ne oduzimam mu nista ali to ti nije nikakav "knock" na Davisa.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Gordon i Holiday se sa ozbiljnon kosarkom nisu sastavili tri godine.. S obzirom na primanja koja imaju oni su vjerovatno najveci flopovi lige u zadnje vrijeme
A tu ima jedno 7 luzera u ekipi jos..
A tu ima jedno 7 luzera u ekipi jos..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja te razumijem,a glavni razlog zasto je CHI bio uspjesniji je bolje izgradjena hemija u ekipi,jer to dolazi sa boljim trenerom,te cinjenica da je Rose bio apsolutno vrhunski ofanzivni talenat(malo sut uvijek zezao ali i to pocne pogadjati kad uhvati ritam sa 3-4 polaganja).Davis jos uvijek nije na tom levelu ofanzivno,a znamo da tokom razvoja igraca veci uticaj na uspjesnost ekipe imaju oni sa vrhunskim ofanzivnim talentom za razliku od ovih za vrhunskim defanzivnim talentom.Medjutim,ako kod ovih drugih ofanziva pocne da dostize vrhunski nivo,watch out.To budu najbolji igraci lige.Posebno ako se oni prvi ne poprave u odbrani,a jako,jako rijetko je da neki vrhunski ofanzivac radi na svojoj odbrani kako bi i ona postala vrhunska.BIHfan je napisao/la:Po meni Bullsi defanzvino jaci, ovi ofanzivno. Ali isto tako Pelicansi nisu toliko losi defanzivno kolko su ovi Bullsi bili losi ofanzivno. Meni su Pelicansi jaci bili, e sad trener je veliku prevagu sigurno napravio definitivno, ali isto tako je i Derrick tad pokazao zasto je elita bio isto ko sto ove sezone pokazuje u kojem je kanalu.NEZALAGANJE je napisao/la:Vrlo slican roster.Cak bi se usudio reci da je NOP generalno talentovaniji na pozicijama 1,2,3 ,dok je CHI bolji na pozicijama 4 i 5.Naravno,situaciju u oba slucaja na ovim pozicijama balansiraju Rose i Davis sto i govori da su rosteri slicni,s tim da je Thibs ipak bolji trener od Gentrya,po meni.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Slabo translirate kvalitete igraca Chicaga, gledat ih kao igrace iz 2015, a ne kao one od prije 4 godine..
A isto i rotacija je bila od 9 igraca, tamo da su oni samo i igrali..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne,nego ti ocigledno ne gledas NOP,posto njih pominjemo u punom kapacitetu.Jrue svaki put odigra fantasticnu tekmu kad igra i necu pretjerati kad kazem da je sigurno top3 PG u ligi kad je defanziva u pitanju.Ima visinu,strasno se brzo krece i ima brze ruke.Takodje,penetrira bez ikakvih problema.Gordon je prosle sezone drzao konstantu koju igra i ove sezone.Nije to igrac kojeg smo svi ocekivali da bude ali je itekakva prijetnja na parketu u ovakvoj konstelaciji NOPa.Ne mozes ga ostaviti samog jer moze pogoditi sut,niti ga mozes preagresivno napasti jer itekako moze spustiti loptu na parket.Cole s klupe moze pentrirati bilo koga te pogoditi sut,Anderson je najbolja stretch cetvorka lige,Pondexter je strasan 3&D igrac itd itd.Klupa kakvu CHI nikad nije imao.Naravno pricsmo samo o rosteru a ne o svim faktorima koji idu uz ekipu,jer nikad nije jedna stvar kako @donnie rece.tuzlak1987 je napisao/la:Slabo translirate kvalitete igraca Chicaga, gledat ih kao igrace iz 2015, a ne kao one od prije 4 godine..
Ko ih gleda ba? Tu ekipu Bullsa na pocetku sezone niko nije smatrao da ce proc prvi krug a kamoli imat najbolji omjer lige. Eto kakva su misljenja gradjena o tim istim igracima. Ovo je prvi put da ja citam na ovom forumu da su Deng i Noah, pa cak Boozer bili klase od igraca u ono vrijeme, tad me je fatala euforija pa sam pokusao odbranit Noaha u raspravi da je gori od Tomica hej Tomica, od Perkinsa i ne znam koga jos. Deng je bio samo defanzivac po nekima ovdje u napadu ubaci par poena i to je to, nikakva klasa, samo dobar igrac prve petorke u jakom timu koji je u vrh glave igrac iz sjene, 3-4 pa i peta opcija u napadu, a nama bio druga. Boozer je rupetina u odbrani bio uvijek, u napadu je znao bljesnut ali nista nije dao od postup igre iz Jazza, vecinu je gadjao sa poludistance. Gibson je tad bio energy man sa klupe koji igra odbranu, skace, zakuca koji put (ni blizu ono sto je bio 2014, a nije ni ovo sto je danas)tuzlak1987 je napisao/la:Slabo translirate kvalitete igraca Chicaga, gledat ih kao igrace iz 2015, a ne kao one od prije 4 godine..
Brewer, Lukas, Bogans, Watson, pa i onaj Asik koji u napadu nije mogao zakucat lopte, odbrana je bila vrhunska, ali rookie greske se redaju kad je on na parketu.
Korver nije bio ono sto je sad u Hawksima.
Da ne zaboravimo Scalabrinea, ili 40godisnjeg Thomasa.
