Ovako ide, kako si naveo. Ide privremeno finansiranje koje uključuje samo neophodne stvari.hondas je napisao/la:Budzet Federacije i ako se ne usvoji nece stati zivot,automatski vazi privremeni budzet koji vazi 3 mjeseca dok se ne usvoji .
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Nije prvi put da su rokovi probijeni i da Tuzla ima problema zbog toga što uhljebi nisu usvojili budžet FBiH. Budžet Federacije je stariji . . . ako nisu u međuvremenu nešto promijenili (skoro)SARS je napisao/la:Kakve veze ima budzet FBIH sa budzetom grada tuzle? Ja koliko se razumijem a razumijem se budzet grada tuzle je zaseban budzet za sebe bas kao i sto svaka opstina ima zaseban budzet bez obzira na FBIH...Uostalom i budzet FBIH ima roka do 31 decembra da se usvoji ili ce se ici na privremeno finansiranjeTuzlak04 je napisao/la:Samo informacija. Budžet Federacije za 2016 godinu u Domu naroda nije prošao. S obzirom da je tako, budžet Grada Tuzle je na čekanju (jedno se sa drugim veže). To može imati za posljedicu, neplaćanja oko reprograma (osim ako ne ide preko budžeta) i ostalih finansiranja koja idu preko budžeta . . .
Bilo bi super Premijer ligu igrat ko nekad pa da ih redom gazimo...
i tako dodjose i ta vremena
i tako dodjose i ta vremena
samo Sloboda
-
- Kontakt:
Veselinović igra turnir u malom fudbalu u Derventi. Jooj kako ga sad treba kaznit, treba se mozda povrijedit pa da ga onda Sloboda mora lijecit.
Ne lupaj majke ti. Turnir moze igrati uz odobrenje čelnih ljudi iz kluba: Trener, Predsjednik.... Ne bi ga igrao na svoju ruku sigurno...fukara1919 je napisao/la:Veselinović igra turnir u malom fudbalu u Derventi. Jooj kako ga sad treba kaznit, treba se mozda povrijedit pa da ga onda Sloboda mora lijecit.
-
- Kontakt:
Ko god da mu je dao odobrenje ja msm. da to nije uredu.krmpotich je napisao/la:Ne lupaj majke ti. Turnir moze igrati uz odobrenje čelnih ljudi iz kluba: Trener, Predsjednik.... Ne bi ga igrao na svoju ruku sigurno...fukara1919 je napisao/la:Veselinović igra turnir u malom fudbalu u Derventi. Jooj kako ga sad treba kaznit, treba se mozda povrijedit pa da ga onda Sloboda mora lijecit.

-
- Kontakt:
Sve si u pravu Tuzlak1987 za ovaj fan šop samo mislim da bi možda bilo dobro na domaćim utakmicama imat nešto i na stadionu.Ne bi bilo teško imat neki magacin sa svega po malo i sa nekim dobrim štandom malo to izreklamirat ,naročito prije derbija recimo. A ovo sad Ikina što radi i U.G. ,ko već, oni to nek po korzu prodaju pa ko hoće bujrum.Takođe bi se i na dan utakmice moglo malo na Sonom stavit štand sa macama nekim, mislim što svi rade, ove pivare...firme..I tu nešto osnovnih stvari za kupit odmah, naručit ako hoćeš i tako to .Al samo licenirano sa pinkom za klub.
- tuzlak1987
- Kontakt:
To bi bilo idealno kao radnja da kada srede stadion puste neku manju prostoriju shopu..kadtrebaglasan je napisao/la:Sve si u pravu Tuzlak1987 za ovaj fan šop samo mislim da bi možda bilo dobro na domaćim utakmicama imat nešto i na stadionu.Ne bi bilo teško imat neki magacin sa svega po malo i sa nekim dobrim štandom malo to izreklamirat ,naročito prije derbija recimo. A ovo sad Ikina što radi i U.G. ,ko već, oni to nek po korzu prodaju pa ko hoće bujrum.Takođe bi se i na dan utakmice moglo malo na Sonom stavit štand sa macama nekim, mislim što svi rade, ove pivare...firme..I tu nešto osnovnih stvari za kupit odmah, naručit ako hoćeš i tako to .Al samo licenirano sa pinkom za klub.
Samo ja nisam siguran jel nas klub moze da zaposli radnika tu da covjek zivi od toga, a ne da radi kao volonter. Jel se u tom slucaju isplati praviti taj shop ako ce u njemu biti radnici koji primaju plate regularno.
I jel isto klub moze zaposlito regularno nekog za marketing i ekonomiju da se ono profesionalno pozabavi tim stvarima..
Vrlo vjerovatno da će nam utakmica sa Sarajevom značiti borbu za nešto, Europu ili titulu, i očekujem krcat stadion. Moramo otvoriti fan shop prije te utakmice i prodavati sve živo, od uobičajnih stvari poput dresova, kapa, kačketa, šalova, dukserica do nekih ludih stvari poput 'ludih' kapa, one pečate za lice npr. ako treba i maglu prodavati u crveno-crnoj tegli. Šta god bude u ponudi neće propasti i prije ili kasnije će klub biti u plusu zbog tih stvari. Ako izborimo Europu euforija će biti još veća a onda još dijaspora na ljeto dolazi, ima ih sigurno što bi puno potrošili u fan shopu da imaju nešto što ih podsjeća na Slobodu.tuzlak1987 je napisao/la:Ovo ostalo ok ali jedno je sigurno nas klub je slabo sposoban da zaradi od nekog fan shopao tome neki pricaju dvije godine, a nista..
Nama ne treba prodavnica gdje neko mora biti od 8-20 vec treba online fan shop da se salje svuda po BiH i svijetu. Placanje na razne nacine, a manji trosak za odrzavanje. Znaci virtuelni fan shop, ne lokal..
Znaci napraviti sa Patrickom saradnju da salje sve produkte i onda online stavljati da se vidi sta ima na lageru. Fino obuci na igrace, slikati i tako uzimati neki novac..
Ima dosta ljudi sa nekim rekvizitima Sloboda od kojih Sloboda nema nikakve koristi jer to neko pravi ko nema veze sa klubom, nista pod licencom.
Ono pred utakmice sto se prodaju dresovi je po meni slabo odradjeno, a i stampa na dresovima. Ljudima je pretezno crnjak stati tu i raspitivati se ili probati
Dakle to je bruka para za klub, nadam se da se o ovome razmišlja, neko je već napisao da je fan shop u planu, pa valjda nije šuplja.
A ovo za ponudu pišem jer sam bio u fan shopu reprezentacije gdje nema ništa normalno da se uzme(neka gotivna zajeb.ancija), puno bolji izbor na štandovima u Zenici pred utakmicu, bar meni.
Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka stave u shop sve od cega bi Sloboda imala koristi finansijske
Ja sam za taj shop kao radnju ako ce se napraviti lanac za dostavljanje i ako ce shop imati regularno radnike da se skine teret i UG i ostalima..
Jest komplikovano, vjerovatno previse trazim

Ja sam za taj shop kao radnju ako ce se napraviti lanac za dostavljanje i ako ce shop imati regularno radnike da se skine teret i UG i ostalima..
Jest komplikovano, vjerovatno previse trazim
Ako mislimo liciti na ozbiljan Klub,nema tu volontiranja.
Zaposlis stalnog radnika,i to je to.osim zarade za svoje troskove odrzavanja,ako gledamo trziste BiH,nema tu neke zarade za Klub,osim ljeta kada je tu evropa recimo,igras,
i dijaspora.
Tuzla je turisticki grad,u ljetnom periodu desetci hiljada turista,domacih,stranih,prodefiluje gradom.ljeti bi se i mogle uzeti neke pare,i omoguciti fan-shopu da bude samoodrziv.
Novcano,nebi Klub zaradio neke cifre,Ali bi se mnogo dobilo na popularizaciji kluba.
Taj shop bi morao biti negdje u centru,recimo ljetos se kapija izdavala vidio sam,dobar prostor,srce grada,na udaru sa svih strana,da Bode ljude u oci,a ne da bude kod stadiona gdje realno ljudi moraju maksuz doci.
Ovako u centru non stop je na udaru turista,gradjana,i samim tim ima sansu da opstane.
Barem ja tako mislim.
Zaposlis stalnog radnika,i to je to.osim zarade za svoje troskove odrzavanja,ako gledamo trziste BiH,nema tu neke zarade za Klub,osim ljeta kada je tu evropa recimo,igras,
i dijaspora.
Tuzla je turisticki grad,u ljetnom periodu desetci hiljada turista,domacih,stranih,prodefiluje gradom.ljeti bi se i mogle uzeti neke pare,i omoguciti fan-shopu da bude samoodrziv.
Novcano,nebi Klub zaradio neke cifre,Ali bi se mnogo dobilo na popularizaciji kluba.
Taj shop bi morao biti negdje u centru,recimo ljetos se kapija izdavala vidio sam,dobar prostor,srce grada,na udaru sa svih strana,da Bode ljude u oci,a ne da bude kod stadiona gdje realno ljudi moraju maksuz doci.
Ovako u centru non stop je na udaru turista,gradjana,i samim tim ima sansu da opstane.
Barem ja tako mislim.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Hoce li mene ko platiti sto radim vec 5 godina i 8 mjeseci?

-
- Kontakt:
Nemaš šta koga zapošljavat za stalno, odnosno svakodnevno.To je 3 - 4 dana mjesečno max. Daš mu dnevnicu neku za te dane i ćao. Ili dvojici . Admiral obezbijedi neke asistentice i modele za dresove i to je to.
Imaš sezonske svake godine, šta ho'šNYKnicks Fan je napisao/la:Hoce li mene ko platiti sto radim vec 5 godina i 8 mjeseci?![]()

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
- Kontakt:
Sad vidjeh da sam se malo glupo-grubo izrazio ovo za Ikinu i U.G. i ovo sad što se pravi .Mislim i to je dobro nek ima bilo šta , ali pravi šop bi ipak bili originali i bolji kvalitet što bi bilo i puno skuplje.Zato rekoh Ikina i to ,neka i poslije takvih stvari,bujrum, jer neće svako imat love za ove skuplje stvari. A masovnost je bitna.
Pa nece raditi samo kada je utakmica il sta....kadtrebaglasan je napisao/la:Nemaš šta koga zapošljavat za stalno, odnosno svakodnevno.To je 3 - 4 dana mjesečno max. Daš mu dnevnicu neku za te dane i ćao. Ili dvojici . Admiral obezbijedi neke asistentice i modele za dresove i to je to.
Bolje onda nikako,nego praviti sprdnju öd toga.
Ljudima mora biti dostupan najmanje 5 dana u sedmici.
Il uopste nema onda smisla drzati shop.
"Modra boja,na bijelome platnu,
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Niti jednom nisam dobio od kluba direktno.wobly92 je napisao/la:Imaš sezonske svake godine, šta ho'šNYKnicks Fan je napisao/la:Hoce li mene ko platiti sto radim vec 5 godina i 8 mjeseci?![]()

-
- Kontakt:
Ovo što je Tuzlak1987 reko- fan šop kao online šop prije svega .A na utakmicama ekspozitura online fan šopa. Bar dok Istok ne bude gotov i prostor za šop na njemu.
- Beduin
- Kontakt:
Nesto najmudrije sto procitah u posljednje vrijeme.Tuzlaado je napisao/la:Pred nama je vrijeme,vidjet ćemo šta će se dešavati.Ne možemo pričati ništa unaprijed

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Nerminovic
- Kontakt:
Da li je istina da ce Sloboda igrati prijatelsku sa Nordsjællandom iz Danske?
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.