Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

UltrasNotRed
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la UltrasNotRed » 21 dec 2015, 09:09

jasmin10 je napisao/la:Mandzukic nije dao pobjedonosni gol u finalu. Ovaj gore se i slaže s tobom a vjerujem da nije ni pročitao tvoj post koji je iskreno totalna glupost.
I dalje ostaje to da je otjeran iz prethodna dva kluba, bas kao sto ce biti otjeran iz Juventusa.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tu je razlika. Mandukic je igrac, a Dzeko je igrac s klupe. Mandukic se pobije s trenerom, ne trpi klupu, a za Dzeku su i stolice radili. Mandukic uvijek igra na velikoj sceni, a Dzeko je tu samo prolaznik. Mario uzeo vrh svijeta. Dzeko moze cistiti gornjiste kopacki Mandzukicu, realno i po ostvarenom.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 21 dec 2015, 09:13

Peace je napisao/la:U svakom slučaju je bolje 89 golova u 190, nego 95 u 234 i to ako ces i dalje igrati fudbal i ako si relativno mlad kao mandzukic, pa imas jos pofino godina fudbala ispred sebe (istina ima i dzeko ali on je vec par god profula obicna)... i za mene je batistuta bolji ako ce se gledati komplet igra, ali zadnjih par god msndza je bolji...
A misliš da Džeko ne bi imao više pogodaka, tj. bolji procent postignutih golova u odnosu na broj odigranih tekmi da je više igrao no grijao klupu? Il' pak misliš da se mogao naigrati pored Aguera i barem još jednog doborg napadača? I(li) da bi se Mandžukić naigrao da je kojeim slučajem bio u City-ju? :mrgreen:

Ova priča o relativnom mladu Mandžukiću ti ništa ne govori, tj. bezveze je rabiš jer su obojica relativno mladi, tačnije identičnih su godišća tako da samo popunjavaš prazninu izmedju redova s tom konstatacijom. Bespotrebno, rekao bih.

Pa gore se hvatate brojki kroz čitavu karijeru u top ligama, tako da vjerovatno gledate širu sliku, a ne samo trenutno stanje, jelTe. Uostalom dvije od četiri posljednje sezone Mandžukić nije bolji od Džeke, bar u skorerskom smislu, iako su to daleko od sjajnih sezona Džeke, a ponajbolje od strane Mandžukića. Valjda ti i to nešt' govori?

A o igrama u reprezentaciji da ne govorimo, tu je Džeko najmanje za klasu bolji od Mandžukića.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 21 dec 2015, 09:25

mike10 je napisao/la:
Peace je napisao/la:U svakom slučaju je bolje 89 golova u 190, nego 95 u 234 i to ako ces i dalje igrati fudbal i ako si relativno mlad kao mandzukic, pa imas jos pofino godina fudbala ispred sebe (istina ima i dzeko ali on je vec par god profula obicna)... i za mene je batistuta bolji ako ce se gledati komplet igra, ali zadnjih par god msndza je bolji...
A misliš da Džeko ne bi imao više pogodaka, tj. bolji procent postignutih golova u odnosu na broj odigranih tekmi da je više igrao no grijao klupu? Il' pak misliš da se mogao naigrati pored Aguera i barem još jednog doborg napadača? I(li) da bi se Mandžukić naigrao da je kojeim slučajem bio u City-ju? :mrgreen:

Ova priča o relativnom mladu Mandžukiću ti ništa ne govori, tj. bezveze je rabiš jer su obojica relativno mladi, tačnije identičnih su godišća tako da samo popunjavaš prazninu izmedju redova s tom konstatacijom. Bespotrebno, rekao bih.

Pa gore se hvatate brojki kroz čitavu karijeru u top ligama, tako da vjerovatno gledate širu sliku, a ne samo trenutno stanje, jelTe. Uostalom dvije od četiri posljednje sezone Mandžukić nije bolji od Džeke, bar u skorerskom smislu, iako su to daleko od sjajnih sezona Džeke, a ponajbolje od strane Mandžukića. Valjda ti i to nešt' govori?

A o igrama u reprezentaciji da ne govorimo, tu je Džeko najmanje za klasu bolji od Mandžukića.
Pa je l Dzeko sebi birao klub ili mu je mandza birao... otisao je u city koji je imao dvojicu boljih napadaca od sebe... i ko mu je kriv zbog toga... logicno da ce sjediti pored njih... ali je to neigranje debelo kompenzirao debelom platom koju mu nijedan klub na svijetu ne bi dao... jbg sve ima svoju cijenu...

Sa dr strane mandza pametno radi... ide da igra fudbal, a uz to ide i da zaradi... vise voli da zaradi manje ali da igra, nego da bude klupa a manje zaradjuje... zbog tog je uostalom i smanjio svoju platu samo da predje u Juventus... mada onog trena kad se morata dohaviza i udje u formu od prosle godine mandzi je klupa... i on ce i iz Juventusa otici negdje gdje ce igrati, ako ne bude starter... i zato ima veliki respect...

A nas Batistuta je najbolje godine, i kad je bio u zivotnoj formi, proveo na klupi... hoblajuci istu...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 21 dec 2015, 09:41

Ne znam zašto ste toliko navalili uspoređivati Edina sa Mandzom ( zapravo znam, al ajde), ali ja kao Hrvat moram priznati da je Edin talentiraniji i ubojitiji napadač od Mandze, što ne znači da ni Mandzo nema neke svoje kvalitete. Edinov je problem što nakon odlaska iz Njemačke nije do kraja iskoristio svoj puni potencijal, iako je imao povremene bljeskove...prvo je izabrao loš klub, a čini mi se da nije bio dovoljno gladan igre. Mogao je imati puno bolju karijeru i postati još veća zvijezda u svijetu. Mislim da je Mandjo "gladniji" igrač od Edina ali Mandjo je ionako malo lud :)

Vama bi trebalo biti bitnije kakve je partije pružao u reprezentaciji i mislim da je tu bio sasvim dobar. Svaka čast Mandzi na borbenosti, ali više bi u hrvatskoj reprezentaciji volio gledati Edina. Mandzo me dobro iznervirao u prošlim kvalifikacijama...prvi napadač, a samo 1 hebeni gol u cijelim kvalifikacijama i taj mu je trebalo servirati na samoj crti protivničkog gola da je nekako ugura. Uništio nas je svojim promašajima protiv Azerbejana i Norveške..... dugo je bio u lošoj formi,.ali čini se da mu je sada opet krenulo.

Valjda će uskoro krenuti i Edina, iako on ima problem što mu cijela ekipa igra loše. Vidjet ćemo šta će biti u drugom dijelu sezone...ako nastave igrati loše vjerojatno će promijeniti trenera.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 21 dec 2015, 09:42

Najbolja je konstatacija da je i u reprezentativnom zivotu igraca Dzeko jaci igrac od Mandzukica. Dzeko ce gledati Mandukica i u Francuskoj i u Rusiji, to je taj nivo. Dzeko bolje gleda tekme, ima skuplji tivi, a i naviknut na fotelje. Dzeko mozda ima recarose i u vlastitom domu? Navika je hebenicsa.
Vita est militia

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 21 dec 2015, 09:48

UltrasNotRed je napisao/la:Najbolja je konstatacija da je i u reprezentativnom zivotu igraca Dzeko jaci igrac od Mandzukica. Dzeko ce gledati Mandukica i u Francuskoj i u Rusiji, to je taj nivo. Dzeko bolje gleda tekme, ima skuplji tivi, a i naviknut na fotelje. Dzeko mozda ima recarose i u vlastitom domu? Navika je ****.
Gledat će ga zato je Mandzo ima sreće igrati u jačoj reprezentaciji....Dzeko je ubojitiji napadač od Mandze i to je posebno dokazao u reprezentaciji, ali ne može on sam vuči. Kao što sam već napisao, Mandzo je u prošlim kvalifiakcijama zabio samo 1 god i igrao je očajno, ali srećom, Hrvatska ima druge igrače da potegnu

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 21 dec 2015, 09:53

Kolko se da primjetiti pacijenti su opet na terapijama :lol: :lol: :lol: :lol: valjda u zivotu nemaju sta drugo raditi pa ih tudzi uspjeh ubi u pojam i zato navracaju ovde da si malo daju oduska :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: a i ne pripadaju njihovim torovima pa im to jos teze pada :guz: :guz: :guz: .....

