Rekonstrukcija stadiona u BiH

brigsiroki
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la brigsiroki » 07 dec 2015, 17:12

na onu staru tribinu u tušnju bi se trebalo staviti krov,napraviti tri tv komentatorske pozicije i jedan TV studio i 15-tak sjedećih mjesta za novinare sa stolovima koji imaju utikače za struju i internet,mjesto za kameru,na izlaze morate napraviti WC,i na onoj novoj trebate napraviti WC i malo prilaze srediti i 50tak parking mjesta i ja mislim da bi to moglo biti dovoljno za 2kategoriju stadiona

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 11 dec 2015, 15:25

Chinaglia je napisao/la:
Lik je napisao/la:Iskreno volio bih da griješim, ali ja ne očekujem ništa više sem upšminkavanja zapada na Tušnju. Tako se pompezno najavljivala i gradnja sjevera pa se to oteglo godinama i još nije gotov. Istok bi koštao nekoliko miliona a te pare nema ni Sloboda ni Tuzla.
Vidjećemo petnaesti je blizu.
ko kaže da će grad finansirat' izgradnju :mrgreen:

ne vjerujem da je to slučaj, jedva su i sjever izgradili, a tek da grade istok koji je skuplji, vjerovatno su neki investitori u pitanju
Bogme, eno daju u Tuzli 700 000 KM za projekt i osnovne betonske radove za gradnju Istoka i to iz gradskog budzeta, ako je vjerovati nekim portalima. Malo ne kontam to jer ce vezati ruke potencijalnim investitorima, ali mozda iz Tuzle znaju vise.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 11 dec 2015, 16:17

Biki je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Lik je napisao/la:Iskreno volio bih da griješim, ali ja ne očekujem ništa više sem upšminkavanja zapada na Tušnju. Tako se pompezno najavljivala i gradnja sjevera pa se to oteglo godinama i još nije gotov. Istok bi koštao nekoliko miliona a te pare nema ni Sloboda ni Tuzla.
Vidjećemo petnaesti je blizu.
ko kaže da će grad finansirat' izgradnju :mrgreen:

ne vjerujem da je to slučaj, jedva su i sjever izgradili, a tek da grade istok koji je skuplji, vjerovatno su neki investitori u pitanju
Bogme, eno daju u Tuzli 700 000 KM za projekt i osnovne betonske radove za gradnju Istoka i to iz gradskog budzeta, ako je vjerovati nekim portalima. Malo ne kontam to jer ce vezati ruke potencijalnim investitorima, ali mozda iz Tuzle znaju vise.
Svaka čast ako je istina, samo dok se sve ne završi "ne vjerujem", jer podsječam koliko se sjever gradio.
U svakom slučaju sretno i da ga do ljeta završe.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 11 dec 2015, 20:56

Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 dec 2015, 21:09

cikazubo je napisao/la:Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.
umjetna je zajebana i ne žele igrači igrati na njoj
bolja opcija je pola-pola ili kakav li je već omejr kao što je na Rujevici od NK Rijeka

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 11 dec 2015, 21:23

brig je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.
umjetna je zajebana i ne žele igrači igrati na njoj
bolja opcija je pola-pola ili kakav li je već omejr kao što je na Rujevici od NK Rijeka
Ma znam da je gadnija, al ne moze gore od premijerligaskih terena kad padne kisa ili kad zazimi (neki su uzasni i u normalnim vremenskim uslovima), samo BP u Zenici ima okej drenažu kad su obilne kiše a kad padne snijeg dzaba i ta drenaza ako nemas grijace, imaju te neke varijante gdje je mjesavina (citao sam da je takav teren u Minhenu, Wolfsburgu i sad na stadionu Rijeke te da je to plan vecine klubova u Evropi) al mislim da je to skuplje nego da radis cisti prirodni teren najbolje klase, ovako uradis u ligi 12 sve s umjetnom i uvijek su ti isti uslovi na svakom stadionu u svakom periodu, a lakse i jeftinije za odrzavat (vjerovatno imaju te klase po fifi, nije ko mi kad termin bacimo :mrgreen: ), kad moze u najvisem rangu takmicenja moze vala i u BiH.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 dec 2015, 06:07

Lik je napisao/la:
Biki je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la: ko kaže da će grad finansirat' izgradnju :mrgreen:

Svaka čast ako je istina, samo dok se sve ne završi "ne vjerujem", jer podsječam koliko se sjever gradio.
U svakom slučaju sretno i da ga do ljeta završe.
Ulozila je i opcina Novo Sarajevo preko 7 miliona KM u dvoranu na Grbavici proteklih 4-5 godina (pored Katona i Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta), a svake godine obecavala da ce poceti radovi na stadionu Grbavica :D

Salim se, zaista se nadam nekim pozitivnim pomacima na stadionima u BiH tako da se nadam da ce Tusanj samo biti inicijator svega toga, a ne izuzetak :)

High

Post Postao/la High » 15 dec 2015, 21:10

Počinju radovi na stadionu Tušanj: Za izgradnju istočne tribine odobreno 700 hiljada KM
Informacija gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića koju je prvi prenio Faktor, a tiče se najave izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, danas je dobila svoju potvrdu na 16. sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

Vijećnici su usvojili izmjene i dopune Odluke o kreditnom zaduživanju Grada Tuzle, a među projektima u koje će se uložiti kreditna sredstva našao se i stadion Tušanj, tačnije projekat izgradnje tribine Istok. Grad će u tu svrhu izdvojiti 700 hiljada KM!

Ova vijest brzo se proširila među navijačima FK Sloboda koji su sa oduševljenjem dočekali potez gradskih struktura. Podsjetimo, fudbaleri Slobode trenutno su lideri Premijer lige BiH, sa već sada ozbiljnim ambicijama da Klub izađe u Evropu. Za taj poduhvat neophodna su i konkretnija ulaganja u infrastrukturu stadiona, a posljednja odluka Gradskog vijeća jasno daje do znanja da čelnici Grada i Slobode kreću u realizaciju klupskih ciljeva.

Kako saznaje Faktor, uporedo sa početkom izgradnje tušanjske tribine Istok, u planu je i uređenje mokrog čvora na tribini Zapad, proširivanje prostora za igrače i službena lica, te radovi na tribini Sjever. Vodstvo FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem još ranije je istaklo da će se učiniti sve kako bi se stadion Tušanj što prije osposobio za odigravanje međunarodnih utakmica. U planovima Crveno – crnih je i rješavanje pitanja reflektora, semafora i ostalih infrasrtukturnih obaveza bez kojih su nemogući euro nastupi na Tušnju.

Tuzlanski premijerligaš intenzivno pregovara sa zainteresovanim sponzorima i investitorima koji bi se uključili u projekat stvaranja evropske Slobode. Kako saznajemo, klupska administracija u prvenstvenoj pauzi radi više nego ikada. Prije svega na prikupljanju obimne dokumentacije potrebne za realiziranje potpisa reprograma dugova prema Poreznoj upravi FBiH.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 15 dec 2015, 22:23

istok je ogromna tribina...7200 nadkrivenih mjesta..ko neciji stadion...i kosta masu para...mislim da ce se sa ovih 700 000 ici na sminkanje zapada i sjevera a da ce strani i domaci investitori uci u projekat istocne tribine koja kosta cc 8 miliona....intezivno se pregovara sa nekoliko potencijalnih ulagaca i nije suplja...najvjerovatnije ce se vise znati do nove godine
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 dec 2015, 04:20

staragarda je napisao/la:istok je ogromna tribina...7200 nadkrivenih mjesta..ko neciji stadion...i kosta masu para...mislim da ce se sa ovih 700 000 ici na sminkanje zapada i sjevera a da ce strani i domaci investitori uci u projekat istocne tribine koja kosta cc 8 miliona....intezivno se pregovara sa nekoliko potencijalnih ulagaca i nije suplja...najvjerovatnije ce se vise znati do nove godine
Receno je da se izdvaja dodatnih 200000 za poboljsanje postojece infrastrukture na stadionu, ovih 700000 ide za pocetak radova na istoku :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 dec 2015, 14:17

I jel uradise na Tusnju ista jucer i danas? Trebalo je jucer da podju s radovima :mrgreen: Koliki god sam nekad optimista bio po pitanju ovih stadiona, nakon sto sam poceo to malo dublje gledati i vise pratiti sve sam veci pesimista. Cak ni onim koji ce stvarno graditi ne vjerujem da ce napraviti kako valja. Ili ruglo ili preveliko.

