Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 dec 2015, 16:55

pajin problem je sto ima vece ambicije od wengera i kompanije :mrgreen:

Gunner4
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 07 dec 2015, 18:53

BigBigBang je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:Wenger out! Ali samo radi toga sto nije doveo ono nuzno sto mu fali u rosteru ali i ovih povreda gdje je ocigledno njegov sistem najodgovorniji...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ti kad pisem o Arsenalu ocigledno mene ne razumijes, ja kad pisem kriticki i kad pljujem to radim iskljucivo u kontekstu visokih ambicija koje ima Arsenal koje igraci ne ispunjavaju i pri tome ih ovde nazivamo raznim nadimcima. Ako ja kazem za Panjoda da je panj to ne znaci da mislim da je on igrac za HNL (mada se protiv sampiona istog nije proslavio :lol: ) isto i za CAzorlu, onii bi po meni bili ponajbolji igraci ekipa tipa WH, Southampton itd. i ako pricamo o tome da nam je cilj top4 oni su naravno dovoljni ali mi pricamo o titulama...
Razumijem ja tebe odlicno. Nije problem u ambicijama kao ni u tome sto kritikujes Girouda, Cazorlu, Artetu, Wengera i sve one koji zasluzuju kritiku. Pa nemam razloga da ih kao nesto branim kada ne bi imao ni argumente.
Ali ono sto me uprono nervira kod tebe jeste sto si krajnje neobjektivan u mnogim sitacijama i sto pljujes igrace koji to realno i ne zasluzuju. Pogotovo sto igraju vrhunski!
Recimo trenutno nema boljeg lijevog beka u ligi od Monreala. Ko je to bolji od njega? Cak i u ligama petice mozda njih 2 ili 3 da su bolji od njega... Covjek nakon neuspjesne avanture na stoperu igra vrhunski na svojoj poziciji vec jace od godinu.

Pogotovo me nervira tvoj stav oko Coqualina. Vise je i tebe sramota da ga pljujes pa koristis termin "jedini DM koji nije los". Znaci ne mozes reci da je dobar? A do ove povrede je bio najbolji. Statistika sve govori. A i ne treba ti statistika da vidis kako smo cvrsto izgledali sa njim u vezi i kako nas sada bez njega napadaju razni Norwichi, Sunderlandi kao da su vrhunske ekipe. Naravno bio nam je potreban jos jedan DM sto se najbolje vidi sada ali ocigledno matori ne zeli da izdvoji 20ak miliona za nekog ko bi i onako bio zamjena...

Treci oko koga se gresis je Koscielny. Znas kako se kaze, ko radi taj i gresi a on jedini radi i za sebe i Pera a sada i za zadnjeg veznog. U toj sitaciji je logican i po koji kiks. Najbolji primjer ti je onaj mec protiv Tereka prosle godine kada Azar ide slalom od centra kroz Cazorlu, Chambersa, Flaminija gdje ga niko i ne pomislja da faulira pa je Koss prinudjen da pravi penal da bi spasio cist pogodak.

Oko Wengera je vec stvar jasna. Covjek je izlapio. Nekada je znao iz prosjeka izvuci maximum (Hleb,Song,Adebayor) a danas igraca koji je bio WC igrac na svojoj poziciji, koji je kao b2b cepao vezni red tako da kraj njega i Flamini i Arteta su izgledali kao odlicni zadnji vezni a uz to je davao golove i asistirao on pomjeri na krilo vec pola godine... A pre toga najboljeg cenera na svijetu on davi dve godine na krilu i to sve iz razloga da mu igra Cazorla?! Jeste Santi magija sa loptop, tehnicki perfektan ali jbte kada je visak ako vec nece da sjedi na klupi prodaj ga?! Nije mu 19 godina pa da se forsira. I Terek je Cecha prodao kada vise nije htio klupu nisu pravili krilo od njega!
OX u groznoj formi a kada je bio odlican on ga nagradi klupom!
A mogli smo imati perfektan vezni red. Onom Ramsey da se pridodao ovaj Coqualin... Pa niko ih prosao ne bi! Ispred Ozil da radi svoju free rolu po krilima Alexis i OX (ili cak Denny)! U toj sitaciji bi se mogao istrpiti i Walcott (Denny) u napadu! Jesu nefikasni ali bi svojom agilnoscu vrsili dodatni pritisak na protivnicku zadnju liniju gdje bi padala masa golova iz drugog plana i kontre kao u stara dobra vremena. Na kraju bilo mi mjesta i za Girouda u utakmicama gdje se mora ici na snagu... Ali Wenger vise ne zna da slozi kockice.
Sto se tice ambicija kluba tu najvise mozemo da zamjerimo celavoj budali i americkom bizonu. Da su ambiciozni vec bi doveli energicnijeg menagera gladnog trofeja.

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 07 dec 2015, 19:04

The reason fans felt Arsenal were lucky was probably down to the fact that (once again) Petr Cech came to Arsenal’s rescue. Cech saved all four Sunderland shots on goal, 2 of which counted as “big chances” or chances that we would normally expect to see the opposition score. One of those chances was from inside the six yard box, about a yard off the line, with Cech scrambling on the ground.

Those saves keep Cech top of the League in terms of Big Chance save percentage with 67%. Second in that regard is Hugo Lloris with 60%. To give you a point of comparison, Schmeichel (Leicester City’s keeper) is only saving 19% of the Big Chances he’s faced.

Arsenal have conceded 5 big chances in the last three matches. That’s pretty poor considering the fact that we conceded 17 all season (avg: 1.33) and 12 in the previous 13 matches (avg: .92).

U samo tri utakmice protivnici su stvoli 5 šansi koje se računaju kao šansa iz koje bi trebao pasti gol, a sa Kokekelanom 0.92 po meču, ili jedva jedna :roll:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 dec 2015, 20:26

FA Cup Draw
Arsenal vs Sunderland.
Pld W D L
38 26 12 0

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 07 dec 2015, 22:32

anell je napisao/la:FA Cup Draw
Arsenal vs Sunderland.
drago mi je sto smo prosli sunderlanda u fa cupu i sto je cambell dobio konacno priliku da se pokaze i zabio im gol i naravno standardno odlicni velski zidan... siguran sam da cemo odbraniti titulu drugi put zaredom bez obzira ko nam sljedeci dodje na mejdan
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 07 dec 2015, 23:45

AaronRamsey je napisao/la:
Arsenal vs Sunderland.
drago mi je sto smo prosli sunderlanda u fa cupu i sto je cambell dobio konacno priliku da se pokaze i zabio im gol i naravno standardno odlicni velski zidan... siguran sam da cemo odbraniti titulu drugi put zaredom bez obzira ko nam sljedeci dodje na mejdan
Pa sunderland nam i jest prvi protivnik,a dobili smo ih u ligi,i ako odbranimo bit ce to 3 put zaredom osvojen fa kup,ti nas zezas :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 dec 2015, 00:06

Pa kad pricas o Coqelinu ja sam rekao da je najbolji od ovoga sto imamo i da je ispao dobar igrac, prvi sam prije dvije sezone govorio da on tu treba da igra dok su pojedini i dalje mislili da je Arteta klasa jer smo eto izborili top4 u njegovoj prvoj sezoni gdje je slepajuci se uz bolesnu sezonu RVP koji nas je samo odvukao do treceg mjesta. Ali ako pricamo o sampionskoj ekipi Coqelin sigurno nije igrac koji u jednoj takvoj ima mjesta, pa mozes li zamisliti Coqelina kao defanzivnog veznog PSG-a, Reala, Barcelone, Bayerna, proslogodisnjeg Chelsea itd? Dakle sve sampionske ekipe. Coqelin naravno treba ostati jer moze imati minutazu on jeste igrao dobro ali isto tako on nije idealan dm za Arsenal jer je identican kao i svi ostali vezni igraci, nizak i ne tako jak u duelima a ni pas igra mu nije neka mada ne treba tu cjepidlaciti ipak je razbijac. Nama treba igrac suprotnih karakteristika na toj poziciji drugaciji od svih igraca koje imamo u veznom redu, vezni red sa 5 patuljaka nikad nece nista osvojiti cak nie yebena Barcelona to nema vec imaju prgavca Busqetsa, treba nam defanzivni vezni fizicki dominantan i trkacki koji ce biti uvijek pomoc i u prekidima zbog visine kako u defanzivi tako i u ofanzivi to je ono sto godinama nemamo i sto nam fali i samo iz tog razloga ne vidim Coqelina u mojih idealnih 11.

Koscielny sve sam rekao odlican stoper nas najbolji sigurno bi mogao biti jedan od dva stopera u nekom napadu na titulu ali drugi nam treba biti bolji od njega cime bi on manje grijesio a ne losiji poput Mertesackera...Sto se tice Koscielnog jos ne mogu da dodjem sebi svaka njemu cast ali ne mogu davjerujem da je neko pri onim spekulacijama i raspravama ljetos vise bio za to da on ostane nego da dodje Ramos koji je institucija od stopera igrac koji ti doslovno garantuje titulu stoper koji bi dominirao.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 08 dec 2015, 01:10

Jeste Ramos bolji igrac ali on je se povezivao sa Unitedom koji je davao bogastvo za njega a ne sa nama.
Zamisli da je Koss otisao u Real a da je Ramos pojacao United?! To bi bila tragedija...

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 dec 2015, 13:03

Nebitno skim se povezivao prica je bila u slucaju da KOscielni ode da i mi ponudimo bogatstvo za Ramosa neki strucnjaci su se bunili kao ono Ramos nije nista bolji od Kosicelnog :lol: Koscielni nije igrac kojeg ne mozes zamjeniti i na trzistu naci istog ili boljeg pa yebote ja bi sad bez oklijevanja dao velike pare i Koscielnog za Stonesa. Ali naravno tog Stonesa ce u iducim prelaznim rokovima neki nas konkurent iskesirati i ugrabiti dok ce nama voajer dovesti nekog novog Mertesackera i Paulistu.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 08 dec 2015, 13:13

Sutra do 20 minute trebamo postici jedan gol..
0:2 aBd.. Zironja u 90 minuti za prolazak dalje :D

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 dec 2015, 13:47

Dao bi velike pare i Koscielnog za Stonesa :lol: :lol: :rol:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 08 dec 2015, 14:09

Moze li mi neko reci ko je sve povrijedjen i ima li neko pod suspenzijom za sutrasnju utakmicu ? Hvala unaprijed.

AaronRamsey
Kontakt:

Post Postao/la AaronRamsey » 08 dec 2015, 14:33

topnik1 je napisao/la:
AaronRamsey je napisao/la:
Arsenal vs Sunderland.
Pa sunderland nam i jest prvi protivnik,a dobili smo ih u ligi,i ako odbranimo bit ce to 3 put zaredom osvojen fa kup,ti nas zezas :mrgreen:
prosle godine smo osvoili, ove godine odbranili, i sljedece godine cemo opet odbraniti znaci 2. put zaredom bez obzira ko bude protivnik sljedeci
Ja te voliiiim, ja te voliiim, ja te voliiiiim ZENICOOOOO
Ja te ****, ja te ****, ja te **** Saarajvoooo

anell
Kontakt:

Re: RE: Re: Arsenal

Post Postao/la anell » 08 dec 2015, 15:19

neO1 je napisao/la:Moze li mi neko reci ko je sve povrijedjen i ima li neko pod suspenzijom za sutrasnju utakmicu ? Hvala unaprijed.
Nema: Alexisa, Coqelina, Artete, Cazorle, Welbeka, Wilshera.

I odigraj slobodno sutra keca na Olipmiakos
Pld W D L
38 26 12 0

neO1
Kontakt:

Re: RE: Re: Arsenal

Post Postao/la neO1 » 08 dec 2015, 16:33

anell je napisao/la:
neO1 je napisao/la:Moze li mi neko reci ko je sve povrijedjen i ima li neko pod suspenzijom za sutrasnju utakmicu ? Hvala unaprijed.

Ja vala kont'o vas ganjat kakav Olympiakos.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 dec 2015, 16:44

topnik1 je napisao/la:Dao bi velike pare i Koscielnog za Stonesa :lol: :lol: :rol:
Naravno da bi, Stones je vec sada jedan od najboljih stopera u ligi, klasa, englez a jos mlad njega kad kesiras imas stopera iducih 10 godina ali to ocigledno ti ne mozes da skontas. KAkva je klasa dovoljno govori to da je Chelsea nudio 40 milioan funti a Everton i to odbio.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 dec 2015, 16:56

Bas sam juce pratio stonesa..gotivim ga najvise od sbih engleza al je bio taraba..ubio bolasiye brasno u njemu i.moriju

anell
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Arsenal

Post Postao/la anell » 08 dec 2015, 17:39

neO1 je napisao/la:
anell je napisao/la:

Ja vala kont'o vas ganjat kakav Olympiakos.
Nemoj druze, valja nam onda citati tvoje kukanje na temi :D
Pld W D L
38 26 12 0

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 08 dec 2015, 18:05

Seaman » 22 srp 2014, 13:15
bolje opcija stones iz evertona

QUARTERBACK » 22 srp 2014, 13:18

Seaman je napisao/la:
bolje opcija stones iz evertona :kafa:

e jesi ti meni lud frajer :lol:

Seaman » 22 srp 2014, 13:20
majčica povijest govori da engleski stoperi u arsenalu su prave igračine ili postanu igračine nakon dolaska,rijetki su bili škart :kafa: treba engleza dovest

Seaman » 12 kol 2014, 20:35
stones :kafa:kakav nastasić

dok su voajeroljupci bacali malog na spomen nastasića,tata je predlagao stonesa dok nije bila ovakva potražnja za njim
hvala i doviđenja :kafa:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 dec 2015, 18:37

Samo slijepci ne vide da ce Stones biti ono sto je Terry bio sve ove godine, taj momak vrijedi svake funte koju Everton trazi.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.