FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Neutral
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 00:14

miky_hz je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Fabregas, po transfermarktu vrijedi 55 miliona, pa kontajte malo, jer uvijek odu ovi bolji igrači za veće novce nego što vrijede ;)

60 miliona sigurno , bez toga ništa.
Villa vrijedi 45 pa smo ga doveli za 40...znaci nije uvijek :P

Ima možda klauzla neka o kojoj ne znamo ako se osvoji LP možda :mrgreen:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 00:14

Ma kakvih 60 mil.,nista to.50 mil. maksimalno,a realno oko 40.A misljenja sam da trenutno i ne treba ovoj ekipi Fabregas,jer nema gdje.Tu su 2 velika majstora sredine Xavi i Iniesta,ima Toure(nadam se da nece otici),ima Busquets koji izrasta u veoma dobrog igraca i vidi se napredak.

Ali kazem trenutno ne treba.Xavi moze jos mozda 2 sezone,maksimalno 3 odigrati na nivou i onda bi Fabregas mogao da ga zamjeni.Ali mozda Pep vec razmislja o ovome,pa je mozda i bolje da dodje ove sezone,pa da polako to ide svojim tokom.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 maj 2010, 00:15

van gall je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:75 miliona za igraca koji bi grijao klupu :lol:
bas tako,fabregas jest dobar igrac ali se ne uklapa u koncepciju barcelone jer imaju 2 ofanzivna veznjaka,barceolni bi dobro dosao jedan maskerano,essien,de rossi....:)
ne mogu se slozit sa ovim. vec imaju jednog u rangu tih gore, yayu turea. samo ga pep ne voli nesto.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 24 maj 2010, 00:17

Wolverine je napisao/la:
van gall je napisao/la:
bas tako,fabregas jest dobar igrac ali se ne uklapa u koncepciju barcelone jer imaju 2 ofanzivna veznjaka,barceolni bi dobro dosao jedan maskerano,essien,de rossi....:)
ne mogu se slozit sa ovim. vec imaju jednog u rangu tih gore, yayu turea. samo ga pep ne voli nesto.
njima treba igrac da razbija protivnicke napade,ture jeste takav igrac ali ocito e dovoljno dobar,ova gora 3 su puno bolji na toj poziciji...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 maj 2010, 00:21

van gall je napisao/la:
Ma kakav Javier levat? Pa bolji je Toure od njega x puta. Ne znam kako bi ovaj smiješni Argentinac mogao biti prvotimac Blaugrane? Jbg, ako ništa, barem bismo bili sigurni da će Barca svaki 2-3 utakmicu imati crveni karton. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 00:26

Ja bi volio da se dovede jos jedan desni bek,da bude zamjena Alvesu i to je to.Neka ostane kako jeste,prejaki i pokriveni na svakoj poziciji.

Ali ima tu Pep,on zna ko,sta,kako,gdje :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 maj 2010, 00:29

Vrijedi Fabregas 60 miliona, za Barcu vrijedi i 100 miliona, ako dodje igrat ce jos najvjerovatnije 10 godina, a na sijetu ne postoji igrac koji bi se bolje uklopio u nasu igru.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 00:36

Da,i to je istina,ne postoji igrac koji bi bolje dosao Barceloni.Ali,ipak,puno je 60.

Svjestan sam da bi mogao biti zamjena Xaviu,koji moze jos 2-3 sezone na nivou odigrati i bolje je da dodje sto prije.Fabregas je mlad,igracina,a moze jos bolje,a u Barci ce sigurno popraviti jos svoju igru.Mozda bi bilo previse riskantno igrati sa trojcem Fabregas-Xavi-Iniesta,mozda i ne bi ko zna.Jeste preofanzivno,nema snage u defanzivi tu bas,ali svi znamo Barcin stil igre,kako to funkcionise.Pa evo npr. trenutno u Barcinoj postavi nema onog pravog DM-a,doduse tu poziciju igra Busquets,koji po vokaciji jeste DM,ali nije onaj pravi razbijac,destruktivac.

Vidjecemo kako ce to izgledati ako bi dosao Fabregas.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 00:47

Xavi može do 33 i možda i više odigrati na visokom nivou. Šta bi to izgubio sa godinama, ne bi ništa, ionako je uvijek spor bio, ali dobiti će još više iskustva , ali i to ne znam šta će mu više. Jedan od najboljih igrača ovih posljednih godina.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 00:51

Xavi vec ima 30.Napisao sam,jos 2-3 godine na ovom nivou,mozda i vise,ko zna.Fabregas ako dodje,bice bolje za njega,Xavi ce mu puno pomoci,iskusniji je,bolji...

Blaugrana

Mes Que Un Club

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 maj 2010, 00:51

Da, ali s godinama dolaze i sve češće povrede, dakle ne bi bilo na odmet dovođenje još jednog extra igrača, a ako postoji neko ko je "the man", onda je to, sasvim sigurno, Cesc Fabregas. Pare nisu problem, para ima, no ne vjerujem da će ipak Barca iskrcati preveliku(mislim na one sume koje Real izdvaja za transfere)sumu novca za dovođenje Arsenalovog kapitena. Uostalom, tu su i oni "polovnjaci" koji su na posudbama i čijom prodajom se može nulirati dovođenje Ville, a ove godine su zbog trofeja i ovih rezultata zaradili 35 miliona Eura, dakle, i da se Cesc dovede za 60 miliona, to bi opet bilo "rezonsko" poslovanje od samo 25 miliona Eura u minusu. Pa može li se poželjeti išta više?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 24 maj 2010, 00:52

Romariooo je napisao/la:Vrijedi Fabregas 60 miliona, za Barcu vrijedi i 100 miliona, ako dodje igrat ce jos najvjerovatnije 10 godina, a na sijetu ne postoji igrac koji bi se bolje uklopio u nasu igru.
To ti ne znas, jel tako :)

Uostalom, ja jos uvijek ne mogu da raspoznam gdje ce Fabregas igrati.

Vise ce sjediti na klupi.. osim ako ne planirate igrati 3-4-3 :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 00:55

nidjo_barca je napisao/la:Xavi vec ima 30.Napisao sam,jos 2-3 godine na ovom nivou,mozda i vise,ko zna.Fabregas ako dodje,bice bolje za njega,Xavi ce mu puno pomoci,iskusniji je,bolji...

Uh, ja mislio ima nekih 28 godina haha. Eto prije dvije godine sam se okanio da pratim godine igrača aktivno.

Ja na njega gledam kao na Zidana, tako dokle je Zidan gurao može i on ,a Iniesta je kao Xavi :D

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 maj 2010, 01:03

Nista se ti druze ne sikiraj, moze Fabregas igrati zadnjeg veznog, moze i Xavi koje je to godinama igrao, moze Iniesta nekad na krilo igrati a Xavi i Iniesta u sredini, puno je tu kombinacija i mjesta za svu trojicu, bice povreda, a bice i puno tekmi kad nam i ne treba destruktivac neki, najvjerovatnije 90 % od svih utakmica.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 01:08

Romariooo je napisao/la:Nista se ti druze ne sikiraj, moze Fabregas igrati zadnjeg veznog, moze i Xavi koje je to godinama igrao, moze Iniesta nekad na krilo igrati a Xavi i Iniesta u sredini, puno je tu kombinacija i mjesta za svu trojicu, bice povreda, a bice i puno tekmi kad nam i ne treba destruktivac neki, najvjerovatnije 90 % od svih utakmica.
Kazem ja,moze i Xavi to odigrati,pa i Fabregas,ali to nece izgledati tako dobro kao kod onih pravih DM-ova.Ali nema veze,ponavljam opet,mozda bi to i bilo dobro,ko sto kazes,u 90% utakmica nam i ne treba destruktivac.Uglavnom Barca napada,,protivnik se brani.A i nekako rijec destruktivac ruzno zvuci za prelijepu Barcinu igru :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 01:16

Što će Barci čisti DM, kada igraju stil igre koji je poseban. Uvijek je u njih 65% lopta. :mrgreen:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 01:19

Neutral je napisao/la:Što će Barci čisti DM, kada igraju stil igre koji je poseban. Uvijek je u njih 65% lopta. :mrgreen:
Upravo o tome govorimo/pisemo Romario i ja.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 01:24

Da, s tim da mi nisu jasne par stvari.

E ovako, Henry im na klupi, a siguran sam da ima ogroman ugovor, a ne igra baš toliko često mislim od početka. Dalje, dali su Samuela za Zlatana, i po meni je ovo promašaj bio, ipak su ga skupo platili , a ima i ogroman ugovor sigurno. Sada su doveli Davida , a mislim da će jedan od napadača ići sigurno. Dalje, ako im ode jedan veznjak, onda sam poprlično sigurniji da će im doći Cesc , ili neki drugi igrač. Produžili su ugovor sa Gabrielom, to znači u nekoj normali da ne misli kupovati nekoga stopera.

Abidal je u godinama, i mislim da bi i oni trebali gledati da kupe nekog lijevog beka. Oni su htjeli Lahma prijašnjih sezona, no o te ljubavi nema ništa.

Imaju Xavi-a, Iniestu i Messija, ne treba im niko više . Da je Andres bio zdrav, a nažalost njih nije, Barca bi slavila u to sam poprilično siguran.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 maj 2010, 01:32

Pa,vidi sad.Henry je na klupi ove sezone,jer je mali Pedro poceo igrati sjajno i zabijati golove.Sasvim opravdano,jos i Barcina skola.Henry najverovatnije odlazi iz Barce ovo ljeto.Ibra mozda nije odigrao onako kako se to ocekivalo od njega,mada mu je statistika veoma dobra.Imao je i on povreda,a nije ni pripreme odradio sa Barcom.Sacekajmo sljedecu sezonu da vidimo jel promasaj ili ne.

Dalje,stopera imamo,hvala Bogu i to kvalitetnih,nema tu nikakve kupnje.Abidal jeste u godinama,al moze sigurno jos barem jednu sezonu odigrati.

Nijedan od napadaca nece ici.To je vec receno.Villa,Ibra i Messi mogu komotno igrati zajedno u vrhu napada.Pogotov zato sto Barca igra na jedan specifican nacin.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 01:35

Da, svugdje je odbrana najjači napad, u vas napad = napad. Pa dobro, imate sjajan tim, i falio je Iniesta protiv Intera. Za onakve utakmice je taman još falio jedan tip igrača kao Andres.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.