pise sada, a ovo je post od jucerdell21 je napisao/la:Na ss.ba pise. heh
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Vec dan ili dva poslije zadnje utakmice klub je vec u pravoj akciji kada je u pitanju status dosadasnjih prvotimaca, i ovo je za svaku pohvalu u odnosu na prethodni period. Ono sto smo mi cijelo vrijeme i trazili je ta konacna odlucnost u sportskom segmentu i sada se cini da se stvari postavljaju na svoje mjesto i u tom pravcu. Igraci nisu ni krenuli na odmor kako treba a vec znaju ko ce se vratiti na prvi dan priprema i ko ce lagano pakovati kofere. Moram priznati da se ne sjecam kada je bila ovakva situacija i da je angazovanost na ovom nivou. Ozbiljno su ljudi iz uprave shvatili gresku koja se desila ljetos i za mene je ovo zaista vrijedno spomena.
Vidjecemo sta ce se desavati u narednom periodu, ali rjesavanje statusa prvotimaca koji po odlukama struke ne zasluzuju da vise nose plavi dres je prvi u nadam se nizu odlucujucih i pravovremenih koraka kada je u pitanju igracki kadar. Samo naprijed !
Isto tako, ako je tacno za ovaj turnir u cast naseg dragog Sude Katane, koji je tako nepravedno zaboravljen u svim ovim godinama koliko nije sa nama, ovo bi bio potez za desetku. Mi ne smijemo nikada zaboraviti nase legende. To bi bilo isto kao da zaboravimo Zelju.
Vidjecemo sta ce se desavati u narednom periodu, ali rjesavanje statusa prvotimaca koji po odlukama struke ne zasluzuju da vise nose plavi dres je prvi u nadam se nizu odlucujucih i pravovremenih koraka kada je u pitanju igracki kadar. Samo naprijed !
Isto tako, ako je tacno za ovaj turnir u cast naseg dragog Sude Katane, koji je tako nepravedno zaboravljen u svim ovim godinama koliko nije sa nama, ovo bi bio potez za desetku. Mi ne smijemo nikada zaboraviti nase legende. To bi bilo isto kao da zaboravimo Zelju.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Kokot je trcao borio se ali nekako od samog pocetka mi je poceo vaditi zivac sa onim svojim "proslavama" gola kad se protivi sto ga igraci zagrle???
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
sergejevic
- Kontakt:
Ne znam sta je s Uzelcem, ali on ima odredjeni kvalitet. Mozda su neke druge stvari u pitanju. Strasno je agresivan i moze dobro odgovoriti na igru s vise rizika i branjenje kontri. Ima solidnu brzinu za svoju gradju i meni je bas cudno da je totalno u drugom planu kod svih trenera.
To je i mene cudilo cijelo vrijeme. Vidio se u njemu kvalitet i jos vaznije, mogucnost da dobro napreduje, Ali eto, meni je vec sve bilo jasno kada je u jednoj utakmici pored njega u pocetnoj postavi zaigrao na stoperu Enis Sadikovic. Tu se odmah vidi da on dobro ne kotira kod trenera. Kasnije ga je prestigao i Hodzurda, pa vjerujem da on kao stranac u ekipi nije sada ni potreban, ako vec znamo da nece imati minutazu. Mislim da je mogao mnogo vise u nasem dresu od statusa rezerve, ali posto do sada nije uspio izboriti minutazu, bolje mu je u ovim godinama da negdje igra i da stice rutinu. Ja mu zelim sve najbolje, kao i ostalima koji idu.sergejevic je napisao/la:Ne znam sta je s Uzelcem, ali on ima odredjeni kvalitet. Mozda su neke druge stvari u pitanju. Strasno je agresivan i moze dobro odgovoriti na igru s vise rizika i branjenje kontri. Ima solidnu brzinu za svoju gradju i meni je bas cudno da je totalno u drugom planu kod svih trenera.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- milanribar
- Kontakt:
Otiso' si Zorane sarme nisi probao..
