Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 dec 2015, 00:21

Osttribine je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Koga je to Sarajevo dovelo?

Jest kod vas igraca prodefilovalo kroz klub zadnjih godina :)
Istina da ih je mnogo prodefilovalo, ali bilo je i trofeja (kup, titula) :D
Skonto sam, ovaj Mihail Aleksandrov? Na prvu podvig od transfera s obzirom kakva nam je liga

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 16 dec 2015, 00:22

Ajzea je napisao/la:Čuj Davor Badrov, svašta ću čuti vala..
Samo jos i njega da pridruze mirzi šošonjaninu i benji isovicu bas bi se uklopili da otpjevaju "divovi" :lol:

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 00:35

Mali milion igraca, kod nas ako se u prve dvije utakmice ne dokazes zdravo-zivio. :lol: :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 16 dec 2015, 00:39

tuzlak1987 je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:

Istina da ih je mnogo prodefilovalo, ali bilo je i trofeja (kup, titula) :D
Skonto sam, ovaj Mihail Aleksandrov? Na prvu podvig od transfera s obzirom kakva nam je liga
Sacekajmo da bude zvanicno, i da, s obzirom kakav nam je rejting lige ovaj je space shuttle za nasu ligu.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 00:40

Jaozinho22 je napisao/la:
crozzer je napisao/la:

za skretničare, tuzlake, lišticu i zapadni

trebat će vam :P
Opet neka varalica ala Ikande a ? :kafa:
Ikande je varalica kakva se odavno nije pojavila u BIH a i sire, rezultat je propagande i lazi koje su nam servirane. On je dobar fudbaler jedino za one poznavaoce fudbala koji kontaju crn je- ma mora da je bolji od ovih sto nisu crni, za sve ostale koji imaju gram mozga u glavi prvi sinonim za njega bi trebalo biti ime ljepse polovine nase novopridoslice iz Mijanmara- Cezara.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Haase
Kontakt:

Post Postao/la Haase » 16 dec 2015, 00:49

crozzer je napisao/la:

Reprezentativac Bugarske možeš misliti, prošao školu Borusije D. prošle sezone igrao protiv Real Madrida, Liverpoola, Basela a u oktobru ove godine ga zabio za reprezentaciju a 26 mu godina i oni našli ovu varalicu nama da uvaljuju, bruka :facepalm:
(aka. simon )

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 dec 2015, 01:00

Convicts1988 je napisao/la:Niko ne zna tačan dug Čelika, nije potpisan ni reprogram duga, tako da dug samo raste, a nedavno se spominjala cifra oko 10 mil. KM .
Celikov dug je nerealan,revizijom,na celu sa upravom koja ima viziju,i plan,sigurno se moze smanjiti na makar 7 miliona,osam.
Neki ce i otpisati,neki pristati na rate samo da dobiju koji dinar.
Problem je u ljudima u Celiku koji vode klub,i onima koji su ga vodili.oni ce prije ugasiti Klub,nego da se kopa po papirima,i otkrije kriminal.
Kod nas su pokusali.
Za 2,3 godine,rada i truda celik moze postati jako stabilan finansijski.
Sloboda je na pragu toga,par potpisa i to je to,a duga i teska borba je bila.
Sa 8 miliona,upolovilo se to,i akobogda reprogramom konacno bi prodisali i stali na noge.
Nedajte se,nedajte lopovima svoj klub.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 01:06

solinas je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:Niko ne zna tačan dug Čelika, nije potpisan ni reprogram duga, tako da dug samo raste, a nedavno se spominjala cifra oko 10 mil. KM .
Celikov dug je nerealan,revizijom,na celu sa upravom koja ima viziju,i plan,sigurno se moze smanjiti na makar 7 miliona,osam.
Neki ce i otpisati,neki pristati na rate samo da dobiju koji dinar.
Problem je u ljudima u Celiku koji vode klub,i onima koji su ga vodili.oni ce prije ugasiti Klub,nego da se kopa po papirima,i otkrije kriminal.
Kod nas su pokusali.
Za 2,3 godine,rada i truda celik moze postati jako stabilan finansijski.
Sloboda je na pragu toga,par potpisa i to je to,a duga i teska borba je bila.
Sa 8 miliona,upolovilo se to,i akobogda reprogramom konacno bi prodisali i stali na noge.
Nedajte se,nedajte lopovima svoj klub.
Brate popusti ljude dosta im je njihove muke. ;) Mislis da nista ovo oni nisu znali bez tebe? Ja cu ti reci, u BIH nije moguce ozdravljenje sportskih kolektiva ako ne postoji volja vladajucih politickih struktura, ne postoji klub u BIH koji je ozdravio (a mozemo ih prebrojati na prste jedne ruke) koji se digao na noge bez pomoci navedenih.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 dec 2015, 01:09

Pogotovo ko u gradu ima neku desnicarsku stranku tipa SDA, oni su bas anti-sport stranka :)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 dec 2015, 01:29

Kada pricamo o dugu uvijek se mora u razmatranje uzeti i koliki je godisnji budzet kluba. Nije isto za klub ciji je budzet oko 500000-800000 imati dug od 2-3 miliona te za klub koji ima budzet od 3 miliona. Zeljo nikada u proteklih 5-6 godina nije imao rashoda manje od 2 miliona KM u kalendarskoj godini dok je budzet u onim trofejnim sezonama isao i do 3,5 miliona KM. U skladu sa time dug od 2 miliona KM (sada, vidjecemo da li je vise ili manje od toga u januaru) je generalno odrziv i moze se isplatiti u rasponu od nekoliko godina bez velikih posljedica na klub sta god neko pricao. No Celik ima budzet od oko 1 do 1,5 miliona KM te dug od oko 8-10 miliona gdje je jasno da je situacija krajnje alarmatna i da su potrebne radikalne mjere. Isto vazi za Borac dok za Slobodu vidimo da ide pozitivnim stazama, a Sarajevo je to uradilo prosle godine.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 16 dec 2015, 01:34

Oni su anti SVE! E sad zamisli u kojem smo mi kur.cu svi kad ti majmuni hladno uzimaju izbore. A mi fol cekamo zakon o sportu, nacekati cemo se :mrgreen:
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 16 dec 2015, 01:39

Posto vidim da ste svi nezadovoljni sa danasnjom vlasti, da vas pitam ovako-Bil vi svi glasali za mene kad bi se ja kandidovao na izborima?
Mislim, vama i vasim klubovima to nista nebi pomoglo, ali bi se zato ja fino uhljebio :D :D
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2015, 02:53

AnelZ je napisao/la:Kada pricamo o dugu uvijek se mora u razmatranje uzeti i koliki je godisnji budzet kluba. Nije isto za klub ciji je budzet oko 500000-800000 imati dug od 2-3 miliona te za klub koji ima budzet od 3 miliona. Zeljo nikada u proteklih 5-6 godina nije imao rashoda manje od 2 miliona KM u kalendarskoj godini dok je budzet u onim trofejnim sezonama isao i do 3,5 miliona KM. U skladu sa time dug od 2 miliona KM (sada, vidjecemo da li je vise ili manje od toga u januaru) je generalno odrziv i moze se isplatiti u rasponu od nekoliko godina bez velikih posljedica na klub sta god neko pricao. No Celik ima budzet od oko 1 do 1,5 miliona KM te dug od oko 8-10 miliona gdje je jasno da je situacija krajnje alarmatna i da su potrebne radikalne mjere. Isto vazi za Borac dok za Slobodu vidimo da ide pozitivnim stazama, a Sarajevo je to uradilo prosle godine.
I uz Celik i uz Borac bi stao grad i pomogao, kao sto je i uz Slobodu, ali kad bi ljudi vodili klub bez daljeg zaduzivanja i redovno se pravio finansijski izvjestaj pa se znalo gdje pare idu i kako se sta pokriva. Nisu ni gradske vlasti blesave tek tako da potpisuju reprogram i ulazu pare u Upravu koja ce to sve procerdati. Znaci, kad u Upravu kluba dodje pametan covjek koji ima jasnu viziju i cilj, pa krene pravim putem, takvog covjeka ce sigurno i grad ispratiti, povecati transu za klub je najlakse.

Zamisli tek sta bi Velez napravio kad bi imao normalne ljude u Upravi i jos da grad stane uz njih, mada je kod njih specificna situacija po nacionalnom pitanju podijeljenosti, ali se opet moze ravnopravno izdvojiti sredstva za Velez i Zrinjski, barem malo povecati transu te da se pritisnu domace firme, a na Upravi kluba je da nalazi investitore, promovise klub, prodaje igrace i ostalo.

Ne treba puno nasim klubovima, ali i to malo klosari pokradose, opstruiraju i ne dozvoljavaju da uzivamo u tim mizernim trenucima radosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 16 dec 2015, 10:05

Bolanos je napisao/la:
crozzer je napisao/la:

Ikande je varalica kakva se odavno nije pojavila u BIH a i sire, rezultat je propagande i lazi koje su nam servirane. On je dobar fudbaler jedino za one poznavaoce fudbala koji kontaju crn je- ma mora da je bolji od ovih sto nisu crni, za sve ostale koji imaju gram mozga u glavi prvi sinonim za njega bi trebalo biti ime ljepse polovine nase novopridoslice iz Mijanmara- Cezara.
Ma čudno mi znam da ste spominjali da je mjesecima skautiran bio na probi, istu prosao.....ugl hvala na normalnom odgovoru druze. :thumbup:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 16 dec 2015, 10:11

Haase je napisao/la:
crozzer je napisao/la:

Reprezentativac Bugarske možeš misliti, prošao školu Borusije D. prošle sezone igrao protiv Real Madrida, Liverpoola, Basela a u oktobru ove godine ga zabio za reprezentaciju a 26 mu godina i oni našli ovu varalicu nama da uvaljuju, bruka :facepalm:
Pukla vas je euforija kao i nas u vezi Ibre što je normalno jer ne dolaze takvi igrači svaki dan u ligu ali i sami znate da dok se ne dokaze na terenu nije pojačanje. I Ikande je bio u Milanu trenirao s Ronom i ostalim zvijezdama pa se pokaza, kao promasaj, više ispade Bekic pojačanje nego on.... Isto kos nas Joco, došao kao provjeren igrač lige a veće pojačanje Hodzurda bi... Svi živimo za dan kad će sarajevski klubovi dovoditi najbolje mlade igrače iz drzave... Za početak nek to bude federacija ako nista :D Pa ćemo malo doletit i do ovih što nam žele sve najgore :)
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 dec 2015, 10:53

Jaozinho22 je napisao/la:Pukla vas je euforija kao i nas u vezi Ibre što je normalno jer ne dolaze takvi igrači svaki dan u ligu ali i sami znate da dok se ne dokaze na terenu nije pojačanje. I Ikande je bio u Milanu trenirao s Ronom i ostalim zvijezdama pa se pokaza, kao promasaj, više ispade Bekic pojačanje nego on.... Isto kos nas Joco, došao kao provjeren igrač lige a veće pojačanje Hodzurda bi... Svi živimo za dan kad će sarajevski klubovi dovoditi najbolje mlade igrače iz drzave... Za početak nek to bude federacija ako nista :D Pa ćemo malo doletit i do ovih što nam žele sve najgore :)
Vala da bi Jocu i Ikande spojiti i poslati ih na Mars... Al' kakvi su hadalji oni bi nebo promašili pri lansiranju. :kafa:
Samo Saraj'vo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 11:36

Joco ne promašuje, Joco iz samilosti prema ostalim ekipama odbija zabiti gol, svjestan je da bi ga ponijelo i da bi morao sam, bez ičije pomoći, natrpati sve i jednu ekipu lige. Hvala ti Joco, nikad nećemo zaboraviti tebe, tvoj učinak na terenu i kakav si trag u današnjem Zelji ostavio :opaopa:
Uprava napolje :kafa:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 16 dec 2015, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 11:45

:mrgreen: :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 16 dec 2015, 11:46

Ajzea je napisao/la:Joco ne promašuje, Joco iz samilosti prema ostalim ekipama odbija zabiti gol, svjestan je da bi ga ponijelo i da bi morao sam, bez ičije pomoći, natrpati sve i jednu ekipu lige. Hvala ti Joco, nikad nećemo zaboraviti tebe, tvoj učinak na terenu i kakav si trag u današnjeg Zelji ostavio :opaopa:
Ponekad me zabrinjavaš. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 12:23

High je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Joco ne promašuje, Joco iz samilosti prema ostalim ekipama odbija zabiti gol, svjestan je da bi ga ponijelo i da bi morao sam, bez ičije pomoći, natrpati sve i jednu ekipu lige. Hvala ti Joco, nikad nećemo zaboraviti tebe, tvoj učinak na terenu i kakav si trag u današnjeg Zelji ostavio :opaopa:
Ponekad me zabrinjavaš. :D
slika
Dominator na svim poljima, u svim naučnim oblastima, u svim sferama zivota ! :kafa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.