Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Virtu4l » 10 dec 2015, 13:01

JohnCleese je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Kad se Totti oporavi izbacit ce ga iz rostera
Izbaciće ga iz rostera? :bow: :bow:
:eh: :nedam: Sta je pronicljivi, nesto nejasno, roster- strana rijec mislim da je americkog slenga a oznacava popis odnosno listu, u ovom slucaju listu igraca koji zapocinju utakmnice :beba:
:kralj:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 10 dec 2015, 13:02

Nije samo dzeko lose igrao pa i ostali su. Kad vidim kako falke,iturbe ili zirvinjo igra dzeko je za njih DŽEKO hehe.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 10 dec 2015, 13:19

cikazubo je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Ne mozes zavisit od ekipe kad u 3 zaredom utakmice promasis po 2 zicera. Lik je jednostavno prosjecan napadac koji ponekad bljesne, odigra neku utakmicu dobru i to je to. Mi smo inace takav narod, tipicni Balkanci, nase je najbolje, nismo objektivni nikako. Igrao u Cityu kod Mancinija svi krivi sto on ne igra vam tam, dodje Pelegrini opet svi krivi, ljudi kupise mrtvog Bonya koji je bas prosjecan napadac i on se nije mogao izborit za mjesto. Skoro izadje lista najboljih igraca u godini, nema Dzeke i bošnji to smeta, gdje nece bit naseg Edina. Lik je prosjecan i to je to a mi cemo ga vazda dizat u nebesa i vazda cemo dizat nase igrace generalno, npr. dade Pjanic gol iz slobodnog protiv Torina, kod nas se raspisali golčina vam tam, 20 minuta sam trazio da vidim tu golcinu kad ono lik htio ubacit i udje u gol. Nevjerovatno. Treba biti objektivan ljudi ma koliko mi volili da je drugacije.
Prosjecan napadac nema krunu najboljeg strijelca bundeslige, nema osvojen po sampionat bundeslige i epl-a, nema cijenu 20-30 milki, nema golove u 90+ koji odlcuju titulu prvaka, nema krunu najboljeg strijelca kvalifikacija za veliko takmicenje, nema znanja i umijeca da zabije svakoj top ekipi u evropi go itd itd.. Neeee "on je bio dobar dok je njemu miske namjesto sto bi balija reko" :puke:
To prvo Kiesling??? to drugo Mandzukic jos osvojio i LP i dao gol u finalu tog takmicenja????? A i prvi i drugi su prosjecni napadaci.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 dec 2015, 13:57

U pravu ste i jedni i drugi. Za ovo sto on promasi svaku utakmicu barem po jedan zicer. To mu nisu krivi ni Garcia, ni Roma ni navijaci to je kriv on sam i njegova losa forma. A ovi sto govore da je prosjecan napadac isto nije tacno naravno. On je polako gubio tu konstantnost kada je presao iz Wolfsburga ( jer za golgetera je jako bitno da igra standardno ) i gdje je igrao kao masina. Posebno je bio los u zadnjoj sezoni u Cityu i sada izgleda to nastavlja i u ovoj. Mada on sigurno nije prosjecan napadac. Bio je jedan od najboljih nekada sada je jos uvijek iznad prosjecan.

Sto se tice Citya da je ostao borio bi se za mjesto drugog napadaca sa Bonyem. A City svakako igra sa samo jednim pravim napadacem, Aguerom. Sterling i de Bruyne krilni napadaci. Sada su cak krenuli i da igraju i sa laznim napadacem Silvom kao protiv Borussie M. a Bony je poceo na klupi. Znaci jako vjerovatno se nebi naigrao a ovdje ima sansu kakvu takvu kao siguran starter.

Njemu odgovara tim koji igra brz fudbal i koji ubacuje puno kvalitetnih lopti u 16m. Tim gdje se igru gradi oko njega i gdje je on glavni igrac. Sa snaznim i nesebicnim krilima koji znaju da ubace odlicne lopte na napadaca. Tada je on vrhunski. Formacije 4-2-3-1 pa moze cak i 4-4-2. Njemu nikako nije odgovarala usporena igra Citya kratkih pasova jer nije bio tehnicki a ni brzinom klasa vecina saigraca i jos se je morao izvlaciti na desetku puno puta. Osim toga dobio je malo upotrebljivih lopti. Igra Rome mu isto ne odgovora. Tacno je da oni igraju brzo. Samo krilni napadaci umjesto da igraju na njega sami soliraju u vecini slucajeva. A ostali igraci rijetko igraju kvalitetno na njega jer jednostavno nisu dobri asistenti.

Do njega je svakako. Ima cijelu sezonu kao prvi napadac. Ako iskoristi to na pravi nacin moze jos i napredovati. Nisto jos nije gotovo. Ni prvenstvo pa ni liga prvaka gdje mogu igrati bez pritiska i to bi mogla da bude njihova prednost ako je pametno iskoriste. Samo ovakva Roma stvarno igra lose. I novi trener bi mogao samo da popravi neke stvari. Jer tesko da bi bio gori.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 dec 2015, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 10 dec 2015, 14:25

nema, odlican igrac ima znanje ali realno malo pogledajte njegove nastupe u city-u , znao je masiti nemoguce. za mene dobar napadac a bio bi klasa vise da ne masi zicere. to je njegov problem odavno. i relalno vecinom poslije wolfsburga tesko postize golove. postojao je jedan period u city-u kada je sa lakocom zabijao ali toga nema dodavno. odnosno ima u reprezentaciji.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 10 dec 2015, 14:56

'ta ćemu Dinj ubaciti ; Avdija Vršajević left edition ... Jedine upotrebljive lopte može dobiti kroz sredinu od Pjanića, Rađe ili De Rosija , ovo ostalo nek zaboravi .

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 dec 2015, 14:57

bavarian_bk je napisao/la:'ta ćemu Dinj ubaciti ; Avdija Vršajević left edition ... Jedine upotrebljive lopte može dobiti kroz sredinu od Pjanića, Rađe ili De Rosija , ovo ostalo nek zaboravi .
+ Maicon kada igra. I to je to !!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 dec 2015, 14:59

argentarium80 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem kakvi ste vi ljudi , kad da go , onda je babuka, prije samo 20 dana bio je najjaci igrac nase reprezentacije, on i niko drugi, sad privodi karijeru kraju, ne bori se, ..Edin nije nikad ni bio Messi ili Ronaldo...Roma je sva losa, pa i Pjanic se ne vidi, a odbrana kriminalna...
Za mene je Dzeko uvijek babuka. Da profula 600 zicera. Najbolji nas igrac. Ikad !
Bez imalo ironije. Sve mu je halal, da profula jos 600 100% zicera ma praznih golova i penala, opet bi mi igro.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 dec 2015, 21:05

Effenberg je napisao/la: Za mene je Dzeko uvijek babuka. Da profula 600 zicera. Najbolji nas igrac. Ikad !
Bez imalo ironije. Sve mu je halal, da profula jos 600 100% zicera ma praznih golova i penala, opet bi mi igro.
ti jelde gledaš fudbal tek zadnje 3-4 godine? ne znam kako drugačije da objasnim ovakvu budalaštinu :o

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 dec 2015, 21:12

jestamaji je napisao/la:
Effenberg je napisao/la: Za mene je Dzeko uvijek babuka. Da profula 600 zicera. Najbolji nas igrac. Ikad !
ti jelde gledaš fudbal tek zadnje 3-4 godine? ne znam kako drugačije da objasnim ovakvu budalaštinu :o
Haj ti sine lezi.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 10 dec 2015, 21:22

Ide Edin preko 30+ golova ove sezone, - rekose znalci ove igre sa forum nekada u avgustu.

'Tá ce kazu Serie A...:-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 10 dec 2015, 23:11

jasko_juve je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Ne mozes zavisit od ekipe kad u 3 zaredom utakmice promasis po 2 zicera. Lik je jednostavno prosjecan napadac koji ponekad bljesne, odigra neku utakmicu dobru i to je to. Mi smo inace takav narod, tipicni Balkanci, nase je najbolje, nismo objektivni nikako. Igrao u Cityu kod Mancinija svi krivi sto on ne igra vam tam, dodje Pelegrini opet svi krivi, ljudi kupise mrtvog Bonya koji je bas prosjecan napadac i on se nije mogao izborit za mjesto. Skoro izadje lista najboljih igraca u godini, nema Dzeke i bošnji to smeta, gdje nece bit naseg Edina. Lik je prosjecan i to je to a mi cemo ga vazda dizat u nebesa i vazda cemo dizat nase igrace generalno, npr. dade Pjanic gol iz slobodnog protiv Torina, kod nas se raspisali golčina vam tam, 20 minuta sam trazio da vidim tu golcinu kad ono lik htio ubacit i udje u gol. Nevjerovatno. Treba biti objektivan ljudi ma koliko mi volili da je drugacije.
Prosjecan napadac nema krunu najboljeg strijelca bundeslige, nema osvojen po sampionat bundeslige i epl-a, nema cijenu 20-30 milki, nema golove u 90+ koji odlcuju titulu prvaka, nema krunu najboljeg strijelca kvalifikacija za veliko takmicenje, nema znanja i umijeca da zabije svakoj top ekipi u evropi go itd itd.. Neeee "on je bio dobar dok je njemu miske namjesto sto bi balija reko" :puke:
To prvo Kiesling??? to drugo Mandzukic jos osvojio i LP i dao gol u finalu tog takmicenja????? A i prvi i drugi su prosjecni napadaci.
Ja ne razumijem sta je po tebi dobar napadac, ako covjek ima dvije titule lige petice a u obje je bio od krucijalnog značaja, nosi titulu najboljeg strijelca lige, a druge godine najboljeg igraca iste te lige, u kojoj god ekipi igra navijaci imaju specijalne pjesme za njega (na stadionu wolfsburga dan danas na svakoj utkmici visi transparent u cast "klocu"), igra s obje noge, glavom, visok, jak, dobar s loptom, napada trecu titulu u novoj top ligi, zabio svakoj vrhunskoj ekipi go, odveo malu zemlju na svjetsko (neko ce reci da njemu pripisujem sve zasluge za to, ali covjek je bio jednostavno predominantan te godine i najbolji strijelac kvala a i sad smo se mogli uvjeriti da je svjetlosne godine ispred ostalih reprezentativaca), i ponavljam svaki napadac ima teske periode u karijeri jer se uvijek ocekuje da zabija a nekad jednostavno ne ide. Mandzo kad vec spominjes je igrao u jednoj od najjacih i najuspjesnijih generacija fc bayerna, takodje gazio u wfl-u, sada dosao u juve polako pocinje zabijati i nadolazi, al vjerovatno su ljudi u bundesligi, primeri, epl-u, seriji a poglupi pa dovode takve igrace, bolje bi bosnjo/balkanac to sastavljo :crazy:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 dec 2015, 14:33

Adinjo je napisao/la:Ide Edin preko 30+ golova ove sezone, - rekose znalci ove igre sa forum nekada u avgustu.

'Tá ce kazu Serie A...:-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nije vala ni Serie A kriva sto on ne pogadja zicere, samo zicere da je pogadjao imao bi 10+ golova.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 12 dec 2015, 15:24

Effenberg je napisao/la:
argentarium80 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem kakvi ste vi ljudi , kad da go , onda je babuka, prije samo 20 dana bio je najjaci igrac nase reprezentacije, on i niko drugi, sad privodi karijeru kraju, ne bori se, ..Edin nije nikad ni bio Messi ili Ronaldo...Roma je sva losa, pa i Pjanic se ne vidi, a odbrana kriminalna...
Za mene je Dzeko uvijek babuka. Da profula 600 zicera. Najbolji nas igrac. Ikad !
:lolno: :lolno: :lol: :lol: :puke: :puke:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 12 dec 2015, 18:57

Edin je, bez sumnje, mnogo više od prosječnog napadača kada se uzmu u obzir sve titule koje je osvojio u dvije top lige a u kojima je itekako imao udjela, svi oni silni golovi koje je zabio u tim ligama, u LP, što manjim, što top ekipama, vrijeme u kojem je harao Bundesligom kao najbolji strijelac itd. To je nešto što se obično ne dešava prosječnom napadaču.
Situacija u Romi je trenutno izrazito loša, ekipa izgleda katastrofalno i to se vjerovatno odražava u psihičkom smislu na sve, pa i na njega kada je u pitanju ta realizacija. Danas daš gol, odmah si odličan, ne daš u sljedećih pet, ti si katastrofalan, zabiješ u idućoj, opet si odličan i to je tako. Krize u svijetu fudbala su normalne i dešavaju se manje-više svima ali se i uglavnom brzo zaboravljaju kada prođu, a on je mnogo puta dokazao svoj kvalitet i dokazaće ga opet, sigurna sam. ;) :bih:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 dec 2015, 19:48

Edin je dobar napadac, rang Gomeza, Huntelara, Giruda, Mandzukica, Lukakua, Bentekea...nivo ispod Benzeme, Higuaina, Suareza, Levandovskog, Aguera...

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2015, 20:35

Evander je napisao/la:Edin je dobar napadac, rang Gomeza, Huntelara, Giruda, Mandzukica, Lukakua, Bentekea...nivo ispod Benzeme, Higuaina, Suareza, Levandovskog, Aguera...

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Upravo tako. Mogao je mozda i da parira ovim top10 napadacima. Odnosno obecavao je tu jednu, dvije sezone jako puno u Wolfsburgu. Za njega nije bio toliko City. On je trebao preci iz Wolfsburga u nekog Njemackog giganta. Naprimjer u Borussiu Dortmund. I to poslje onakve dvije sezone ipo u Wolfsburgu. Kada je bio ime u Bundesligi. Od sudija, protivnickih igraca. Samo da je nastavio tamo gdje je stao. Prekucao bi covjek Bundesligu i bio jedna od najvecih legedni. Samo lako je sadi pricati. Vjerovatno je trazio novi izazov.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2015, 21:35

:lol: :lol:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 dec 2015, 21:55

Najjače od svega ovdje je što ovi, da budem blag, kritikuju Edina, čim on da gol i to bit će TOO BABUKA, NAJBOLJI SI, AJMO GDJE STE MIŠEVI.
Pa yebote led ko da je ko glup.
Jedva 3 i po čovjeka ovdje pišu normalno i bez uvreda.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 dec 2015, 10:56

Za ove koji imaju plitko razmisljanje i ne mogu sa svojim mozgom doprijet toliko daleko.
Zasto Edin nije postigao vec 10-15 golova kao sto se od njega očekivalo?

- Jednostavno, prvi put u zivotu igra u Seriji A, potpuno drugacija liga i od engleske i od njemačke. Treba vremena privići se na stil njihove igre, na stil postavljene odbrane, posebno kada protivnicka (slabija) ekipa igra sa duplim blokom.
- Treba se privići na stil igre Rome, gdje oni igraju 4-3-3 , a to nije okusio ni u Cityu ni u repci na pravi način kao što Roma igra.
- Roma realno nema igrača koji će biti David Silva, koji će biti Yaya Toure da sa povezom preko očiju na tacnu dobaci loptu u napad.
- Pritisak je na njemu. Mogu mnogi govoriti pa iskusan je pa ovo pa ono. Kada na glavnim italijanskim sportskim novinama svaki dan na naslovnici izlazi tvoja slika i naslovi za tebe, gdje je predstavljen kao najvece pojacanje Rome, pa mozda cak i Serije A ove sezone jer je Roma nekako u centru desavanja onda nije svejedno.

Ali sve u svemu, ja mislim da ce u drugom dijelu sezone, dobiti vise samopouzdanja, da ce se igraci navici na njega, kao i on na njih i bit ce do odlicno do kraja sezone. Pazite sta kazem, Dzekson osvaja titulu sa Romom
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 11 gostiju.