Rekonstrukcija stadiona u BiH
-
brigsiroki
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
na onu staru tribinu u tušnju bi se trebalo staviti krov,napraviti tri tv komentatorske pozicije i jedan TV studio i 15-tak sjedećih mjesta za novinare sa stolovima koji imaju utikače za struju i internet,mjesto za kameru,na izlaze morate napraviti WC,i na onoj novoj trebate napraviti WC i malo prilaze srediti i 50tak parking mjesta i ja mislim da bi to moglo biti dovoljno za 2kategoriju stadiona
Bogme, eno daju u Tuzli 700 000 KM za projekt i osnovne betonske radove za gradnju Istoka i to iz gradskog budzeta, ako je vjerovati nekim portalima. Malo ne kontam to jer ce vezati ruke potencijalnim investitorima, ali mozda iz Tuzle znaju vise.Chinaglia je napisao/la:ko kaže da će grad finansirat' izgradnjuLik je napisao/la:Iskreno volio bih da griješim, ali ja ne očekujem ništa više sem upšminkavanja zapada na Tušnju. Tako se pompezno najavljivala i gradnja sjevera pa se to oteglo godinama i još nije gotov. Istok bi koštao nekoliko miliona a te pare nema ni Sloboda ni Tuzla.
Vidjećemo petnaesti je blizu.![]()
ne vjerujem da je to slučaj, jedva su i sjever izgradili, a tek da grade istok koji je skuplji, vjerovatno su neki investitori u pitanju
Svaka čast ako je istina, samo dok se sve ne završi "ne vjerujem", jer podsječam koliko se sjever gradio.Biki je napisao/la:Bogme, eno daju u Tuzli 700 000 KM za projekt i osnovne betonske radove za gradnju Istoka i to iz gradskog budzeta, ako je vjerovati nekim portalima. Malo ne kontam to jer ce vezati ruke potencijalnim investitorima, ali mozda iz Tuzle znaju vise.Chinaglia je napisao/la:ko kaže da će grad finansirat' izgradnjuLik je napisao/la:Iskreno volio bih da griješim, ali ja ne očekujem ništa više sem upšminkavanja zapada na Tušnju. Tako se pompezno najavljivala i gradnja sjevera pa se to oteglo godinama i još nije gotov. Istok bi koštao nekoliko miliona a te pare nema ni Sloboda ni Tuzla.
Vidjećemo petnaesti je blizu.![]()
ne vjerujem da je to slučaj, jedva su i sjever izgradili, a tek da grade istok koji je skuplji, vjerovatno su neki investitori u pitanju
U svakom slučaju sretno i da ga do ljeta završe.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.
umjetna je zajebana i ne žele igrači igrati na njojcikazubo je napisao/la:Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.
bolja opcija je pola-pola ili kakav li je već omejr kao što je na Rujevici od NK Rijeka
Ma znam da je gadnija, al ne moze gore od premijerligaskih terena kad padne kisa ili kad zazimi (neki su uzasni i u normalnim vremenskim uslovima), samo BP u Zenici ima okej drenažu kad su obilne kiše a kad padne snijeg dzaba i ta drenaza ako nemas grijace, imaju te neke varijante gdje je mjesavina (citao sam da je takav teren u Minhenu, Wolfsburgu i sad na stadionu Rijeke te da je to plan vecine klubova u Evropi) al mislim da je to skuplje nego da radis cisti prirodni teren najbolje klase, ovako uradis u ligi 12 sve s umjetnom i uvijek su ti isti uslovi na svakom stadionu u svakom periodu, a lakse i jeftinije za odrzavat (vjerovatno imaju te klase po fifi, nije ko mi kad termin bacimobrig je napisao/la:umjetna je zajebana i ne žele igrači igrati na njojcikazubo je napisao/la:Citam sad ovaj clanak kao priznanje fife za trening kamp i terene u butmiru, i razmisljam bilo bi dobro da se uvede ta praksa terena sa umjetnom travom na svim terenima premijerligasa, jer sami mozemo vidjeti kakavi problemi nastaju krajem prve i pocetkom druge polusezone. Inace zna li neko koliko bi kostalo da se postavi ta umjetna trava neke dobre kvalitete po fifinim pravilima, mislim uvijek je bolja prirodna, al i u drugim zemljama gdje su tezi vrmenski uvjeti nerijetko mozemo vidjeti takve podloge na stadionima ( Rusija, Ukrajina, Skandinavija itd..), vjerovatno imaju neke norme i klase jer bilo je klubova u EL i LP ove godine s umjetnim podlogama na stadionu.
bolja opcija je pola-pola ili kakav li je već omejr kao što je na Rujevici od NK Rijeka
Ulozila je i opcina Novo Sarajevo preko 7 miliona KM u dvoranu na Grbavici proteklih 4-5 godina (pored Katona i Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta), a svake godine obecavala da ce poceti radovi na stadionu GrbavicaLik je napisao/la:Svaka čast ako je istina, samo dok se sve ne završi "ne vjerujem", jer podsječam koliko se sjever gradio.Biki je napisao/la:Bogme, eno daju u Tuzli 700 000 KM za projekt i osnovne betonske radove za gradnju Istoka i to iz gradskog budzeta, ako je vjerovati nekim portalima. Malo ne kontam to jer ce vezati ruke potencijalnim investitorima, ali mozda iz Tuzle znaju vise.Chinaglia je napisao/la: ko kaže da će grad finansirat' izgradnju![]()
U svakom slučaju sretno i da ga do ljeta završe.
Salim se, zaista se nadam nekim pozitivnim pomacima na stadionima u BiH tako da se nadam da ce Tusanj samo biti inicijator svega toga, a ne izuzetak
Počinju radovi na stadionu Tušanj: Za izgradnju istočne tribine odobreno 700 hiljada KM
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
istok je ogromna tribina...7200 nadkrivenih mjesta..ko neciji stadion...i kosta masu para...mislim da ce se sa ovih 700 000 ici na sminkanje zapada i sjevera a da ce strani i domaci investitori uci u projekat istocne tribine koja kosta cc 8 miliona....intezivno se pregovara sa nekoliko potencijalnih ulagaca i nije suplja...najvjerovatnije ce se vise znati do nove godine
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Receno je da se izdvaja dodatnih 200000 za poboljsanje postojece infrastrukture na stadionu, ovih 700000 ide za pocetak radova na istokustaragarda je napisao/la:istok je ogromna tribina...7200 nadkrivenih mjesta..ko neciji stadion...i kosta masu para...mislim da ce se sa ovih 700 000 ici na sminkanje zapada i sjevera a da ce strani i domaci investitori uci u projekat istocne tribine koja kosta cc 8 miliona....intezivno se pregovara sa nekoliko potencijalnih ulagaca i nije suplja...najvjerovatnije ce se vise znati do nove godine
I jel uradise na Tusnju ista jucer i danas? Trebalo je jucer da podju s radovima
Koliki god sam nekad optimista bio po pitanju ovih stadiona, nakon sto sam poceo to malo dublje gledati i vise pratiti sve sam veci pesimista. Cak ni onim koji ce stvarno graditi ne vjerujem da ce napraviti kako valja. Ili ruglo ili preveliko.
Jedna od rijetkih rekonstrukcija koja mi se svidjala u posljednjih par godina je ona u BL, mada i ona ima svojih mana, ali imaju sasvim solidan stadion, jedan od ljepsih u drzavi.
Jedna od rijetkih rekonstrukcija koja mi se svidjala u posljednjih par godina je ona u BL, mada i ona ima svojih mana, ali imaju sasvim solidan stadion, jedan od ljepsih u drzavi.
Pa kada pogledas,uradili su veliki posao ova dva dana,odobrili su 900 000 za stadion.Signore je napisao/la:I jel uradise na Tusnju ista jucer i danas? Trebalo je jucer da podju s radovimaKoliki god sam nekad optimista bio po pitanju ovih stadiona, nakon sto sam poceo to malo dublje gledati i vise pratiti sve sam veci pesimista. Cak ni onim koji ce stvarno graditi ne vjerujem da ce napraviti kako valja. Ili ruglo ili preveliko.
Sad sigurno valja zavrsiti neke papire,tender,sta znam,mada otprilike mozemo naslutiti mi u tuzli ko ce obaviti radove.
Uglavnom milionce je tu,u kakvoj drzavi zivimo,svaka im cast
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
I to je vasa opcina rekla. Mora se proci tenderska procedura zato sto je rijec o javnim radovima koja jos nije ni otvorena, a znamo sami da tender ima zakonski regulisane rokove i mogucnosti na zalbu pa tek onda mogu poceti radovi 
http://sa-c.net/news-archive/item/3223- ... odine.html
"Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje."
"Svoje zadovoljstvo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su i iz FK Sloboda.
"Ova odluka je jako bitna, velika stvar je ovo za tuzlanski sport. Mi smo u svemu ovome tehnički partner jer stadion je Javna ustanova, ali moramo se zahvaliti gradonačelniku. Vjerujte mi da sam bio siguran da će ispuniti svoje obećanje dato igračima i struci na zajedničkom ručku nakon kraja prvog dijela sezone.""
http://sa-c.net/news-archive/item/3223- ... odine.html
"Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje."
"Svoje zadovoljstvo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su i iz FK Sloboda.
"Ova odluka je jako bitna, velika stvar je ovo za tuzlanski sport. Mi smo u svemu ovome tehnički partner jer stadion je Javna ustanova, ali moramo se zahvaliti gradonačelniku. Vjerujte mi da sam bio siguran da će ispuniti svoje obećanje dato igračima i struci na zajedničkom ručku nakon kraja prvog dijela sezone.""
jaooo, kada "nikne" istok

Konačno da se ponovno aktivirala ta priča o rekonstrukciji stadiona, nadam se da će i ostali krenuti u ovom smjeru.
Pored toga, nadam se da bi savez na ljeto mogao se uključiti u priču o infrastrukturi stadiona i da će pogurati klubove da urede svoje stadione pogotovo jer ce tada liga brojiti manje klubova nego ranije, te da se uvedu neka pravila i kazne za klubove sa lošim i neodržavanim terenima jer ove sezone je to dosta uticalo na igru što dovodi i sami kvalitet lige na niži nivo.
Pored toga, nadam se da bi savez na ljeto mogao se uključiti u priču o infrastrukturi stadiona i da će pogurati klubove da urede svoje stadione pogotovo jer ce tada liga brojiti manje klubova nego ranije, te da se uvedu neka pravila i kazne za klubove sa lošim i neodržavanim terenima jer ove sezone je to dosta uticalo na igru što dovodi i sami kvalitet lige na niži nivo.
(aka. simon )
Satrace se oko pomaganja, nemoj se nista sekirat. 
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
A tako i jeste, oni nažalost samo znaju udariti po džepu klubovauNbx je napisao/la:Satrace se oko pomaganja, nemoj se nista sekirat.
(aka. simon )
Pogotovo sad kako se repka nije plasirala, nece imat sta drugo radit, nego reketirat klubove. 
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ako zele da pomognu klubovima, Savez bi onda mogao sve kazne kojeklub dobije da ne naplati vec da te pare ostave klubovima pod uslovom da oh ulozi u infrastrukturu..
Mozda bi pvaj potez i mogao valjati..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
pa ti si lud,jbtZip je napisao/la:Ako zele da pomognu klubovima, Savez bi onda mogao sve kazne kojeklub dobije da ne naplati vec da te pare ostave klubovima pod uslovom da oh ulozi u infrastrukturu..
il si mislio na Savez u norveskoj,holandiji ili belgiji
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.