FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma ne zanima me njegov privatni život sve dok ne pocne da mu utice na partije koje bi pružao, ako dođe i ako bude igrao onako kako zna bice najbolji igrac lige..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
- kenan_tm87
- Kontakt:
Mi se zaista zamaramo da smo trenutno neki faktor u Evropi pa nam je Ibricic istrosen igrac.
Ibricic je slabiji od Kokota po nekima predpostavljam, ili od Joce Stokica? Takav igrac se dovede i pokusa se, pa ako ne uspije, makar si pokusao.
FORZA ZELJO
isto tako da je on neki faktor trenutno u evropi ove priče ne bi bilo. ja sam "za", svakako, ali garancije da će on razvaliti, pojesti, uništiti nema bez obzira što će po referencama biti najbolji igrač lige.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Komisija za izbor delegata u Skupštinu pregledala je pristigle prijave i utvrdila da je ukupno 210 članova Kluba predložilo 90 delegata u Skupštinu Kluba.
FORZA ZELJO
-
11plavih1992
- Kontakt:
Pa iskreno sumnjam da mozemo prodati ove loše (Livaja npr) vec samo najprespektivnije. Momenat prodaje, da li je dobar ili nije.... to vec prelazi u filozofsko pitanje. Mnogo je razloga ZA prodaju odmah (ako ponuda zaista i postoji) ali i onih PROTIV. Ono sto mene brine u verziji da sada ide prodaja je to da smo pod velikim pritiskom da osiguramo evropu u ovo malo kola sto je preostalo a sa Memijom bi to bilo izvjesnije nego sa nekim ko bi se tek uhodavao sa ostatkom ekipe.FaraonTM je napisao/la:Ne znam, za neme lično ovo stalno prodavanje najboljih igrača nije dobra stvar. Ako ćemo tako raditi ja zaista sumnjam da ćemo ikada postati ozbiljan klub.Hadzijalagic je napisao/la:Prije da ga ne zadesi sudbina Benje Colica i pri tome ne mislim na povrede..adnan6595 je napisao/la:Prodat dok se moze,da ga ne zadesi sudbina Stanica,kad budemo klub bez dugova tad mozemo pricati o ostanku igraca,i on gleda da ode vani negdje,a za te pare mozes naci finu zamjenu,imas i slobodnih igraca,odvoji 100 000 za platu njegovu,i svi zadovoljni
05. - 07. Oktobar 1992
Govorio sam o stalnom prodavanju najboljih igrača i onda opet ispočetka. U smislu da ćemo teško napraviti neki iskorak ako najbolje igrače ne uspijemo zadržati bar 2,3 sezone.11plavih1992 je napisao/la:
Pa iskreno sumnjam da mozemo prodati ove loše (Livaja npr) vec samo najprespektivnije. Momenat prodaje, da li je dobar ili nije.... to vec prelazi u filozofsko pitanje. Mnogo je razloga ZA prodaju odmah (ako ponuda zaista i postoji) ali i onih PROTIV. Ono sto mene brine u verziji da sada ide prodaja je to da smo pod velikim pritiskom da osiguramo evropu u ovo malo kola sto je preostalo a sa Memijom bi to bilo izvjesnije nego sa nekim ko bi se tek uhodavao sa ostatkom ekipe.