Jedna od rijetkih rekonstrukcija koja mi se svidjala u posljednjih par godina je ona u BL, mada i ona ima svojih mana, ali imaju sasvim solidan stadion, jedan od ljepsih u drzavi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 dec 2015, 14:24

Signore je napisao/la:I jel uradise na Tusnju ista jucer i danas? Trebalo je jucer da podju s radovima :mrgreen: Koliki god sam nekad optimista bio po pitanju ovih stadiona, nakon sto sam poceo to malo dublje gledati i vise pratiti sve sam veci pesimista. Cak ni onim koji ce stvarno graditi ne vjerujem da ce napraviti kako valja. Ili ruglo ili preveliko.

Jedna od rijetkih rekonstrukcija koja mi se svidjala u posljednjih par godina je ona u BL, mada i ona ima svojih mana, ali imaju sasvim solidan stadion, jedan od ljepsih u drzavi.
Pa kada pogledas,uradili su veliki posao ova dva dana,odobrili su 900 000 za stadion.
Sad sigurno valja zavrsiti neke papire,tender,sta znam,mada otprilike mozemo naslutiti mi u tuzli ko ce obaviti radove.
Uglavnom milionce je tu,u kakvoj drzavi zivimo,svaka im cast :thumbup:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 dec 2015, 14:39

I to je vasa opcina rekla. Mora se proci tenderska procedura zato sto je rijec o javnim radovima koja jos nije ni otvorena, a znamo sami da tender ima zakonski regulisane rokove i mogucnosti na zalbu pa tek onda mogu poceti radovi :)

http://sa-c.net/news-archive/item/3223- ... odine.html

"Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje."

"Svoje zadovoljstvo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su i iz FK Sloboda.

"Ova odluka je jako bitna, velika stvar je ovo za tuzlanski sport. Mi smo u svemu ovome tehnički partner jer stadion je Javna ustanova, ali moramo se zahvaliti gradonačelniku. Vjerujte mi da sam bio siguran da će ispuniti svoje obećanje dato igračima i struci na zajedničkom ručku nakon kraja prvog dijela sezone.""

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2015, 14:51

jaooo, kada "nikne" istok :tokralju:

slika

Haase
Kontakt:

Post Postao/la Haase » 16 dec 2015, 15:42

Konačno da se ponovno aktivirala ta priča o rekonstrukciji stadiona, nadam se da će i ostali krenuti u ovom smjeru.

Pored toga, nadam se da bi savez na ljeto mogao se uključiti u priču o infrastrukturi stadiona i da će pogurati klubove da urede svoje stadione pogotovo jer ce tada liga brojiti manje klubova nego ranije, te da se uvedu neka pravila i kazne za klubove sa lošim i neodržavanim terenima jer ove sezone je to dosta uticalo na igru što dovodi i sami kvalitet lige na niži nivo.
(aka. simon )

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 dec 2015, 15:44

Satrace se oko pomaganja, nemoj se nista sekirat. :mrgreen:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Haase
Kontakt:

Post Postao/la Haase » 16 dec 2015, 15:51

uNbx je napisao/la:Satrace se oko pomaganja, nemoj se nista sekirat. :mrgreen:
A tako i jeste, oni nažalost samo znaju udariti po džepu klubova :facepalm:
(aka. simon )

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 dec 2015, 15:57

Pogotovo sad kako se repka nije plasirala, nece imat sta drugo radit, nego reketirat klubove. :lolno:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 dec 2015, 17:23

Ako zele da pomognu klubovima, Savez bi onda mogao sve kazne kojeklub dobije da ne naplati vec da te pare ostave klubovima pod uslovom da oh ulozi u infrastrukturu..
Mozda bi pvaj potez i mogao valjati..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 dec 2015, 17:27

Zip je napisao/la:Ako zele da pomognu klubovima, Savez bi onda mogao sve kazne kojeklub dobije da ne naplati vec da te pare ostave klubovima pod uslovom da oh ulozi u infrastrukturu..
Mozda bi pvaj potez i mogao valjati..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
pa ti si lud,jbt :urnebes: :urnebes: :urnebes:
il si mislio na Savez u norveskoj,holandiji ili belgiji :urnebes: :urnebes: ...meni stvarno nije jasno da ljudi zive u ubjedzenju da su ovi zohari sto sad sjede u savezu nesto bolji od usketa i ilje :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []