Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

dell21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la dell21 » 08 dec 2015, 13:26

wobly92 je napisao/la:Željo se rješava Kokota između ostalih...Nelogičan potez barem ovako sa strane pogotovo što mu se mora i platit još da ode.
A i mjenjat ekipu iz korijena na polusezoni nikad nikom nije donijelo ništa dobro.
Od standardnih cini mi se delmic,antolovic i kokot, ovi ostali sve skipa nisu odigrali 4 utakmice.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 08 dec 2015, 13:28

Vulture je napisao/la:
RedEvil je napisao/la:
Sunderland je napisao/la:A vidi ovih iz RS traze otpis poreza i novi zakon o sportu u sumskoj. :shock:
Sada ce to Dodo srediti nema zime za Borac.
A nas porezne ubise,dusu nam vade :thumbdown:
Nek im otpisuju ko ih hebe,to je njihov budjet,sto se mene tice nista ne moraju placati,al nije realno prema ostalim,ljudi se bore u firmama,da nesto ostvare,placaju porez,a ovima se to otpisuje,toliko o drzavi,i da mi s takvim primjerima i zakonima idemo naprijed,nikad :thumbdown:
Da je dodo ista htio sredjivati, sredio bi davno, od 2010. je predsjednik. Od tad samo igokea ide uzlaznom putanjom. Tako da, kako nije sredjivao, nece ni sredjivati. Gledajte u svoju рederaciju, i ne pravite se pametni kao da znate sta se desava u SRPSKOJ! Da ti vasi klubivi imaju dugove od oko 13 miliona, mozda i vise, nije jos utvrdjeno, ne bi tako govorili! Ali ne, ajde da Borac propadne, da ova liga bude samo balijska, mamicu vam... Zayebavat se mogu, sve je to ok, ali kad ovako vidim da pisu pojedini iz te njihove рederacije o mojoj Svetinji takve lazi i gnusnosti, nece to proci sa mojim odobrenjem, da se razumijemo. Lako je vama kad imate kamiJondzije, tanove, pa ako nesto zatreba a oni iz amerike uloze koji milion. A da vam je dug prevelik, vala nije. Par miliona, sta je to? Pa opet kao nesto problemi... E sevap bi bio da vam klubovi zaglibe na jedno 50 miliona, pa da azmiri, tamovi i ostali tajkuni moraju da prodaju firmu da bi umanjili dug. Shvatite, dugovi koje imaju klubovi iz Republike Srpske su nenaplativi jednostavno. Mi nemamo azmire, kao vi. A i da imamo, azmiri bi otisli isti tren cim bi skontali dug. Zakon o sportu je zastario, i BEZ novog zakona nema napretka u nasem sportu.
Vidi, vidi ovoga sto se otvorio citava tri prsta :D

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 dec 2015, 13:28

wobly92 je napisao/la:Željo se rješava Kokota između ostalih...Nelogičan potez barem ovako sa strane pogotovo što mu se mora i platit još da ode.
A i mjenjat ekipu iz korijena na polusezoni nikad nikom nije donijelo ništa dobro.
Hmmm mijenjanje ekipe iz korijena podrazumjeva odlazak jedne 30-godisnje ublehe ? On je davno sazrio da ga se banuje iz ekipe, zbog odnosa prema saigracima...
I da, dzelmic i antolovic...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 08 dec 2015, 13:30

Osttribine je napisao/la:
Vidi, vidi ovoga sto se otvorio citava tri prsta :D
:rol: :rol:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 08 dec 2015, 13:31

Odnos prema saigračima, a tek onda sve ostalo ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 08 dec 2015, 13:32

virtuoz je napisao/la:Evo da se barem svađate o nečem drugom osim nacionalizma:

Prosječna posjeta u prvom dijelu sezone (18 kola):
1. Sarajevo 3389
2. Željo 3389
3. Sloboda 2589
4. Zrinjski 2022
5. Široki 1656
6. Borac 1561
7. Mladost DK 1111
8. Čelik 1050
9. Vitez 944
10. Velež 939
11. Travnik 850
12. Radnik 800
13. Drina 622
14. Rudar 613
15. Slavija 594
16. Olimpic 556

Pola lige ima prosjek manji od 1000,nakon iduće utakmice Čelika vrlo vjerovatno će biti i više od pola lige :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Olimpic je već igrao kod kuće i protiv Želje i protiv Sarajeva,u drugom dijelu sezone prosjek će im bit 200,i to napuhanih :rol: :rol:
Aha, zato Olimpicu toliko :D Gledam, cudno mi gdje skupise toliko ljudi :mrgreen: Mada cudan mi i Borac, otkud toliko, ove sezone osim nas u kopu, malo njih dodje na zapad i ostatak istoka :think:
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 08 dec 2015, 13:33

Minjore je napisao/la:
Hmmm mijenjanje ekipe iz korijena podrazumjeva odlazak jedne 30-godisnje ublehe ? On je davno sazrio da ga se banuje iz ekipe, zbog odnosa prema saigracima...