Jer ovako ispada da se samo vrtimo u krug. Naravno uvijek se može reći kako nam treba lova da pokrijemo dugove i da ćemo nekad kada budemo bez dugova moći zadržavati najbolje igrače nešto duže nego danas. Al' ključno je to "nekad" jer znajući nas to može biti i narednih 20 godina ako me razumiješ.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
11plavih1992
- Kontakt:
To je na žalost tako. Ovakve prodaje su po mom mišljenju iz razloga normalnog "tekućeg poslovanja", bez srkleta, ne vjerujem da iz toga pretekne za vracanje dugova. Bez nekog extra događaja za šta su preduslovi stvoreni novim Statutom jos cemo biti pod teretom dugova. Da imamo 11 kvalitetnih nasih igraca ala Memija i Amir to bi bilo već nesto drugo. Do tada tesko da kuja stigne zeca. Pa kad se mi smrtnici zakucamo u minus par plata (ko ima sreću da radi) koliko nam treba vremena i odricanja da ponovo dodjemo na zelenu granuFaraonTM je napisao/la:Govorio sam o stalnom prodavanju najboljih igrača i onda opet ispočetka. U smislu da ćemo teško napraviti neki iskorak ako najbolje igrače ne uspijemo zadržati bar 2,3 sezone.11plavih1992 je napisao/la:
Pa iskreno sumnjam da mozemo prodati ove loše (Livaja npr) vec samo najprespektivnije. Momenat prodaje, da li je dobar ili nije.... to vec prelazi u filozofsko pitanje. Mnogo je razloga ZA prodaju odmah (ako ponuda zaista i postoji) ali i onih PROTIV. Ono sto mene brine u verziji da sada ide prodaja je to da smo pod velikim pritiskom da osiguramo evropu u ovo malo kola sto je preostalo a sa Memijom bi to bilo izvjesnije nego sa nekim ko bi se tek uhodavao sa ostatkom ekipe.
Jer ovako ispada da se samo vrtimo u krug. Naravno uvijek se može reći kako nam treba lova da pokrijemo dugove i da ćemo nekad kada budemo bez dugova moći zadržavati najbolje igrače nešto duže nego danas. Al' ključno je to "nekad" jer znajući nas to može biti i narednih 20 godina ako me razumiješ.
05. - 07. Oktobar 1992
Vrlo lahko moguce da Memija i ode u Anderlecht,imajuci u vidu i cinjenicu da ce Anderlecht zaigrati na tom turniru u cast Katane..Ako je istina da se cijena transfera krece oko te cifre od 500000 eura to je pun pogodak imajuci u vidu njegovu formu..Ugraditi se sa dobrim procentom od naradnog transfera i ne mozes bolje dobiti..Ali prvo treba naci adekvatnu zamjenu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Sigurno neće otići i jedan i drugi...tu nema dileme.fanaticZeljin je napisao/la:Opet oni o Ibricicu, nama ako odu Memija i Amir mi smo donji. Pa nek oni dovode Alvesa i Iska
i ja sam tako razmišljao donedavnoRios je napisao/la:Kad su ovi mladji igraci iz nase lige u pitanju tu je, po meni, puno vaznije obezbjediti neki fin procenat od buducih transfera jer neke velike pare klubovi iz PL vjerovatno zadugo jos nece moci uzimati od transfera.
no skontah da se ovi naši igrači baš i ne preprodaju po europi izuzev džeke
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Pise se uveliko o ibricicu kao daje covjek potpisao ccc, nemojmo biti ko pitari.
Sve će biti lakše kad se smanji liga, lakše ćeš praviti kvalitetne igrače i lakše ćeš ih prodavati. Nećemo se dovijeka vrtiti u krug jer će smanjenjem lige i sami igrači dobiti na cijeni, ne samo naši već svi, a mi imamo najbolju startnu poziciju jer smo jedini klub koji se izdvaja po tome.FaraonTM je napisao/la:Jer ovako ispada da se samo vrtimo u krug. Naravno uvijek se može reći kako nam treba lova da pokrijemo dugove i da ćemo nekad kada budemo bez dugova moći zadržavati najbolje igrače nešto duže nego danas. Al' ključno je to "nekad" jer znajući nas to može biti i narednih 20 godina ako me razumiješ.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Po mom mišljenju najbolje vrijeme za prodaju je sljedeće ljeto. Svi se slažemo da mu bolje leži pozicija krila, bilo bi fino kad bi se tu proljetos malo više forsirao. Ne možemo očekivati od njega da odmah zablista na toj poziciji, no sigurno ga niko neće istrpiti kao mi. Ako neko plati 500 000 eura za igrača, to znači da želi da mu se to isplati što prije. Neće niko njega čekati da dođe sebi u nekom drugom klubu. Drugo, što ga kasnije prodamo nama ide veći procenat u kasnijim (nadamo se) puno boljim transferima. Memija još može pokazati u našem dresu, a to se nama može isplatiti. Kao što drug boccaccio kaže ne trebamo cjepidlačiti oko cijene. Ovaj transfer može razbiti i neke unaprijed postavljene barijere pri prodaji igrača. Naša je navika da prodamo igrača čim zablista. Memija je mlad, njemu cijena ne može toliko opasti izuzev povrede (ne daj Bože), a mi ipak kod njega možemo postavljati (koliko toliko) uvjete kad će nas on napustiti. Ako izborimo Europu i ako Kerim bude igrao kao i ove godine, mi možemo uzeti i malo više od pola milijuna eura, što je i više nego izvrsno.
Životni saputnik! 1921
Najbolje je vrijeme kada imas ponudu!Eisenbahner1921 je napisao/la:Po mom mišljenju najbolje vrijeme za prodaju je sljedeće ljeto. Svi se slažemo da mu bolje leži pozicija krila, bilo bi fino kad bi se tu proljetos malo više forsirao. Ne možemo očekivati od njega da odmah zablista na toj poziciji, no sigurno ga niko neće istrpiti kao mi. Ako neko plati 500 000 eura za igrača, to znači da želi da mu se to isplati što prije. Neće niko njega čekati da dođe sebi u nekom drugom klubu. Drugo, što ga kasnije prodamo nama ide veći procenat u kasnijim (nadamo se) puno boljim transferima. Memija još može pokazati u našem dresu, a to se nama može isplatiti. Kao što drug boccaccio kaže ne trebamo cjepidlačiti oko cijene. Ovaj transfer može razbiti i neke unaprijed postavljene barijere pri prodaji igrača. Naša je navika da prodamo igrača čim zablista. Memija je mlad, njemu cijena ne može toliko opasti izuzev povrede (ne daj Bože), a mi ipak kod njega možemo postavljati (koliko toliko) uvjete kad će nas on napustiti. Ako izborimo Europu i ako Kerim bude igrao kao i ove godine, mi možemo uzeti i malo više od pola milijuna eura, što je i više nego izvrsno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Misliš da nećemo imati ponudu za njega na proljeće?pile87 je napisao/la:Najbolje je vrijeme kada imas ponudu!Eisenbahner1921 je napisao/la:Po mom mišljenju najbolje vrijeme za prodaju je sljedeće ljeto. Svi se slažemo da mu bolje leži pozicija krila, bilo bi fino kad bi se tu proljetos malo više forsirao. Ne možemo očekivati od njega da odmah zablista na toj poziciji, no sigurno ga niko neće istrpiti kao mi. Ako neko plati 500 000 eura za igrača, to znači da želi da mu se to isplati što prije. Neće niko njega čekati da dođe sebi u nekom drugom klubu. Drugo, što ga kasnije prodamo nama ide veći procenat u kasnijim (nadamo se) puno boljim transferima. Memija još može pokazati u našem dresu, a to se nama može isplatiti. Kao što drug boccaccio kaže ne trebamo cjepidlačiti oko cijene. Ovaj transfer može razbiti i neke unaprijed postavljene barijere pri prodaji igrača. Naša je navika da prodamo igrača čim zablista. Memija je mlad, njemu cijena ne može toliko opasti izuzev povrede (ne daj Bože), a mi ipak kod njega možemo postavljati (koliko toliko) uvjete kad će nas on napustiti. Ako izborimo Europu i ako Kerim bude igrao kao i ove godine, mi možemo uzeti i malo više od pola milijuna eura, što je i više nego izvrsno.
Životni saputnik! 1921
Nadam se da hoće, prije svega se nadam da će se povećati kvalitet same lige što odmah dovodi do zanimanja skauta europskih klubova za naše igrače, što više skauta veća mogućnost nabijanja cijene igraču. Što više kvalitetnih transfera iz lige i odmah će biti lakše prodati igrača za veće novce.Virtu4l je napisao/la:Sve će biti lakše kad se smanji liga, lakše ćeš praviti kvalitetne igrače i lakše ćeš ih prodavati. Nećemo se dovijeka vrtiti u krug jer će smanjenjem lige i sami igrači dobiti na cijeni, ne samo naši već svi, a mi imamo najbolju startnu poziciju jer smo jedini klub koji se izdvaja po tome.FaraonTM je napisao/la:Jer ovako ispada da se samo vrtimo u krug. Naravno uvijek se može reći kako nam treba lova da pokrijemo dugove i da ćemo nekad kada budemo bez dugova moći zadržavati najbolje igrače nešto duže nego danas. Al' ključno je to "nekad" jer znajući nas to može biti i narednih 20 godina ako me razumiješ.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Naravno da jeste, ne sjećam se kad je igrač uvezao dvije vrhunske sezone. Bajića smo mogli prodati samo ljetos, sad ne bi vrijedio ni pola tih para.Eisenbahner1921 je napisao/la:Naša je navika da prodamo igrača čim zablista.
Većina igrača koji su ostali nakon 'vrhunca' nisu se prodali kako treba i bila je patnja sa njima. Sad ne bi trebalo prodavati nikoga jer sljedeće sezone mogu biti samo bolji, nikako gori, igraće se samo kvalitetne utakmice na dobrim terenima i ako su kvalitetni kako mislimo da jesu - nema zime za njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Neko napisa prije mene i u pravu je ne sjecam se da je neko dvije sezone za redom igrao na nivou i mi smo klub koji mora prodavati ali prodavati da bi nekim drugima pomogao da postanu novi Memija i da bi im dizao cijenu i da bi imali kontinuitet prodavanja mladih i kvalitenih igraca.Eisenbahner1921 je napisao/la:Misliš da nećemo imati ponudu za njega na proljeće?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Naravno, to sve stoji. Bajić je otišao kad je bio "in his prime" i vjerovatno ne bi ove godine pružao toliko dobre partije ili imao motiv. Imam osjećaj da iz Memije možemo još nešto izvući, a iz ostalih omladinaca pogotovo i uz ovo navedeno bi trebali još više profitirati i na terenu i financijskiVirtu4l je napisao/la:Naravno da jeste, ne sjećam se kad je igrač uvezao dvije vrhunske sezone. Bajića smo mogli prodati samo ljetos, sad ne bi vrijedio ni pola tih para.Eisenbahner1921 je napisao/la:Naša je navika da prodamo igrača čim zablista.
Većina igrača koji su ostali nakon 'vrhunca' nisu se prodali kako treba i bila je patnja sa njima. Sad ne bi trebalo prodavati nikoga jer sljedeće sezone mogu biti samo bolji, nikako gori, igraće se samo kvalitetne utakmice na dobrim terenima i ako su kvalitetni kako mislimo da jesu - nema zime za njih.
Životni saputnik! 1921
- kenan_tm87
- Kontakt:
Ako sada prodamo igraca Anderlehtu bicemo vise na oku tim tamo klubovima i sami sebe gurnuti u bolju poziciju pred skracenje lige i lakse u prvi plan baciti nase igrace koji su jos uvijek tu, a imamo ih hvala Bogu.
Ako zaista postoji takva ponuda, od takvog kluba, obavezno prodati i ne baksuzirati. Mi titulu necemo osvojiti, tako da cijena ne moze rasti nista znacajno taman Memija ubiljezio jos 7 asistencija i 3 gola, ali moze zato pasti, i to drasticno u slucaju dosta drugih faktora.
FORZA ZELJO
Trenutno korisnika/ca: PointBlank, ultra1987 i 73 gosta.