Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Biki
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Biki » 11 dec 2015, 14:37

pinoglavi je napisao/la:
Biki je napisao/la: Seferovic, Gudelj...ima ih puno koji su preko ledja BiH dobili pozive u one reprezentacije koje su preferirali. Daleko im kuca.
Kada shvatite da igraca koji je rodjen u drugoj drzavi i koji je prosao kroz omladinske selekcije te drzave ne mozemo nikako izgubiti, nego samo dobiti, bit ce nam svima lakse. Nema potrebe pljuvati te momke, nazivati izdajnicima, komentarisati "dabogda umro majci na rodjendan" :puke: :puke: (kada je Hajrovic prihvatio poziv Svicarske, izmedju ostalog i to se moglo procitati na njegovoj fb stranici), ili pisati daleko im kuca.
Ako ovakve uspijemo privoliti da igraju odlicno, a ako ne uspijemo nije to bas nesto nelogicno sto nisi nagovorio igraca koji je rodjen u Svicarskoj i koji je igrao za Svicarsku da igra za BiH koja se, za razliku od Svicarske, nije plasirala na EP.
Ko ih pljuje, proklinje...? Moja teza je da pobrojani hinjski i neposteno, preko BiH dizu sebi cijenu da bi dobili poziv iz reprezentacije koja im je prva na listi zelja a BiH mozda ni na kraj pameti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 dec 2015, 14:44

Ovo sam opcenito pisao a ne tebi, jer vecina ima neki negativan komentar za takve igrace, neki ostave u granicama normalnog a neki bas pretjeraju.
Poenta je da nema potrebe za bilo kakvim komentarom pa cak ni to daleko mu kuca, jer sad bira izmedju drzave u kojoj se rodio i ciji je dres nosio a koja igra na EP, i drzave u kojoj ima korijenje i koja ne igra na EP. Cak i da smo mu deseta opcija ja nemam nista protiv da zaigra za nas na kraju.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2015, 14:45

Biki je napisao/la:Ko ih pljuje, proklinje...? Moja teza je da pobrojani hinjski i neposteno, preko BiH dizu sebi cijenu da bi dobili poziv iz reprezentacije koja im je prva na listi zelja a BiH mozda ni na kraj pameti.
BiH im je opcija kad shvate da je vrag odnio šalu i da se neće naigrati za zemlju koju 'vole'. Nažalost, mi nemamo lijek za to i ne znam do kada ćemo struku kriviti za takve stvari. Tanković nas je sve trebao osvijestiti i ne smijemo više praviti slične greške. Najbolje je kaparisati ih dok su mladi i onda su im ruke svezane, tako Hrvatska radi godinama. Već sad ima nekoliko igrača koje bi bilo pametno kaparisati, neka uđu u sudijskoj nadoknadi, nebitno je, samo da znaju da im nakon toga nema nazad. Misimović bi sigurno imao 30+ nastupa za Srbiju da ga Salihamidžić nije na vrijeme doveo kod nas. Šunjić bi sigurno bio u kombinacijama za Hrvatsku da ga nismo zvali dok je bio anonimus, nažalost tada su svi osporavali njegov poziv.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 dec 2015, 16:03

Pa sta rade naši skauti? Hoćemo li ikada otkriti nekog talenta i prisvojiti ga? A ne kada vec postane tražen igrač da ga molimo da igra za nas i da mu psujemo kada nas odbije. Kao što je slučaj Seferovic, Tankovic, Halilovic...
Plasman na SP nam je zamazao oči pa smo mislili da smo krenuli naprijed, a ustvari nije ništa bolje nego sto je bilo prije 10 godina. I dalje su nam omladinske kategorije očajne, živimo od dijaspore i molimo se da igraju za nas.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 11 dec 2015, 19:42

Vrijedi pratiti Maletića u Telstaru.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 dec 2015, 20:04

bhsport je napisao/la:Pitaj trubadura on je 'objasnio'... Trebamo mu sada dići spomenik sto je spominjao Miličevića.
Hvala, svaka cast na ovim nadimcima sto me castis. Ne znam koji su ti motivi i gdje sam dizao svoju vaznost po pitanju bilo kojeg igraca kojeg sam spominjao. I zasto bi to bilo bitno.
Ne znam je li ovo osobno vidio sam i da na temi TSS slicno reagiras. Ovakvi razgovori mi govore da je vrijeme za tutanj sa ovog foruma.
Pozdrav

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 dec 2015, 20:09

I onda se pitaju što je forum pao za ****.
Imaš one koji mogu da seru po ostalima, i one koji se baniraju kada ukažu na nepravilnosti.
Jadna majko.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 dec 2015, 20:53

dubrovnik je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Pitaj trubadura on je 'objasnio'... Trebamo mu sada dići spomenik sto je spominjao Miličevića.
Hvala, svaka cast na ovim nadimcima sto me castis. Ne znam koji su ti motivi i gdje sam dizao svoju vaznost po pitanju bilo kojeg igraca kojeg sam spominjao. I zasto bi to bilo bitno.
Ne znam je li ovo osobno vidio sam i da na temi TSS slicno reagiras. Ovakvi razgovori mi govore da je vrijeme za tutanj sa ovog foruma.
Pozdrav
Posto si nam objasnio sad bi da ideš. Prekuco si nas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 11 dec 2015, 22:39

Bolanos je napisao/la:
Honorar je napisao/la:Subic je u defenzivi nesto slicno Avdiji. Rizik.
:facepalm:
Udar'o se ti ne udar'o, Subic je u odbrani isto k'o Alisa u zemlji cuda..... Ako si cit'o...........

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 11 dec 2015, 23:42

Honorar je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
Honorar je napisao/la:Subic je u defenzivi nesto slicno Avdiji. Rizik.
Udar'o se ti ne udar'o, Subic je u odbrani isto k'o Alisa u zemlji cuda..... Ako si cit'o...........
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 dec 2015, 00:17

Subić je sinoćnjom partijom pokazao da nema kvalitet za reprezentaciju, bar ne još uvijek.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 12 dec 2015, 00:24

alan_kardec je napisao/la:Subić je sinoćnjom partijom pokazao da nema kvalitet za reprezentaciju, bar ne još uvijek.
Ali ni u kom slučaju ga ne treba kaparisati, pa ćemo se ujedati za guzicu kad ga Srbi sebi uzmu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 dec 2015, 00:38

HankMoody je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Subić je sinoćnjom partijom pokazao da nema kvalitet za reprezentaciju, bar ne još uvijek.
Ali ni u kom slučaju ga ne treba kaparisati, pa ćemo se ujedati za guzicu kad ga Srbi sebi uzmu.

Na osnovu čega si zaključio da će ga uzeti?
Ima Srbija kamaru boljih lijevih bekova (pričam o trenutnoj situaciji). Kolarov, Obradović, Mladenović, Antonov...

Kaparisati igrača samo zbog toga da ga neka druga reprezentacija ne bi uzela, iako taj igrač ni po čemu nije pokazao da zaslužuje poziv, je krajnje neozbiljno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 12 dec 2015, 00:52

Sad nema sta traziti cista logika- nema utakmica ali prvom prilikom obavezan poziv i prvih 11.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 12 dec 2015, 00:56

alan_kardec je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:

Na osnovu čega si zaključio da će ga uzeti?
Ima Srbija kamaru boljih lijevih bekova (pričam o trenutnoj situaciji). Kolarov, Obradović, Mladenović, Antonov...

Kaparisati igrača samo zbog toga da ga neka druga reprezentacija ne bi uzela, iako taj igrač ni po čemu nije pokazao da zaslužuje poziv, je krajnje neozbiljno.
Da, zato to Španci rade (Bojan, Munir), Francuzi oduvijek, ali ne, mi smo bolji od tih reprezentacija, mi zovemo kad stasaju, kad je prekasno.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 dec 2015, 01:26

HankMoody je napisao/la:Da, zato to Španci rade (Bojan, Munir), Francuzi oduvijek, ali ne, mi smo bolji od tih reprezentacija, mi zovemo kad stasaju, kad je prekasno.

evo čitam i pitam se jel moguće da u kontekstu Subića ti pominješ Krkića i Munira :silent:
To mi je dovoljno.
RIP Adis Selmanović

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 dec 2015, 02:04

Kad bi kaparisali 1-2 igraca koji nece dobiti drugi poziv dok ne naprave iskorak, koji se mozda nece ni desiti, onda ce vec treci igrac, slicnog kvaliteta, razmisliti da li da prihvati poziv jer je svjestan da se i njemu moze desiti da tih par minuta budu jedine u reprezentativnom dresu. Tako da ce se mozda odluciti za neku drugu reprezentaciju u kojoj bi imao vazniju ulogu.
Zato to kaparisanje nije bas jednostavno kako vi mislite. Treba biti u konstantnom kontaktu sa igracem, da vidi da se na njega ozbiljno racuna i prati. To pracenje njegovih nastupa od naseg selektora bi moglo prevagnuti u nasu stranu kada bude birao ciji dres obuci.
Nad tobom sunce najljepše sja

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 12 dec 2015, 09:45

Bolanos je napisao/la:
Sad nema sta traziti cista logika- nema utakmica ali prvom prilikom obavezan poziv i prvih 11.
Ti bi nazad u doba Pasalica kad se nisu zvali najbolji

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 12 dec 2015, 10:32

alan_kardec je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Da, zato to Španci rade (Bojan, Munir), Francuzi oduvijek, ali ne, mi smo bolji od tih reprezentacija, mi zovemo kad stasaju, kad je prekasno.

evo čitam i pitam se jel moguće da u kontekstu Subića ti pominješ Krkića i Munira :silent:
To mi je dovoljno.
Panjevi obojica i to teški, a spominjem u vidu kaparisanja, ne neke suhe kvalitete.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 dec 2015, 12:54

Ne želim da dovodim u pitanje Milićevićeve namjere i ne znam da li je uopće istina ovo što je Mitrović izjavio za medije u Srbiji, tačnije da li Milićević zaista razmišlja tako, ali naletio sam na jedan članak, intervju sa Milićevićevim saigračem Mitrovićem.

„MILIĆEVIĆ BI DA IGRA ZA SRBIJU“

Zato je jedan drugi igrač s prezimenom na „ić“ blistao. Danijel Milićević dao je istorijski gol u poslednjem kolu Lige šampiona protiv Genta, a i pre toga bio je jedan od najvažnijih činilaca u timu. Rođen u Belinconi, poreklom iz Ugljevika, Milićević posle Iverdona, Lugana, Eupena i Šarlroe, sa 29 godina u Gentu doživljava vrhunac karijere.
„Učinak sve govori, Danijel stvaro igra odlično. Znam da su ga zvali iz Bosne i Hercegovine da igra za njihovu reprezentaciju, ali je njegova želja da zaigra za Srbiju.“
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Maverick i 12 gostiju.