FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Choks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Choks » 14 dec 2015, 23:07

Zaista nije fer prema raji koja iskreno voli Želju , da ovoliko čovjek kvari temu . Baš su postovi toliko prazni , i učestali puni zlobe baš . Kvarenje teme . Željo se voli i prati kakav god da jeste , jer prva ljubav zaborava nema . Volim te Željo !!
Brkica

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 dec 2015, 23:11

Choks je napisao/la:Zaista nije fer prema raji koja iskreno voli Želju , da ovoliko čovjek kvari temu . Baš su postovi toliko prazni , i učestali puni zlobe baš . Kvarenje teme . Željo se voli i prati kakav god da jeste , jer prva ljubav zaborava nema . Volim te Željo !!
Ja sam ga stavio na ovu listu gnjavatora. Vjeruj mi da vidiš koja je ljepota ući na temu, i kad vidim neku raspravu barem znam da je neka konstruktivna i u velikoj većini slučajeva dobronamjerna bez obzira što postoji više različitih mišljenja.

A svi njegovi postovi nevidljivi, merak epskih razmjera :) Što više ljudi uradi ovako, on će vremenom nestati jer ga neće niko bendati ni 2% ;)

Hvala ss.ba barem za ovu opciju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 dec 2015, 00:23

Kad će više tekmaaaaaaaa, ovo zaaaaa ranit se životaa mi... Tačno ću zabit sebi nož u butinu od dosade..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 dec 2015, 00:50

Ajzea je napisao/la:Kad će više tekmaaaaaaaa, ovo zaaaaa ranit se životaa mi... Tačno ću zabit sebi nož u butinu od dosade..
Yeebeeem te lištiicooo :mrgreen:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 dec 2015, 00:55

Jaozinho22 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Kad će više tekmaaaaaaaa, ovo zaaaaa ranit se životaa mi... Tačno ću zabit sebi nož u butinu od dosade..
Yeebeeem te lištiicooo :mrgreen:
:opaopa: :opaopa: :opaopa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 15 dec 2015, 07:43

Zivimo u neuredjenoj drzavi u kojoj je vecini zelja da ode negdje vani.Ista stvar je i sa fudbalom.Za Memiju je vec jednom odbijena ista ponuda i to se itekako odrazilo na njegove partije.Pao je na psihickom planu i nista vise.Momak je iz radnicke porodice gdje su roditelji uz mnogo odricanja uradili sve da bi on mogao nesmetano da se razvije u dobrog fudbalera.
Eh sad upitajte se kako bi vi reagovali da se desi Vama da dobijete takvu ponudu gdje bi sebi i svojoj porodici obezbjedili miran zivot bez stresa,bez kredita,a neko vam to po drugi put uskracuje samo zato sto misli da je ta cifra mala.
Ne pustanjem Memije sada izgubili bi sigurno dosta jer nebi imali igraca ciste glave u ekipi.
Mlad je momak i njemu ne treba zamjeriti takve stvari.Kao sto rekoh na pocetku zivimo u totalno neuredjenoj drzavi....

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 15 dec 2015, 08:08

DANAN je napisao/la:Zivimo u neuredjenoj drzavi u kojoj je vecini zelja da ode negdje vani.Ista stvar je i sa fudbalom.Za Memiju je vec jednom odbijena ista ponuda i to se itekako odrazilo na njegove partije.Pao je na psihickom planu i nista vise.Momak je iz radnicke porodice gdje su roditelji uz mnogo odricanja uradili sve da bi on mogao nesmetano da se razvije u dobrog fudbalera.
Eh sad upitajte se kako bi vi reagovali da se desi Vama da dobijete takvu ponudu gdje bi sebi i svojoj porodici obezbjedili miran zivot bez stresa,bez kredita,a neko vam to po drugi put uskracuje samo zato sto misli da je ta cifra mala.
Ne pustanjem Memije sada izgubili bi sigurno dosta jer nebi imali igraca ciste glave u ekipi.
Mlad je momak i njemu ne treba zamjeriti takve stvari.Kao sto rekoh na pocetku zivimo u totalno neuredjenoj drzavi....
Ovo samo kod nas ima...briga me i za Memiju i bilo kog drugog...bitan je zeljeznicar a ne memija...ako ce zeljo imati koristi nek mu ne da xa ide..vise volim zelju nego memiju...nismo merhamet nego fudbalski klub...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 15 dec 2015, 08:21