Ne samo zbog njega, vidim sprema se čistka prava, pored njih još i Diatta, Livaja, Stokić i još neki...Više-manje možda i ne toliko bitni igrači s vaše strane al prevelika je to promjena moraš priznat. Dok ti dovedeš novih 7-8 igrača i uigraš ih eto kraja sezone, pogotovo hoćel se pokazat kao kvalitet koji je potreban.
Ovim potezom čini mi se Željo odustaje od lige ove sezone, već gradi ekipu za ubuduće.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 dec 2015, 13:36

virtuoz je napisao/la:Evo da se barem svađate o nečem drugom osim nacionalizma:

Prosječna posjeta u prvom dijelu sezone (18 kola):
1. Sarajevo 3389
2. Željo 3389
3. Sloboda 2589
4. Zrinjski 2022
5. Široki 1656
6. Borac 1561
7. Mladost DK 1111
8. Čelik 1050
9. Vitez 944
10. Velež 939
11. Travnik 850
12. Radnik 800
13. Drina 622
14. Rudar 613
15. Slavija 594
16. Olimpic 556

Pola lige ima prosjek manji od 1000,nakon iduće utakmice Čelika vrlo vjerovatno će biti i više od pola lige :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Olimpic je već igrao kod kuće i protiv Želje i protiv Sarajeva,u drugom dijelu sezone prosjek će im bit 200,i to napuhanih :rol: :rol:
I Zeljeznicar je vec igrao kod kuce protiv Sarajeva.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 08 dec 2015, 13:37

wobly92 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:

Ne samo zbog njega, vidim sprema se čistka prava, pored njih još i Diatta, Livaja, Stokić i još neki...Više-manje možda i ne toliko bitni igrači s vaše strane al prevelika je to promjena moraš priznat. Dok ti dovedeš novih 7-8 igrača i uigraš ih eto kraja sezone, pogotovo hoćel se pokazat kao kvalitet koji je potreban.
Ovim potezom čini mi se Željo odustaje od lige ove sezone, već gradi ekipu za ubuduće.
Čuj, Željo ovim odustaje od lige :lol:
Tačno ne znaš bil' plako il' se smij'o :roll:

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 08 dec 2015, 13:40

Ali nije ni sa Širokim ni sa Zrinjskim npr. koji će sigurno dovesti na stadion veći broj ljudi nego Vitez.

wobly92
Prije bih rekao da je metla svim onim igračima koji na terenu nisu imali nikakav učinak, ili koje nisi mogao uvesti a biti siguran da će donijeti neku prevagu..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 dec 2015, 13:41

@vulture sta vi uopste trazite sa tim novim zakonom o sprotu? Da se svi dugovi oproste? Mozes ukratko objasniti..
Nad tobom sunce najljepše sja

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 dec 2015, 13:42

Sadaku, isto ono sto im bakice traze po Sarajevu.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 08 dec 2015, 13:44

@narodniheroj Napisao sam LIGE, a ne EVROPE, ali ispravio si se, vidio si gdje si pogriješio. Namjerno sam napisao lige zato što se u kupu može desit svašta pa i da Željo osvoji i tako izbori Evropu, a u ligi je trenutno zaostatak prevelik, pogotovo u zadnjih 12 kola ulazak sa dosta novih igrača. Moraš priznat da su šanse male.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 08 dec 2015, 13:44

pasica je napisao/la:Sadaku, isto ono sto im bakice traze po Sarajevu.
dokazao si svima u zadnja 2 dana koliki si kromanjonac, nema potrebe da nastavljas, upoznati smo ljubavi
goveđigulašmajka

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 08 dec 2015, 13:50

Bice to mnogo bolja posjeta u ligi 12 (:

1. Sarajevo 3389
2. Željo 3389
3. Sloboda 2589
4. Zrinjski 2022
5. Široki 1656
6. Borac 1561
7. Mladost DK 1111
8. Čelik 1050
9. Vitez 944
10. Velež 939
11. Travnik 850

12. Radnik 800
13. Drina 622
14. Rudar 613

15. Slavija 594
16. Olimpic 556
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 08 dec 2015, 13:51

MortemHz je napisao/la:
Hajd' makar ce nama biti preko 5.000 :mrgreen: :lol:
Da bi Sarajevo imalo prosjek od 5000 u preostalih 6 domaćih utamica na stadionu mora biti najmanje 44500 ljudi. Za primjer,u 9 utakmica ove sezone zajedno se sakupilo 30500 ljudi.
Sarajevo je već igralo kući protiv svih atraktivnijih protivnika osim Želje,a kakvo je sada stanje teško da će na derbiju biti više od 15k,što znači da bi na preostalih 5 utakmica trebalo biti 30k,ili oko 6k u prosjeku. Takav prosjek protiv neatraktivnih ekipa ? Teško.

Realno gledajući,Sarajevo će do prosjeka od 5000 doći samo ako osvoje naslov (proslava pred možda 20k) a i onda će ovisiti o Želji (što gore njihove igre,to će ih manje bit na derbiju).
Ako Sarajevo izgubi od Zrinjskog u idućem kolu,i prosjek od 4000 će biti uspjeh.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 dec 2015, 13:51

rigotina je napisao/la:
pasica je napisao/la:Sadaku, isto ono sto im bakice traze po Sarajevu.
dokazao si svima u zadnja 2 dana koliki si kromanjonac, nema potrebe da nastavljas, upoznati smo ljubavi
Kako ces tako ocu svome? Ides na blok zbog loseg odgoja.

P.S. Pecinari, kad cete na gostovanje?

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 08 dec 2015, 13:52

wobly92 je napisao/la:@narodniheroj Napisao sam LIGE, a ne EVROPE, ali ispravio si se, vidio si gdje si pogriješio. Namjerno sam napisao lige zato što se u kupu može desit svašta pa i da Željo osvoji i tako izbori Evropu, a u ligi je trenutno zaostatak prevelik, pogotovo u zadnjih 12 kola ulazak sa dosta novih igrača. Moraš priznat da su šanse male.
Slažem se da su šanse male, ali možda nisi upoznat Željo nikad ne odustaje i sve što če se uraditi u narednom periodu če u stvari biti za jači Željezničar.Otpuštanje igrača koji nisu opravdali povjerenje i očekivanja idu u prilog gore navedenom, dolaze drugi koji bi trebali biti bolji od ovih.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 dec 2015, 13:54

Vulture je napisao/la:Mozda ce sad ispasti apsurno, ali ja bih ipak radije da nema nacionalizma, tj. sovinizma. Lakse je da zivimo svi zajednou miru i postovanju kao i prije ovog rata tih 50-ak godina. I lakse i ljepse i bolje bi nam islo. Ali posto znam da smo nazalost daleko od iskorjenjenja toga, a kad vidim da se moje napada, ne ovdje nego inace, i ne samo na nacionalnu osnovu, takav sam, nije mi nimalo pravo. A sovinistima je bezvrijedno pricati o jedinstvu, itd, moras istom mjerom s njima. A nacionalizam u svojoj osnovi nije los, to je zapravo samo svijest o pripasnosti nekoj od nacija,i slogan "voli svoje, postuj tudje". I mogli bi mi da zivimo zajedno u dobrim odnosima i da imamo tu nacionalnu svijest (jbg, ne mozes izgubiti nacionalnost), ali za to treba svijest sviju da bude na visem nivou. E sad, kad cemo to docekati, uz sve ove spoljasnje uticaje amerike... Vrijeme ce pokazati, buducnost ne znamo.
:facepalm: ovo je isto kao kad bi cionista rekao arapinu palestincu, nakon što ga je bombardovao godinama, srušio mu kucu da se nema gdje vratiti i sad mu slaže pricu o miru :rol:

Javljaš se iz grada koji je sinonim etnickog čišćenja, naravno nisi ti za to kriv, ali moraš shvatiti zašto raja ima takvu percepciju prema BL...prema tome, mani se šuplje price i jeftine demagogije o nacionalizmu i šovinizmu, dok lešinari štampaju letke (propagandni materijal) na kojem su upustva kako i kada da se zviždi na državnu himnu.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 08 dec 2015, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 08 dec 2015, 13:55

pinoglavi je napisao/la:@vulture sta vi uopste trazite sa tim novim zakonom o sprotu? Da se svi dugovi oproste? Mozes ukratko objasniti..
Pa ukratko, privatizacija klubova, znaci da prima privatna ulaganja, da klubovi postanu akcionarska drustva, da se odredi donji limit budzeta i otpis nenaplativih dugova (visemilionskih).. Samo da nadjem sve u detalje...
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.