Samo cekam da neko spomene kako je ta ista ekipa igrala PO bez Rose, pa ono da kolektivni rafal opalim. Jer to nema sanse da je ista ekipa, pogotovo ono sto je Noah postao, jos dodatak Nejta, Bellinelija, Butlerov napredak, Gibsonov napredak, pa i Augustin, povratak Hinricha koji je 2013 licio na igraca.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- tuzlak1987
- Kontakt:
Eto kako si nahvalio ove Euroleague Pelikane, treba im izbaciti Davisa i dodati Leonarda i mislim da titula ne bi dosla u pitanje..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je ekipa koja dobije OKC i SA i u gostima i kuci,koja dobije CLE sa Jamesom kad ovaj max.potegne,koja ima 20 razlike u jednom momentu protiv GSW u PO u svom prvom nastupu u PO-u itd itd.Nisu konstantni,nemaju srece sa povredama ali da roster nije u vrhu Zapada,to nije tacno.tuzlak1987 je napisao/la:Eto kako si nahvalio ove Euroleague Pelikane, treba im izbaciti Davisa i dodati Leonarda i mislim da titula ne bi dosla u pitanje..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Po meni je Davis tu vezivno tkivo. Bez njega su mi nekako po procjeni ponajgora ekipa na Zapadu nakon 82 utakmice..NEZALAGANJE je napisao/la:To je ekipa koja dobije OKC i SA i u gostima i kuci,koja dobije CLE sa Jamesom kad ovaj max.potegne,koja ima 20 razlike u jednom momentu protiv GSW u PO u svom prvom nastupu u PO-u itd itd.Nisu konstantni,nemaju srece sa povredama ali da roster nije u vrhu Zapada,to nije tacno.tuzlak1987 je napisao/la:Eto kako si nahvalio ove Euroleague Pelikane, treba im izbaciti Davisa i dodati Leonarda i mislim da titula ne bi dosla u pitanje..
Bez Davisa nebi prismrdili playoffu
To sto dobiju ove, one, to su drugaciji matchups.
To sto dobiju ove, one, to su drugaciji matchups.
Sa Davisom su bili 0-10 bez tih ostalih nepotrebnih igrača. Davis nije ni najbolji bigman lige. Blake i Rođo su ispred njega. Jeste u top 10 lige, ali je smiješno govoriti o top 5.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Davis mora igrati sa jos jednom zvijezdom ili dobrim kolektivom, i tu napravoti ovakve statse da bi ga se svrstalo u elitu. Mnogo je lakše kad si u ekipi i otac i majka, nego kad ima neko ko može potegnuti. Mislim mnogo je lakše nabiti statse. Love je najbolji primjer, imao možda i bolje statse od ADa ali kad ode u cavse počelo to sve opadati. James imao statse i kad je bio sam i kad je bio u Miamiu i evo sad opet ima pored Irvinga i Lovea. Jednostavno kvalitet ispliva. Tek kad to pokaže moći ćemo ga pocinjati porediti sa najvećim, so tad ulazak jednom u PO nije bas neko mjerilo. Talenat sigurno posjeduje ali... TRENUTNO: Curry> PG > James
GENERALNO: James > Durant > Curry
*generalno= igrači koji mogu još uvijek biti MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Pa ja, jednostavno je u NBA postavit 24.5, 10, 3, biti first team, block leader 2 godine zaredom, 2nd team all defense, top 5 u MVP, PER 30 itd. Maciji kasalj
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 07 dec 2015, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
Curry je bolji igrač od Duranta.Tracy3McGrady je napisao/la:Davis mora igrati sa jos jednom zvijezdom ili dobrim kolektivom, i tu napravoti ovakve statse da bi ga se svrstalo u elitu. Mnogo je lakše kad si u ekipi i otac i majka, nego kad ima neko ko može potegnuti. Mislim mnogo je lakše nabiti statse. Love je najbolji primjer, imao možda i bolje statse od ADa ali kad ode u cavse počelo to sve opadati. James imao statse i kad je bio sam i kad je bio u Miamiu i evo sad opet ima pored Irvinga i Lovea. Jednostavno kvalitet ispliva. Tek kad to pokaže moći ćemo ga pocinjati porediti sa najvećim, so tad ulazak jednom u PO nije bas neko mjerilo. Talenat sigurno posjeduje ali... TRENUTNO: Curry> PG > James
PG i Kawhi su 2. i 3. na MVP listi. Mada će to na kraju vjerovatno biti između PGa i Currya. Omjer ekipe, snaga ekipe i statistika im idu u prilog. Ako PG ovu ekipu uvede u top 4 istoka to nije ništa manji uspjeh nego 70 pobjeda Currya s onim Warriorsima. Znam da će LBJ dići igru u drugom dijelu sezone i uzeti prvo na istoku, ali ne vjerujem da za to zaslužuje MVP. KD s ovim omjerom i ovom ekipom ne zaslužuje MVP, a uostalom ni statistički gledano nije najkorisniji igrač svoje ekipe.
Uzmi u obzir na koji on način dolazi do tih 24.5 poena.alemsa je napisao/la:Pa ja, jednostavno je u NBA postavit 24.5, 10, 3, biti first team, block leader 2 godine zaredom, 2nd team all defense, top 5 u MVP itd. Maciji kasalj
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Sa 54% iz igre
Ne treba ti puno mozga da vidis da se radi o elitnom igracu, koji je jos najmanje 2-3 godine udaljen od prime-a
Ne treba ti puno mozga da vidis da se radi o elitnom igracu, koji je jos najmanje 2-3 godine udaljen od prime-a
Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 2 gosta.