Kolko smo imali solidnih transfera a opet stalno neki novi dugovi.
Veca bi korist za nas navijace bila da memija ostane nego da se proda i za mil e , jer bi bili bolje plasirani i bolje igrali. Vece mi je zadovoljstvo da dobijemo neki derbi sa vodecim ekipama nego ikakve pare.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 15 dec 2015, 08:21

@ delinjo...
Zaodovoljstvo mora biti obostrano.
Naveo sam da su mu roditelji uz mnogo odricanja uradili sve da bi postao dobar fudbaler.Zeljo nije ulozio ni pfeninga.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 15 dec 2015, 08:36

DANAN je napisao/la:Zivimo u neuredjenoj drzavi u kojoj je vecini zelja da ode negdje vani.Ista stvar je i sa fudbalom.Za Memiju je vec jednom odbijena ista ponuda i to se itekako odrazilo na njegove partije.Pao je na psihickom planu i nista vise.Momak je iz radnicke porodice gdje su roditelji uz mnogo odricanja uradili sve da bi on mogao nesmetano da se razvije u dobrog fudbalera.
Motivacija, zelju za igrom, općenito na psihu se može poraditi. Popričati sa momkom, povećati mu platu. Mi ćemo njega kako god se okrene prodati na ljeto ili sljedecu zimu. Za mene je velika greška puštati ga sada pogotovo za ovu cifru. Jer on nije još dostigao svoj vrhunac, može još napredovati kod nas. Ima rizik od povrede, ali mora se i rizikovati.
Ali eto svako ima svoje, neka urade sta misle da je najbolje. Ako će nam taj milion donijeti titulu neka ga prodaju

Sta će Kosoric na hayatu :mrgreen:
Zadnja izmjena: Gator, dana/u 15 dec 2015, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 15 dec 2015, 08:40

Uzmimo paralelu Bajić-Memija. Bajić otišao za istu cifru i ima platu 200.000-250.000 EUR-a po sezoni. Memija ima platu recimo 2000 KM mjesečno tj 24.000 KM po sezoni. Možemo mu ponudi 5000 KM mjesečno ili 60.000 KM po sezoni. Sasvim je normalno da dečko padne psihički. Imaš mogućnost da zarađuješ 100.000-150.000 EUR-a po sezoni a ti zarađuješ 15.000-20.000 EUR-a. Ja bih prvi tražio da idem.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 15 dec 2015, 08:50

vrbanjusa je napisao/la:Uzmimo paralelu Bajić-Memija. Bajić otišao za istu cifru i ima platu 200.000-250.000 EUR-a po sezoni. Memija ima platu recimo 2000 KM mjesečno tj 24.000 KM po sezoni. Možemo mu ponudi 5000 KM mjesečno ili 60.000 KM po sezoni. Sasvim je normalno da dečko padne psihički. Imaš mogućnost da zarađuješ 100.000-150.000 EUR-a po sezoni a ti zarađuješ 15.000-20.000 EUR-a. Ja bih prvi tražio da idem.
Zaradjivat će i vise, samo strpljenja. Sjesti i popričati. Svi govorite kako će psihički pasti, a zašto se ne bi desilo da bude još više motivisan pa da ode sljedećeg ljeta?

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 15 dec 2015, 08:53

Ako ne izborimo evropu cijena ce mu pasti tako da ni ove pare sto se sad nude (ako se nude) necemo moci dobiti za njega, al bez njega jos teze cemo u evropu.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 15 dec 2015, 08:54

Ukoliko je ponuda aktuelna, pustitit momka da ide...i cifra je sasvim ok...Dovesti desnog beka + Šehić i ne bi trebali, plaho, na gubitku biti...Ali mora se i tu biti pažljiv, bez Livaja i takvih talenata...Ako nismo to u stanju, jbg onda...Kerim je sasvim ok igrač za naše lige, talenat koji može pokriti više pozicija...Uz pravilan razvoj, pažnju (što ne može dobiti u BiH realno) može izrasti u jako dobrog igrača...Zbog toga cifra od milion maraka + procenat od sljedećeg transfera je i više nego ok...

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 15 dec 2015, 09:01

Gator je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Uzmimo paralelu Bajić-Memija. Bajić otišao za istu cifru i ima platu 200.000-250.000 EUR-a po sezoni. Memija ima platu recimo 2000 KM mjesečno tj 24.000 KM po sezoni. Možemo mu ponudi 5000 KM mjesečno ili 60.000 KM po sezoni. Sasvim je normalno da dečko padne psihički. Imaš mogućnost da zarađuješ 100.000-150.000 EUR-a po sezoni a ti zarađuješ 15.000-20.000 EUR-a. Ja bih prvi tražio da idem.
Zaradjivat će i vise, samo strpljenja. Sjesti i popričati. Svi govorite kako će psihički pasti, a zašto se ne bi desilo da bude još više motivisan pa da ode sljedećeg ljeta?
Zato što je psihički već pao nakon što se ljetos nije prihvatila ponuda za njega. Poznavajući naš mentalitet siguran sam da ako sad klub odbije ponudu (naravno ako postoji ponuda) od Kerima Memije nema ništa. To je tako.

Evo recimo hipotetički, radiš u firmi nekoj za milju maraka i dođe ti druga firma koja ima puno bolje reference od tvoje postojeće i ponudi ti 5000 KM. I ti kažeš ja bih ostao ovdje da još malo napredujem jer volim ovu firmu u kojoj sad radim. Ja ne znam nikog da bi to uradio.

Sa strane kluba Memija je samo još jedna stepenica više prema ozbiljnim transferima (iako ni ovaj milion nije za odbaciti :D ). Jako bitna stvar je kome ga prodaješ, za koliko novca i kakve su buduće beneficije. Bolje je prodati igrača Andrlehtu za 500.000 EUR nego Turcima nekim za 700.000 EUR. Zbog reputacije kluba, sigurnosti plaćanja, budućeg razvoja mladog fudbalera itd.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 15 dec 2015, 09:06

Vrlo je očigledno da od prodaje Memije zavise i dalji dolasci a tu spada i Ibričić. A Memiju i treba pustiti, ne radi forme jer ovakve ponude ne dolaze svaki dan a mi nismo Dinamo da možemo cijenu diktirat. Ne daj Bože kakve teže povrede na ovim livadama od njega nema ništa. Raduje me da smo u zadnje vrijeme izuzev Kvese napravili dobre transfere tipa Zole, Bajića a vjerojatno i Memije. Samo polako, danas parvimo transfere po pola miliona eura a sljedeći je vjerojatno okruglo.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 dec 2015, 09:12

kako pricate sledeci je amir, kao sto memija gleda koliko mu jaran rijad zaradjuje tako ce i amir, pa bit nezadovoljan hocu i ja da idem, pa hoce dzenis pa mujagic i svi...tako ce Zeljo nekoliko godina pravit igraca i zaradit na njemu 2-3 puta manje para nego sto bi realno mogao a rezultatski ucinak jos gori
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 15 dec 2015, 09:18

Uz sve pobrojano moramo dodati i to da uspjeh reprezentacije i kluba u europi uveliko podize cijenu igracu.
Najveci uspjeh mladih selekcija drzave su nekakva doigravanja za prvenstva.Pa pogledajte samo uspjehe mladih selekcija susjednih drzava.Jedni bili svjetski prvaci drugi igrali zapazenu ulogu na proslom svjetskom prvenstvu.
Dalje mladici Dinama su prosli dalje u ligi sampiona u veoma jakoj konkurenciji.Sad zamislite koliko je tim prolaskom porasla cijena recimo Gojaku....
Znaci puno nekih faktora utice i puno vode mora proteci da bi dosli do nekih milionskih transfera za nase igrace.Do tada ova cifra koju dobijamo za Memiju je plafon.
Neko fino napisa da dio ovih para moramo uloziti u sto bolje uslove za napredak mladih igraca,dabi mogli izbacivati ovakve igrace kao Memija.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 dec 2015, 09:21

sve to stoji, ali mi ako i sledece godine budemo igrali evropu nece memiji spast cijena.. a odlaskom najboljih igraca nema sanse doci do evrope
mene je strah sledece sezone, kad bude svako kolo derbi
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 15 dec 2015, 09:27

godrina je napisao/la:kako pricate sledeci je amir, kao sto memija gleda koliko mu jaran rijad zaradjuje tako ce i amir, pa bit nezadovoljan hocu i ja da idem, pa hoce dzenis pa mujagic i svi...tako ce Zeljo nekoliko godina pravit igraca i zaradit na njemu 2-3 puta manje para nego sto bi realno mogao a rezultatski ucinak jos gori
Inače smo pogodili svaki put kada smo čekali da igraču poraste cijena....Kvesa, Zola, Čola, Svraka, Adilović... :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: KrajinaTm87 i 46 gostiju.