Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ako bi mi neko mogao preporuciti monitor, 24 inch, oko 150 kermi. Ako u Tuzli ima kakvih snizenja neka preporuci. Hvala puno.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Imas na piku full hd monitora od 80KM pa navise.. Proberes sta ti odgovara..001 je napisao/la:Ako bi mi neko mogao preporuciti monitor, 24 inch, oko 150 kermi. Ako u Tuzli ima kakvih snizenja neka preporuci. Hvala puno.
BUDI ŽELJO !!!
A imas ba i polovnih televizora od 32" po 180KM i navise, malo se protegnes i dobit ces 2 u 1.
Mia San Mia
Moja tv, jel treba nesto aktivirati za web pristupu preko tv-a? Kad odem na tu opciju u glavnom Meni-u samo prazno stoji.
Mia San Mia
- The_Target
- Kontakt:
Da bi rijesio navedeni problem potrebno je slijedece:
-Brisati browsing data datog browsera,
-Skini https://www.malwarebytes.org/ ocisti pc ali prije ciscesnja privremeno iskljuci antivirus,
-Kada sve odradis, reinstaliraj browser i provjeri da li imas nekog konflikta sa jednim od pluginova.
-Brisati browsing data datog browsera,
-Skini https://www.malwarebytes.org/ ocisti pc ali prije ciscesnja privremeno iskljuci antivirus,
-Kada sve odradis, reinstaliraj browser i provjeri da li imas nekog konflikta sa jednim od pluginova.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Nikako druga grafička jedina solucija.QUARTERBACK je napisao/la:Ajmo neko pomoc posto PES dijeli memoriju kod mene na VRAM otpada samo 32mb jbt kako da rijesim ovo a imam 1,7 graficku kao sto se vidi iz prilozenog
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
a jbt.. evo nasao sam nesto da se moze pri pokretanju mozda promijeniti u BIOSu ova 'dedicated memory' stavis koliko hoces ili da probam zavarati igricu i manualno tamo promijenim kolika mi je vram.. laptop je u pitanju to me yebe posto na laptopima obicno nema BIOS opcija ubacena..BvB09 je napisao/la:Nikako druga grafička jedina solucija.QUARTERBACK je napisao/la:Ajmo neko pomoc posto PES dijeli memoriju kod mene na VRAM otpada samo 32mb jbt kako da rijesim ovo a imam 1,7 graficku kao sto se vidi iz prilozenog
I da to uspiješ uraditi mislim da bi imao low fps pošto je i ovaj procesor veoma slab.QUARTERBACK je napisao/la:a jbt.. evo nasao sam nesto da se moze pri pokretanju mozda promijeniti u BIOSu ova 'dedicated memory' stavis koliko hoces ili da probam zavarati igricu i manualno tamo promijenim kolika mi je vram.. laptop je u pitanju to me yebe posto na laptopima obicno nema BIOS opcija ubacena..
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- JoseMourinho
- Kontakt:
@QUARTERBACK
U BIOS udji mora ti laptop imat BIOS, i ppsudi grafičkoj rama et 256 ili 512 nadi opciju mora biti i trebalo bi ti raditi
Radi PES na tim integrisanim grafičkim samo et podesi u biosu
U BIOS udji mora ti laptop imat BIOS, i ppsudi grafičkoj rama et 256 ili 512 nadi opciju mora biti i trebalo bi ti raditi
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Re:
nema pri pokretanju sistema ne mozes otvorit bios nikako windows 8 je u pitanju citao sam da na nekim laptopima i ne moze da se pokrene biosJoseMourinho je napisao/la:@QUARTERBACK
Ma mozda ti brzo prebaci BIOS, odnosno natpis gdje pise pomocu kojih tipki da uđes u BIOS, nesto ne vjerujem da se ne moze BIOS pokrenuti.
Mia San Mia
Ma može pokrenuti Bios,ali sa tim promjenama neće dobiti ništa to jest playable, fpsR32 je napisao/la:Ma mozda ti brzo prebaci BIOS, odnosno natpis gdje pise pomocu kojih tipki da uđes u BIOS, nesto ne vjerujem da se ne moze BIOS pokrenuti.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Bgm ja sam kod jarana igro PES 15 na integrisanoj sad i njih ima jačih i slabijih ali može 16-ka sigurno jer je sekundu zahtjevnija od 15-ke 
Probaj del i sl. Kad se pali pritiska ili ukucaj model laptopa/matične na Google da vidiš koja tipka je za ulaz u BIOS
Probaj del i sl. Kad se pali pritiska ili ukucaj model laptopa/matične na Google da vidiš koja tipka je za ulaz u BIOS
- QUARTERBACK
- Kontakt:
igrao sam i na slabijem laptopu od ovog samo me ovo nije yebavaloBvB09 je napisao/la:Ma može pokrenuti Bios,ali sa tim promjenama neće dobiti ništa to jest playable, fpsR32 je napisao/la:Ma mozda ti brzo prebaci BIOS, odnosno natpis gdje pise pomocu kojih tipki da uđes u BIOS, nesto ne vjerujem da se ne moze BIOS pokrenuti.
ma yebe me samo sto ne mogu da pokrenem BIOS kad palim racunar jer mi samo pokazuje HP logo i dole se vrti 15-20 sekundi ovo i pali ga odmah bem mu mater
Bios se inace pokrece tipkama Del, F1, F2 koji ti je laptop? Jesi siguran da imas instalirane drivere od graficke ?QUARTERBACK je napisao/la:igrao sam i na slabijem laptopu od ovog samo me ovo nije yebavaloBvB09 je napisao/la:Ma može pokrenuti Bios,ali sa tim promjenama neće dobiti ništa to jest playable, fpsR32 je napisao/la:Ma mozda ti brzo prebaci BIOS, odnosno natpis gdje pise pomocu kojih tipki da uđes u BIOS, nesto ne vjerujem da se ne moze BIOS pokrenuti.problem sa fps mozes rijesiti preko stavljanja prioritya u task manageru na real time ili high ja sam tako postavljao sve ostalo ugasim na racunaru i pici normala.. ybt taj je laptop bio 1.6ghz ja msm
![]()
ma yebe me samo sto ne mogu da pokrenem BIOS kad palim racunar jer mi samo pokazuje HP logo i dole se vrti 15-20 sekundi ovo i pali ga odmah bem mu mater
Infarkt,ma kakav je,od srca je.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
HPnotebook veze nemam koja je ovo verzija tacno uopste haha znam kojima se pokrece al nece bem mu mater.. sinoc sam updateovao sve drivere mogucecarli22 je napisao/la:Bios se inace pokrece tipkama Del, F1, F2 koji ti je laptop? Jesi siguran da imas instalirane drivere od graficke ?QUARTERBACK je napisao/la:R32 je napisao/la:Ma mozda ti brzo prebaci BIOS, odnosno natpis gdje pise pomocu kojih tipki da uđes u BIOS, nesto ne vjerujem da se ne moze BIOS pokrenuti.
igrao sam i na slabijem laptopu od ovog samo me ovo nije yebavaloproblem sa fps mozes rijesiti preko stavljanja prioritya u task manageru na real time ili high ja sam tako postavljao sve ostalo ugasim na racunaru i pici normala.. ybt taj je laptop bio 1.6ghz ja msm
![]()
- JoseMourinho
- Kontakt:
probaj na F10 ja nadjoh da se preko toga ulazi cim se pali pritisci 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.