Mirza Teletović

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

rudy91
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la rudy91 » 17 dec 2015, 14:19

Tracy3McGrady je napisao/la:
rudy91 je napisao/la:Ma ja uvijek gledam neku utakmicu do Mirzine,sem kad Cavsi igraju onda obe u isto vrijeme pratim :D Tamam dok zavrsi utakmica i sabah klanjati,svakako sutra nemam obaveza do ikindije.
Pa zar ne klanjas podne? :D
Normalno da klanjam,ustanem pola sata prije ikindije,pola 2 otprilike.

King_James
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la King_James » 17 dec 2015, 14:31

Odgledao se sinocni mec, pa se evo spavalo do dva (Srecom nisam imao nikakvih obaveza) :D Mirza sinoc najbolji pojedinac Sunsa, odigrao svoju najbolju partiju al sve to nekako prodje u sjeni ovog blowouta :cry: Thompson i Curry ih pojeli, a ostatak Phoenix-ove ekipe bio kriminalan pogotovo Bledsoe i Knight.

Sve u svemu raduje nas ova Mirzina raspucanost i samopouzdanje i nadamo se da ce ovako nastaviti :bih:
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 17 dec 2015, 14:34

zasto sport.sport ne zaduzi novinara da snima ove utakmice,kako bi nam predocio poene nasih igarca u NBA?
ma ja, lakse je uzeti od vedatora...da se ko ne zahmeti

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 17 dec 2015, 14:50

video?
🔵⚪

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2015, 16:21

Raja ima li neko onu sliku Mirze kako vodi loptu i dole ispod tekst "saču nogom tricu"? :rol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2015, 16:58

Zodiac je napisao/la:slika
Hvala! :salut: :bih:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 17 dec 2015, 18:24

Gledao sam cijelu utakmicu sinoc. Bio je dobar ali mi je žao što nije popravio igru što se tiče igre ledjima prema košu jer kad te šut ne ide, trebaš biti u stanju da igras pod reketom i ulaziš pod koš te barem izboriti slobodna bacanja.

Nažalost, Mirza je sebe ograničio na klasičnog 6 man tricaša sa klupe i nedostaje mu taj što bi Ameri rekli In Between Game gdje imas repertoar nacina zabijanja a to je fadeaway skok sut, horok, polaganje i zabijanje kosa jednom rukom uz taj njihov floater. Ne vidim razloga zasto ne radi na tim segmentima igre van sezone a kad bi to imao, vjerujem da bio izborio mjesto u startnoj petorci i imao barem prosjek od 15+ koševa po utakmici i 5+ skokova. Ovako je limitiran igrač koji igra toplo/hladno i ima problema sa konstantno dobrim partijama.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 17 dec 2015, 18:43

Mkey4nba je napisao/la:Gledao sam cijelu utakmicu sinoc. Bio je dobar ali mi je žao što nije popravio igru što se tiče igre ledjima prema košu jer kad te šut ne ide, trebaš biti u stanju da igras pod reketom i ulaziš pod koš te barem izboriti slobodna bacanja.

Nažalost, Mirza je sebe ograničio na klasičnog 6 man tricaša sa klupe i nedostaje mu taj što bi Ameri rekli In Between Game gdje imas repertoar nacina zabijanja a to je fadeaway skok sut, horok, polaganje i zabijanje kosa jednom rukom uz taj njihov floater. Ne vidim razloga zasto ne radi na tim segmentima igre van sezone a kad bi to imao, vjerujem da bio izborio mjesto u startnoj petorci i imao barem prosjek od 15+ koševa po utakmici i 5+ skokova. Ovako je limitiran igrač koji igra toplo/hladno i ima problema sa konstantno dobrim partijama.
Sta si ti onda gledao sinoc ? :crazy:

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 17 dec 2015, 19:10

Ma drži se ti Wengera i Arsenala. :thumbup:

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 17 dec 2015, 19:16

Samo trpaj Mirza :opaopa:
''Neka me mrze samo da me se boje''

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2015, 19:31

Mkey4nba je napisao/la:Gledao sam cijelu utakmicu sinoc. Bio je dobar ali mi je žao što nije popravio igru što se tiče igre ledjima prema košu jer kad te šut ne ide, trebaš biti u stanju da igras pod reketom i ulaziš pod koš te barem izboriti slobodna bacanja.

Baš se sinoć potrefilo da nisam gledao utakmicu, al' koliko sam vidio na videu i statistici Mirza je imao pogođene tri trojke od pet pokušaja, što znači da je valjda 15 poena dao bez računanja trica. Od tih 15 poena tri su bila sa slobodnih bacanja (pretpostavljam fauliran na šutu za tri) a 12 poena su bili ti skok šutevi, polaganja i ostale finte.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2015, 19:31

Njegov ofanzivni arsenal nikada nije bio problem kada je u pitanju startna petorka, nego losa defanziva.

Logicno je da puca s trice, a ne sa distance kao sto je sinoc uzeo par suteva, jer poen vise je poen vise, njemu je bukvalno svejedno da li sutao sa pet i po ili 7 metara.

Igra ledjima nije cemu, to si u pravu, ali ima i tu par poteza (vidi video). Ima i prosjecan ulaz koji bi sigurno mogao biti malo bolji tj agresivniji, dakle nije on Steve Novak, no ono sto ti ne vidis ili neces da vidis je da Mirza nije prva ili 2 opcija u napadu, ne igra se ne na njega svaka druga akcija da bi on onda dosao u priliku da radi sve to sto si ti naveo.

Naravno, mozemo reci da je razlog u tome upravo manjak kvaliteta za iste stvari, no nema on taj respekt, ali to ne znaci da je jednodimenzionalan igrac, iako se dosta puta tako koristi u napadu.

no opet kazem, njegova losija minutaza je uglavnom uvijek radi odbrane i to je opce poznata cinjenica.

[youtube][/youtube]
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 17 dec 2015, 19:43

Mkey4nba je napisao/la:Ma drži se ti Wengera i Arsenala. :thumbup:
Kakav odgovor, bas adekvatan za ovu temu :clap:

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 17 dec 2015, 22:09

Ma ja ne govorim misljenje o prosloj utakmici nego generalno gledajuci njegovu igru i karijeru u NBA. Ja ne kazem da on nema repertoar zabijanja osim trice nego ko gleda njegov ulaz pod kos, vidi se jednostavno da ima problema jer zar razliku od Europe, u Nba je igra veoma brza i Mirza nekad ima problema zvog te brzine a zato i nije toliko dobar koliko je bio u Europi. Nisam hejter i jedino gledam utakmice Sunsa, ne gledam druge timove. Jednostavno hoću da kazem da bi trebao malo poraditi oko te igre ledjima prema kosu a kad te ne ide sut, da nadje nacina za ulaz pod kos i dolaska na liniju za slobodna bacanja.

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 17 dec 2015, 23:03

_dreamer_ je napisao/la:

Njegov ofanzivni arsenal nikada nije bio problem kada je u pitanju startna petorka, nego losa defanziva.

Logicno je da puca s trice, a ne sa distance kao sto je sinoc uzeo par suteva, jer poen vise je poen vise, njemu je bukvalno svejedno da li sutao sa pet i po ili 7 metara.

Igra ledjima nije cemu, to si u pravu, ali ima i tu par poteza (vidi video). Ima i prosjecan ulaz koji bi sigurno mogao biti malo bolji tj agresivniji, dakle nije on Steve Novak, no ono sto ti ne vidis ili neces da vidis je da Mirza nije prva ili 2 opcija u napadu, ne igra se ne na njega svaka druga akcija da bi on onda dosao u priliku da radi sve to sto si ti naveo.

Naravno, mozemo reci da je razlog u tome upravo manjak kvaliteta za iste stvari, no nema on taj respekt, ali to ne znaci da je jednodimenzionalan igrac, iako se dosta puta tako koristi u napadu.

no opet kazem, njegova losija minutaza je uglavnom uvijek radi odbrane i to je opce poznata cinjenica.
Pa dobro ovo i jeste forum pa imam pravo da kazem svoje misljenje. Mirza je promjenio dosta trenera pocev od Karlisima pa do Hornaceka i u tim godinama u Nba se nije uspio izboriti mjesto startera osim kad nisu povrede drugih igraca u pitanju. Sad mozda ce nas mentalitet reci ma treneri su bili nikakvi, Karlisimo je bio takav, ma sta ce Kidd i taj nije imao pojma itd. Treninzi su ti gdje se igrac dokazuje treneru i gdje se boris za mjesto u timu. Mozda zaista ima problema pri cuvanju tih malih krila jer ga dobijaju lako pri driblingu a sigurno da Mirza igra bolju odbranu kad čuva krilnog centra.

Mišljenja sam da je i mozda napravio gresku sto nije dosao u kakav bolji organizovaniji tim sa recimo boljim sistemom a gdje vise repektiraju Europske igrace. Takve sredine su San Antonio, Toronto, Minnesota itd. Tad bi dobivao otvorene sutevr i znao sta da radi.

Gledajuci njegov procenat za sut, velika vecina pogodjenih trica su bila catch and shoot i to u istom segmentu. Mogu reci da je medju najboljima pri hvatanju lopte u zraku i doskoku te odmah skok sutu sto je prelijepo za gledati. Zaista me odusevio u sutu za tri poena jer ih je dosta pogadjao van ritma i to pri brzim izbacajima po primanju lopte. Kakav bi tek bio sa uigranijim akcijama i timskom kosarkom uopce.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2015, 23:20

Mkey4nba je napisao/la:Ma ja ne govorim misljenje o prosloj utakmici nego generalno gledajuci njegovu igru i karijeru u NBA. Ja ne kazem da on nema repertoar zabijanja osim trice nego ko gleda njegov ulaz pod kos, vidi se jednostavno da ima problema jer zar razliku od Europe, u Nba je igra veoma brza i Mirza nekad ima problema zvog te brzine a zato i nije toliko dobar koliko je bio u Europi. Nisam hejter i jedino gledam utakmice Sunsa, ne gledam druge timove. Jednostavno hoću da kazem da bi trebao malo poraditi oko te igre ledjima prema kosu a kad te ne ide sut, da nadje nacina za ulaz pod kos i dolaska na liniju za slobodna bacanja.
Generalno si upravu al' i to je već prežvakana tema, baš smo neki dan opet o tome raspravljali ovdje... @Dreamer ti je fino napisao (inače se sa njim baš slažem na ovoj temi, šta god je napisao dijelio sam isto mišljenje :thumbup: ), Teletović jednostavno nije ni u Bruklinu ni u Sunsima bio prva opcija šutera, uvijek su ispred njega bili bar dva, tri igrača.

Evo konkretno u Sunsima su to Bledsoe i Knight koji su vrlo dobri šuteri sa širokim napadačkim arsenalom od trice, preko šuta sa poludistance do agresivnog ulaza na koš, jedina mana im je što imaju loš pregled igre al' to je sad druga tema skroz. Znači kad imaš dva takva igrača u ekipi plus imaš jednog Leura koji je isto solidan igrač pod košem teško je očekivati da će Mirza imati tako veliko ulogu da riješava tako često napade. Samim tim što rijetko dobije loptu u napadu (pogotovo u izrađenoj akciji za njega) teško je očekivati da će pokazati sav svoj napadački potencijal. On je uvijek bio poznat po tom šutu za 3 poena i to mu je vazda bilo glavno oružje iako je u Europi puno više igrao i pod košem i uzimao šuteve sa poludistance...

Kako je došao u NBA tako se isprofilisao za trojkaša i tako na njega gledaju svi u NBA. Eh sada kad on dobije loptu na trici a protivnički igrač trči prema njemu od njega se očekuje da opali tricu, ako se on odluči isfintirati, krenuti na ulaz ili šutati sa poludistance i ako promaši vjerovatno ga očekuje veći prigovor nego da je ispalio i fulao tricu jer tamo ljudi misle da on osim trojke i nema baš neko napadačko oružje.

Meni je apsolutno drago što je on od kako je došao u Sunse počeo više "igrati" i leđima prema košu i ići na ulaz i ići na šut sa poludistance al' ga i apsolutno razumijem ako se nekada ograniči samo na trice jer se to vjerovatno i traži od njega.

I upravu si za ovaj "catch and shoot" zbog takvih stvari se od njega i očekuje da mahom puca trice.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 dec 2015, 12:55

Mkey4nba je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Pa dobro ovo i jeste forum pa imam pravo da kazem svoje misljenje. Mirza je promjenio dosta trenera pocev od Karlisima pa do Hornaceka i u tim godinama u Nba se nije uspio izboriti mjesto startera osim kad nisu povrede drugih igraca u pitanju. Sad mozda ce nas mentalitet reci ma treneri su bili nikakvi, Karlisimo je bio takav, ma sta ce Kidd i taj nije imao pojma itd. Treninzi su ti gdje se igrac dokazuje treneru i gdje se boris za mjesto u timu. Mozda zaista ima problema pri cuvanju tih malih krila jer ga dobijaju lako pri driblingu a sigurno da Mirza igra bolju odbranu kad čuva krilnog centra.

Mišljenja sam da je i mozda napravio gresku sto nije dosao u kakav bolji organizovaniji tim sa recimo boljim sistemom a gdje vise repektiraju Europske igrace. Takve sredine su San Antonio, Toronto, Minnesota itd. Tad bi dobivao otvorene sutevr i znao sta da radi.

Gledajuci njegov procenat za sut, velika vecina pogodjenih trica su bila catch and shoot i to u istom segmentu. Mogu reci da je medju najboljima pri hvatanju lopte u zraku i doskoku te odmah skok sutu sto je prelijepo za gledati. Zaista me odusevio u sutu za tri poena jer ih je dosta pogadjao van ritma i to pri brzim izbacajima po primanju lopte. Kakav bi tek bio sa uigranijim akcijama i timskom kosarkom uopce.
Ama naravno da je forum to da se iznese misljenje, a misljenja ne bi bila misljenja da se ne razlikuju, pa je s toga sve to ok, sve dok se fino i argumentovano diskutuje, sto je ovdje svakako slucaj. :D

Slazem se sa napisanim, a pogotovo sa tvrdnjom da bi u nekom organizovanijem timu dosao do veceg izrazaja njegov kvalitet. Njegov procenat suta je stvarno dosta dobar ako uzmemo u obzir da je veci broj njih preko ruke i da to nisu neki spot up sutevi... Meni je zao, a siguran sam i mnogima drugima, sto nije nekako zavrsio kod Popovicha, mislim da bi ga on naspanovao ono pravo... No tako je kako je...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 dec 2015, 13:57

dreamer, moj savjet ti je da ga banuješ, vidiš da nervira raju

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 18 dec 2015, 14:02

_dreamer_ je napisao/la:
[youtube][/youtube]
btw. školski primjer koraka i dodatak onoj poznatoj šta sve sudije sviraju odnosno ne sviraju u nba :roll:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []