FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Ipee
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ipee » 14 dec 2015, 13:42

210 članova FK Željezničar predložilo 90 kandidata za Skupštinu

http://fkzeljeznicar.ba/210-clanova-fk- ... inu/17757/

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 14 dec 2015, 13:57

fedeltafrotta je napisao/la:210 članova predložilo 90 kandidata... eto tih 2000, nema nas ni 200 ;)
Znaci da je bilo demokratski kako su ovdje kritikovali 4 glasa bi te vodila u skupštinu :clap: i kažu sto bisu izbori ko u bar se :rol: :rol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 dec 2015, 14:00

Ne znam koliko je realno da neko ponudi 500k eura za ovakvog Memiju.

Hajde što kaže @chwilla da smo ljetos imali ponudu od Anderlechta to i mogu shvatiti, imao je Memija dobru polusezonu i vrlo dobre nastupe u Europi, al' da neko nakon ove zadnje polusezone može ponuditi ove novce za njega e to mi nikako nije jasno.

Cijena je dosta primamljiva sa obzirom kakve "igre" Memija pruža ove polusezone tako da treba dobro dobro razmisliti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 14 dec 2015, 14:02

Pa dobro. Pad forme, pet dana pauze u godini imao, odigrao baš dosta utakmica, a imao i dvaput povrede.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 dec 2015, 14:05

FaraonTM je napisao/la:Ne znam koliko je realno da neko ponudi 500k eura za ovakvog Memiju.

Hajde što kaže @chwilla da smo ljetos imali ponudu od Anderlechta to i mogu shvatiti, imao je Memija dobru polusezonu i vrlo dobre nastupe u Europi, al' da neko nakon ove zadnje polusezone može ponuditi ove novce za njega e to mi nikako nije jasno.

Cijena je dosta primamljiva sa obzirom kakve "igre" Memija pruža ove polusezone tako da treba dobro dobro razmisliti.
Imali smo ljetos ponudu istu za Memiju, po meni ga treba pustiti za ove pare @Boccaccio je obrazlozio i zasto. Ocigledno je da su utakmice protiv Ferenca i Standarda ostavile najveci utisak na menadzere.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 14 dec 2015, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 dec 2015, 14:05

Ipee je napisao/la:Pa dobro. Pad forme, pet dana pauze u godini imao, odigrao baš dosta utakmica, a imao i dvaput povrede.
Sve je to tačno al' ja ti govorim samo sa aspekta igre na terenu ove polusezone.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 14 dec 2015, 14:14

boccaccio je napisao/la:Ne znam zaista koliko ima istine u prici o odlasku Memiji, ali ako ima onda cu to podrzati sto se mene tice. Posmatrajuci to sa vise strana, njegov odlazak je pravovremen i realan. Treba uvijek naglasiti u kakvoj ligi mi igramo i da transferi sa takvim cijenama su nekad cak i iznad realnosti same lige. Druga stvar je psihicki momenat svakog igraca i zelja za odlaskom, sto je kod Memije postalo sve vidljivije i to treba razumjeti. Nekada igraca i ne mozes sacekati da dodje do svoje pune zrelosti jer je vise rizika ukljuceno u sve to, da sad nesto specijalno ne objasnjavam.
Postoji i taj slucaj Bajic i transfer za istu cifru, gdje se na pocetku sezone moglo vidjeti da je igracu stalo da ode iz kluba i da zaradi novac koji mu je ponudjen kao buduca plata.
A ono sto mi se generalno svidja je cinjenica da bi odlaskom Memije, kao klub za dva nasa djecaka omladinca u jednoj godini zaradili transferima 2 miliona km. To bi bila nepobitna cinjenica i sa ovim potezom bi se moglo reci da je nasa proizvodnja u omladinskom pogonu izuzetno uspjesna i plodonosna za nase uslove. Ne vidim nijedan klub u nasoj ligi koji je tako uspio da isposluje za svoje omladince. Onda se na ovim nasim primjerima vidi da je dobro za nas klub kada se stavlja poseban apostrof na omladinsku skolu. Ako bi se mogao dostici odredjeni plan da na godisnjem nivou uspijemo od bar jednog omladinca da dostignemo nivo otprilike ovakvog transfera, to bi znacilo da politika proizvodnje, davanja sanse mladom igracu i na kraju isposlovan transfer u ovom obliku, sam po sebi opravdava svoje ciljeve. Takav jedan prodan igrac npr. godisnje umnogome isplacuje i preplacuje sve ono sto je u njega ulozeno od pocetka do dana transfera, plus sto dodaje znacajna sredstva koja bi se mogla iskoristiti u mnoge svrhe pa i u unapredjenje samog omladinskog pogona kao takvog. Tako da ja ovo vidim kao pozitivnu stvar, narocito u procesima omladinskog pogona i proizvodnje igraca. Svaki mladi igrac posljedicno vidi da postoji sansa da se preko igara u seniorskom pogonu, ukoliko za to posjeduje kvalitet, moze prodati dalje i obezbijediti sebi egzistenciju.

Uz sve to, mislim da je onda logicno i jako potrebno da na terenu osim nasih mladica, imamo i par iskusnih i dobrih,kvalitetnih igraca, koji bi svojim igrama unaprijedili i rezultat, a pridonijeli bi i brzem razvoju mladih potencijala, kojih svakako imamo i koji nadolaze svake godine. Bilo bi bitno i da oni mladi igraci koji u datom trenutku ne mogu dostici nivo u dobijanju neke minutaze u seniorskoj ekipi odu na posudbu, kako bi dobili rutinu igranja i kroz eventualno dobre igre u nekoj drugoj ekipi, stekli samopouzdanje i vratili se da bi bili konkurentniji.
Slažem se sa svim, ali s tim da bih ja išao na to da on ostane još ovu polusezonu i odgira eventulano Evropske tekme, jer ako napravimo dobru ekipu što svi očekujemo i on će u toj ekipi igrati bolje sa iskusnijim igračim a koje spominješ. Rast će mu još cijena. Mislim da je još pola godine sasvim ok prije nego dođe do zasićenja i svega. I ova polusezona mu je bila lošija zbog zamora i možda malo svjesnog štekanja, podizanja ručne. Svjež Memija u ovih 12 kola i u kup će preskakati igrače, a boljeg desnog beka ne možemo dovesti do ljeta sigruno jer nemamo čak ni zamjenu a ganjamo Evropu. Možemo zbog manjka kvaliteta više izgubiti zbog neodlaska u Evropu nego što bi dobili prodajom Memije. POnuda na ljeto ne može biti manja od ove sad (ako postoji). Može samo biti veća. Isto mislim i za Amira. Dadu bih recimo sad prodao ako ima takvu ponudu. On je ipak malo stariji tj više zasićen, a i imamo bolje zamjene za njega a i lakše je dovesti zamjenu sada. Mi smo inače prebrzo dali nogu nekima. Recimo tu prije svega mislim na Kokota i Stokića jer na njihovim pozicijama nemamo izgleda igrače koji će sto posto doći kao što je slučaj sa zamjenama za Mladenovića i Uzelca. Znači riskiramo da imamo i lošija rješenja od njih dvojice. Nadam se da nećemo imati ali eto.

@ipe hoće li biti imena tih 90 bar poslana članovima da vide?
@faraonTM ozbiljen ekipe ne zaključuju po trenutnoj formi nego po viđenom potencijalu. Mi sa Evropslim tekmama naredne godine možemo dobiti da vide još veći potencijal u njemu nego što sad vide.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 dec 2015, 14:22

Da li prodati Memiju ili rizikovati još pola sezone, mislim da to zavisi od našeg finansijskog stanja. ako možemo rizikovati da Memiji padne cijena, onda neka ga. Ako samo knap sa parama, onda ga prodati za ovih 500.000,00 Eura. Osim toga treba gledati da li možemo naći adekvatnu zamjenu na njegovoj poziciji. Svakako nam treba jedan desni bek. U slučaju odlaska Memije, trebal bi nam dva.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 dec 2015, 14:24

ublehas je napisao/la:Da li prodati Memiju ili rizikovati još pola sezone, mislim da to zavisi od našeg finansijskog stanja. ako možemo rizikovati da Memiji padne cijena, onda neka ga. Ako samo knap sa parama, onda ga prodati za ovih 500.000,00 Eura. Osim toga treba gledati da li možemo naći adekvatnu zamjenu na njegovoj poziciji. Svakako nam treba jedan desni bek. U slučaju odlaska Memije, trebal bi nam dva.
Mislim da se ponuda od milion ne odbija ni za jednog naseg igraca ne u Zelji nego iz lige uopste.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 dec 2015, 14:25

Ako uopste postoji ponuda koja je dosla u klub.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 dec 2015, 14:27

Prodaja jednog do dvojice igrača godišnje iz omladinskog pogona,daje cijeloj priči pravi smisao.
Ono što je neminovno,a da bi ova prica mogla imati kontinuitet, jesu dobri rezultati prvog tima. Šta znači dobri? Kontinuirano igranje euro takmičenja.
Što se tiče omladinskog pogona stvari će biti još bolje. Već su popravljeni uvjeti za rad i nastavice se i dalje s tim.
Na proljeće će se plastika renovirati i postavljati rasvjeta.Prati se veći broj djece po cijeloj BiH...popravljaće se kapaciteti i uvjeti smještaja za tu djecu sa strane.
Ono što nije bilo dobro u zadnje dvije godine i moralo bi se popraviti jeste kvalitet igrača koji se dovode sa strane.
Recimo da je problem djelomično bio zbog para,ali je više bio zbog subjektivnih propusta ljudi iz uprave i ljudi iz struke. Ti igrači koji se dovode moraju biti kvalitet. Ito baš kvalitet. Igrači koji će cijeloj ekipi i našim mladim igračima biti lokomotiva. Ako se ne mogu dovesti takvi,ne treba dovoditi nikako.
Vjerujem da smo prošli najkritičniju fazu po pitanju para i da ćemo u narednom periodu biti u situaciji da uvijek u ekipi imamo 2,3 vrhunska igrača koji će diktirati kriterije, uz koje će naši omladinci postajati dobri igrači i dostizati respektabilne cijene na tržištu.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 dec 2015, 14:28

pile87 je napisao/la:
ublehas je napisao/la:Da li prodati Memiju ili rizikovati još pola sezone, mislim da to zavisi od našeg finansijskog stanja. ako možemo rizikovati da Memiji padne cijena, onda neka ga. Ako samo knap sa parama, onda ga prodati za ovih 500.000,00 Eura. Osim toga treba gledati da li možemo naći adekvatnu zamjenu na njegovoj poziciji. Svakako nam treba jedan desni bek. U slučaju odlaska Memije, trebal bi nam dva.
Mislim da se ponuda od milion ne odbija ni za jednog naseg igraca ne u Zelji nego iz lige uopste.
Ja bi ga prodao za te pare. Amira npr. ne bi. E sad. Nekad se treba povći i ručna, pa reći ovaj igrač vrijedi više. To je Amar radio. Nažalost imali smo pehove sa povredama (Kvesa, Zola, Čola), padom forme (Svraka) i sa nedostatkom sredstava (Adilović), pa smo ispušili foru. Zato i kažem, ako finansijski neće biti jak udra na klub (nažalost mislim da bi nam ove pare puno značile), trebalo bi rizikovati i ostaviti ga.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 dec 2015, 14:37

ublehas je napisao/la:Ja bi ga prodao za te pare. Amira npr. ne bi. E sad. Nekad se treba povći i ručna, pa reći ovaj igrač vrijedi više. To je Amar radio. Nažalost imali smo pehove sa povredama (Kvesa, Zola, Čola), padom forme (Svraka) i sa nedostatkom sredstava (Adilović), pa smo ispušili foru. Zato i kažem, ako finansijski neće biti jak udra na klub (nažalost mislim da bi nam ove pare puno značile), trebalo bi rizikovati i ostaviti ga.
Mislim da upravo treba uraditi ovo sto govori FKZ1921 pa tek onda pricati o nekim vecim ciframa, mi bi prvenstveno trebali imati svake godine igraca ili dva u izlogu. To bi znacilo da si "fabrika za prizvodjenje" mladih igraca i da neki jednostavno vrijede vise. Zbog toga je bitno poboljsati uslove za mlade igrace i vise ulagati u njih. Mi smo nesto pravili bez ikakvog osvrta na mlade i uspjevali napraviti neke sporadicne talente koje bi prodavali po svijetu ali sa planom i sistemom moze se mnogo vise. Naravno za sve je potrebno vrijeme.

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 14 dec 2015, 14:38

Zašto bi žurili sa prodajom Memije, momak nema ni 20 godina. Treba sa njim sjesti i lijepo popricati, vjerujem da je pametan i razuman momak. Međutim ako ga žele prodati, zašto ne bi probali podici cijenu u pregovorima Memije na milion eura, za milion eura bih ga odmah sad pustio. Na primjeru Bajića smo pokazali da napredujemo kao klub jer smo odbili ponude Lecha i Maribora koje su bile "smiješne"(Lech ponudio 250 hiljada eura, a Maribor bukvalno da je mogao doveo bi ga za džaba), a koje bi 90% klubova iz naše lige prihvatilo, sad na primjeru Memije moramo još više napredovati sto se tice cijene transfera, moramo praviti korake naprijed a ne stagnirati..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 14 dec 2015, 14:40

Najbolja opcija je prodaja. Evidentan je pad njegove forme, a onda uvijek dolazimo i do tog kako ce na njega imati uticaj to sto ga nismo pustili u takav klub gdje bi i dosta vise zaradjivao. Milion eura u pola godine za dva nasa juniora ja mislim da je super stvar kad se sve uzme u obzir. Naravno da nam onda treba pojacanje vise jer ne mozemo sad puno rizikovati ali polako ce se gurati i novi juniori. Iskreno ja mislim da i Amira necemo zadrzati duze od ljeta
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 dec 2015, 14:41

Brkoo je napisao/la:Zašto bi žurili sa prodajom Memije, momak nema ni 20 godina. Treba sa njim sjesti i lijepo popricati, vjerujem da je pametan i razuman momak. Međutim ako ga žele prodati, zašto ne bi probali podici cijenu u pregovorima Memije na milion eura, za milion eura bih ga odmah sad pustio. Na primjeru Bajića smo pokazali da napredujemo kao klub jer smo odbili ponude Lecha i Maribora koje su bile "smiješne"(Lech ponudio 250 hiljada eura, a Maribor bukvalno da je mogao doveo bi ga za džaba), a koje bi 90% klubova iz naše lige prihvatilo, sad na primjeru Memije moramo još više napredovati sto se tice cijene transfera, moramo praviti korake naprijed a ne stagnirati..
Da bi ulagao u nove mlade igrace i prodavao opet jer ces tako praviti bolje igrace i dizati im cijenu.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 14 dec 2015, 14:43

Što misliš da će mu pasti cijena? Jedino ako frajer namjerno igra lošije pa ti to znaš. Memija je veći talenat od Baje i mlađi je i ima duži ugovor. To su sve rezoni da je on skuplji. Po meni, a obrazložio sam zašto cijena bi mu mogla rasti. Više rizikujemo da ne odemo u Evrpu jer nema sad igrača tih kvaliteta u ponudi a nama trebaju dva desna bek u tom slučaju. PO meni memija mora ipak z amalo veće pare otići od Baje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 dec 2015, 14:43

FaraonTM je napisao/la:Ne znam koliko je realno da neko ponudi 500k eura za ovakvog Memiju.

opet nije ni to njegovo realno stanje i šta on može. neće anderleht ni dinamo nikoga iz ove lige uzeti na osnovu onoga što sad može, već samo zbog potencijala za daljnji razvoj.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 14 dec 2015, 14:47

Memija ako je van forme nije bez noge. Formu moze vratiti. Ja ne tražim da ide za 2-3 mil KM, ali isto da ne ide ni za 1 mil KM. Radije bi ga držao do kraja ugovora nego pustio za tu cifru. Momak ima još 3 god ugovora, a mi ga pustamo za mizernu cifru. Nas najbolji mladi igrač i ujedno najbolji bek lige. Na psihu i motivaciju se može poraditi, popričati sa momkom, povećati mu platu. Podloga za budućnost nikakva, Amir ce za kikiriki

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 14 dec 2015, 14:54

Ne znam samo po cemu je Memija veci talenat od Bajica.. Baja je dominirao u svim uzrastima a brzo se dokazao i na seniorskom nivou.. Po meni je Amir uz Armina Hodzica najtalentovaniji igrac koji je izasao iz nase skole u zadnjih deset godina.. Tu je i Gojak ali od njega nista nismo hajrovali pa ga ne zelim staviti u istu recenicu sa prvom dvojicom.. Bez obzira koliki su talenti mi ne mozemo nesto plaho naplatiti taj njihov talenat zbog mnogobrojnih razloga..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: egocentrik, MrkiMedo i 34 gosta.