Babuka ziv ti nama i zdrav bio dugooo dugoooo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 21 dec 2015, 10:00

Fordinjo je napisao/la:Kolko se da primjetiti pacijenti su opet na terapijama :lol: :lol: :lol: :lol: valjda u zivotu nemaju sta drugo raditi pa ih tudzi uspjeh ubi u pojam i zato navracaju ovde da si malo daju oduska :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: a i ne pripadaju njihovim torovima pa im to jos teze pada :guz: :guz: :guz: .....

Babuka ziv ti nama i zdrav bio dugooo dugoooo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Da, potpuno si u pravu. Na temi o dijamantu se govori o Mandzi. Nisu normalni. Sto ljude na to potice?
Vita est militia

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 21 dec 2015, 10:04

Peace,nebi se slozio.od svih liga u kojima je mandzo igrao do sada,serie A mu najvise odgovara,i siguran sam,da ce mandzo napraviti velikih stvari sa juventusom.morata sa druge strane,jos nije dokazao,da je napadac za top klubove.lani kad je bio u top formi,zabio je tek 9 golova u serie a.razlika izmedju mandze i dzeke je u tome,sto je mandzo sa svakom sezonom sve vise napredovao i rasto,dok je dzeko stagnirao na klupi.mandzo je danas puno bolji napadac,nego sto je bio prije par godina,a dzeko je u skoro svim segmentima nazadovao i mozemo reci,da je danas slabiji,nego sto je bio prije 5 godina.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 10:04

Peace je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Znači da dobro je i 107 golova u 212 utakmica, toliko je zabio jedan na čijoj te temi nema odavno.
Ja ne sporim da je Ibisevic nekad valjao i da je bio ubitacan, to msm nikad nisam sporio jedino ako ne spinujes...
Ne zanima mene šta ti misliš, šta sporiš, a šta ne. Ono što si ti pisao o Ibiševiću je žalosno, neko ko se predstavlja kao navijač reprezentacije ni u snu ne smije pomisliti na to, a kamoli to napisati. Vidiš kako s sve promijenilo za mjesec dana, Ibišević je trenutno najbolji igrač reprezentacije, tj. u najboljoj je formi, a vas nekoliko ne vidim na njegovoj temi da pohvalite ove dobre igre. Kad je bilo teško, pisao si ovakve stvari,
Peace je napisao/la:Oprosti se molim te... i prekvalifikuj se u bilijarsku martinelu... ionako isti efekat ima tvoja igra....
Peace je napisao/la:Ali zato ni najmanje iznenadjenje je da je Ibisevic najgori... drvo i fosna... sluzi ko martinela...
Peace je napisao/la:Vedad Ibisevic je jedinica u SI sistemu za beskorisnost i krajnja definicija iste...
:thumbdown:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 21 dec 2015, 10:39

Peace je napisao/la:
mike10 je napisao/la: A misliš da Džeko ne bi imao više pogodaka, tj. bolji procent postignutih golova u odnosu na broj odigranih tekmi da je više igrao no grijao klupu? Il' pak misliš da se mogao naigrati pored Aguera i barem još jednog doborg napadača? I(li) da bi se Mandžukić naigrao da je kojeim slučajem bio u City-ju? :mrgreen:

Pa je l Dzeko sebi birao klub ili mu je mandza birao... otisao je u city koji je imao dvojicu boljih napadaca od sebe... i ko mu je kriv zbog toga... logicno da ce sjediti pored njih... ali je to neigranje debelo kompenzirao debelom platom koju mu nijedan klub na svijetu ne bi dao... jbg sve ima svoju cijenu...

Sa dr strane mandza pametno radi... ide da igra fudbal, a uz to ide i da zaradi... vise voli da zaradi manje ali da igra, nego da bude klupa a manje zaradjuje... zbog tog je uostalom i smanjio svoju platu samo da predje u Juventus... mada onog trena kad se morata dohaviza i udje u formu od prosle godine mandzi je klupa... i on ce i iz Juventusa otici negdje gdje ce igrati, ako ne bude starter... i zato ima veliki respect...

A nas Batistuta je najbolje godine, i kad je bio u zivotnoj formi, proveo na klupi... hoblajuci istu...
To je već druga priča. ;)

Sad već prelazimo sa igračkih kvaliteta na druge stvari i tu ćemo se složiti, ne samo ti i ja, nego velika većina osoba koji (iole)prate Džekinu karijeru. Mogao je vući bolje, pametnije poteze zarad bolje karijere i CV-ija, ali o tom po tom. Da je umjesto City-ja prešao u Bayern, sad vjerovatno ne bismo gledali Lewandovskog u dresu istog, a Džeko bi vrlo vjerovatno bio Evropski prvak + bi osvojio još koju titulu nacionalnog prvaka, ali dobro, ko je opet s druge strane mogao znati šta će i kako će ići u City-ju, jer je isti gradio nešto novo i očekivanja su bila velika.

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 21 dec 2015, 10:45

UltrasNotRed je napisao/la:Najbolja je konstatacija da je i u reprezentativnom zivotu igraca Dzeko jaci igrac od Mandzukica. Dzeko ce gledati Mandukica i u Francuskoj i u Rusiji, to je taj nivo. Dzeko bolje gleda tekme, ima skuplji tivi, a i naviknut na fotelje. Dzeko mozda ima recarose i u vlastitom domu? Navika je hebenicsa.
Naravno da je najbolja kad leži na (pre)jakim temeljima, nije obična baljezgarija. :mrgreen:

Da, to je taj nivo reprezentacija. Džeko je ponajmanje kriv što neJma s kim igrati, dok je Mandžo s druge strane ponajmanje kriv za to što će Hravtska igrati EP. Mašiš cio fudbal, druGe moj.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 21 dec 2015, 10:55

Znači da dobro je i 107 golova u 212 utakmica, toliko je zabio jedan na čijoj te temi nema odavno.[/quote]
Ja ne sporim da je Ibisevic nekad valjao i da je bio ubitacan, to msm nikad nisam sporio jedino ako ne spinujes... [/quote]

Ne zanima mene šta ti misliš, šta sporiš, a šta ne. Ono što si ti pisao o Ibiševiću je žalosno, neko ko se predstavlja kao navijač reprezentacije ni u snu ne smije pomisliti na to, a kamoli to napisati. Vidiš kako s sve promijenilo za mjesec dana, Ibišević je trenutno najbolji igrač reprezentacije, tj. u najboljoj je formi, a vas nekoliko ne vidim na njegovoj temi da pohvalite ove dobre igre. Kad je bilo teško, pisao si ovakve stvari,
Peace je napisao/la:Oprosti se molim te... i prekvalifikuj se u bilijarsku martinelu... ionako isti efekat ima tvoja igra....
Peace je napisao/la:Ali zato ni najmanje iznenadjenje je da je Ibisevic najgori... drvo i fosna... sluzi ko martinela...
Peace je napisao/la:Vedad Ibisevic je jedinica u SI sistemu za beskorisnost i krajnja definicija iste...
:thumbdown:[/quote]
Majstore spina... kad vec trazis postove nadji i onaj u kojem stoji da je Ibisevic do ovog ciklusa bio jedan od boljih igraca... ili ces I to da ispinujes majstore spina... sam sebi demante pucas... i ispadas smijesan...

I da ovaj ciklus je bio nas najgori igrac, ako ne racunamo one debile svena, avdiju i hadzica... ali oni jednostavno ne znaju i nisu bitni... umalo nas kostao baraza... svojom trenutno antitalent pojavom odbijanja lopti kao od martinelu i unistavanjem svake moguce akcije...i dalje stojim iza toga da ibis treba biti tek 3. opcija jer je on beskoristan bez dobrih krila i nije u stanju sam sebi iskreirati sansu... a buduci da mi takvih nemamo i on samim tim automatizmom treba letiti iz prvih 11 jer bez toga je ko riba na suhom... a da igraju oni kojim lulic i visca ne smetaju i koji i ne zavisi toliko od njih... npr. Hodzic koji je u stanju sam povuci loptu, preci jednog ili vise igraca, i stvoriti sebi sansu za gol...

I ako cemo i dalje gledati stare zasluge, onda cemo i dalje gledati prvenstva na TVu, a neke velesile poput Albanije ili S. Irske igrati ista... onda da vratimo i barbareza... dao je puno repki...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 dec 2015, 11:21

dean33 je napisao/la:
UltrasNotRed je napisao/la:Najbolja je konstatacija da je i u reprezentativnom zivotu igraca Dzeko jaci igrac od Mandzukica. Dzeko ce gledati Mandukica i u Francuskoj i u Rusiji, to je taj nivo. Dzeko bolje gleda tekme, ima skuplji tivi, a i naviknut na fotelje. Dzeko mozda ima recarose i u vlastitom domu? Navika je ****.
Gledat će ga zato je Mandzo ima sreće igrati u jačoj reprezentaciji....Dzeko je ubojitiji napadač od Mandze i to je posebno dokazao u reprezentaciji, ali ne može on sam vuči. Kao što sam već napisao, Mandzo je u prošlim kvalifiakcijama zabio samo 1 god i igrao je očajno, ali srećom, Hrvatska ima druge igrače da potegnu
Ko je bio najbolji igrac Hrvatske na EP 2012. i kome su igre na tom prvenstvu donijele transfer u veliki Bayern?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 dec 2015, 11:39

Vidi Džeke bludnika :mrgreen:

Što kaže @Evander totalno nepotrebno upoređivati Edina i Mandžu. Za mene je Edin bolji, statički podaci su k'o bikini, puno otrivaju ali najbitnije ne. Džeko je kompletniji igrač od Maria.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 12:06

Peace je napisao/la: Majstore spina... kad vec trazis postove nadji i onaj u kojem stoji da je Ibisevic do ovog ciklusa bio jedan od boljih igraca... ili ces I to da ispinujes majstore spina... sam sebi demante pucas... i ispadas smijesan...

I da ovaj ciklus je bio nas najgori igrac, ako ne racunamo one debile svena, avdiju i hadzica... ali oni jednostavno ne znaju i nisu bitni... umalo nas kostao baraza... svojom trenutno antitalent pojavom odbijanja lopti kao od martinelu i unistavanjem svake moguce akcije...i dalje stojim iza toga da ibis treba biti tek 3. opcija jer je on beskoristan bez dobrih krila i nije u stanju sam sebi iskreirati sansu... a buduci da mi takvih nemamo i on samim tim automatizmom treba letiti iz prvih 11 jer bez toga je ko riba na suhom... a da igraju oni kojim lulic i visca ne smetaju i koji i ne zavisi toliko od njih... npr. Hodzic koji je u stanju sam povuci loptu, preci jednog ili vise igraca, i stvoriti sebi sansu za gol...

