PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dejavu
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la dejavu » 16 dec 2015, 00:11

Heller je napisao/la: Po istrazivanju Slovenackog Geoloskog zavoda koje je prezentovano na I Kongresu BH Geologa u Tuzli, Sarajevo je zagađenije od Tuzle i Zenice, :mrgreen: :urnebes: :wave:

Kod: Označi sve

Tuzla je najzagađeniji grad u Federaciji BiH, a vjerovatno jedan od najzagađenijih gradova trenutno u Evropi, saopšteno je jučer iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Samo vi pratite slovenski geoloski zavod :mrgreen: :mrgreen:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 dec 2015, 00:12

Daj mi izvor vijesti od hidrometeoroloskog zavoda, parametre, zrak i trajno zagađenje tla i tavanske prašine, bez ovih bombastičnih naslova?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 00:48

Heller je napisao/la:Daj mi izvor vijesti od hidrometeoroloskog zavoda, parametre, zrak i trajno zagađenje tla i tavanske prašine, bez ovih bombastičnih naslova?
Sto se tice ovog naslova, koncentracija SO2: veca od 600 µg (mikrogram). Na to se konkretno odnosilo medjutim mislim da je to bilo trenutno stanje, isto kao sto je sad u Sarajevu. Sto se tice konstante, pretjerana koncentracija SO2 ili bilo koje druge hemijske komponente u atmosferskom vazduhu je sigurno najizrazenija u Zenici.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 dec 2015, 00:51

Najvece zagadjenje konstante je Vares pa Sarajevo pa Zenica, Mostar, i jos dva tri mjesta, u+to je uglavnom oko zeljezara, i gdje postoje rudnici metalnih ruda.
Nullius in verba

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 dec 2015, 00:54

Sta se prepirete oko toga, ne zna se gdje je gore kada se nalozi :D

Sto kaze Damir Niksic, ode iz grada na planinu da se ugrije. Bukvalno u gradu oko 16-17 sati se ukocis od zime

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 01:01

Heller je napisao/la:Najvece zagadjenje konstante je Vares pa Sarajevo pa Zenica, Mostar, i jos dva tri mjesta, u+to je uglavnom oko zeljezara, i gdje postoje rudnici metalnih ruda.
Ne znam postoji li negdje statisticki podatak ali nemoguce je da je Sarajevo ispred Zenice. Naravno, veci broj domacinstava, automobila sto samo od sebe povecava misiju stetnih gasova, zatim kotlina u kojoj se grad nalazi medjutim to se ne moze mjeriti sa industrijskim postrojenjima vezanim za podrucje grada Zenice.
Btw, dje smo mi dogurali hahaahh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 01:03

Pa eto, prema statističkim podacima, u Tuzli su prethodnih dana satne koncentracije SO2 iznosile 600 mikrograma. Najveći zagađivači su naravno industrijska postrojenja, tuzlanska Termoelektrana prije svih koja je tokom prošle godine, spalivši 3.8 miliona tona uglja, emitovala
53 000 tona SO2..

Ma samo Allah dragi zna šta mi sve udišemo, najmanje je onog što nam je potrebno, to bez daljnjeg..
O čemu mi polemišemo... :problem:

Ja samo čekam kada će administracija portala, pozvati članove FB grupe da se uključe u diskusiju forumaša o aerozagađenju u BH gradovima, na temi PL prepucavanja :roll:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 dec 2015, 01:09

Ajzea je napisao/la:Pa eto, prema statističkim podacima, u Tuzli su prethodnih dana satne koncentracije SO2 iznosile 600 mikrograma. Najveći zagađivači su naravno industrijska postrojenja, tuzlanska Termoelektrana prije svih koja je tokom prošle godine, spalivši 3.8 miliona tona uglja, emitovala
53 000 tona SO2..

Ma samo Allah dragi zna šta mi sve udišemo, najmanje je onog što nam je potrebno, to bez daljnjeg..

Ja samo čekam kada će administracija portala, pozvati članove FB grupe da se uključe u diskusiju forumaša o aerozagađenju u BH gradovima, na temi PL prepucavanja :roll:
Jos samo fali da neko napise da su navedena postrojenja imala ISO 14001. :lol: :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 dec 2015, 01:12

U Lukavcu vise cadi nego u Tuzli :) kad prodjem pored i vidim onu koksaru kako bljuje vatru :rol:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 16 dec 2015, 01:21

slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 01:22

Bolanos je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Pa eto, prema statističkim podacima, u Tuzli su prethodnih dana satne koncentracije SO2 iznosile 600 mikrograma. Najveći zagađivači su naravno industrijska postrojenja, tuzlanska Termoelektrana prije svih koja je tokom prošle godine, spalivši 3.8 miliona tona uglja, emitovala
53 000 tona SO2..

Jos samo fali da neko napise da su navedena postrojenja imala ISO 14001. :lol: :lol: :lol:
A ništa me ne bi začudilo :D

Obiđeš dva kruga oko mahale i s obzirom šta si sve udahnuo moraš glavu staviti pod auspuh upaljenog automobila da bi došao sebi :facepalm:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 dec 2015, 01:44

od krleže do zagađenosti vazduha :bow: :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 01:59

Virtu4l je napisao/la:od krleže do zagađenosti vazduha :bow: :bow:
Rekoh ja neki dan, najveća stoka na forumu su ovi što pišu samo po PLBiH, uspjeli su se čak i posvađati oko izbora za kantu/forumaša godine :mrgreen:
Kada se sjetim upada onog što obrve čupa, suze su me zalile kako su ga zajedničkim snagama zajmili sa teme, morat ću ono potraziti :lol:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=5220 :urnebes:

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 16 dec 2015, 02:20

Mi smo radioaktivni ovdje u Tuzli, za to glavu dajem.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 dec 2015, 02:22

Ajzea je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:od krleže do zagađenosti vazduha :bow: :bow:
Rekoh ja neki dan, najveća stoka na forumu su ovi što pišu samo po PLBiH, uspjeli su se čak i posvađati oko izbora za kantu/forumaša godine :mrgreen:
Kada se sjetim upada onog što obrve čupa, suze su me zalile kako su ga zajedničkim snagama zajmili sa teme, morat ću ono potraziti :lol:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=5220 :urnebes:
domaca goveda :mrgreen:
Nullius in verba

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 dec 2015, 02:30

Dio foruma gdje se okupljaju mucki provokatori i pinceta mislio da ce mu cupkanje obrvica proci nezapazeno.. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 dec 2015, 04:38

Ako kad dodje do kljucanja ove teme, momentalno ugasit forum. :kafa:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 07:59

Najjaca tema trenutno hah

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 dec 2015, 09:37

hulehule je napisao/la:Bog vas yebo o čemu vi raspravljate....
Ja nisam religiozan, ali zato sad kad te ostali napadnu za to psovanje boga... A vala i jesi ispao bolji od ostalih. :mrgreen:
Samo Saraj'vo.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 09:46

Nadam se da ce ga admin banovati fuj.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.