FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sve više sam ubijeđen da Memija ide. Nisam insajder, ali kontam neke stvari.
najbolja opcija bi bila da nam pa posude još pola godine nakon prodaje, ako nemamo neko rješenje drugo. I obavezno uzeti i neki procenat od narednog transfera. TO je to. Mojim argumentima protiv prodaje sada bih dodao i ovu što neko navede da će nam onda svi mladi igrači biti nezadovoljni i očekivati da ih nakon nezadovoljstva pustimo. Ima i ova @milanova da se Zola prodao bez obzira na povredu itd itd. Razmijem i argumente kontra mojih. Naravno detalje ne znamo pa šta god da uradi uprava i odluči složit ću se po ovom pitanju.
najbolja opcija bi bila da nam pa posude još pola godine nakon prodaje, ako nemamo neko rješenje drugo. I obavezno uzeti i neki procenat od narednog transfera. TO je to. Mojim argumentima protiv prodaje sada bih dodao i ovu što neko navede da će nam onda svi mladi igrači biti nezadovoljni i očekivati da ih nakon nezadovoljstva pustimo. Ima i ova @milanova da se Zola prodao bez obzira na povredu itd itd. Razmijem i argumente kontra mojih. Naravno detalje ne znamo pa šta god da uradi uprava i odluči složit ću se po ovom pitanju.
jbg ne moze se protiv povreda i nestabilne glave igraca.. al nije ni fora prodat cim dodje ponuda, ima li Zeljo kakvih rezultatskih ambicija, mislimo li mi napravit sta u ligi sledecih godina ? ili pokusavat opstat i nekako prodavat igrace koje svi nazivamo draguljima ?ublehas je napisao/la:Inače smo pogodili svaki put kada smo čekali da igraču poraste cijena....Kvesa, Zola, Čola, Svraka, Adilović...godrina je napisao/la:kako pricate sledeci je amir, kao sto memija gleda koliko mu jaran rijad zaradjuje tako ce i amir, pa bit nezadovoljan hocu i ja da idem, pa hoce dzenis pa mujagic i svi...tako ce Zeljo nekoliko godina pravit igraca i zaradit na njemu 2-3 puta manje para nego sto bi realno mogao a rezultatski ucinak jos gori
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Da bi odbijao ponude gdje će igrač zarađivati 10+ hiljada eura mjesečno, moraš mu dati bar 10+ hiljada KM, ako ne misliš da on psihički potone (čitaj Svraka). Kada budemo toliko stabilni da možemo davati plate 10+ milja, onda možemo odbijati ovakve ponude. Osim toga, obzirom na okolnosti, teško da bi ga mogli prodati za više para. Neće niko dati gomilu para za igrača iz lige iz koje se skoro ni jedan igrač ne može nametnuti u iole ozbiljnijem klubu. Zola, Kvesa, Bajić, Tomić....svi su oni bili među najboljim kod nas, pa ih nigdje nema vani.
Znači sa jedne strane ako ostavimo Memiju, možemo možda dobiti još stotinjak hiljada eura (obzirom da nema šanse da se mlada repka negdje plasira, ili da mi uđemo u neke grupe), a puno vjerovatnije se može desiti da se Memija povrijedi ili da Memija dosta lošije odigra sezonu, pa da ostanemo bez većeg dijela ovih para.
Znači sa jedne strane ako ostavimo Memiju, možemo možda dobiti još stotinjak hiljada eura (obzirom da nema šanse da se mlada repka negdje plasira, ili da mi uđemo u neke grupe), a puno vjerovatnije se može desiti da se Memija povrijedi ili da Memija dosta lošije odigra sezonu, pa da ostanemo bez većeg dijela ovih para.
- ZeljoSampioneGo
- Kontakt:
tačno tako, svi bi milione za naše vedete, a nikoga nigdje nema. čak i džeko stagnira do nazadujeublehas je napisao/la:Da bi odbijao ponude gdje će igrač zarađivati 10+ hiljada eura mjesečno, moraš mu dati bar 10+ hiljada KM, ako ne misliš da on psihički potone (čitaj Svraka). Kada budemo toliko stabilni da možemo davati plate 10+ milja, onda možemo odbijati ovakve ponude. Osim toga, obzirom na okolnosti, teško da bi ga mogli prodati za više para. Neće niko dati gomilu para za igrača iz lige iz koje se skoro ni jedan igrač ne može nametnuti u iole ozbiljnijem klubu. Zola, Kvesa, Bajić, Tomić....svi su oni bili među najboljim kod nas, pa ih nigdje nema vani.
Ljudi u klubu cim dodje dobra ponuda prodace igraca, i to tako i treba da bude, prije smo cekali pa se igraci povrijede, padnu u formi i na kraju u odlazili za siću il kao slobodni igrači, ako su istina cifre od 500k eura ovi igraci ce biti pusteni. Nisu mi jasni ovi sto govore greska je ako odu, zasto bi Kerim ili Amir bili skuplji sljedeće ljeto nego sada ?
Zato sto uz kvalitetna pojacanja i amir i kerim bi trebalo da napreduju, tim tj Zeljo bi igrao bolje bolji rezultati, opet Evropa i svi u plusu
Nek dovedu Ibricica,Bekrica itd pa nek prodaju koga hoce jer mi nismo svijesni sta bi za klub znacio potpis Ibricica u svakom aspektu
Sad su mladji, stalni clanovi mladih reprezentacija, i radi 4-6 evropski utakmica mislis da bi im cijena bila visa a za pola godine/godinu rizikujes da igrac padne, bilo zbog porede ili neceg drugog ? Igaca iz PL mozes prodat za vise od milion eura jedino ako je stalni clan repke kao sto se konama poklopilo sa Gojkom koji je bio redovno na spisku repke koja je bila na SP, Baja je bio na Mesinom spisku ponekad, bio prvi stijelac lige, mladi reprezentativac znaci imao je reference kao napadac, pa je otisao za isti iznos koji se spominje za Memiju. Ja bi bio presretan kad bi mi bili klub koji može zadržat mladog igraca, ali u ovom slucaju i igracu a i klubu je najbolja opcija odraditi transfer.godrina je napisao/la:Zato sto uz kvalitetna pojacanja i amir i kerim bi trebalo da napreduju, tim tj Zeljo bi igrao bolje bolji rezultati, opet Evropa i svi u plusu
- salemprolic
- Kontakt:
Transfer Riyada Mahreza iz Le Havrea u Leicester je iznosio 400.000 funti, sto je malo vise od 500.000 eura...spustimo se malo na zemlju. Prodali bi igraca iz najgore evropske lige, i to drugi put u pola godine za ovu cifru. Nije to bas malo. Moze vise ali za to se osim nas kao kluba treba i popraviti cijela liga i sve...ovo je sasvim dobra cifra realno.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...
Da bi imao kvalitetna pojacanja moras imati keš.godrina je napisao/la:Zato sto uz kvalitetna pojacanja i amir i kerim bi trebalo da napreduju, tim tj Zeljo bi igrao bolje bolji rezultati, opet Evropa i svi u plusu
Da bi imao keš prinudjen si prodati Amira i Memiju.
Hajd nek bude tako, ne kazem ja da je to malo para nego mislim da bi Zeljo mogao vise profitirat sa tim nomcima ako su jos na okupu.
- ZeljoSampioneGo
- Kontakt:
Naravno i sta fali kod prodaje i dalje ja pokusavam skontat.. Ne razumijem sta pisete za toliko moze ici i hvala mu.. Staviti u ugovor od narednih transfera postotke i sretno! Sto puta smo ponovili ovakva liga ne moze skuplje da moze igrali bi neko makar grupnu fazu bilo kojeg takmicenja. Nije malo u godini dana dva ovakva transfera ako ode memija nije malo i ja bi volio vidjeti vise klubova da to moze(kvalitetnije bi liga bila). Ali na nasu srecu to moze samo ZELJEZNICAR. Volim te Zeljo!!!! Vise od mame!!
Kralj price
osim toga, ljudi k'o da ne vide da on već bukvalno bojkotuje što nije pušten ljetos. a bode oči.salemprolic je napisao/la:Transfer Riyada Mahreza iz Le Havrea u Leicester je iznosio 400.000 funti, sto je malo vise od 500.000 eura...spustimo se malo na zemlju. Prodali bi igraca iz najgore evropske lige, i to drugi put u pola godine za ovu cifru. Nije to bas malo. Moze vise ali za to se osim nas kao kluba treba i popraviti cijela liga i sve...ovo je sasvim dobra cifra realno.
Ako ce pare od njih biti potrosene na zadovoljavajuci nacin, malo dugovi,malo pripreme malo novi igraci onda nek idu odma.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
Svjesni smo svi koliko je teško zaraditi 1000KM a ovdje ismijavamo milion.. Mnogi ovdje žive u svijetu mašte.. Evo ti si naveo jedan primjer a siguran sam da, recimo u Južnoj Americi ili Africi, za te pare možeš naći samo takve talente.. Prepreka Memiji i ostalim igračima iz naše lige je i naš pasoš.. Naši su stranci u bilo kojoj evropskoj ligi i to je problem zbog ograničenja broja stranaca u mnogim ligama..salemprolic je napisao/la:Transfer Riyada Mahreza iz Le Havrea u Leicester je iznosio 400.000 funti, sto je malo vise od 500.000 eura...spustimo se malo na zemlju. Prodali bi igraca iz najgore evropske lige, i to drugi put u pola godine za ovu cifru. Nije to bas malo. Moze vise ali za to se osim nas kao kluba treba i popraviti cijela liga i sve...ovo je sasvim dobra cifra realno.
BUDI ŽELJO !!!
- milanribar
- Kontakt:
Hoce isto kao sto su Bajiceve otisle na Livaju, Diattu, Mladenovica, sve sama pojacanja. Ako prodaju ocekujete novog Livaju moze igrat vise pozicija....dell21 je napisao/la:Ako ce pare od njih biti potrosene na zadovoljavajuci nacin, malo dugovi,malo pripreme malo novi igraci onda nek idu odma.
Đelmić je istakao da je još rano razmišljati o novoj destinaciji , ali i dodao da bi se vratio u Borac ukolilo bi se poklopile sve kockice .
- Prije svega želim da kažem da me niko zvanično nije kontaktirao . Odmaram se i trenutno ne razmišljam o novom klubu . U ovom trenutku ne mogu da kažem šta će se desiti u narednom periodu , ali je sigurno da ću dobro razmisliti i odlučuti šta je za mene najbolje . Upoznat sam sa tim da Borac ima financijskih problema i da nema rukovodstva , ali ukoliko bi se stvari na tom polju popravile ne bih imao ništa protiv da počnemo pregovore , izjavio je Đelmić .
Iz današnjeg avazovog Sporta .
- Prije svega želim da kažem da me niko zvanično nije kontaktirao . Odmaram se i trenutno ne razmišljam o novom klubu . U ovom trenutku ne mogu da kažem šta će se desiti u narednom periodu , ali je sigurno da ću dobro razmisliti i odlučuti šta je za mene najbolje . Upoznat sam sa tim da Borac ima financijskih problema i da nema rukovodstva , ali ukoliko bi se stvari na tom polju popravile ne bih imao ništa protiv da počnemo pregovore , izjavio je Đelmić .
Iz današnjeg avazovog Sporta .
Brkica
Re: RE: Re: FK Željezničar
a naročito otkad je tan uzeo sarajevo, pod uslovima koje i dalje niko osim uprave ne zna. otad svi misle da milioni dođu džaba, a da je investicija = poklon.Hadzijalagic je napisao/la:Svjesni smo svi koliko je teško zaraditi 1000KM a ovdje ismijavamo milion.. Mnogi ovdje žive u svijetu mašte.. Evo ti si naveo jedan primjer a siguran sam da, recimo u Južnoj Americi ili Africi, za te pare možeš naći samo takve talente.. Prepreka Memiji i ostalim igračima iz naše lige je i naš pasoš.. Naši su stranci u bilo kojoj evropskoj ligi i to je problem zbog ograničenja broja stranaca u mnogim ligama..salemprolic je napisao/la:Transfer Riyada Mahreza iz Le Havrea u Leicester je iznosio 400.000 funti, sto je malo vise od 500.000 eura...spustimo se malo na zemlju. Prodali bi igraca iz najgore evropske lige, i to drugi put u pola godine za ovu cifru. Nije to bas malo. Moze vise ali za to se osim nas kao kluba treba i popraviti cijela liga i sve...ovo je sasvim dobra cifra realno.
Trenutno korisnika/ca: KrajinaTm87 i 46 gostiju.