I ako cemo i dalje gledati stare zasluge, onda cemo i dalje gledati prvenstva na TVu, a neke velesile poput Albanije ili S. Irske igrati ista... onda da vratimo i barbareza... dao je puno repki...
Ne znam o cemu pises, mucno mi je citati tvoje postove. Pokusacu da ti pojednostavim. Ne moras vrijedjati i omalovazavati Ibisevica da bi uzdigao Hodzica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 21 dec 2015, 12:12

Uvijek kad dodjem na ovu stranicu gledam kako smo mi ko narod subjektivni u pm..Sad ce pojedini rec ovi il oni su jos gori, ma jok mi smo najgori.. Mandzukic je borac, ja ga isto ne volim ni mirisem ko igraca al pazite ovo. Dolazi u Bayern, kroz godinu švabu Gomeza koji im je bio zakletva salje iz kluba, daje golove, potura guzicu,nos nema sta ne.. Daje gol u finalu LP.. Al pazite komentara: " dao bi i ja da sam imao Robena i Riberija" pa onda Pep ga otjerao iz kluba vam tam. Halo ba, lik zna dat gol, lik se bori ne prestaje trcat, trpa iz svakakvih pozicija u 16m i nema cime vise ne.. Dzeko u Citiju nije imao Silvu, Tourea, Milnera, Navasa??? Nema u Romi Salaha, Pjanica, De Rosija.. Sta je jedan gospodin 16m Pippo uradio za svog zivota, ne do Bog da je to sad u ovoj situaciji Mandzukic, rekli bi da veze nema, daje golove samo nogu postavi.. Lik hladno gore napisa dao gol u finalu LP, samo kaze postavio nogu.. Inace nas Dzeko nije nikad noge postavio. Omalovazavate covjeka koji je igrao u Bayernu, Atletiku i sad u Juventusu. Da li ste vi normalni?? Da je nas koji igrac napravio takvu karijeru bio bi veci od Boga. Dzeko, ponavljam, dobar igrac, al svojim ponasanjem i svojim karakterom i voljom koju nema nece nikad bit ni blizu Maria. Jedan Ronaldo je sve napravio trudom, odricanjem, dok npr Mesiju je to ocigledno Bog dao i uz malo rada je to sto jest sad. Nekad se moras potrudit da bi dosao do neceg. Dzeko ima takav karakter,mentalitet, da ga zaboli ba.. A mogao bit medju najboljim na svijetu al bošnjo je to. Moze se pricat do ujutro o tome ko je bolji od njih dvojice i oba imaju svoje prednosti neke al uvijek ce treneri volit vise onakvog kao Maria u ekipi nego nekog koga zaboli i ko nema volje nizasta.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 dec 2015, 12:43

Gomeza su izbacile povrede. Biti napadač Bayerna u tom trenutku je bio najbolji posao na svijetu.
Veličate igrača koji je otjeran iz tog Bayerna, otjerao ga je i Simeone iz Atletica, gdje mu je mjesto uzeo raspali Torres.
Dzeko je bio glavni igrač ekipe koja je uzela Bundesligu dok Mario nije bio ni medju značajnijim igračima Bayerna. Dzeko je i u reprezentaciji uvijek bio odličan, vodio reprezentaciju do SP dok Mario ne može sam odvesti repku na neko takmičenje.
Dzeko je bolji igrač, Mandzukic će imati bolju karijeru i to je to.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 dec 2015, 12:58

Isto kao sto se sada kritikuje Dzeko tako isto se je kritikovao Vedo ovdje ( ne postize golove - Stuttgart i dobiva glupe crvne kartone ) a sada se taj isti Vedo hvali kao da nikakvih kritika nije bilo a bilo ih je puno. A prava istina je da je Dzeko bolji igrac od Vede ( poslje one povrede ) samo sto su i jedan i drugi imali los izbor kluba ( Stuttgart, Roma ). O Cityu nebi sada jer je to prica za sebe. Jednostavno Vedo nije imao dobar tim ( saigraci, sistem igre i mozda trener ) iza sebe ( Stuttgart ) kao sto ga sada ima ( Hertha ). Isto je kod Dzeke. Tadasnji ( Wolfsburg ) je bio neuporedivo bolji izbor od sadasnje ( Rome ). Ovdje mislim na saigrace i sistem igre jer mu sve ostalo u Rimu sigurno odgovara.

E sada Dzeko je napravio po meni gresku sto je previse nonsalantno usao u pocetak ove sezone kao lako ce on izdominirati u Serie A. Gdje se je vidjelo da nije bio 100% spreman. A trebao je uci kao onu prvu pravu sezonu u Cityu kod Mancinija gladan golova. Ovo sada nije taj Dzeko nikako i ne treba da se zavaravate. Trebao je zabiti par laganih golova na pocetku Frosinoneju i slicnima ( a mogao je itekako jer je imao ciste prilike ) i onda bi sve lakse bilo. Koliko god mu sistem igre NE odgovarao i imao lose saigrace i ON je bio los na pocetku sezone.

Sto se tice trenera ova pobjeda je najgora moguca stvar za njega. Jer realno bi trebao ostati a Dzeki nikako ne odgovara ovaj 4-3-3 sistem kao i losi saigraci. Dzeki odgovaraju sve formacije gdje se igra puno po krilima ( klasicna krila ne ovi smijesni i jadni pokusaji od krilnih napadaca ) i gdje se puno ubacuje u 16m na centarfora. To Roma nikako nije.

Sto se tice crvenog kartona i promasenog zicera. To po meni i nije bila toliko cista prilika kao neke druge prije a za crveni steta jer mu je svaka utakmica bitna. On sam zna najbolje koliko je motivisan u buducoj karijeri. Ja samo znam da bi i jedan ovdje osporavan Mancini ( pa i Pellegrini ) znao izvuci ono pravo iz Dzeke u naprimjer Interu a ovaj levat na klupi to nezna. A covjek jeste levat a vi ovdje ste ismijavali ponude Intera samo malo prije nego sto je prosao u Romu. A nisam siguran da bi pogrijesio da je izabrao neki drugi tima tada.

A ove gluposti sto poredite Dzeku i Mandzukica to je potpuno nebitno sada. Dzeko je bio nekada puno bolji. Ovaj ga je prestigao. Dzeko je i sada bolji u reprezentaciji nego sto je on u njihovoj. Samo brate ovaj prvi grize i bori se u klubu od Bayerna, preko Atletica pa sada u Juventusu. Bori se i na tome mu treba cestitati. A Dzeko to ne pokazuje u prosloj sezoni i u ovoj polusezoni sada dovoljno. Znaci 1,5 sezona ne 3 kao sto neki ovdje navodite. Nije da se ne trudi osim prvih 4,5 utakmica u Romi samo ne ide ga. Jednostavno los izbog kluba. Svi smo mislili da ce ga Pjanic izvlaciti i da je to neka garancija samo izgleda da nije. Trener levat, los sistem igre, formacija i jako losi saigraci koji ne znaju igrati na 9-tku lose selektovani.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 dec 2015, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 dec 2015, 13:04

jasmin10 je napisao/la:Gomeza su izbacile povrede. Biti napadač Bayerna u tom trenutku je bio najbolji posao na svijetu.
Veličate igrača koji je otjeran iz tog Bayerna, otjerao ga je i Simeone iz Atletica, gdje mu je mjesto uzeo raspali Torres.
Dzeko je bio glavni igrač ekipe koja je uzela Bundesligu dok Mario nije bio ni medju značajnijim igračima Bayerna. Dzeko je i u reprezentaciji uvijek bio odličan, vodio reprezentaciju do SP dok Mario ne može sam odvesti repku na neko takmičenje.
Dzeko je bolji igrač, Mandzukic će imati bolju karijeru i to je to.

Stvarno nije cudo sto nas svi smatraju "glupim bosancima". Ti si klasican dokaz toj tezi.
Sorry na uvredi, ali kad neko ovako ograniceno i neralno pise, nemam nista pametnije od toga za reci.

DZEKO JE BOLJI OD IBRAHIMOVICA!!!
Je li sad ok?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Bing [Bot], Goalgetter, Google [Bot], MSOZ101 i 49 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []