Enis Sadiković je izmislio fudbal za Mladenovića!!! Momak je ginuo svaku tekmu, pokrivao 4-5 pozicija, i onda neko sere na njega. Ako si mislila na Dadu, on je jedan od najkvalitetnijih naših igrača.pride_of_merseyside je napisao/la:Vidim većina prezadovoljna ovim što se dešava, ja Boga mi nisam. Iza nas je teška polusezona, mnogo lijepih i ružnih trenutaka, od Evrope pa do ovog kraha, mnogo promjena, mnogo nepravde, vlastitih gluposti i baksuzluka. Al' ovo je sramota za jedan klub kakav je Željezničar. Ne mogu igrači biti krivi zato što ih je neko doveo i u po' frke skontao da ne valjaju. Razmijem da imaš problem sa jednim-dvojicom igrača, al' da ti ne odgovara 70% ekipe i da im ne možeš nametnuti svoju filozofiju, to mi ne ide u glavu. I na kraju niko nije odgovoran za to.
Ako si trener, menadžer, trebaš da imaš sposobnost upravljanja ljudima, da izgradiš odnos s njima, da nađeš zajednički jezik, a ne da igrač upravlja tobom. Jer što se tiče kvaliteta, znamo da ne možemo dovesti puno bolje od ovoga što smo otjerali. A inatom, terslukom, patetisanjem, time se ne može mnogo postići. Za ovaj posao je potrebno znanje i vještina. Mene iskreno nervira više ta Edisova patetika iz utakmice u utakmicu, hajd' na početku je to bilo i simpatično, al' ne možeš stalno igrati na tu kartu. I ne znam čime nas je on to zadužio toliko da gledamo sad u njega kao u nekog sveca, spasitelja, koji će nas izvući iz ove situacije pa da mu dozvolimo da radi šta hoće i divimo mu se. Ne kritikujem, samo kažem da mi se ne sviđa ovakav način rada. Ja se nadam da griješim zbog ovolikog pesimizma, al' isto tako se nadam i da ćete vi biti tu da kritikujete ako se ne ispuni obećano, isto kao što sad podržavate.
Meni je iskreno najviše krivo zbog Kokota. Sumnjam da je toliko problematičan, a za klupe je i više nego dobar, i zaslužio je makar toliko. Nisam upućena u detalje oko plata i ugovora, ali i Mladenović je mogao biti solidno rješenje za klupu. Eto nek' nam je dobar Sadiković, znam da sam dosadna s njim, al' stvarno mi teško bude svaki put kad shvatim kakvi pojedinci igraju za Želju, a on je očito zaštićen k'o bijeli medvjed. Diatta, shvatam da je on promašaj, al' opet mislim da nije dobio pravu priliku i da se moglo više izvući iz njega. Pljuvao se i Hodžurda, glavna meta za ismijavanje, iako nije bio skupio ni pola sata nastupa. Stokić, ako se već toliko očekivalo od njega, pa daj mu 4-5 utakmica nek' odigra od početka, ako ne proradi završio si s njim. Svakako nismo imali neka bolja rješenja. Nervira me što su neki igrači otpisani prije kraja, jedva se čekalo da budu otjerani, umjesto da se potrudiš da izvučeš ono najbolje iz njih dok su tu. Stalne promjene ništa ne donose, eto vidjeli smo, od trenera, preko igrača, i uprava da se promijeni niko ne garantuje da će biti bolje, nego treba sjesti i raditi s tim što imaš na raspolaganju. Daj Bože da procvjetamo na proljeće i da se pokaže da sam bez razloga zabrinuta, al' ja stvarno ne vidim kuda ovo vodi.
Što se tiče Edisa, treba mu dati šansu da sklopi tim prema svom nahođenju. Naravno u skladu sa finansijskim mogućnostima. Ako ne bude išlo, i nemu je noga. Od igrača kojima su pokazana vrata, iskreno nikoga mi nije posebno žao. Koka bi valjao za klupe, ali ako je istina da unosi nered u ekipu, a od više ljudi sam čuo da je tako, onda doviđenja. Joco je dobio i više nego dovoljno šansi. On je odigrao 553 minute u 13 utakmica, od kojih je 6 počeo kao starter. Osim što je izostao konkretan učinak na terenu, vidljiv je bio i nedostatak želje i volje za igrom. Mladenović je većinu utakmica ispadao kao iz voza. Pa i ovu zadnju je napravio mali milion grešaka. Ostali skoro da nisu ni igrali. Prema tome, ne mislim da će ovo biti veliki gubitak. Blagojević i Hodžurda su pun pogodak.