Ova dešavanja već nakon zadnje utakmice u polusezoni me jako raduju, uprava i Mulalić rješavaju se igrača odlučno i hrabro, sa nekim jasnim ciljem za promjenu ekipe, kao da konačno postoji ta neka vizija za dalje. Realno gledajući situaciju bit će dolazaka, samo se trebamo nadati da će biti kvalitetniji od ovih što odlaze. Od svih što idu nekako mi je žao jedino Đelmića mada i on u zadnje vrijeme ne liči na onog igrača koji je rješavao i donosio određeni kvalitet u našoj igri. Najviše me raduje noga Kokotu koji je onako kvalitetan glupan, nije on za Želju.
Očekujem do 10. Januara kada je prozivka, da imamo jasnu sliku što se tiče igračkog kadra..
Očekujem do 10. Januara kada je prozivka, da imamo jasnu sliku što se tiče igračkog kadra..
Čitam ovo i kontam...boccaccio je napisao/la:Vec dan ili dva poslije zadnje utakmice klub je vec u pravoj akciji kada je u pitanju status dosadasnjih prvotimaca, i ovo je za svaku pohvalu u odnosu na prethodni period. Ono sto smo mi cijelo vrijeme i trazili je ta konacna odlucnost u sportskom segmentu i sada se cini da se stvari postavljaju na svoje mjesto i u tom pravcu. Igraci nisu ni krenuli na odmor kako treba a vec znaju ko ce se vratiti na prvi dan priprema i ko ce lagano pakovati kofere. Moram priznati da se ne sjecam kada je bila ovakva situacija i da je angazovanost na ovom nivou. Ozbiljno su ljudi iz uprave shvatili gresku koja se desila ljetos i za mene je ovo zaista vrijedno spomena.
Složili smo se svi da je ljetni prelazni rok bio loš. Ali...
Zamislite sad,samo da je Joco zabio očekivanih 6,7 golova u 18 kola...A jel to bilo realno očekivati? Jeste. Jel to igrač za kojeg bi se 90%nas kladili da će dati tih 6,7 golova. Da je bilo tako, to je 5,6 bodova više. Bi li s tim bili zadovoljni?Velika većina bi. I ne bi uopće kritikovati upravu za loš transfer rok.
Ako tome dodamo činjenicu da smo u kupu tu,da smo dobili u derbiju,da smo u ostalim derbijima bili u egalu(za razliku od prethodnih sezona), da nam cijelu polusezonu igraju omladinci,da se finansijski odlično poslovalo u 2015.g...,onda ne vidim ko ne bi bio zadovoljan.
Al haj znaj da ce dolaskom kod nas Joco zapostiti.
on je došao kao jedino afirmisano pojačanje (blagojević tako-tako) i normalno da je njegov totalni podbačaj razlika između solidnog ili dobrog i lošeg prelaznog roka. ali to stvarno niko nije mogao predvidjeti.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Ovako ja to vidim.
Golmani: Marijan, Veca, Ćutahija, Ćeman - Ovdje je poprilično jasna situacija. Ako dobijemo ponudu za Marijana puštamo ga i dajemo Veci priliku. Ako su mali Ćeman ili Ćutahija pouzdani to je to, a ako im treba iskustva, Ćeman treba ići na posudbu, a dovesti nekog pouzdanijeg za klupe. Ako marijan ostane još pola godine ja bi ga na klupu. Marijan je bio korektan i nemojte sad da ga blatimo.
Odbrana: Uzelac, Bogdanović, Kosorić, Hodžurda, Osmanković, Duraković, Ćubara – Uzelca treba pustiti (pošto još ne znam jel raskinuto) jer očigledno nije u prvom planu a stranac je. Ja mislim da ima potencijala ali ga ovi ostali šiju, a dolaze mladi Kemo i po meni i Ćubara. S obzirom da je Jasko povrijeđen Bogi bi dobro došao i zbog mentaliteta i zbog iskustva ako zatreba.
Desni bekovi: Memija, Šehić – dovesti još jednog
Lijevi bekovi – Mailson, Kramarić, Alihodžić – ako dođe Stana malog Adnana bi poslao na posudbu jer ovaj može i lijevo ako zatreba.
Sredina: Amir, Dado, Blagoja, Enis, Žera, Hasanović, Hiroš i dovesti još jednog iskusnog. U tom slučaju Dženis može u napad.
Krila: Tiago, Midžić i Đelmić ako ostane. Kokot je greška. Trebalo ga je ostaviti i ako se ponaša tako kao što kažete paliti po ušima za svaku sitnicu, ali on na ovim seljačkim terenima, a vidjli smo i u derbiju može donijeti puno iskustvom ako želi, a kod Ode je želio (to je ona priča moja o pravom načinu kako nekog iskoristiti, a to je do trenera). Ovdje nam fali još jedno krilo ili dva ako ode Đelmić jer i neki bekovi mogu na krilo, a i Hiroš.
Napad: Mujaga, Dženis, Nedo – obavezno jedan dobar napadač, a možda i dva.
Mlade ja ne bih slao na posudbe osim možda Alihodžića i Šehića (njega ako dođe desni bek i još jedan koji to može igrati) jer ako kiksamo u prvih nekoliko kola bit će itekako prilike da ovi mladići osjete prvi tim i da vidimo na koga možemo računati. I u suprotnom dobar dio njih može igrati i za juniore. Od ovih što ne mogu ova dvojica navedenih su možda najdalje od prvih 11. Hadžović, slobodni papiri.
@FKZ1921 stoji to sve, ali nam nisu baš igrali omladinci igrali ovu polusezonu. Znam da si ti mislio na cijelu godinu ali ovu polusezonu tanko smo mi to gurali mlade.
Golmani: Marijan, Veca, Ćutahija, Ćeman - Ovdje je poprilično jasna situacija. Ako dobijemo ponudu za Marijana puštamo ga i dajemo Veci priliku. Ako su mali Ćeman ili Ćutahija pouzdani to je to, a ako im treba iskustva, Ćeman treba ići na posudbu, a dovesti nekog pouzdanijeg za klupe. Ako marijan ostane još pola godine ja bi ga na klupu. Marijan je bio korektan i nemojte sad da ga blatimo.
Odbrana: Uzelac, Bogdanović, Kosorić, Hodžurda, Osmanković, Duraković, Ćubara – Uzelca treba pustiti (pošto još ne znam jel raskinuto) jer očigledno nije u prvom planu a stranac je. Ja mislim da ima potencijala ali ga ovi ostali šiju, a dolaze mladi Kemo i po meni i Ćubara. S obzirom da je Jasko povrijeđen Bogi bi dobro došao i zbog mentaliteta i zbog iskustva ako zatreba.
Desni bekovi: Memija, Šehić – dovesti još jednog
Lijevi bekovi – Mailson, Kramarić, Alihodžić – ako dođe Stana malog Adnana bi poslao na posudbu jer ovaj može i lijevo ako zatreba.
Sredina: Amir, Dado, Blagoja, Enis, Žera, Hasanović, Hiroš i dovesti još jednog iskusnog. U tom slučaju Dženis može u napad.
Krila: Tiago, Midžić i Đelmić ako ostane. Kokot je greška. Trebalo ga je ostaviti i ako se ponaša tako kao što kažete paliti po ušima za svaku sitnicu, ali on na ovim seljačkim terenima, a vidjli smo i u derbiju može donijeti puno iskustvom ako želi, a kod Ode je želio (to je ona priča moja o pravom načinu kako nekog iskoristiti, a to je do trenera). Ovdje nam fali još jedno krilo ili dva ako ode Đelmić jer i neki bekovi mogu na krilo, a i Hiroš.
Napad: Mujaga, Dženis, Nedo – obavezno jedan dobar napadač, a možda i dva.
Mlade ja ne bih slao na posudbe osim možda Alihodžića i Šehića (njega ako dođe desni bek i još jedan koji to može igrati) jer ako kiksamo u prvih nekoliko kola bit će itekako prilike da ovi mladići osjete prvi tim i da vidimo na koga možemo računati. I u suprotnom dobar dio njih može igrati i za juniore. Od ovih što ne mogu ova dvojica navedenih su možda najdalje od prvih 11. Hadžović, slobodni papiri.
@FKZ1921 stoji to sve, ali nam nisu baš igrali omladinci igrali ovu polusezonu. Znam da si ti mislio na cijelu godinu ali ovu polusezonu tanko smo mi to gurali mlade.
- milanribar
- Kontakt:
Ma mi smo jedan obicni cirkus od kluba. Otjerali smo 10 trenera, 20 igraca. Smijali se pitarima prije par godinama a mi smo sad kao oni, mozda i gori.
Ovo ko me je ozbiljno nije dobar nikako. Cirkus kolorado...
Najsmjesnije od svega mi kao odlucni. Boze dragi na sto spali
Zadnja izmjena: milanribar, dana/u 08 dec 2015, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Nema "ali", prelazni rok je bio lose odradjen. Fudbalska igra se ne zasniva samo na jednom napadacu, moraju se imati i rezervne opcije. U kupu smo jedva tu, ne treba bjezati od toga, dobili smo derbi jer smo bili pozrtvovaniji i zbog efekta novog trenera koji je maksimalno naspanovao igrace, cijelu polusezonu nam ne igraju omladinci, vise smo ih forsirali prosle godine u drugom dijelu sezone, finansijski se poslovalo odlicno zbog odlicno i pomalo na srecu odradjene Evrope.FKZ1921 je napisao/la: Čitam ovo i kontam...
Zamislite sad,samo da je Joco zabio očekivanih 6,7 golova u 18 kola...A jel to bilo realno očekivati? Jeste. Jel to igrač za kojeg bi se 90%nas kladili da će dati tih 6,7 golova. Da je bilo tako, to je 5,6 bodova više. Bi li s tim bili zadovoljni?Velika većina bi. I ne bi uopće kritikovati upravu za loš transfer rok.
Ako tome dodamo činjenicu da smo u kupu tu,da smo dobili u derbiju,da smo u ostalim derbijima bili u egalu(za razliku od prethodnih sezona), da nam cijelu polusezonu igraju omladinci,da se finansijski odlično poslovalo u 2015.g...,onda ne vidim ko ne bi bio zadovoljan.
Malo je degutantno kako sve predstavljas da je med i mlijeko ali nije bas tako.
FORZA ZELJO
FKZ ne slazem se sa tobom da je uprava reagovala na vrijeme mi bi sad bili prvi , problem je taj sto mi u zadnje 3,4 godine imamo sve losiju ekipu i uprava nije napravila dovoljno na dovodenju igraca da ostale ekipe igraju na nivou ni tih 5,6 bodova nebi bilo dovoljno nego sreca je ta da sve ekipe osciliraju pa taj zaostatak nije puno e sad zamislite da smo imali povreda kao prije dvije sezone vjeruj mi da bi se borili za opstanakFKZ1921 je napisao/la:Čitam ovo i kontam...boccaccio je napisao/la:Vec dan ili dva poslije zadnje utakmice klub je vec u pravoj akciji kada je u pitanju status dosadasnjih prvotimaca, i ovo je za svaku pohvalu u odnosu na prethodni period. Ono sto smo mi cijelo vrijeme i trazili je ta konacna odlucnost u sportskom segmentu i sada se cini da se stvari postavljaju na svoje mjesto i u tom pravcu. Igraci nisu ni krenuli na odmor kako treba a vec znaju ko ce se vratiti na prvi dan priprema i ko ce lagano pakovati kofere. Moram priznati da se ne sjecam kada je bila ovakva situacija i da je angazovanost na ovom nivou. Ozbiljno su ljudi iz uprave shvatili gresku koja se desila ljetos i za mene je ovo zaista vrijedno spomena.
najsmjesnije od svega je sto se ti predstavljas kao navijac naseg kluba,kakvi li su ostali spermatozoidi bili od tvog oca kad si se ti takav uspio probitimilanribar je napisao/la:Ma mi smo jedan obicni cirkus od kluba. Otjerali smo 10 trenera, 20 igraca. Smijali se pitarima prije par godinama a mi smo sad kao oni, mozda i gori.
Naš problem je što pojedincima ništa ne odgovara, ne odgovara ovaj igrački kadar a ne odgovara im ni izmjena igračkog kadra. Pa yebem mu majku eto kako takvima ugoditi?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
volim te zeljo
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
mislim da je pravo vrijeme da se rijesimo pojedinih igraca(diata,uzelac,livaja,joco),po informacijama koje imam trebali bi imati strasan tim na proljece......desetka je izgleda vec zavrsena(klasa za ove lige),pokusava se dovesti jos jedan extra igrac sredine terena,desni bek je skoro zavrsen,zadnji vezni(klasa)je u opticaju i uz par povratnika koji ce zatvoriti odbranu mislim da ce jedino biti malo nezgodno dovesti tog nekog napadaca od kojeg se ocekuju golovi(joco je doveden za tu svrhu al frajer ispaljuje corke),sve u svemu mislim da cemo biti prezadovoljni sa ekipom na proljece
E pa šta ti je ovdje med i mlijeko?kenan_tm87 je napisao/la:Nema "ali", prelazni rok je bio lose odradjen. Fudbalska igra se ne zasniva samo na jednom napadacu, moraju se imati i rezervne opcije. U kupu smo jedva tu, ne treba bjezati od toga, dobili smo derbi jer smo bili pozrtvovaniji i zbog efekta novog trenera koji je maksimalno naspanovao igrace, cijelu polusezonu nam ne igraju omladinci, vise smo ih forsirali prosle godine u drugom dijelu sezone, finansijski se poslovalo odlicno zbog odlicno i pomalo na srecu odradjene Evrope.FKZ1921 je napisao/la: Čitam ovo i kontam...
Malo je degutantno kako sve predstavljas da je med i mlijeko ali nije bas tako.
Nisam ja davao nikakve ocjene. Konstatirao sam nekoliko činjenica. Ponovicu :
-doveden Joco, jedan od najboljih napadača lige,u Borcu u 69 utakmica zabio 32 gola.Jel to činjenica? Jeste!
-jel bilo normalno očekivati da će i kod nas zabiti svoj prosjek? Jeste?Jel taj prosjek 6,7 golova u 18 utakmica? Jeste.Jeli to cca 5,6 bodova?Jeste.
-jesmo li u 1/4 kupa?Jesmo.
-jesmo li pobijedili u derbiju? Jesmo. Ito ne na način kako si ti napisao nego smo nadigrali protivnika, bili ubjedljivi u svim statističkim podacima i potpuno zasluženo dobili.
-jesmo li u ostalim derbijima bili u egalu?Jesmo.
-jesmo li u derbijima prethodnih sezona blizu u egalu?Nismo.
-jesu li:Kjosevski, Sehic,Hasanovic,Hadziahmetovic,Dado Sadikovic, Hiros, Beganovic, Mujagic, Memija,Osmankovic naši omladinci?Jesu.
-jesu li svi igrali u ovoj sezoni zvanicna utakmice?Jesu.
-je li 7 od njih 10 stalno bilo u rasteru a 5 igrali na svakoj utakmici u polusezonu određenu minutazu (isključeno povrede? Jeste?
-je li se dobro poslovao u 2015.?Znajući samo onaj dio prihoda koji je javan (Evropa i transferi),jeste?
E haj mi ponovo napiši šta je u mom predhodnog postu med i mlijeko.
Prvi komentar paucenjak je napisao/la:najsmjesnije od svega je sto se ti predstavljas kao navijac naseg kluba,kakvi li su ostali spermatozoidi bili od tvog oca kad si se ti takav uspio probitimilanribar je napisao/la:Ma mi smo jedan obicni cirkus od kluba. Otjerali smo 10 trenera, 20 igraca. Smijali se pitarima prije par godinama a mi smo sad kao oni, mozda i gori.
@milanribar iznosi i ima pravo da iznosi svoje mišljnje,ovo je forum
Zadnja izmjena: sasistika, dana/u 08 dec 2015, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.